איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):אלעד, איזה יופי של סיפור!
ונציה נהדרת למרות הריחות והמחירים, וחוויית המים הגבוהים במיוחד בשבילכם

מחכה בסקרנות להמשך

מירה
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):אה, חשבתי שיש מצב שהתכוונת אליי....
אנחנו מתכננים טיול משפחתי. זה יהיה טיול בת המצווה של צעירת הבית, שחולמת להגיע לוונציה כבר כמה שנים.
אז נקדיש לוונציה כמה ימים (הבנתי שיש טעם להקדיש לה יותר מיומיים. מה דעתך?)
שאר הזמן יהיה כנראה טיול עומק בדולומיטים. עדיין לא סגורים על זה. -
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):וואו! סיפור מדהים על ההצפות, המגפיים, כל הסצנה הזו....
נדמה לי שהפריט הזה נקרא "ערדליים". כשהייתי קטנה, אמא שלי סיפרה לי, שכשהיא היתה ילדה, הם היו נועלים אותן, וניסתה לתאר לי איך זה היה מתלבש על המגף.
בארץ כמובן לא היה קיים כזה דבר, ואני יכולתי רק לדמיין מהתיאור שלה. -
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):לאלעד : זה מה שאתה אכלת לפני המרתון ???????! בשוק

אדיר שיצא לכם לתפוס את אלטה אקווה. כמה עקבתי אחרי זה שיצא לנו גם בפברואר האחרון וכלום.קראתי אותך ועכשיו זה עוד יותר נשמע לי כמו אחת החוויות.
הסיפור של אלה הולכים להתפלל לשם ואלה הולכים להתפלל לשם הוא פשוט גדול
. כייף איתך פה.לורד: כן כן כן. יש מה לעשות בה. ונציה יכולה להחזיק גם שבוע. בשקט
ואני מתה על הבנות שלך. הטעם שלהן גורם לך להפיק טיולים מרהיבים.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):ג'ני, תגובות כמו שלך אני צריכה לגזור ולשמור לרגעים קשים.
מתמוגגת. -
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):אלעד,
אצלך אין סיפורים סטנדרטים!
טיול זוגי בונציה הופך להרפתקאות.
ורד, הייתי עם שתי בנותיי הגדולות בונציה בחודש יולי לפני חמש שנים. הן התלהבו כמה דברים מזכירים להן את הספר מלך הגנבים.
ונציה מקסימה אך בקיץ מאד חם ולח. אם יש לכם אפשרות לתכנן לעונה אחרת, עדיף. אם לא, כדאי לעלות להצטנן בדולומיטים.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):תודה. אכן, לא מתוכנן לקיץ.
-
כמה צחקתי מסיפור המטריות. גם אני זוכרת איך התקשנו לתמרן איתן בסמטאות הצרות מבלי לדקור את הבאים מולנו.
ואיך שראיתי את התמונות, ישר ידעתי שתהיה לכם Acqua Alta!
גם אנחנו חווינו אותה, אבל עכשיו כשאני ראוה את התמונות שלך אני מבינה שאנחנו עוד יצאנו בזול.
ממשיכה ללוות אותך בהנאה גדולה.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):איריס- גם יומיים אחרי, כשהאקווה אלטא נגמרה. ראינו תיירים קונים את המגפיים האלה ומסתובבים איתן סתם. שהנעליים שלהם לא ירטבו בגשם.
תמי- 5 במרץ, מוצאי שבת. זה התאריך. הפיק היה באחת עשרה בלילה והגובה הגיע ל 120 סנטימטרים. הוונציאנים ממש לא מתרגשים מזה. זו גאות קטנה בשבילם. פעם בשנה זה מגיע גם ל 140 סנטימטרים ואז כמעט כל העיר מוצפת.
מירה- תודה. אני תיכף מסיים את הסיפור.
ורד- חייבים להקדיש יום לבוראנו ולאיים לידו. ולפחות יום לוונציה. אני לא בטוח שצריך יותר מיום לוונציה כי המרכז התיירותי קטן. תלוי אם יש פסטיבל או מבקרים גם בארמונות ומוזיאונים.
ג'ני- ציפית לארוחת פסטה? העמסת פחממות? האחראית של המסעדה היתה עויינת ומפחידה. מזל שהיא הרשתה לנו פיצה.
התאמנתי לקראת האקווה אלטה בטבריה
.סמדר- אני עדיין בשוק שכל פעם קורים לנו ניסים ונפלאות כאלה. הפעם ה"נס" היה ממש שווה.
ג'ני2- ידעתי שאת תהיי הראשונה להאמין.
איזה כיף לכם שהייתם בפסטיבל המסכות. האקווה אלטה שלכם היה ממש בקטנה. אצלנו כל התעלות של העיר עלו על גדותיהן.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):יום ראשון:
קמנו בבוקר ובדקנו את התחזית: לא צפוי גשם לפחות עד הצהריים. טוב, אנחנו נוסעים לקונליאנו.
יצאנו מהמלון לפני הזריחה והגענו לגשר של גוליה. המים בתעלות כבר ירדו מעט ונגלה לנו מחזה מדהים: וונציה לפני הזריחה.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):כשחזרנו בערב לחדר שלנו במלון, מצאנו על הרצפה של החדר פתק מהרב של וונציה שמבקש שאני אבוא מחר לתפילת שחרית.
יום שני. יום של השלמות:
בבוקר קיבלתי את ההזמנה של הרב והלכתי להתפלל בבית הכנסת "לוצאטו".
אחרי ארוחת הבוקר וצ'ק אאוט מהמלון התחלנו בסיור נוסף בעיר.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):קודם עשינו שייט לאורך התעלה הגדולה עד כיכר סן מרקו. מול הכיכר עגנה אוניית קרב שהפריעה קצת לראות את הנוף
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):הלכנו לסן מרקו והפעם, בלי שותפים נכנסו לקפה לאבנא Café lavena . גם זה בית קפה מהעתיקים בעולם. הוא מתהדר בכך שריכרד ווגנר היה לקוח קבוע שלו. לא נורא, לכל אחד יש חסרונות.
האמת שקודם הצצתי בתפריט שעל הדלפק וראיתי שמחיר הקפוצ'ינו לא יקר כל כך, יורו וחצי. אחרי שהתיישבנו, קיבלנו את התפריט הרשמי שמחיר הקפוצ'ינו בו הוא תשע יורו. עם קצפת: אחד עשרה יורו. אבל תראו איך מקבלים בבית הקפה הזה קפוצ'ינו עם עוגיות שקדים נימוחות בפה ועוגת לימון מומלצת על ידי המלצר.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):הלכנו לראות את גשר האנחות. על שום מה הוא נקרא גשר האנחות? על שם אנחות הנידונים למאסר שעברו עליו מבית המשפט שמשמאלו לבית הסוהר שמימינו.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):בהמלצה של ג'ני הלכנו לחנות הספרים Acqua alta. כבר הבנתם למה היא נקראת כך. זו חנות לספרים יד שנייה. הספרים מונחים בגונדולה ובאמבטיות באמצע החנות. במקרה של הצפה, הספרים מוגנים. קנינו ספר שיהיה לי מה לקרוא ביום שאצליח סוף סוף לסיים את העץ של איטלקית בדואולינגו. (בחנות יש באופן קבוע אוכל לחתולי רחוב לכן מי שרגיש לחתולים, שישים לב).
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):חזרנו למלון לאכול פיצה אחרונה באיטליה. אספנו את המזוודות שלנו ועברנו איתן על הגשרים עד לתחנת גוליה. שם אספה אותנו סירת אלילגונה די ריקה ושטנו איתה במהירות בחזרה לשדה התעופה. שתי טיסות וארבעה אוטובוסים ואנחנו בחזרה בארץ.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):פשוט לא יאמן איך הכל תמיד מסתדר אצלך לידי סיפור עם עלילה מרתקת

מאוד נהניתי למרות שגם אני הייתי מאוד שמח לשמוע קצת על מה שהיה ביום ראשון.
מה שכן, לא עברה חצי שנה ומזה עשית לי חשק לחזור לונציה
. כנראה שמי שלא מבקר בה בקיץ חושב שהיא עיר נפלאה -
הקסם שלך עבד שוב וכשהוא משתלב בקסם של העיר הנפלאה הזו - החוויה מתעצמת.
כמה געגועים הערת בי.
אני ביקרתי בעיר הזו יומיים בקיץ ולמשך חמישה ימים מופלאים באוקטובר ואין בכלל מה להשוות.
ואם סיימת בחנות הספרים -
מי שרוצה לקרוא שיר הלל על העיר הזאת ושיר קינה על מלחמות - מוזמן בחום לקרוא את מעבר לנהר ואל בין העצים של המינגווי האחד והיחיד.
שמוליק
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):בעניין חנות ספרים הזאת שהמלצתי
שבעל המקום שלה לטעמי לא פחות אטרקציה מכל מקום אחר בונציה
.
קוראים לו לואיג'י פריצי והוא אוהב נשים מאוד אוהב (מה אוהב , קזנבה אמיתי) וגם אוהב חתולים או אולי נשים חתולות
.בכל מקרה לתפוס איתו שיחה זאת חוויה משעשעת למדי, מאוד נהננו. אני הוקסמתי מכל הכתבים העתיקים והספרים שיש להם ריח של פעם.
השוס הנוסף הוא הנוף שנשקף מהמדרגות .צריך לעלות על המדרגות ולהציץ בחלון.עושה חשק לעזוב הכל ולבוא להיות מקומיים כאן.
ובמקרה בזמן שאנחנו הינו חתולי שכונה באו לאכול כי החנות משמשת כמחסה לחתולים והם כולם שמנים ואינטלגנטיים כאלה עם השארם האיטלקי.
ממש קישוט ותוספת לאווירה.קסם של עיר.קסם טהור.
-
איך מגיעים לבוראנו (או סיפור קצר על וונציה):רגע, אלעד, אף מילה על המרתון?!
ככה אתה משאיר אותנו בלי אף מילה על קונליאנו וטרוויזו? (לא הייתי מכירה את הערים הללו לולא נסענו עם הבנים שלנו לפני כמה שנים להופעה של להקת Dream Theater בקונליאנו, עיר חמודה שבה מייצרים את היין החביב Prosecco).
מירה