לבד (בברלין) זה לגמרי חופשי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיעל הגשר יש היום פסטיבל של ציירים. מלא דוכנים עם תמונות. הרוב בסגנון של הילד הבוכה שלא דחוף לי לתלות בסלון. פה ושם יש גם אמנות אמיתית (בעיניי לפחות) אבל היא גם עולה בהתאם.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימהגשר נשקף נוף נהדר

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיהלאה, לתחנת U הקרובה. בדרך אני שומעת מוסיקה מחצר כלשהי. מציצה. חצר רגילה לגמרי, בפינה אחת שולחן טניס ושני נערים משחקים, ובפינה שנייה מתחת לעץ התמקמה רביעיית נגנים. הם כבר מזמן מזמן לא צעירים. אבל הם יפים כל כך, אמיתיים כל כך, מוכשרים כל כך. והזמרת פשוט נפלאה

אנשים מציצים לחצר, נכנסים פנימה, יושבים על הארץ, מוחאים כפיים בסוף כל שיר. אין לי מושג מי הם, אם הם סתם חברים באותו וועד הבית או שהם להקה מתפקדת, וזה גם לא חשוב כי חצי שעה אני יושבת מהופנטת.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאני יוצאת מהמטרו ליד תחנת ZOO כשהמטרה היא מוזיאון צילום של הלמוט ניוטון. כל אזור ZOO חפור, כשאני עוברת מתחת לגשר בדרך למוזיאון לעיניי מתגלה עיר תחתית של הומלסים. המדרכה מחולקת בסדר מופתי בין דייריה. לכל אחד פינה נפרדת. מישהו ישן, מישהו בדיוק הדליק באנג ענק, מישהו סתם יושב ומתגרד. הפעם היחידה שלכמה שניות הרגשתי לא נוח בברלין. אגב, אף אחד מדיירי עיר ההומלסים לא שם עלי. יוצאת ממתחת לגשר והנה סוף סוף המוזיאון.
נכנסת. קונה כרטיס באה להיכנס לתערוכה. הלגה השומרת דורשת שאשים את התיק בלוקרים. כמובן שאין לי 1 יורו. גם להאנץ, אחראי על הלוקרים אין לפרוט לי. חוזרת לקופה מבקשת לפרוט, גרטשן הקופאים שלפני שנייה קיבלה ממני מטבעות טוענת שאין לה ושולחת אותי לחנות של המוזיאון. יאה אללה שלכם. הלך כל החשק. אילולא חברתי-אחותי איילת שהתעקשה, הייתי כבר מזמן עושה אחורה פנה. רק למענה אני עושה מאמץ עליון לא לאבד את זה, פורטת את הכסף, דוחפת את התיק ללוקר ונכנסת לתוך עולם חדש ומרתק.
זה לא צילום. זאת אמנות אחרת, לא יודעת איך קוראים לה. אני הייתי קוראת לזה אמנות הבריאה. כי הלמוט ניוטון בורא עולמות דרך עדשת המצלמה שלו. הנשים שלו כנועות ושולטות, מלכות ושפכות ואי אפשר להזיז מהן את המבט. מה שאני רואה לנגד עיניי זאת שלמות. כל תא בגוף המצולמת נברא בידי האמן, לפי רצונותיו, וגם קצת סטיותיו ושיגעונותיו.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיתערוכה נוספת שלו נקראת עיתונות צהובה ופה בכלל עף לי הגג. אין לי מילים לתאר את זה, אי אפשר לתאר את זה. זה מסוג היצירות שחייבים לראות כדי להרגיש.

אחרי המוזיאון הזה אפשר לעשות רק דבר אחד - לזרוק את המצלמה הפרטית שלך ולהישבע בחיים לא לגעת בה יותר. כי כל מה שצילמת עד עכשיו, כל פריים ורגע שתפסת והיית כל כך גאה בהם, כל תמונה שזכתה ללייקים אינסופיים – כל אלה לא ראויים להיקרא צילום. אני מתוסכלת ומאושרת בו זמנית. אבל יותר מאושרת.
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיבדרך למלון אני מוצאת סופר פתוח, מצטיידת בכל מיני פינוקים לערב וכשאני יוצאת משם גבר בעל חזות לא ארית בעליל שורק אחריי. נשבעת לכם. PP לוחשת: מהר, תגבירי את הקצב, מי יודע אולי הוא פעיל דאע"ש. מטומטמת, אני עונה לה, גם אם הוא פעיל דאע"ש תני להתענג על הרגע. וכך מלאת אנרגיות חיוביות אני סוגרת את היום המושלם הזה.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשינשאר אפרול שפריץ ? אני מייד מתייצבת .. לא מאמינה שיבוא לי לטוס לברלין... אבל מי יודע... אחרי הכל אני טסה בהשראת קיסה וגיסה בשבוע הבא למילאנו ...כולל ביונסה אחת... כי בכל זאת צריך להצדיק את זה איכשהו ...
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונוש,
באמת תהיתי היכן את.
נכנסתי בסוף השבוע לבלוג שלך וראיתי שלא נוסף שם מאום מאז הפוסטים האחרונים והמרגשים מחודש אפריל על הנסיך והמשפחה של פעם.
כרגיל הנאה צרופה! ואני עדיין זוכרת את החששות שלך לפני הטיול הראשון בברלין.
וכמובן, השיר שמתנגן לי בראש, מאז שראיתי את האשכול שלך
נילי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיראיתי אלונה וברלין, ומיד החלטתי להקדיש לזה את שעת הצהריים. אבל לחצתי על הלינק לדבר הקודם, ולא יכולתי להפסיק לקרוא אותו.
על ברלין כבר אקרא בלילה (ובאמת אין כמו ברלין כדי להיות לבד עם המלאכים ששומרים עלינו), ובינתיים שולחת חיבוק ענק בשאיפה שלא יכאב בציצי.
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאוי, אלונה, איזה כיףףףףףף לך שנסעת לבד. אני ירוקה מקנאה. כל כך רוצה ולא מצליחה להגיע לזה (כולם מתעלקים עלי ולא רק פיפי הפולנייה). כרגיל, את מצחיקה לאללה. כיף אתך.
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיהיי אלונה
ברוכה השבה

כמו תמיד, כייף גדול לקרוא כל מה שאת כותבת בהמון כישרון
והתמונות נהדרות!!
מחכה להמשך קורותיכן
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיצבע צבע ועוד צבע,,,, מה שלא עשה הטבע...
עד כה אהבתי מאוד, אנא, המשיכי !
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונה היקרה,
פתאום הבנתי שמצאת מין התאמה מושלמת כזו כמעט בין הנפש של העיר הזאת כפי שהיא משתקפת מהסיפורים שלך לנפש התאומה שלך.
באשר לגברת המזדנבת - את חושבת שלך קשה?
תחשבי מה היא עושה לגברים.
בצפייה דרוכה להמשך....
שמוליק
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונה היקרה, המרעננת הרשמית של הקיץ

הרעיון של pp הוא כל כך מדליק וכל כך מדוייק. Pp שלי מנסה לפרוץ מתחת למקלדת ולסנן ״אמרתי לך, אמרתי לך״. הקטנונית הזאת לא שוכחת, איך לפני כמה שנים את התלבטת האם ברלין תהלום אותך, והיא ידעה שכן. גם שכונת פרידריכסהיין מבפנוכו, עם גינת בוקסהאגנר, הגראפיטי, בתי הקפה הקטנים (יש ימים שיש בגינה שוק איכרים) (בשוק הפשפשים שם, באופן טבעי, ההיצע משתנה. כשאני הייתי שם, מרחק דקה וחצי מ״הדירה שלנו״, לא היו דברים מעניינים).
מחכה להמשך עלילותיך עם pp.
טל
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשילא מסוגל לנסוע לבד ומפרגן לך מאד מאד כי ברור לי (ואני מתגעגע אל) הרווח העצום של נסיעה כזאת.
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיהPP הפרטי שלי כל פעם שמשהו שמריח גרמניה עולה על הפרק הוא פוצח בצרחות "נייט". ומי כמוך מבינה את עומק הוטו המוטל. אז לפרקים אני בכל זאת גונב פיסת גרמניה אבל לצנטרום של הפיילה זה לא ילך.
אז את ברלין כנראה אני חווה דרך סיפוריך המקסימים.
רנצי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונצ'קה,
מתי הספר?
וקצת לפני כן, מתי פוסט על ברלין בבלוג שלך? כדי שנוכל לשתף בקבוצה שלנו וכולם, גם אלו שעוד לא מכירים אותך טוב, ידעו כמה שאת מוכשרת. המון המון מוכשרת.
וPP הזו, נראה לי הייתה בגן יחד עם PP שלי, מאד דומות השתיים.
איזה כייף שהגעת עם סיפור ברלין רגע לפני שאנחנו שם. כך אני אדע מה כן וגם מה לא....
טוב, לקחתי לי איזה שפריצקר, התיישבתי ואני מחכה להמשך.
נ.ב התמונות מוקדשות ל PP
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיגם אם תכתבי על ברלין בפעם העשירית , אבוא.
לפחות לא ניתן להאשים אותך בפיצול אישיות. 2 פולניות כאחת הן. מלכה
מוטי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונה,
אני כבר מזמן מעריצה שרופה.
מחכה להמשך הסיפור כמובן

שלה
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימצטרפת למעריצות
קוראת אותך ונהנית ומצחקקת לי בכיף, תודה רבה, ונהנית מהתמונות גם
והפולניה....אצלי היא יוצאת בעבודה
כשאומרים לי שבי, נו, בואי תשתי, תנוחי רגע, ואני אומרת מה, יש הרבה עבודה, אתם יודעים מתי אנשים כמוני נחים...