הוספנו נעץ למפה - יוון!
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!קלימרה רבקה, באמת שלא ברור יוון כל כך קרובה וכל כך לא על המפה הישראלית. האוכל הפשוט והטעים ,הטברנות,ההיסטוריה. רחוק מהאיים הממוסחרים נראה אחלה רעיון. גם שמונה ימים לא יספיקו לי למנוחה בינינו... אוהבת את הקצב הלא מתוזז. חופשה אמיתית. תודה על השיתוף והתמונות המקסימות. כמי
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!את המשפט הזה לא הבנתי:
ועוד תובנה שלאחר מעשה: השעות שחיכינו בשדה התעופה לטיסת ההמשך + ההגעה המוקדמת היו מספיקות לנו לדעתי לנסיעה עד אתונה.... (ראו סעיף מחיר הכרטיס...)
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!קלימרה קמי. שמחה שהצטרפת.
זיוה - גם לנו זה בערך פעם ראשונה סוג של טיול איזי - עד כדי כך. היה כאן דיון לפני שנסענו איך ראוי לטייל - מה לתכנן ומה להשאיר לרגע. טענתי שם ואני טוענת גם עכשיו - כל טיול לגופו ולמצב רוחם של המטיילים. הקצב הנינוח הזה התאים לנו כמו כפפה ליד בנקודת הזמן הזו. לא בטוח שזה מרשם נכון לכל הטיולים...
המשפט הסתום שלי אומר שהמרחק בין אתונה למצובו הוא בערך 500 ק"מ - בטח היינו עוברים אותו בזמן שנסענו ממצובו לסלוניקי + הזמן שחיכינו לטיסה מסלוניקי לאתונה + הזמן שחיכינו לטיסה שתצא מאתונה לתל אביב.... אבל זה רק משחק בכאילו, כי זה לא עניין של מה בכך לנהוג מעל 500 ק"מ ביום אחד...
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!אתנחתא קלה לשאלות פילוסופיות.
כשכתבתי "אנשים פשוטים" התלבטתי מאוד בבחירת המילים, שלא אשמע חלילה שיפוטית.
וכי מה הופך אותנו ל"מתוחכמים" לעומתם - ה"פשוטים"? אנחנו מסתכלים על הבתים שלהם והמסקנה המיידית שלנו היא – עוני. אבל האמנם?
האם מי שחי כדי צורכו ולא צורך דברים מיותרים הוא עני? אני כל הזמן חושבת על העובדה שיש לנו זמן לעצור ולחשוב על הדברים האלה. על כך שלאופה אין פורס חשמלי ולמוכר הגבינות גם אין. הם פורסים לנו בשמחה בסכין גדולה וזה בהחלט מספק אותנו. מה זה אומר עליהם? ועלינו?
מידי יום חמישי ושבת מקיים שוק מקומי. בעל המלון שולח אותנו אליו כשאנחנו שואלים על שווקים "כל הרחוב הארוך ליד המשטרה הופך לשוק" הוא אומר. ולמעשה זהו רחובון קטן, אנחנו בוגרי שווקים הרבה יותר גדולים, אבל אני חושבת שזה הכי מרגש. כולו תוצרת עצמית של התושבים - גידולים שהם מגדלים בחצר ביתם או בשדות שעל צלע ההר, זיתיים שהם כבשו לבד ובחיים, אבל בחיים עוד לא טעמנו זייתים טעימים כאלה!!! תפוזים שטעמם זורק אותי הרבה שנים אחורה, לילדותי... איזה טעם ואיזה ניחוח!!! והם לא מבריקים, ויש עליהם סימנים שהותירו חרקים - אבל איזה טעם!!!
תושבי מצובו הצעירים לבושים במיטב בגדי המערב. כמו שרואים ברחובות שלנו. הזקנים משמרים בגדים מסורתיים, בעיקר הזקנות. אני מסתכלת עליהם ארוכות, חרושי קמטים – ואני אומרת לבנזוגי – הנה הם גאים לשאת את גילם ואנחנו רודפים אחרי מעיין הנעורים. זה טוב? זה רע?
תחנת המשטרה של מצובו עומדת במרכז הכפר. שלוש מכוניות המשטרה לא זזות מהחניה כל זמן שהותנו במקום. אנחנו שואלים את המארחים שלנו על חוסר הפשע בעיירה. איך יתכן שכל כך הרבה צעירים מסתובבים ללא מעש בכפר ואין פשע? – מעולם לא הרגשנו כל כך בטוחים בחו"ל. הוא עונה שההורים שלהם והסבים דואגים שלא ייחסר להם כלום. אני לא בטוחה שזה הסבר מלא. אולי יש גם משהו בחינוך שלהם..
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!רבקהלה,
כמה רוגע ושלווה... כייף גדול
והתמונות שלך כרגיל הכי הכי
תודה
ענת
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!תודה ענתי!
תוצרת עצמית כבר אמרתי? גם בשוק וגם בחנויות - רק תוצרת מקומית - כלומר, ממש ממצובו. זה לגמרי עונה על הגדרת טיולים איטיים...
הנה חנות הגבינות והיין - כל יום טעמנו גבינה אחרת שהמוכר שכבר הכיר אותנו הציע לנו - קודם נתן לנו לטעום ואז קנינו - בפרוטות, ממש בפרוטות - רובן היו ממש ממש טעימות. והיין מהיקב המקומי שניתן לבקר בו בשעות הביקור ואנחנו לא מצאנו את הזמן מתי (מרוב התוכנית העמוסה....
)הדגים היו יוצאי דופן, והרי אין ים בקירבת מקום. שאלנו את המוכר, הוא התבדח ואמר שהוא סלב מקנדה.... אז לא נדע מהיכן הדגים...
חנויות - יש מעטות כאלה. כלומר, מהסוג שאנחנו מכירים, עם חלון ראווה וכו'. ממש בסוף הטיול גילינו שאנשים קונים בכל מיני בתים או מחסנים שאין עליהם שום שלט אבל הם יודעים ודאי ששם יש חנות... מה שאני רוצה להגיד, שהיתה לנו דיאטת קניות רצינית.... (אני לא כוללת את חנויות בשמונצ'ס שמיועדות לתיירים, אלה שבאים באוטובוסים לשעה וממשיכים הלאה...)
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!יופי של תמונות וסיפורים, תודה על השיתוף. כשתחליטי על הפולופונז אשמח לסייע...
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!נדמה לי שזה היה ביום השני או השלישי לטיול (אני אצטרך לבדוק לפי תאריכי התמונות...) יצאנו לכיוון אגם אאוס - Aoös במרחק ק"מ ספורים ממצובו. לפני שבנו את האוטוסטרדה, הדרך ממצובו לזגוריה עברה מכאן.
זו היתה פעם ראשונה שעשינו הכרה עם כבישי יוון. יצאנו אופטימיים, כי מה כבר יכול להיות יותר גרוע? אז כשאגיע לפרק הכבישים אספר על כך.
הכביש היה בעל בורות לא מעטים שהיה צריך לעקוף בזהירות ובעיקר היתה שם תופעה מדהימה של חלקי כביש שנפלו, נשברו אל התהום. דמיינו ביסקוויט שאתם שוברים לשניים. ככה זה נראה. אין לי תמונה...
בעל המלון הרגיע אותנו שכך נראים הכבישים אחרי החורף ובעוד כשבועיים יתחילו בשיפוצם. לעין הבלתי מקצועית שלי הם נראו כמי שלא נגעו בהם שנים...
היתרון - כנראה של העונה - היינו לחלוטין לבד על הכביש. איש לא הפריע לנו לעצור ממש באמצע לצילום, להחנות במקום שנראה לנו נחמד לטיול קטן... במשך כל זמן הטיול הזה ראינו רק שני דייגים...
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!תודה יפה. בהחלט אזכור זאת.
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!אגם אאוס - הוא אגם מלאכותי. נוצר לטובת הפקת חשמל על נהר האאוס. זהו נהר ארוך מאוד שחובר אל הוידיאומטיס ואף מגיע לאלבניה הסמוכה.
זה המסלול שעשינו בנסיעה כמובן.
עצרנו פעמים רבות, גם כדי לתצפת על האגם היפייפה, שהרים עם אניצי שלג מקיפים אותו וגם כדי לטייל ביער הסמוך שהיה מלא פריחה לבנה יפייפיה ועוד כל מיני בכל מיני צבעים.
אין צורך לתאר את צבעי המים הנפלאים.
אם זו לא נירוונה - אז מה כן?
בסיום ההקפה ניסינו את מזלנו במעבר ההרים קטרה, שקראנו איפושהו בלמטייל שהוא מעבר ההרים הכי יפה. ובכן הוא יפה מאוד, אבל נסענו ביפים יותר, אחר כך. באמצע הדרך הוא היה בלתי-עביר עקב מפולת אבנים. שבנו על עקבותינו.
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!מעבר הרים קטרה
עכשיו שאני קוראת על מעבר ההרים, אני מבינה שלא הגענו אל הקטע המרשים שלו. כתוב שזה הכביש הגבוה ביוון, כתוב שכדי לנסוע על הכביש הזה צריך להיות נהגים מאוד מיומנים, ושיש מקום ובו תצפית מרהיבה על כל ההרים שמסביב.
הכביש אגב מוביל דרומה לעבר המטאורה, ולפני היות האוטוסטרדה - זה היה הכביש היחיד שהוביל לכוון. הוא סגור כל חודשי החורף.
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!יש מקום גם בשבילי?
התמונה של הזקנה עם השטיח מהממת.
דוד
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!ברור שיה מקום בשבילך דוד - ברוך הבא!
תודה!
הזקנה המקסימה הזו הציעה לנו להכנס אליה לשתות מים, כשראתה שאנחנו חסרי נשימה מהעליה מהנחל לעיירה מצובו.... הודיתי לה והראיתי לה שאני שותה... - הכל בשפת הסימנים....
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!התמונות מדהימות, הכתיבה, התובנות, וההסתכלות שלך על דברים - כרגיל מרתק ושונה.
פוסט מקסים, וטיול מקסים.
גם אנחנו בונים על טיול ליוון ההררית - בטיול יותר קייצי או תחילת סתיו שיאפשר גם רחצה בים -
בכלל יש לכם נטייה לטייל בדיוק אבל בדיוק לאן שאנחנו מתכננים

מקסים, כבר אמרתי?
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!רבקה,
התמונות שלך נפלאות. מעבירות בדיוק מדהים את המילים והתחושות הפילוסופיות שציינת.
אני אוהבת שיש כאן לא רק סיכום טיול אלא הרבה דברים שמעבר.
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!רבקה'לה,
איזה טיול "מדוייק" עשיתם.
כל כך שמחה שהחופשה/טיול עלתה על כל הציפיות ויותר....
מקסים.
אורה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!תודה גיל, אורה ומיקה היקרים. לפעמים "החיים עצמם" דוחים הנאות... מבטיחה לשוב במהרה, אולי אפילו בסוף היום.
רבקה
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!רבקה, מקסים. מקסים.
מבחינתי יוון תהיה לנצח כפי שהונצחה בספרים של ג'ראלד דארל על ילדותו באי היווני קורפו [משפחתי וחיות אחרות, גונבי החמורים]. ואת מעבירה בכתיבתך ובצילומייך את אותן תחושות: הנינוחות, הזרימה השלווה, המקומיות, הידידותיות.
אני שותפה להרהורייך לגבי קצב החיים ופשטות החיים. מרגישה את אותן תחושות כשאנו מתארחים בכפרים [ואנו תמיד מעדיפים להתארח כך].
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!מעבר ההרים היה סגור גם בטיול שלנו באמצע מאי.
תודה על ההבהרה.
מרגע שהגעת רק התקנאתי על הטיול הנינוח והמקסים. לא הבעתי ביקורת, אפילו לא הקטנה ביותר.
-
הוספנו נעץ למפה - יוון!רבקה יקרה
הגעתי עד הלום
איזה טיול מקסים ונינוח היה לכם והתמונות נהדרות כבר אמרו .

מקסים !!

הייתי ביוון פעם אחת בנסיבות לא משהו ( צוק איתן) ולמרות שהייתי טרודה כל הטיול ההוא ראיתי את הפוטנציאל הנהדר שלה לטיולים.
אני עוד אחזור

תודה על דיווח חינני וצבעוני
איריס