התנהלות כספית - התייעצות
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףmay east אמר שניתן לבחור שער רציף או שער סוף יום ומדובר בשער המחאות.
ככל שאני זוכר שער המחאות יקר יותר משער יציג + 1%, כך שיצאת עם הפסד קטן.
לא רואה סיבה גם לטרוח וגם להפסיד.
המצב של May east קצת שונה כי הוא גם ספקולנט של דולרים, החלק הזה לא קשור לתיירות
אגב לי יש כרטיס אשראי שמחייב בדולרים ביציג +1% כך שלא מדובר באיזו אופציה נדירה ואקזוטית.
מי שהכריס שלו מחייב ביציג +2% אולי יצא עם רווח קטנטן, אולי כלום. גם כן אני לא רואה סיבה לטרוח.
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףהיי, אשמח להצטרף גם לשאלה
אז בסופו של דבר, כדאי פשוט לקחת את כרטיס האשראי שלי כמו שהוא (בינלאומי של פועלים, הסתדרות המורים) ולהשתמש בו שם (אפילו שהחשבון הוא בשקלים)?
אם אני ממירה חלק מכספי החשבון לדולרים- זה אומר שכשאגהץ את הכרטיס בחול אוטומטית יצא מהדולרים או שאני צריכה להודיע על כך לבנק?
אני טסה לשבועיים וחצי לניו יורק -
קחו בחשבון שאני לא כמוכם, ברגע שאחזור יקח לי עוד 4-5 שנים עד שאטוס שוב ואצטרך שוב דולרים, אני לא משתמשת בהם ביום יום
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףהדרך הכי פשוטה - אכן לקחת את כרטיס האשראי הרגיל ולא לדאוג בכלל. לא אמרתי הכי זולה, אבל הכי פשוטה.
באופן מעשי אם רוצים להוזיל עלויות צריך להתחיל בשתי שאלות בסיסיות:
1. לברר מול הבנק/חברת האשראי שלכם מה עמלת ההמרה שלכם מדולר, ומה עמלת משיכת המזומן בחו"ל. אם יש לכם כרטיס מועדון בהחלט יתכן שכבר יש לכם הטבה כלשהי. אם יש לכם כמה כרטיסים שווה לבדוק את כולם כי לא בהכרח התנאים זהים
2. כמה כסף נשאר לכם עוד להוציא בחו"ל? הטיול כולו עולה כמה עשרות אלפי שקלים טובים. אבל אני מניח שעל הטיסה כבר שילמתם, אולי גם על האוטו, אולי על חלק ממקומות הלינה וכו'. אז כמה נשאר כולל הכל?
עכשיו כפלו את העמלה שתשלמו בכרטיס האשראי שלכם בסכום הכסף הכולל ותבינו מה העמלה הכוללת שאתם עתידים לשלם.
באופן מעשי, אם כל הקומבינות, ההנחות וכו' - בני אדם רגילים ישלמו לפחות אחוז אחד של עמלה. יש הנחות גדולות יותר, אבל קשה להגיע אליהן לרוב האנשים. זה לא משנה אם מדובר על עמךה רגילה של חברת האשראי, עלות המרה לדולרים ועמלה דולרית, מזומן אצל חלפן וכו' - אחוז זה די המינימום.
ההפרש בין העמלה שסיפרו לכם בחברת האשראי לאחוז כפול סכום ההוצאה זה פוטנציאל החסכון שלכם.
דוגמא:
נניח שנשאר לי לשלם 20,000 ש"ח
ונניח שעמלה שכרטיס האשראי שלי גובה זה 2%
כלומר סף העמלות שאשלם יהיה 400 ש"ח
ואם אצליח לעשות "קומבינה" אולי ארד על 200 ש"ח כלומר אחסוך 200 ש"ח.
עכשיו השאלה היא כמה אתם מוכנים להתאמץ בשביל החסכון הזה (200 ש"ח בדוגמא שנתנו). אם מדובר על 10-20 ש"ח כנראה שלא הרבה. אם מדובר על 500-1000 ש"ח כנראה שהרבה מאד.
אם פוטנציאל החסכון הוא משמעותי: עכשיו צריך לבדוק - כמה בפועל יעלה לי חשבון דולרי בבנק שלי? האם אני יכול לעשות את זה בטלפון / אנטרנט אז שצריך להגיע בפועל לסניף ואולי אפילו כל בעלי החשבון (זה גם תלוי על איזה הרשאות חתמתם במועד פתיחת החשבון). האם אני יכול להתמקח עם הבנק על העמלה? האם אני יכול להשיג כרטיס אשראי מוטב (אולי חוץ בנקאי) שנותן תנאים טובים יותר?
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףאני מקציבה לעצמי לטיול 2,500 דולר, שזה בעצם כל הכסף שנשאר לי לשלם.
את הכרטיס שילמתי כבר ואין לי צורך לשלם על מגורים/אוטו כי אני הולכת למשפחה.
התקציב יתמקד בעיקר בקניות, אוכל ותחבורה ציבורית. ו40$ עלות שיחות בינלאומיות (סים כבר יש).
(אני מקווה שסכום זה סביר ומתאים ל17 ימי טיול, במידה ולא אשמח לשמוע כמה מומלץ)
500 דולר אקח במזומן. אני מתלבטת מה יותר זול, אם עדיף להזמין באתר של פועלים ושיחכה לי בטרמינל (באתר כתוב שזה יוצא 1900 ש"ח) או בצ'יינג' בארץ
ז"א שארצה בסביבות ה2,000 דולר באשראי (פתאום זה נשמע לי מעט אך מקוה שזה יספיק, במידה ולא אני יכולה להקציב עוד דולרים)
בהמרת שקלים למט"ח (באתר של פועלים) כתוב ש2,000 דולר יעלו לי 7,802.40 שקלים.
וסוג חשבון לזיכוי :
142 עו"ש פמ"ח(אין לי מושג מה זה אומר)התעריף הוא 0.19%
עם פטור מעמלה
במידה ואני עושה כך-
עלי לבצע איזשהי פעולה בכדי שכאשר ואני בניו יורק וקונה עם האשראי אחוייב בדולרים, או שזה קורה אוטומטית ברגע שאני ממירה שקלים למט"ח?
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףלדעתי - עזבי.
תחייבי בשקלים וזהו.
בכדי לחייב בדולרים צריך לדבר עם הבנק (במידה והונפק בבנק) שיחייב דולרים מחשבון דולרים.
שוב - את לא מתכונת לשמור את הדולרים אחכ, אז עזבי
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףעו"ש פמ"ח - עובר ושב, פיקדון מטבע חוץ (זה כמו קמר"ש הלור"ל של הבנקים
).אם את חוששת שהדולר יעלה מסיבה כלשהי (לא נראה לעין, אבל אי אפשר לדעת באמת), קני דולרים בשער הנוכחי ותהיה מחוסנת.
בכל סיטואציה אחרת, מצטרף להמלצה להשאיר בשקלים ולתת לבנק להמיר מדי קניה (או פעם בחודש, אם זה ההסדר בכ. האשראי).
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףתודה רבה לכם על ההמלצות וההסברים!
דיברתי עם נציג הבנק בטלפון..
הוא אמר שכל מה שאני צריכה לעשות זה להמיר את הכסף והוא כותב כבר עכשיו שכשמחייבים אותי בדולרים זה יצא מהדולרים שהמרתי ולא מהשקלים.
אמר שכל שעלי לעשות זה כשאחזור לבקש ממנו לבטל את זה.
כך עשיתי.. מקוה שזה יהיה בסדר ושלא הסתבכתי
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףכדאי לשים לב שבמקרה הרגיל, החיוב של עיסקה במט"ח מתבצע עם הגעת החיוב לחברת האשראי. לרוב, מספר ימים לאחר העיסקה עצה. במקרה הזה יש לדאוג ליתרת זכות מספקת בחשבון. אחד היתרונות של החשבון הדולארי הוא שידוע בדיוק כמה כסף יש שם וזהו התקציב המירבי להוצאות בזמן הטיול, ואיננו קשור ליתרה השקלית בחשבון.
יש כמובן גם כרטיסים המחייבים במועד החיוב הרגיל (למשל, אמריקן אקספרס). יותר טוב - יש כרטיסים עסקיים שמונפקים לעובדי חברות מסוימות הדוחים את החיוב על עיסקאות במטח ל-30 או 60 יום לאחר תחילת החודש הבא לאחר ביצוע העיסקה.
כמובן שבמקרה זה, יש סיכוי טוב שתוכלו לחזור מהטיול ולדאוג אז למספיק כסף בחשבון לכיסוי ההוצאות.
-
יכנראה שגם תתעסק וגם תפסיד כסףז"א שאם שמתי 2000 דולר בחשבון, אני לא אוכל להשתמש ביותר מזה?
דווקא אהבתי את הרעיון הזה..
כמובן שיהיה לי שם מחשב זמין ובמידה ויגמרו הדולרים אני יכולה בלי שום בעיה להמיר עוד.