ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול עם משפחה למזרח

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    16
    2359
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tomy899
      tomy899 נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו משפחה עם 2 ילדים מתבגרים (ילדה בת 14 וילד בן 16)ואנחנו מתכננים לעשות טיול לקראת סוף יולי  או תחילת אוגוסט לערים גדולות במזרח. להתחיל את הטיול בסיאול ולקחת טיסה עם החברה הקוריאנית, לשהות בסיאול שתי לילות, משם להמשיך להונקונג בטיסה ולבקר במקאו ומהונקונג לקחת טיסה לבייגינג או שנגחאי ומשם חזרה  לתל אביב , רציתי לדעת אם צריך ויזות למדינות הבאות וכמה זמן מומלץ להיות בכל מקום, והאם שווה להחליף את בייג'ינג ונשכח אי בסינגפור ומשם לחזור לסיאול ואז חזרה לתל אביב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

לסין צריך להכין ויזה מראש .

ולא הבנתי מה אתם רוצים לעשות עם סינגפור ??

• tomy899

טיול עם משפחה למזרח

תודה על התגובה המהירה,

הכוונה היא האם להחליף את השהייה בשנחאי ובייגינג לשהייה בסינגפור ומשם לחזור לסיאול ואז לתל אביב . כמה זמן לדעתך צריך להקדיש לכל עיר?

• ramiav1

טיול עם משפחה למזרח

אני מכיר את סינגפור , הייתי שם פעמיים , שבוע+שבועיים , ולדעתי לא הייתי מחליף את בייג'ין בסינגפור , את סינגפור ניתן לטייל מתאילנד או וייטנאם .

אני לא הכתובת להחליט כמה ימים צריכה כל עיר . לדעתי כמה שיותר מטיילים מקלפים יותר קליפות .

לא כתבת לכמה ימים אתם נוסעים ??

• tomy899

טיול עם משפחה למזרח

אנחנו מתכננים לנסוע ל10-12 ימים. מה דעתך על טיסה לסיאול מתל אביב, שהייה של לילה בסיאול, משם לטוס לשנגחאי , לקחת רכבבת לבייג'ינג ואז משם לטוס למקאו, לקחת מעבורת להונקונג, להיות בהונקונג כמה ימים , לקחת טיסה לסיאול ומשם הביתה?

• ramiav1

טיול עם משפחה למזרח

לדעתי זה מירוץ , הייתי מטייל 12 יום בדרום קוריאה .

אני מטייל בדרך כלל בקצב איטי , נחכה מה יגידו שאר מומחי הפורום .

• tomy899

טיול עם משפחה למזרח

אנחנו בעיקרון רוצים לבקר רק בערים ופחות במדינות עצמן , למעט בייג'ינג שנלך לראות את העיר האסורה והחומה. הטיול הזה מגיע על חשבון טיול של 18 יום בארה״ב בחוף המערבי שלא מתאפשר בגלל מצב בריאותי של אחד מבני המשפחה,  שלא מתאפשרת טיסה טרנס אטלנטית ארוכה , נסיעות ארוכות באוטו וכו... ולכן חשבנו לטייל בכמה ערים גדולות במזרח שהטיסה הארוכה ביותר היא לסיאול שהיא רק 9 שעות ולא 14 שעות שמתוכן הרבה מעל האוקיאנוס. 

• Eytanin
                    Eytanin נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

הטיסה לסיאול היא 10 שעות הלוך ו11 שעות בחזור

הייתי עוצר בסיאול. מטייל בה ובסביבתה 5 ימים עובר לבוסאן לעוד 3 לילות ואחרון, ג'אג'ו 3 לילות, לסיאול והביתה

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

כפי שנכתב כבר, הטיסה לסיאול אינה 9 שעות. זו כמובן דעתי האישית בלבד, אבל טיול קפיצות בין ערים שונות במדינות שונות בפרק זמן כל כך קצר נראה לי מתיש וגם חסר טעם, זה יספיק אולי לעשות וי על כמה אתרי תיירות פופולריים ואולי גם זה לא. אנחנו אולי קצת קיצוניים לכיוון השני: פרק זמן של 10 ימים הקדשנו לטוקיו בלבד. שבוע שלם הקדשנו להונג קונג בלבד. בביג'ין לא הייתי אבל אני מבינה שאין בעיה לבלות גם בה שבוע לפחות. אני חושבת שככל ששוהים בעיר יותר זמן ניתן להבין יותר את דופק החיים בה וכך ליהנות יותר. בקיצור, בטיול של 10-12 ימים הייתי בוחרת עיר אחת מכל הרשימה או מקסימום שתיים.

• tomy899

טיול עם משפחה למזרח

היי, קוראים לי תום ואני האח הגדול במשפחה, אני עוזר להורים לתכנן את הטיול, הייתי מחובר למשתמש של אחותי ובגלל זה הייתה תמונה של ילדה קודם חחח... 

קודם כל תודה רבה על העצה, האם בתור טיול ראשון למזרח שווה לדלג על הונקונג ומקאו ולבלות 10 ימים בסין (שנגחאי ובייגינג) ויומיים בסיאול או שניתן לשהות שלושה ימים בהונקונג (ומתוכם לשלב גם נסיעה של יום למקאו) ושבוע או שמונה ימים בסין?
                        בעיקרון מוקצבים לטיול 12 ימים שמתוכם שהייה של לפחות לילה אחד בסיאול כיוון שאנחנו רוצים לטוס עם החברה הקוריאנית.

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

קודם כל - לילה בסיאול, למה? אם אתם רוצים לטייל שם אז תוסיף לפחות יום מלא ולא לילה...יום מלא זה שני לילות, לילה אחד זה אומר תיאורטית שאתם מגיעים בערב למלון ובבוקר כבר ממריאים הלאה ואז זה סתם מיותר. גם אם טסים עם הקוריאנים לא חייבים להשאר לילה בסיאול, לנו היתה חנייה של 4 שעות גם בדרך הלוך וגם בדרך חזור. לגבי שאר השאלות שלך - אין ברירה, תצטרך לקרוא קצת מה יש לראות בשנחאי ובבייג'ין ולראות כמה זמן מתאים לכם לבלות שם. יש המון חומר בטיפים ובבלוגים של האתר. לגבי הונג קונג - לדעתי היא מתאימה ל-3 ימים, כולל גיחה חד יומית למקאו. בנוסף, יש לי הערה שאולי לא קשורה. כתבת שויתרתם על טיול במערב ארה"ב בגלל אורך הטיסה. אם תיקחו טיסה עם חניות ביניים למערב ארה"ב תהיה לכם טיסה לא יותר ארוכה מאשר למזרח הרחוק. גם על אורך הנסיעות שם יש לכם שליטה, לא הייתי מוותרת בקלות על ארה"ב.

• tomy899

טיול עם משפחה למזרח

היי, תודה רבה על התגובה. בעיקרון הבעיה העיקרית בטיסה לארהב הוא החלק מעל האוקיאנוס שמפחיד קצת, אם חס וחלילה קורה משהו שמצריך הגעה לבית חולים אין איפה לנחות... בעיקרון תיכננתי שנהיה 4 ימים בשנחאי , 4 ימים בייג'ינג, 4 בהונקונג שמתוכם אחד הוא מקאו ועכשיו אוסיף עוד לילה בסיאול, ככה שהטיול גודל לשבועיים. רציתי לדעת איך יותר כדאי להגיע משנגחאי לבייגינג, בטיסה או ברכבת?

• רוני סופר
                              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

אני מבין שיש בעיה בריאותית וחשש שלא יהיה מקום לנחות מעל הים בדרך לארהב. ודווקא בגלל זה אני מציע ארהב. טיסה עם קונקשן באירופה, ואפילו עם עצירה של יומיים שם תקל את הטיסה לארהב. בדרך לביטול, כאמור 10/11 שעות היצירות תהיינה, במקרה חירום, ברוסיה ובמונגוליה. מעל האוקיאנוס בדרך לארהב יש את איסלנד, גרינלנד וקנדה. בחרום הייתי בוחר את האפשרות השניה.

• keves160
                                keves160 נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

הטיול המתוכנן שלכם נשמע לי סיוט. הטיסה הישירה שלי מסיאול לישראל היתה כ-12 שעות, אז אין ממש הבדל מול ארה"ב. ואם מנסים להימנע מהרבה שעות במטוס, מה הרעיון להיות בכל עיר ליומיים-שלושה ולטוס שוב ושוב כל הזמן? זה טיול מלחיץ ומרובה נסיעות, כשאין כמעט בכלל זמן ליהנות או להכיר את המקומות שאליהם אתם נוסעים. עדיף לקצץ ביעדים. 

בנוסף, אם יש בעיה בריאותית ברמה כזו שיש חשש לצורך בעצירת טיסה בינלאומית לנחיתת אונס, כדאי קודם כל להתחיל מבדיקה של מהם שירותי הבריאות בכל ארץ, האם יש ביטוח שיכסה את כל זה, וכו'. במקרה כזה אולי עדיף לטוס קרוב יותר. 

• ronbs
                                  ronbs נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

טיול סיוט ולא הגיוני

אם יש בעיות של טיסה תבחרו יעד  יותר קרוב

מה זה משנה ארה"ב או המזרח אותם שעות טיסה

קוריאה זה יעד רחוק

לא הבנתי את הרציונל לטוס לקוריאה בשביל יומים טיול  ולחת עוד טיסה בשביל עוד יומיים

לכם עדיף אירופה, לא צריך טיסות פנים אפשר רכבת מעיר לעיר

• ענתנת
                                    ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טיול עם משפחה למזרח

אם יש בעיה בריאותית כזו אקוטית שכמה שעות מעל האוקיינוס הן סיכון לא הייתי נוסעת למזרח דווקא. מבלי לזלזל ברפואה שם (אני מניחה שבערים שציינת יש שירותי רפואה טובים), הרי שמכשול השפה הוא לא תמיד פשוט.

מלבד זאת כפי שנאמר כבר (משום מה יש לי צורך פולני להדגיש את זה) בטיסה לקוריאה אתם אמנם לא מעל אוקיינוס אבל תטוסו מעל איזורים נידחים של רוסיה ומעל מדינות אחרות ששירותי הרפואה שלהן אינן משופרים במיוחד. לא הייתי בונה על זה לחירום.

אני לא יודעת למה פסלתם את אירופה שהיא קלאסית במצבכם, וגם ההתניידות בין הערים הגדולות שלה פשוטה ונוחה מאד.

ומה עם מזרח ארה"ב, אם בכל זאת לוקחים את הטיסה מעל האוקיינוס? אם אתם רוצים טיול עירוני אז למה דווקא רציתם מערב ארה"ב? (לא שאני מזלזלת ביופיה של סן פרנסיסקו למשל, אבל בערים המזרח לא פחות חזק לדעתי. באתרי טבע המערב באמת יותר מעניין).

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון