הידעתם שיש מלון בירוחם?
-
מודה, אני לא ידעתי.
ואם היו אומרים לי הייתי חושבת שמתבדחים על חשבוני. מה, ירוחם, הדבר היחיד שיש שם זה שחם, ועוד קצת חם.
אז בפסח הזה גיליתי שיש שם מלון. "אירוס המדבר".
בתור מישהי שלא חובבת בתי מלון [מכמה סיבות] כנראה לא הייתי מגיעה לשם לבד. אבל הצד השני של המשפחה, האנגלי, הסכים להגיע לארץ הקודש [ארוע של פעם בעשור בערך] - הסכמתי גם אני להתפשר, וכך נסענו כולנו לבלות פסח בבית מלון בירוחם.
אז בתור התחלה אספר שזהו בית המלון החברתי היחיד בארץ.
כלומר, מעל מחצית מהרווחים מועברים חזרה לירוחם עצמה, לשימוש ציבורי לחינוך ולרווחה.
רובם המכריע של עובדי המלון הם תושבי ירוחם [קצת מדימונה], וכן רבים מהספקים, כך שלמרות שאני לא כל כך אוהבת בתי מלון - הרגשתי בסדר עם עצמי עם המלון הספציפי הזה.
ואוסיף גם שרובם המכריע של החדרים נגישים לנכים [הנושא הזה חשוב לי אז אני שמה לב].
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?הי אוליב,
תודה על השיתוף, נשמע מעניין.
לא כתבת את העיקר - האם נהנית במלון (בכפוף לאי-אהבתך למלונות באופן כללי)?
איך היו החדרים? התחזוקה? הניקיון? השירות?
ואיך התמורה למחיר?
יש מסלולי טיול נהדרים במדבר, נשמח לשלב שם לינה אם המקום טוב.
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?כמובן שאני לא יכולה רק לשבת במלון ולחשוב שזה חופש [ביחוד שמאד קשה היה להשיג חמישה ימי חופש, ובפרט את יום החג עצמו מסובך לא לעבוד, אבל עשינו את זה] - אז החלטנו שזו הזדמנות לטייל קצת בדרום.
הצד האנגלי לא רגיל לטייל. בשבילם חופש זה לשכור איזה קוטג' על החוף, לישון עד הצהריים, אחר כך לשחק בדמינגטון או טניס, לשחות, לראות סרט ולאכול.
בשבילנו, ובכן, שלושה מתוך ארבעת הילדים - רק תנו להם הר לטפס עליו, והרביעית כבר עושה קולות בכיוון.
אז זה היה האתגר - לתכנן ימים שיתאימו גם לגיל המשתתפים [3.5-80] גם להעדפות השונות [רביצה מול טיול שטח הארד קור] וגם למזג האויר [חם...] וגם לזמני הארוחות במלון [כי יש דתיים שלא קונים בפסח כלום בחוץ ורצו לאכול בוקר וערב לפחות]
שלוש משפחות, רק אנחנו דוברי עברית ורק אנחנו מכירים את ישראל, שבעה מבוגרים וארבעה עשר ילדים ובני נוער [רובם בני נוער], חמש מכוניות, ארבעה ימים פנויים [כי בחג מי שדתי לא רצה לטייל], אחד אלוהינו...
ובתור התחלה, שיר חדש שהילדים למדו...
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?היינו שם בחורף שעבר עם עוד מספר זוגות, החדרים, האירוח וארוחת הבוקר היו מצויינים. יש בירוחם גם ארוחות בבתים, ארוחות אותנטיות, חפשו באינטרנט "המבשלות שלמירוחם"
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?חשבתי שכתבתי אבל עכשיו אני רואה שחצי כנראה לא נכנס...
אז ככה:
השירות - מצוין. אדיבים, מנומסים, נעימים, זריזים. בכל שעה [ביקשנו עוד מגבות בחצות - תוך עשר דקות הן הגיעו].
חדרים - יש גדולים יותר ויש קטנים יותר.
בגדול מדובר במלון סוויטות, רוב החדרים מורכבים מחדר שינה/ הורים וסוג של סלון קטן שבו יש ספה שניתנת לפתיחה למיטה וחצי [שני ילדים יכולים לישון בה בנוחות יחסית]. בחדרים האלו ניתן להכניס עד חמישה אנשים, או חמישה ותינוק. הם מספקים לול קטן לתינוק [לנו אין תינוק, ראיתי בחדרים אחרים].
כשהחדר הוא חמישה הוא די צפוף, אבל לארבעה זה נוח ומרווח יחסית. בחדרים יש אפשרות להכין תה/קפה [יש קומקום, כוסות ושקיקים].
תחזוקה כל בוקר כמו שמקובל במלון. נקיון - לא מצוחצח, אבל נקי. [וזו אני שהסטנדרטים שלי גבוהים].
ליד כל חדר יש מרפסת קטנה שאפשר לשבת בה, ודשא קטן שילדים יכולים לשחק בו.
במלון יש בריכה שפתוחה בבוקר ואחה"צ, עם מציל בכל שעות הפתיחה. יש גם בריכה קטנה נפרדת לפעוטות. יש משחקיה חמודה לילדים.
האוכל - רוב הנוכחים נהנו ממנו והיו מרוצים, אמרו שטעים. היה בשפע, והיתה הענות לבקשות מיוחדות.
אני לא אהבתי, אבל זה מפני שזה היה פסח כנראה והמלון כשר לפי הדרישות של הרבנות ללא קטניות - ועיקר מזוני הוא קטניות. יש לנו במשפחה כאלו שרגישים למוצרי חלב אז בארוחת ערב הם נאלצו להסתפק רק בירקות והם לא אהבו את זה. אז אני הרגשתי שלא היה לי מה לאכול חוץ מירקות...אבל זה היה צפוי בגלל פסח. שאלתי את השף, הוא אמר שבדרך כלל בימים שאינם פסח יש להם גם תפריט לצמחונים.
בעיני התמורה למחיר הולמת.
אני לא אוהבת מלונות בעיקר בגלל הקונספט - לא אוהבת שמשרתים אותי, לא אוהבת שמפנים לי את הצלחות, לא אוהבת שמחליטים לי באיזו שעה לאכול [ואז בשעות האחרות, אם זה לא הכל כלול, אין אוכל...] לא אוהבת שיש עוד הרבה אורחים חוץ מאיתנו וגם חוששת מאד מבריכות. והפעילויות החביבות על ילדי לא מתאימות לבתי מלון [הם קמים לפני שש ורוצים לשחק כדורגל בחוץ...לא ממש מתאים לתכנוני השינה של רוב האורחים האחרים].
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?מענין
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?וגם, האושר של הטיול בפסח הזה מבחינתי - מצלמה חדשה. סוף סוף. כזו שמצלמת. כזו שאני יכולה לשלוט במשך החשיפה, בwhite balance ובעוד כמה דברים, ובעיקר לצלם דברים קטנים וגדולים מרחוק ומקרוב והם יצאו כמו שאני רואה אותם.
ואני אוהבת את הנוף המדברי. מאד.
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?אוליב,
ממש ממש מעניין מה שאת מספרת. אני אפיץ את הבשורה של המלון בירוחם בקרב חברותי הבלוגריות שמסקרות נושאים חברתיים ואני זוממת לתכנן לחורף הבא טיול משפחות למלון הזה בזכותך.
תמיד הטיולים שלך כל כך מיוחדים ומלאי ערך מוסף!!!!
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?את הנסיעה הלוך [בערך שלוש שעות] התחלנו עם קיטורים. אוף אמא, חם שם, למה דוקא לשם, למה כל כך הרבה זמן נסיעה [כאילו שלטוס זה יותר קצר...]
אז אמרתי להם, תגידו אתם. למה.
וככה דיברנו על הנגב ומה יש בו ומה אין בו, ולמה בן גוריון חשב שהוא חשוב, ולמה מלון דוקא בירוחם
וככה הגענו למעגל העוני ואיך יוצאים ממנו, ומעגל התעסוקה ואיך נכנסים אליו, עד שהקטנה הכריזה שנמאס לה ממעגלים כי היא דוקא אוהבת משולשים, והיא רוצה סיפור אחר.
אז סיפרתי להם על העליה הגדולה של שנות החמישים [בן הזוג נהג עם מפצח האגוזים של צ'ייקובסקי] ואיך הם הפכו חלוצים בעל כורחם, ועל המעברות, ואני מודה שלא התאפקתי ובסוף הגענו גם לנושא של אי שוויון בישראל [שקשור מאד לנושאים שאני מתעסקת בהם בעבודה] ואיך זה קשור למקום המגורים
עד שהקטנה החליטה שהתפלספנו יותר מדי [ממש ככה. למדה מהאחים שלה. אוף אמא כמה את מתפלססת].
אז שמנו אריק איינשטיין כי לדעתי הוא ממש מתאים, ביחוד שהתוכנית להגיע לממשית עיר הנבטים קשורה גם היא לשיירות, וסתם כי אנחנו אוהבים אריק איינשטיין
המרק קצת נשפך מאחור אבל לא נורא, נשאר מספיק לכל המורעבים כשהגענו [מלון בערב פסח=אין אוכל. אני בלי אוכל לא נוסעת. שמנו בבגאז' ארבעה סירים, אחד עם מרק ירקות ענק לכל המשפחה. כולם צחקו עלי, באה למלון עם סירים, אבל כשהמרק התחסל זה הסתבר כצעד חכם]
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?הי אוליב,
האמת-לא ידעתי שיש מלון כזה מעניין בירוחם. יצא לי להיות שם פעם או פעמיים בנסיבות לא משמחות (קשורות לטיולים שנתיים עם תלמידים) ופעם-פעמיים בשביל האירוס -הפרח היפהפ, ואהבתי את התאורים והתמונות (צולמו במצלמה החדשה?) כרגיל.
תמשיכו לטייל בדרככם המיוחדת ולשתף אותנו.
המשך שבוע טוב
. -
הידעתם שיש מלון בירוחם?יפה, אכן היה פרסום על המבשלות של ירוחם - וגם הוציאו ספר מתכונים שלהן, שנמצא למכירה במלון ומעוצב מקסים. עבורנו בגלל פסח זה לא היה רלוונטי [אנו משפחה מעורבת שיש בה גם דתיים]
אמה, ברוכה הבאה.
מיכל, זה אכן מתאים מאד למשפחות, המלון עצמו מותאם למשפחות והוא גם במיקום מעולה מבחינת אפשרויות הטיול.
אז אני, עם עבר פלילי של שיטוטים בכל הארץ לא מעט שנים, לשים אותי בירוחם זה כמו לתת לי קופסה של סוכריות שאני לא יודעת איזו מהם לאכול קודם, הכל מקסים וקרוב ומדגדג ברגליים, שלושה מכתשים [והנוסטלגיה של הטיולים בהם], מסלולי מצוק הצינים [מטיול בנחל חוורים בלילה הורידו אותי מיד, אבל עדיין זה משאיר די הרבה אפשרויות, עין עובדת, נחל קרקש, הגבים בנחל צין, עין עקב, ועוד ועוד], ערי הנבטים ובעיקר ממשית, והכל בטווח של חצי שעה נסיעה, מקסימום שעה. היסטוריה, ארכיאולוגיה, טבע, הכל ביחד...והכי - שבוע קודם היו שטפונות [אבי, אחיותי והבן שלי בדיוק טיילו באיזור וראו אותם] אז יש הרבה מים.
אבל חם. והאנגלים לא רגילים לטייל בכלל, ועוד יותר לא רגילים לטייל בחום. ויש במשפחה בת 80 שלא יכולה לעשות מסלולים, ונוער שרוצה אטרקציות ושופינג.
אז עשינו ממוצע, ויצא
יום אחד בסביבות ירוחם
יום אחד מצפה רמון
יום אחד ממשית
יום אחד עין עבדת.
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?תודה עבור התגלית.. לא היה לי כלל מושג..
גם אני סולדת ממלונות.
שמחה שיש רווח לקהילה ממלון זה.
התמונות- נהדרות! וכמובן גם הסיפור- כדרכך "בקודש".
אשמח לקרוא על המצלמה החדשה.יש לי מחשבות בכיוון...
נילי
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?תודה אוליב. טוב להכיר את המקום הזה (בשילוב עם "המבשלות של ירוחם"). אבל למה מחירי המלונות בישראל כל כך גבוהים?

-
הידעתם שיש מלון בירוחם?גם אני לא הכרתי את המלון אבל ובייחוד נהנתי לקרוא את התיאורים שלך. את כותבת מקסים.
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?נילי, שמחה שמעניין לך.
המצלמה - בעברי הייתי חובבת צילום [ממש חובבת, זכיתי בתחרויות וכאלה] אבל זה היה בתקופת הפילם, ממש מזמן. היתה לי מצלמה שעברה אלי בירושה מסבא שלי, הכל בה היה ידני [כלומר לפני כל צילום הייתי צריכה לכוון את כל המדדים, חשיפה, מהירות התריס וכד'] עד שהיא מתה ולי כבר לא היה תקציב לחדשה.
אחר כך היתה לנו סתם מצלמה דיגיטלית פשוטה ורגילה שעצבנה אותי מאד כי היא לא עשתה מה שרציתי ממנה, אבל בסופו של דבר גם היא מתה והפעם רכשנו משהו קצת יותר מאפשר, שמצד אחד אפשר לצלם תמונה בקליק וזהו ומצד שני אפשר ממש לשחק עם ההגדרות ולעשות דברים קצת יותר אמנותיים.
Sony CyberShot DSC-HX60V זה הדגם [אני מעדיפה קנון אבל הם היו מחוץ לתקציב]. היא עדיין בהגדרת הקומפקטיות.
עמיחי, אין לי מושג, אני בכלל לא מכירה את מחירי המלונות בישראל...הפעמים היחידות שהייתי במלון בארץ זה כשהצגתי בכנסים, ואז מחיר המלון היה כלול במחיר הכנס [וכמובן שלמי שמציג יש הנחה אז זה גם לא מייצג].
מיכל, תודה.
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?תמונות מהמלון חורף 2015
-
יום א - פארק ירוחםהחג, שכלל הרבה אוכל והרבה רביצה והרבה שינה [לא אצלנו, אנחנו שוטטנו בירוחם לאורכה ולרוחבה, המרץ של הילדים היה יותר מדי פעיל], כנראה לא הספיק ואנשים לא רצו לקום מוקדם ביום ראשון.
לכן הלכנו קרוב - פארק ירוחם. חמש דקות נסיעה מהמלון,ממש בכניסה לירוחם. כך שכל אחד יכול להצטרף או לפרוש מתי שמתאים לו.
מסתבר שיש שם אגם, די גדול. אמרו שהוא האגם השני בגודלו בארץ אחרי הכינרת, לא יודעת אם זה נכון.
במשך שנים הוא היה מזוהם משפכים אבל כעת הוא בתהליך ניקוי, כבר אין ריח, יש בו דגים וברווזים ונעים להיות בסביבתו [כשמזג האויר אינו 35 מעלות בצל].
בפארק המון המון עצים [לא "יער" במובנו האירופאי אבל יער ישראלי רגיל...] והמון שולחנות פיקניק. היה מקום לכל מי שבא ובאו הרבה ולא הרגיש צפוף.
יש שירותים ציבוריים [לא נקיים].
יש מתקנים נחמדים שמתאימים לילדים עד גיל 12 בערך. ילדינו נהנו גם מטיפוס על עצים וגם מהמתקנים. גם מהדגים שבאגם וגם מהברווזים והאוזים.
בכניסה לפארק ניתן לשכור אופניים משפחתיים - ראינו הרכבים של שלושה רוכבים, ארבעה וגם שישה [ארבעה מדוושים, שניים יושבים].
-
יום א - פארק ירוחםהיה גם גמל שישב בצל ואכל מכף ידו של בעליו [ושתה מים מהבקבוק שלו]. הילדים ביקשו לרכב וקיבלו סיבוב קצר של חמש דקות [בתשלום. אני לא בעד באופן כללי אבל לא אסרתי].
-
הידעתם שיש מלון בירוחם?תודה יפה שהוספת את התמונות של המלון.
-
יום ב - מצפה רמוןמצפה רמון מבחינתי זה מכתש רמון, על שלל התצפיות מלמעלה והמסלולים מלמטה.
אבל המשפחה רצתה את מרכז המבקרים.
מבחינתי זה היה מיותר, אבל בכל זאת אולי יועיל למישהו. מרכז מבקרים מצפה רמון השתנה מאז שהייתי שם לפני אי אלו שנים, וכיום ברובו מוקדש לזכרו של אילן רמון.
זה בערך חצי חצי - חצי ראשון של הסיור עוסק בחייו ומותו של אילן רמון [שתי תחנות, שתי תצוגות, שני סרטונים]. חציו השני של הסיור עוסק במכתש רמון - תחנה אחת באופן היווצרותו, תחנה שניה בעולם החי במכתש.
הסיור הוא בעצם בתוך בניין. נגיש לנכים.
לילדים - רק תחנה אחת מבין הארבע היתה ממש מתאימה, עם אפשרות לגעת ולהפעיל מתקנים שונים שמדגימים את פעולת הכוחות היוצרים את המכתש: רוח, מים, כוחות טקטוניים.
לדוברי אנגלית - הסיור כולו כולל הסרטונים היה בעברית. תרגלתי את כישורי התרגום הסימולטני שלי, גיליתי שזואולוגיה באנגלית זה לא הצד החזק שלי כך שבסרט על עולם החי במכתש השתמשתי בהמון it... [אני יודעת מה זה נשר באנגלית. אבל פסמון המדבר זה כבר מעבר ליכולותי].
אני לא יודעת אם יש להם סיור באנגלית או לא, על כל פנים למי שאינו דובר עברית הסיור לא היה באמת נגיש.
הסיור בתשלום - לנו לא עלה כי יש לנו מנוי מטמון.
[הייתי עסוקה בתרגום אז אין תמונות].
קרוב מאד למרכז המבקרים יש את "חי רמון" - סוג של גן חיות קטן שמוצגים בו סוגים של חיות קטנות אופיניות לאיזור. חלק מהילדים אהבו. אני לא אוהבת גני חיות [לא את הקונספט ולא את הריח] אז גם כאן אין תמונות...מתאים לעצירה של חצי שעה, לא יותר. יש במקום שולחנות פיקניק ושם פרסנו ארוחת צהריים [הסלייסר שלנו, סלט טרי בכל מקום. גאון מי שהמציא אותו].
בשלב זה של היום התחלקנו לשתי קבוצות: אלו שמיצו את היום ורצו לחזור למלון [למיטה, לבריכה...] ואלו שהתאכזבו קשות מכך שלא היה שום מסלול, והחליטו לצאת למתוח רגליים.
ואני - חצי כאן וחצי שם. רוצה לטייל, אבל בחוץ 35 מעלות וחשבתי שזה לא אחראי בשתיים בצהריים לצאת לטיול עם אנשים שלא רגילים לטייל גם ככה וילדים קטנים.
אז בצער רב על היום המבוזבז [אני לגמרי הרגשתי שהוא מבוזבז, כל כך קרוב למכתש רמון ואפילו לא מסלולון קטן?] הזהירות גברה על הרצון לטייל וחזרנו.
[הילדים התגברו די מהר על האכזבה בזכות הבריכה. אני לא...]
בכל אופן באיזור מצפה רמון יש המון מקומות יפים, גם תצפיות מתוך המקום וגם מסלולים במכתש בכל אורך ולכל סוג מטיילים. רק עדיף לבוא בסתיו או בחורף, כשלא חם.