ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אייבל טזמן יומיים

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    6
    8
    6227
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • iritbachi
      iritbachi נערך לאחרונה על ידי

מרוב מידע אני הולכת לאיבוד......ואשמח לעזרה. אנחנו משפחה עם שלושה ילדים (6,8,12) ונרצה לעשות טעימה מאייבל טזמן. חשבתי לעשות מסלול של יומים המשלב הליכה לא ארוכה מידי. קראתי ביקורות סותרות לגבי ההתלהבות ממסלול ההליכה. אשמח להכוונה מאיפה כדאי להתחיל ואיזה קטע מומלץ. אם המסלול הוא עם לינה אז צריך להביא את כול הציוד (אוכל, לינה וכו) ומזממינים מקום בבקתה? תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

אייבל טזמן יומיים

הלינה במסלול היא בבקתות, המכילות למעשה חדר גדול עם מיטות קומותיים רבות (20-40 מיטות בכל בקתה). משלמים פר מיטה. בבקתה יש מזרון בלבד, אתם צריכים להביא מצעים/שק"ש. אין בבקתה גזייה או אמצעי בישול אחר, אז גם את זה אתם צריכים להביא, וגם את כל האוכל לימי הטרק. חייבים להזמין את הבקתות מראש.

אישית, לא התלהבתי מהמסלול. בעונה הוא מפוצץ ברמות מסחררות (ועבורי הוא היה יותר מדי מלא משפחות וילדים...), וההליכה לדעתי די מיצתה את עצמה אחרי יום אחד. החופים נהדרים, אבל ביניהם יש יותר מדי הליכה ביערות שיש יפים ושקטים מהם בכל כך הרבה מקומות אחרים בניו זילנד.

אם אתם הולכים לעשות רק מסלול אחד של יומיים בניו זילנד, כדאי לדעתי לשמור את האנרגיה למסלול יותר מיוחד ולהגיע לאייבל טזמן ליום אחד - אולי אפילו עם קייאקים, אם אתם רוצים לעשות משהו מיוחד ולנצל את החופים, או אפילו סתם לפיקניק בחוף עם הליכה קצרה.

טרק דומה שאמור להיות קל לילדים ומשלב חופים - קווין שארלוט באי הדרומי. שם ישנים באכסניות ואפשר לשלם לסירה שתעביר את הציוד למקום הלינה בכל לילה, וכך נחסך לכם לסחוב. אישית העדפתי פשוט להגיע לאכסניה אחת ולטייל באזור מבלי ללכת בטרק, אבל שתדעו שגם זו אופציה.

• yairrl
          yairrl נערך לאחרונה על ידי

אייבל טזמן יומיים

לא התלהבתי מקווין שארלוט ומאייבל טסמן

אבל כן הייתי ממליץ לעשות סיור רגלי של יום באייבל ואז לקבוע בנקודה מסוימת עם טסקי בואט חזרה לתחילת המסלול

את הנופים של הקווין שארלוט אפשר לראות במעבורת בין האיים (פשוט מכיוון אחר)

• חגיתY
            חגיתY נערך לאחרונה על ידי

אייבל טזמן יומיים

אני דווקא בעד... אנחנו (זוג + ילד בן 10) היינו שם בתחילת ינואר ולא היה נורא צפוף במסלול. נכון, חלקו של המסלול ביער, אך חלקו גם על החוף, ועניין החצייה (יחפים...) של המפרץ בזמן השפל מאד כייפית וחוויתית. בכלל החופים שם זהובים ומקסימים.

אנחנו לקחנו סירה לבארק ביי וביום הראשון הלכנו עד מפרץ אנקורג' וישנו ביאכטה החונה במפרץ, ואז לא היינו צריכים לסחוב איתנו אוכל (מקבלים א. ערב ובוקר למחרת), מגבות ומצעים. בכל מקרה, ניתן לשלוח תיקים עם ה"ווטר טקסי" למקום הלינה.

אנחנו לקחנו חדר פרטי, אתם תצטרכו ללון בדורום של 7. זה יותר יקר מהבקתות, אבל זו  חוויה נפלאה לישון שם...

למחרת המשכנו למראהו עוד 3 שעות הליכה.

• old yod
              old yod נערך לאחרונה על ידי

אני גם ממליץ 🙂

הלכנו את האייבל טזמן ביומיים עם ארבעה ילדים והיה מעולה!

יצאנו ברגל מההתחלה ושלחנו תיק עם שק"שים ואוכל בסירת טקסי למקום הלינה.

הגענו לבקתת הלינה המשותפת, מצאנו שם את התיק כמו שהובטח.

בבוקר השארנו את התיק והמשכנו ליום הליכה נוסף, שבסופו חזרנו עם סירת מונית להתחלה.

נכון שהנופים לא מעלפים, אבל מאוד נהננו מחציית המפרץ בשפל, מהגשרים התלויים בדרך ומהחופים. גם כמובן מהלילה בבקתה.

למשפחות עם ילדים, זו הדרך הכי נוחה לחוות טרק ליותר מלילה אחד.

עוד פרטים אצלנו בבלוג.

• iritbachi
                iritbachi נערך לאחרונה על ידי

המון תודה!

הטיפים של ההמלצה מאד עזרו לי! לא יאמן שכבר עכשיו יש בקתות שתפוסות בסוף דצמבר! והחיבור לבלוגים הוא נהדר. גם אנחנו משפחה שיוצאים לטיול של שנה כך שיש הרבה מידע לאסוף Smile ואלו שלא המליצו נתנו רעיונות למקומות נוספים כך שזה נהדר

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

המון תודה!

"החופש הגדול" של בתי הספר בניו זילנד הוא בדצמבר עד מתיישהו בינואר, וזה בנוסף לכך שזו העונה הבוערת מבחינת התיירים המגיעים לניו זילנד מבחוץ - לכן הבקתות מוזמנות מראש, במיוחד לטרק כזה שמאוד קורץ למשפחות. באופן כללי, בטיול בתקופה הזו לא פעם צריך להזמין מראש (חלק מהאטרקציות, לינה וכו').

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אייבל טזמן יומיים

אמנם הייתי שם לפני ממש המון שנים. אבל אני מאוד אהבתי את המסלול- ועשיתי אותו רק רגלית.. כולל חציה באמצע הלילה של אחד המפרצים כדי לתפוס שפל....

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון