אוטובוסים באוסטרליה
-
היי יש לי שאלה בקשר לקניית כרטיס לאוטובוסים באוסטרליה. האם זה כמו בארץ? פשוט עולים ומבקשים מהנהג כרטיס? כי אני עכשיו בברלין ושם צריך להחתים אותם לפני שעולים באוטובוס..תודה
-
אוטובוסים באוסטרליהאוסטרליה זה מקום מאוד גדול, עם מדינות שונות ומדיניויות (הרבה מדיניות) שונות. מה שקורה באוטובוס בתוך סידני זה לא מה שקורה באוטובוס לילה מסידני לביירון ביי. כדאי שתהיה ספציפי לגבי מה שאתה שואל, כי אי אפשר להשוות את ״ברלין״ ל״אוסטרליה״.
להלן מה שכבר כתבתי לך בנושא לפני שבועיים:
״תן לי רגע להסביר לך איך זה עובד- יש שתי חברות אוטובוס עיקריות באזור הזה - גרייהאונד ופרימייר. אם קונים כרטיס לנסיעה בודדת זה יחסית מאוד יקר. רוב המטיילים קונים איזשהו פאס - או פאס מסלול או פאס קילומטרים. קילומטרים (מוצע על ידי גרייהאונד) - אתה קונה ״חופשי חודשי״ עבור מרחק מסוים - 1000, 2000, 10000 ק״מ - כמה שנראה לך שתצטרך למסלול שאתה מתכנן. אתה מזמין מראש כל נסיעה, וזה יורד לך מהפאס. פאס פופולרי יותר בחוף המזרחי הוא פאס מסלול - קיירנס עד סידני, סידני עד בריסביין וכו׳. העלות היא בין 300 ל-400 דולר לכל המסלול. לכל חברה יש כמה אוטובוסים ביום, לא המון, אבל יש. בגרייהאונד יש יותר מאשר בפרימייר. גם כאן אתה מזמין נסיעות מראש. אתה בוחר את האוטובוס שאתה רוצה ומזמין.״
אתה לא יכול לקנות כרטיס ישר מהנהג. הנהג מגיע לתחנה עם רשימה מי אמור לעלות ולאן הוא נוסע. את הנסיעות מזמינים מראש.
בתוך הערים זה משתנה, ולא תמיד אוטובוס זה הפתרון המועדף. לפעמים יש מטרו, לפעמים חשמלית.
-
אוטובוסים באוסטרליהאוקי אז אשאל כך: קודם כול אני מגיע לסידני בעשר בלילה ורוצה להגיע למלון משדה התעופה, כלומר לא הזמנתי כרטים ואין לי מקום מובטח בגלל שאיני יודע במדויק מתי אצא משדה התעופה. כיצד אני קונה את הכרטיס הזה במקום, לאחר שאני יוצא משדה התעופה.? דבר שני, אמרת שלנהג יש רשימה מראש של הנוסעים..זה קצת לא נשמע הגיוני..כלומר כול נסיעה מצריכה הזמנה מראש? הרי יש מקומות רבים שאסע אליהם באופן ספונטני בלי שאוכל לצפות זו יום לפני.. תודה
-
אוטובוסים באוסטרליהאם אני הייתי אתה, אני לא הייתי לוקחת אוטובוס משדה התעופה לעיר. זה ממש המקום שבו הייתי מפרגנת לעצמי שאטל ב-20$, שיביא אותי בדיוק למקום הלינה שלי, במיוחד בלילה. בנוסף, יש קו רכבת שיוצא כל 10 דקות ומביא אותך לתחנה המרכזית בסידני תוך 13 דקות, הוא, אגב, יעלה כ15$. כמו כן, תוכל לבדוק האם מקום הלינה שלך מציע שירות הסעה לשדה התעופה, לפעמים כן, לפעמים אפילו בחינם. אוטובוס נשמע לי כמו האופציה הכי פחות טובה לבחור בה, במיוחד ב-23:00 אחרי טיסה של 20 שעות.
שים לב שאתה משווה כאן בין תפוחים ותפוזים - ברלין זו עיר. עיר עם תחבורה ציבורית יעילה במיוחד. אוסטרליה זו יבשת. להשוות בין תחבורה בתוך עיר ובין תחבורה בתוך יבשת זה לא הגיוני. האם אתה יכול לקחת את התחבורה בברלין וממנה להסיק על התחבורה בפריז? אתה יכול מתוך התחבורה בברלין להסיק על מינכן? אתה יכול ללמוד משהו על תחבורה בין המבורג לקופנהגן? ובכל זאת אתה שואל על כל אוסטרליה כאילו שמדובר בראשון לציון (ואז עוד מוציא דברים מהקשרם). תתייחס למקומות הספציפיים שאתה רוצה לדעת עליהם, ומה בדיוק השאלה.
יש ערים שיש בהן אוטובוס עירוני שבו משלמים לנהג כמו אצלנו. עד כמה שאני זוכרת מהתכניות שלך, זה יהיה די מעט מקומות, כי רוב המקומות יהיו ערים קטנות שאין בהן באמת צורך באוטובוס בכלל. אם אתה מדבר על נסיעות בין עירוניות, ובכן, אתה לא תהיה ספונטני, אלא תזמין את הנסיעה יום מראש או אפילו כמה שעות מראש בחלק מהמקרים. אם לא תוכל לתכנן את הדברים שלך יום קדימה לא תוכל לבנות על טיול באוטובוסים.
-
אוטובוסים באוסטרליהאוקיי תודה..המלון שלי הוא חמש דקות באוטובוס מהנמה"ת אז זה לא בעיה..ואני אשאל באופן הכי פשוט. נסיעה של חמש דקות באוטובוס בין שני תחנות קרובות בסידני, לא מצריכה הזמנה מראש..נכון? בטח אני יכול לקנות כרטיס אצל הנהג או במכונה אלקטרונית..תקני אותי אם אני טועה.. תודה
-
אוטובוסים באוסטרליהלנסיעות עירוניות לא צריך
-
אוטובוסים באוסטרליהבשביל נסיעה עירונית בסידני לא מזמינים כרטיסים מראש אלא קונים מהנהג. יחד עם זאת, בכלל לא בטוח שאוטובוס הוא דרך תחבורה כדאית.יש כמה טרמינלים וייתכן שאתה צריך לעבור מאחד לשני כדי לקחת אוטובוס (תבדוק). יתרה מכך, כמו שאני וכותב נוסף כבר אמרנו לך, שדה התעופה בסידני הוא במרחק רבע שעה נסיעה מהעיר. מיותר לקחת מלון ליד שדה התעופה רק כדי לחזור לשדה בבוקר ולנסוע שוב משם לעיר. במקום לנסוע 5 דקות תיסע 20 דקות ואתה במלון שלך במרכז העיר. לישון ליד שדה התעופה זה רלוונטי כשהשדה במרחק שעה נסיעה מהעיר, לא כשזה רבע שעה. הטירטור כאן גדול בהרבה מהתועלת.
-
אוטובוסים באוסטרליהWhere to buy MyBus and Nightride tickets
- MyBus single tickets can be purchased from the bus driver (excluding PrePay services), State Transit ticket vending machines, Transport Shops and ticket outlets (including many newsagencies and convenience stores). See where to buy tickets
- MyBus TravelTen tickets can be purchased from Transport Shops, ticket outlets, Sydney Buses vending machines and train stations. See where to buy tickets
- You can use your Opal card or purchase a single NightRide ticket from the bus driver, or use your valid MyTrain (excluding single tickets), MyMulti, Family Funday Sunday, or Pensioner Excursion ticket for travel to your destination.
או בהרחבה.
מצד שני במלבורן לא ניתן לקנות כרטיסים אצל הנהג, הכול עובד עם כרטיס חכם שצריך לקנות מראש והוא מתאים לכול סוגי התחבורה(אוטובוס, רכבת וחשמלית).