לבד (בברלין) זה לגמרי חופשי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימה עכשיו? עכשיו אנחנו נשוטט. אונטר דר לינדן עדיין חפור מכל הכיוונים. מתקדמת לכיכר בבל שעדיין מאוד מרגשת אותי.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאחר כך לדום של ברלין. זה הזמן להיכנס לראות אותו סוף סוף מבפנים. מרשים? מאוד. אבל לא משהו שלא ראיתי קודם. כנסייה יפיפייה. צלילי אורגן תורמים לאווירה.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיבדרך החוצה תערוכה של ילדי הפליטים שמרשימה הרבה יותר.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימתקדמת מהדום עוד כמה מטרים והנה הנהר והנה השייט של שעה ו-14 יורו והנה אני כבר יושבת על הסיפון ומצלמת בכיף.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיקריר. רוח נעימה. שייט רגוע, די ממצה.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיכמה מקומות שלא הייתי מגיעה אליהם אילולא הסירה. בקיצור השייט לגמרי ענה על הציפיות. וזה שגם נמנמתי קצת בדרך חזרה היה רק בונוס קטן.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיעכשיו אוכל. בלוק האוס לא מאכזב אף פעם. אחד הדברים הטובים מבחינתי בברלין זה שיש מקומות שתמיד אפשר לסמוך עליהם – המלון שלי, רשת DM, יוניקלו, בלוק האוס. לא משהו מתוחכם. אבל משהו מאוד מאוד נוח שנותן הרגשה מוכרת של כמעט בית.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיכשאני יוצאת מהמסעדה מולי שלט שמבשר על מיצג מולטימדיה לציון 500 שנה למותו של הגאון המטורף הרונימוס בוש. בוש תמיד מצליח לשחק לי בתאים האפורים. קדימה לבוש. בוש נמצא משהו כמו רבע שעה הליכה מאלכסנדר פלאץ, מול המתחם של רובע ניקולאי. מגיעה.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשישלטים עם בוש. נכנסת. מזנון וכמה אנשים עם בירות. סליחה איפה התערוכה? אהה, התערוכה נפתחת מחר. מה מחר? מסתכלת על השלטים ועל כולם באותיות ענקיות כתוב באנגלית 6FROM JULY (שזה באמת בדיוק מחר). אני שומעת קול חד וברור אומר מפגרת. PP לא נחה לרגע. אבל באמת מפגרת. כל הדרך לפה מלאה בשלטים עם התאריך. לא יכולתי לשים לב?

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימתחילה לחזור כי יש לי עוד מוזיאון ליד מגדל הטלוויזיה. ואז מתחיל הגשם הראשון. גשם מתוק כזה של פלוס 21 מעלות. אני פורשת ידיים לצדדים ותוך כדי הליכה מתמסרת כולי לאושר הזה של טיפות קרירות באמצע הקיץ.
כעבור דקה וחצי ההתמסרות שלי נגמרת ואני מרגישה לא הכי נוח בחזייה (החדשה!) רטובה. מסתתרת מתחת לאיזה עץ, מתקדמת בריצה לעץ הבא. הגשם הופך למבול חורפי (חורפי ישראלי כמובן). ועד למוזיאון נשארו לי עוד 300 מטר. הפתרון מבריק מעצמו. חנות מזכרות. נכנסת (שוב בריצה) משלמת 6 יורו על מטרייה תיירותית. יוצאת החוצה. כל הפרוצדורה לוקחת כ-20 שניות. כשאני פותחת את המטרייה בחוץ הגשם נפסק. בדיוק אבל בדיוק בשנייה הזאת הוא נפסק. PP אומרת אם היית מחכה עוד דקה מתחת לעץ גם לא היית מתנשפת עכשיו וגם חוסכת 6 יורו. תשתקי כבר, אני לא צריכה אותך עכשיו.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיקדימה למגדל הטלוויזיה שבתוכו שוכן Menschen Museum. התערוכה שלו ביקרה גם בארץ. אני זוכרת שאמרתי אז שזה לא מוסרי בעיניי להציג לראווה גוויות. כנראה שמאז המוסר שלי התגמש ורציתי לראות במה מדובר. ובכן מדובר בדיוק בזה. ד"ר גונטר-פרנקנשטיין-פון-הגנס יצר תערוכה על גוף האדם שבנויה כולה מגופות וחלקי גופות. כמובן שאם היא הייתה בנויה מפלסטיק אף אחד לא היה טורח לשלם 10 יורו בשבילה. אבל היא בנויה כאמור משאריות של בני אדם.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיוככל שאני מתעמקת בתערוכה כך אני יותר ויותר מצטערת שאכלתי לא מזמן. בחילה מהולה בסקרנות אבל סקרנות כזאת שבסופה את אומרת סליחה, אני אלך הצידה להקיא קצת.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיבדיעבד אני חושבת שהתערוכה הזאת הייתה הכנה מושלמת למה שציפה לי אחר כך.
ומה שציפה לי אחר כך זה אלכסנדר פלאץ.אלוהים כמה שהמקום הזה מגעיל. לא, לא ככה, לפני שנתיים הוא היה מגעיל. עכשיו הוא יכול רק לחלום להיקרא מגעיל. השפה השולטת היא ערבית, הרחק מאחוריה עברית והרבה אחרי שתיהן הגרמנית. המוני בני נוער לא גרמנים יושבים מסביב למזרקה, מפצחים גרעינים, יורקים על הכיכר ומציקים לעוברי אורח. המוני אנשים. רעש בלתי נסבל.
תשאלו מה אני עושה פה בכלל? אני רגע אעמוד בפינה ומשם אענה לכם שבאתי לדגום את פרימרק החדש. היו שמועות שהסניף החדש הרבה יותר מרווח ונעים מהישן. אמרתי לעצמי שאני לא לוקחת שום דבר שיצריך עמידה בתור לתאי מדידה, אבל נגיד חגורה או סווטשרט לנסיך אפשר. אין לי מילים לתאר את גודל הזוועה. כולל הריחות. אפילו אפרו-גרמניות כבר עברו לקנות במקומות אחרים. זה לא ברלין זה גם לא שוק רמלוד. אני לא מדברת על הסחורה שהיא סוג ז' (וזאת מחמאה). אני מדברת על מה שמכונה חווית הקניה. חולצות ב-5 יורו יש גם ביוניקלו עכשיו. והן מריחות הרבה יותר טוב.
אני יוצאת מהגיהינום הזה בתחושה שהיום שלי נהרס לגמרי והדבר היחיד שאני באמת רוצה זה להתקלח. גם ניסיון לחוויה מתקנת אחר כך בקניון אלכסה לא צולח. אני בורחת מהמקום הזה ונשבעת שזהו, ששום דבר ואף אחד בחיים יותר לא יפתה אותי להגיע לאלכסנדר פלאץ. מבחינתי האזור הזה מחוץ לשטחה המוניציפלי של ברלין.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיממש הכנה מעולה את עושה לי.
סימנתי את אלכסנדרפלאץ במפת גוגל שהכנתי כדי שאדע לא להגיע לשם.
המלון שלנו בפרנצלאאור ברג, מקווה שלא נגיע בטעות לפרימרק....
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאת אלקסנדר פלוטץ,לא אהבתי גם. בערב הראשון שראיתי אותה,אמרתי :זאת לא גרמניה..אז ישבו שם כל הרוסים המתודלקים,אדומי הפנים אבל ..לא נטפלו לעוברי אורח. היה פשוט לא נעים. גם ציורי רחוב על הכיכר,למרות שהיו יפים לא הצליחו להטיב אתה.
חשבתי שאולי בדצמבר היא מלאה בשווקים ואמרתי לאחיינית שלי אולי לקחת לינה שם..הולכת לתקן את עצמי.
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונה,
את כבר יודעת (מהסיפור הקודם שלך) שאני לא מחובבי ברלין... אבל לעומת זאת מאוד אוהב את הסיפורים שלך

קבלי ביג לייק על המפגשים שלך עם המקומיים

תתחדשי על הקניות

והכותרת מטעה
אמרת שנסעת לבד אבל pp לא מניחה לך לרגע 

רובי
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיאלונושקה,
התחלתי לקרוא. האהבה שלך לאנשים (ואל תגידי שלא..... ) היא באמת משהו!
מאוד נהנית מהאקראיות במקומות, באנשים ובצבעים.
אורנה
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשימה חשבת לעצמך כשאמרת לי: "תבואי רק בסוף, יצאו לי תמונות חמודות"

אני נדהמת כל פעם מחדש מכישורי המילה הכתובה והתמונות המצולמות (עאלק חמודות). הבחירות שלך תמיד מרגשות ומעשירות ואת יודעת למזג אותן.
תערוכת הגוויות - אמממ קשה קשה. רק לחשוב שבכורי היה חתום על גופה במשך שנה שלמה למטרת לימודים בעעע. אבל העלאק תמונות חמודות
- יצאו לך לא רע בכלל
במיוחד זו שבהודעה 44 - עכשיו אני גם מאמינה למה שתיארת לי 
מה לומר? תבורכי! זה מקסים
ואולי יום יבוא ואדבק ממך ואסע לי לטייל לבד !
-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשייום נפלא יקיריי. האמת שאם קוראים את העיתון אז לא כל כך. אבל אם לא קוראים את העיתון, לא יוצאים החוצה, מגיפים את התריסים ומפעילים את המזגן 24/7 על 20 מעלות - אז כן, יום נפלא בהחלט.
קצת יחס ונמשיך לשוטט
מיקוש, אני מקווה להספיק לתרום לך עוד כמה טיפים לפני הנסיעה, אם לא - את מוזמנת לתדרוך פרטי. פרנצלאוורברג שכונה מקסימה ועוד מעט נגיע גם אליה.
אמוש, לגבי כריסטמס באלכסנדר פלאץ. השוק אכן ענק אבל הוא עמוס בטירוף (היה לפני שנה וחצי), בבוקר עוד נחמד בשוק קרוב יותר למזרקת נפטון עם החלקה על הקרח, אבל לקראת צהריים השוק של אלכסנדר פלאץ מפוצץ כל כך שבלתי אפשרי להתקרב לדוכנים בכלל. ככה שאם זאת הסיבה לקחת מלון שם - אז לא. בבקשה לא.
הי רובי, תודה שבאת. צודק, הכותרת מטעה. צריך להיות לבד זה לגמרי חופשי אם לא סופרים את PP

אורנה'לה, ששששששש! אני מנסה להסתיר את האהבה הזאת שלי בכל כוחותיי ואת באה ומוציאה אותי מהארון המיזנטרופי שלי? נשיקות!
מותקית שלי הכי בעולם, יעלי! מי ייתן לך לנסוע לבד לברלין? אני מצטרפת אליך ברגע שתתני שריקה.
יאללה, קדימה, עוד מעט סופ"ש ויש לנו מלא דברים לראות.

-
לבד (בברלין) זה לגמרי חופשיחופשיה להמריא
אחרי טראומת אלכסנדר פלאץ אתמול אני חייבת חוויה מתקנת. נוסעת לשוק קטן בשכונת שוננברג בכיכר Winterfeldtplatz. קצת פטל, קצת תכשיטים, אני משוטטת בשכונה שהיא אזור מגורים של הקהילה הגאה של ברלין.