ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מספר הדרכון להזמנת טיסה

פורום צפון אמריקה
    11
    16
    4807
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronnyser001
      ronnyser001 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברי המלומדים

אני מנסה להזמין טיסה לאפריל. ההבנה שעוד שבועיים שלושה, אולי טיפה יותר זה יהיה המועד בו "אתפוס" בדרך כלל את הטיסה הזולה ביותר.

העניין העקרוני הוא שבהזמנת טיסה דרך סוכנויות ישראליות מבקשים מספר דרכון, אני בתהליך הוצאת דרכון אירופאי לילדי (לי כבר יש) ומסביר שזה ייקח כמה חודשים ואני לוקח את הסיכון 0מקסימום אוציא ויזה על הישראלי), הסוכנויות מסרבות ללא דרכון ואפילו דורשות ויזה.

שאלתי

אם אני מזמין עם הדרכון הישראלי של ילדי ובהמשך אוציא דרכון אירופאי, האם חברות התעופה בודקות בכלל את מספרי הדרכון בבואי לעשות צ'ק אין לטיסה? האם זה רלוונטי.

בשורה התחתונה האם ניתן להזמין טיסה עם מספרי דרכון ישראלים ואחר כך להיכנס עם דרכונים זרים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורן
        אורן נערך לאחרונה על ידי

מספר הדרכון להזמנת טיסה

מי אמר שזה המועד שבו תתפוס את המחיר הזול ביותר??

בכלל לא בטוח. ספק אם הייתי מזמין שנה מראש. יש שינויים במחירים כל הזמן.

• ronnyser001

מספר הדרכון להזמנת טיסה

תעשה סימולציה

אני לא מדבר על שנה מראש, כן על עשרה- שמונה חודשים מראש, בטח לטיסות סדירות.

בכל מקרה אני מבקש לדעת עקרונית האם מספרי הדרקון בכלל מהותיים כאן?

תודה למשיבים

• צביקה
            צביקה נערך לאחרונה על ידי

מספר הדרכון להזמנת טיסה

אינני יודע מנין הדרישה הזו של הסוכנויות. אינך יכול להזמין ישירות בחברת התעופה ?

אני הזמנתי כרטיסים ישירות בחברת התעופה (יונייטד) יותר מחצי שנה מראש ובמכוון לא מסרתי מספרי דרכונים, כי בתקופה זו הייתי צריך להוציא לילדה דרכון (ישראלי) חדש וכמובן שלא יכולתי לדעת מה יהיה המספר שלו. גם לא נדרשתי להוכיח שיש לנו ויזות.

בעת ה-Check In (24 שעות לפני הטיסה) אשלים את פרטי הדרכונים.

בדיקת ויזות ודרכונים מתבצעת בדלפק בשדה.

אצלכם, יתכן ויש מצב שהויזה נמצאת בדרכון ישראלי ואתם רוצים לטוס עם דרכון זר. אין לי נסיון וידע לגבי מצב כזה. כדאי שתמתין לתשובות של מי שהתנסה בזה.

• FlyingOut
              FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

מספר הדרכון להזמנת טיסה

לא רלוונטי. פרטי הדרכון שאתה ממלא בעת הזמנת הכרטיס, וזה בכלל לא טריוויאלי שיבקשו את הפרטים האלו, לא חייבים להיות זהים לפרטי הדרכון שבו תשתמש כדי לעלות למטוס. 

זה פשוט שיש מדינות שדורשות פרטים כאלו לפני הטיסה מטעמי ביטחון, ויש אתרי הזמנות שעושים לעצמם חיים קלים ודורשים את הפרטים האלו כבר במעמד ההזמנה למרות שאין צורך. זה הכל.

• מיכל א
                מיכל א נערך לאחרונה על ידי

מספר הדרכון להזמנת טיסה

כשמזמינים ישירות בחברת התעופה הם לא מבקשים מספר דרכון.

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

למה יש א האילוץ של סוכן ישראלי?

אתה מספר שלסוכן יש דרישה שיקח לך חודשים לעמוד בה ואתה חושש שבמהלך הזמן הזה יגרם לך נזק.

אני מניח שלסוכן יש מבחינתך גם יתרון שבגינו יש את האילוץ הזה.

אם תספר מה היתרון אולי נוכל למצוא דרך אחרת לקבל אותו כך שלא תהיה חייב לעבור דרך הסוכן

• ronnyser001

הסיפור מאוד פשוט... מעדיף לדבר עם סוכנות ישראלית מאשר להזמין דרך האינטרנט- כדי שאם תיווצרנה בעיות כלשהן תהייה כתובת לפנות אליה.

מניח שזו דאגה קצת "מיושנת" ובעולם המתוקשב של היום רבים מכם מזמינים דרך האינטרנט בבטחה.... אם כי ניסיתי ביונייטד ומשום מה לא הצלחתי לסיים את ההזמנה...

כנראה שגם אני אנהג כך

צחוק הגורל שגם בסוכנויות אלו ניתן להזמין דרך אתרי האינטרנט שלהן מבלי לדבר עם נציג (רק שגם באתרים מבקשים מספר דרכון) והם בטח לא יודעים אם יש לי ויזות או לא....)

• may east
                      may east נערך לאחרונה על ידי

מזמין הרבה, גם אונליין וגם בסוכנות.

לביצוע הזמנה של כרטיס טיסה, לא צריכים מספר דרכון.

• FlyingOut
                        FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

רוני,

את סוכנות הנסיעות לא מעניין אם יש לך ויזה או אפילו אם יש לך דרכון. היא מוכרת לך מוצר ותשבור אתה את הראש מה לעשות איתו אח״כ. זו כן אחריותה של הסוכנות ליידע אותך מראש שאתה צריך ויזה ליעד שאליו אתה נוסע וכל מידע קונקרטי רלוונטי נוסף - אבל היא לא אמורה לבדוק אותך.

הדרישה למספר דרכון היא לא של חברת התעופה או של סוכנות הנסיעות אלא של מדינות שרוצות לקבל מידע מסוים עוד בטרם הנוסע נוחת בשטחן. אין צורך להעביר את המידע הזה חודשים לפני הנסיעה אלא רק בסמוך למועד הטיסה ולכן הוא בדר״כ נדרש במעמד הצ׳ק-אין. יש סוכנויות מנסות כביכול לחסוך טירחה ללקוחות שלהן ואוספות את הפרטים מראש כדי להעביר אותם לחברת התעופה לקראת הטיסה. בפועל אף אחד לא מסתכל על זה - זה רק נרשם.

סוכן נסיעות טוב בהחלט יכול לעזור במקרה הצורך - אבל הוא לא תמיד זמין כשאתה צריך אותו והוא תמיד יהווה טלפון-שבור מול חברות התעופה שמזמן כבר אימצו את גישת ׳דבר עם הסוכן שלך׳ כשלקוח שהזמין חיצונית מבקש לעשות שינויים כלשהם לכרטיס שלו. באופן אישי אני חושב שעדיף להזמין באופן ישיר ולחסוך את התיווך.

• צביקה
                          צביקה נערך לאחרונה על ידי

"מעדיף לדבר עם סוכנות ישראלית מאשר להזמין דרך האינטרנט- כדי שאם תיווצרנה בעיות כלשהן תהייה כתובת לפנות אליה"​

בהזמנה ישירה מול חברת התעופה, אם היא תפשוט רגל, תוכל למלא טופס מול חברת האשראי (אי קבלת תמורה, הכחשת עיסקה וכד') ולקבל את כספך בחזרה. כשההזמנה דרך סוכנות, הענינים מסובכים הרבה יותר.

כל בעיה אחרת ניתן לפתור מול חברת התעופה בשעות עבודה מקומיות, או במוקדים טלפוניים שעובדים 24 שעות ביממה. כשאתם בארה"ב (עם פער השעות לעומת ישראל), או אפילו בארץ לקראת טיסה בשעות לילה או שבת/חג, מישהו בסוכנות הנסיעות יענה לך ?

• ronnyser001

אז בוודאי יפתיע אותך שניסיתי להזמין בשתי סוכנויות ושתיהן סרבו לעשות זאת בלי מספרי דרכון.

אבל שכנעתם אותי להזמין ישירות דרך חברות התעופה או אתרים בין לאומיים בטוחים.

תודה לכולם

• עמיחי13
                              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

חברת התעופה תמיד תבדוק דרכון + ויזה

לפי החוק בארה"ב, נוסע שמסורב כניסה לארה"ב מוחזר למדינת המוצא ע"י חברת התעופה שהביאה אותו, ולכן חברת התעופה תמיד בודקת אם יש לנוסע דרכון בתוקף וויזה לארה"ב. הם גם מדווחים לשילטונות את פרטי הנוסעים מבעוד מועד.

הבדיקה היא לרוב בזמן הצ'ק אין לטיסה, לא 10 חודשים מראש. עד אז לא נדרש מספר דרכון, רק שם (שצריך להיות זהה למה שיופיע בדרכון).

• יערי
                                יערי נערך לאחרונה על ידי

כן,צביקה תתפלא! הסוכן שלי שעובד אצל אבא שלו שהוא בעל הסוכנות זמין 24/7

• karnielr
                                  karnielr נערך לאחרונה על ידי

יתרונות הסוכן באים לידי ביטוי כשיש בעיה ולא כדאי לזלזל ביתרון זה. לנו היתה בעיה בחזרה מניו יורק בזמן "צוק איתן", את הכרטיסים קניתי כהרגלי באינטרנט, חברת התעופה ממש לא עזרה. לא אפרט שוב את הסיפור המייגע מכיון שכבר תיארתי זאת בפורום מספר פעמים. חברה אחרת בפורום שהיתה במצב זהה (אותה חברת תעופה, אותה טיסה, באותו תאריך) התקשרה לסוכנת, קבלה פתרון יעיל ומהיר ובסופו של דבר הגיעה לארץ יומיים לפנינו.

• reuben13
                                    reuben13 נערך לאחרונה על ידי

אני אישית לא רואה בעיה בעת ביצוע ההזמנה לתת מספר דרכון ואח"כ לשנות.

מה קורה אם מישהו מזמין טיסה, נותן מספר דרכון ונאבד לו או הושחט לו לפני הטיסה ? משנה את המספר ואת הסוג לפני הטיסה.

אני נוהג לרשום את מספר הדרכון ובעת ביצוע הצ'ק אין אתר חברת התעופה שואל שוב האם הסוג והמספר של הדרכון המוזן מראש הוא הנכון. אם לאו, אפשר לשנות. כנ"ל בנתב"ג בזמן הצ'ק אין.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון