נהיגה בארה"ב
-
למי שכבר יצא לנהוג...
קצת חוששת- כמה מקשה העניין הזה שרמזור ירוק (ללא חץ) אינו כמו ירוק בארץ ומשמעו שיש להיזהר מכיוון שיש רכבים שבאים מולך? הבנתי מההמלצות השונות כי פעמים רבות נוצר מצב בו יש להתקדם באיטיות לאמצע הצומת ולחכות שם ואז, למעשה, עוברים כבר כשיש אור אדום.
אז...למי שכבר יצא לנהוג שם, אנא הרגיעו אותי כי זה נשמע לי קצת מסוכן (ובארץ אני נוהגת באופן יומיומי וללא שום בעיה).
-
נהיגה בארה"במעולם לא יצא לי לעבור באדום בפניה שמאלה.. תמיד הצלחתי לתפוס את הירוק. גם אם לא הספקת, בארה"ב הנהגים רגועים ולא מתנפלים על הצומת עם צפצופים ברגע שמתחלף לירוק. יהיה לך מספיק זמן לחצות את הצומת בבטחה. בפעם הראשונה זה אולי מלחיץ טיפה. אחרי זה מתרגלים.
אם את נוהגת בארץ, ארה"ב זה משחק ילדים

-
נהיגה בארה"ב -
תודה ser Jorah Mormontבהחלט מרגיע
-
תודה ראובן- את הקובץ המצורף כבר קראתיוהוא מאד אינפורטיבי ומסייע.
השאלה שלי היא לאחר קריאת החוקים. אני, בעצם, שואלת על חווית הניגה, מתוך חשש מה לגבי נושא הפנייה שמאלה.
-
נהיגה בארה"באין מה לדאוג לגבי הפניה שמאלה, צריך להסתכל מה עושים אלה שלפניכם. אם יש חשש ממשי ולא מסתדרים (דבר שלא נראה לי), אז עושים איזה סיבוב קטן ימינה-ימינה- ימינה וישר, אם הדרך מתאימה לכך.
לשים לב לשלטים הקטנים התלוים מעל הרמזורים, עליהם ובצדדי הכביש/רחוב.
לא כמו אצלנו, שם שלט קטן ומצ'וקמק מחייב.
ואם חוזר לפניה שמאלה, ברוב המקרים יש נתיב המשמש לכך. אם יש רמזור, יכול להיות שיהיה כתוב הפניה בחץ ירוק בלבד, לעתים רמזור הפניה מהבהב אז אפשר לפנות בזהירות כאשר לא בא רכב ממול. כפי שכבר הוסבר, להתקדם באיטיות ובזהירות לתוך הצומת.
אני בטוח שאחרי פניה ראושנה שמאלה, תבינו שמדובר ב-"כסף קטן". גם אחרי שתראו קשישות/ים בנות/בני 90 (ולעתים יותר מכך) אוחזות/ים בהגה.
-
נהיגה בארה"במי שנוהג ב"גונגל" של הכבישים בארץ - קטן עליו הנהיגה בארה"ב
תסעי ללא חשש הרבה פחות מסוכן מנהיגה בארץ
-
נהיגה בארה"באין שום בעיה. לרכב היחיד שמורשה כול פעם להתקדם למרכז יש זכות לפנות
גם אם תוך כדי ההמתנה התחלף לאדום. כמובן שהמסלול צריך להיות פנוי.
-
נהיגה בארה"בולשים לב -
במקרה של פניה שמאלה ואת אחרי רכב גדול שמסתיר את התנועה ממול, לא לפנות אוטומטית כאשר הרכב הגדול עושה את הפניה ,אלא לקחת את הזמן להתקדם לבדוק מצב תנועה ממול ,ורק כאשר בטוח לבצע את הפניה.
כותב זאת מניסיון .
מוני
-
תודה רבה על התשובות