מסלול טיול מערב ומזרח
-
שלום לכם,
ראשית חייבת לציין שהפורום הזה הוא אוצר בלום של מידע , ועזר לי מאד בתכנון. הטיול שלנו (אמא ובן בגיל בר מצווה) מתוכנן לקיץ הבא, יולי אוגוסט (נכון, חם ועונה בוערת, אבל אין ברירה אחרת). 45 יום פחות או יותר (תלוי בטיסות שאצליח למצוא).
התחשבתי ככל יכולתי בהערות שקיבלתי כאן בפורום, הורדתי הרבה מהמקומות שרציתי להגיע אליהם, והייתי נדיבה בזמנים. אז להלן התכנית בקוים כלליים:
נחיתה בלוס אנג'לס ושהות בה- 3 ימים (בלי דיסנילנד ויוניברסל אותם נראה באורלנדו)
כביש 1 כולל מונטריי ועצירות בדרך- 3 ימים
סן פרנסיסקו- 4 ימים.
יוסמיטי- 3 ימים.
סקוויה קינגס - 1
לאס וגאס - 4 ימים
גרנד קניון - 1
ברייס- 1
ציון- 1
חזרה ללאס וגאס וטיסה לבאפלו - 2 עד כאן 23 יום.
בחלק המזרחי:
ניאגרה - 2
קורנינג, ווטקינס גלן - 1
אית'קה- 1
כביש 81 עד הרשי פנסילבניה. הרשי- 1
חבל האמיש- 1
נסיעה לניו-יורק ושהות בניו-יורק- 6
טיסה לאורלנדו ושהות באורלנדו- 7. סה"כ במזרח- 19 יום.
יצא סה"כ 42 יום.
אשמח לחוות דעתכם- האם פחות מידי או יותר מידי זמן בחלק מהמקומות? האם המסלולים הגיוניים בעיניכם?
נירה
-
מסלול טיול מערב ומזרחאני מתיחס לחלק המערבי בלבד. בחלק המזרחי לא עשיתי את התוכנית שלכם, אז אני בוחר לא להגיב.
יש קצת בעיה עם התוכנית באיזור הפארקים של אריזונה ודרום יוטה. הדרך לגרנד קניון מלאס וגאס (בהנחה של הגדה הדרומית של הגרנד קניון) לוקחת כ- 5 שעות, כך שלא יודע כמה זמן תכננתם לבקר שם. יתכן ותצטרכו מספר שעות למחרת בבוקר.
כנ"ל לגבי הדרך מהגרנד קניון עד לברייס קניון. זו נסיעה ארוכה יותר מהנסיעה הקודמת, ובמיוחד שחלקה הראשון הוא עדין בפארק ויש נקודות עצירה לתצפית וביקור במגדל. לא בטוח שתוכלו להשלים את הביקור בברייס קניון באותו יום.
אגב, קחו בחשבון שנטו יהיו לכם 3 ימים בלאס וגאס כי היום הראשון ימולא על ידי הנסיעה מיוסמיטי ללאס וגאס.
אגב, נראה שדילגתם על עצירה בפייג' (אגם פאול, קניון אנטילופ, פרסת הסוס). האם בגלל חוסר זמן?
-
מסלול טיול מערב ומזרחכשאת משווה תוכניות לטיולי בר מצווה אחרים תבאי בחשבון שאת נהגת יחידה
אז קילומטרז' גבוה בנהיגה יכול להיות קצת יותר קשה לכם.
בנוסף אני לא יודע בן כמה בדיוק הילד, אבל שימי לב שבפלורידה ילד עד גיל 13 אמור לשבת מאחור ולא מלפנים. לא יודע אם תקפידו, ובכל מקרה בפלוריהד אין הרבה נסיעות.
אני חושב שבמקרה שלכם הייתי מוותר על הנסיעה מהניאגרה לניו יורק. גם הרשי וגם איימיש זה לדעתי נחמד ולא יותר. השאר טיפה יותר מנחמד, אבל לא הרבה יותר.
אם תוותרו על החלק הזה בנסיעה תוכלו לטוס מאיזור הניאגרה לניו יורק. לזוג הטיסה לא מהותית יותר יקרה מנסיעה והיא וודאי יותר פשוטה. את החוויה של נסיעות ארוכות, נופים וטבע יהיה לכם במערב.
אגב, הייתי שוקל להחליף את הסדר - קודם ניו יורק ואחר כך ניאגרה. יש זמינות יותר גבוהה של טיסות מהמערב לניו יורק מאשר לבאפולו

תביאי בחשבון שבטיול ארוך יש עייפות מצטברת. כל שאני מציע לנסות לשלב מנוחות יזומות בטיול. כרגע הטיול שלך נראה לי די ארוך ומיש.
-
מסלול טיול מערב ומזרחתודה על ההערות.
לגבי הקניונים במערב- ממה שקראתי ושמעתי חצי יום בגרנד קניון זה מספיק, ויום אחד בלבד בברייס ואחד בציון. לא רשמתי היכן נישן- עוד לא החלטתי. האם קניון אנטילופ שווה יום שלם נוסף?חשוב לי לציין שהבן שלי מבין את הפרינציפ בענייני נוף תוך דקה וחצי , וכל מה שאחר כך זה משעמם...
יש לי קצת ימים שאני יכולה להוסיף, אז אולי אוסיף עוד יום שם בשמורות כדי שלא יחסר.
לגבי ההערה של אנשיםטובים - כבר הורדתי במזרח את ורמונט שמאד רציתי, כן השארתי את האמיש שממש חבל לי לפספס.
מאחר והשהות בניו-יורק היא יקרה יותר, וללא מכונית, נראה לי נכון לנסוע לשם ברכב ומשם להגיע לניו-יורק. הבנתי מהרשום כאן בפורום שמדובר ב 2-3 ימים בלבד, ויש מה לראות בדרך.
האם נכון יותר לטוס לניו יורק ואז לצאת משם לאזור האמיש , לשכור רכב רק לאותו היום? האם במקרה כזה צריך לחזור לישון בניו-יורק כמו בטיול כוכב, או להעביר לילה באזור קרוב יותר לאמיש? נראה לי מסורבל להגיע לניויורק, לצאת ממנה ואז לחזור בחזרה.. מה דעתך?
-
מסלול טיול מערב ומזרחנירה,
התוכנית שלך עמוסה הרבה הרבה יותר מידי ומתאימה לטיול מאורגן ולא לטיול פרטי שבו את הנהגת.
מאד ממליצה לך לשים את הנקודות שאת רוצה לבקר בהן במפה של גוגל ואז לבדוק זמני נסיעה מנקודה לנקודה. בתור כלל אצבע, על כל שעה של נסיעה שאת מקבלת תוסיפי בערך 20 דקות הפסקה (זאת אומרת על כל 3 שעות - שעה הפסקה) הרי צריך לעצור לשירותים, לאכול, ואם את נהגת יחידה - פשוט ליישר את הרגליים!
את בונה לך כאן ימים שיש בהם נסיעה בלי עצירות של יותר מ 4 שעות ואח"כ עוד ביקור במקומות שונים - את סתם תסבלי.
אי אפשר לנסוע מניו יורק לחבל האמיש בפנסילבניה ולחזור באותו היום. מציעה מאד מאד לשקול לוותר - באמת שזה לא שווה את הטירחה לנסיעה מיוחדת!
בכלל ניו יורק לא מתאימה להיות בסיס לטיולי כוכב - רק לצאת ולהכנס לעיר יכול לקחת שעות עם הפקקים.
לא צריך לראות את כל ארצות הברית בביקור אחד. כדאי לך להוריד עלויות ולהוריד אזורים - תעשי או מערב או מזרח ותחסכי טיסות פנים.
בנוסף אל תשכחי שבתוכנית שלך את כל יום בערך מחליפה מלון - גם מוסיף לעומס הנפשי.
-
מסלול טיול מערב ומזרחמצטרף להרגשה שהטיול עמוס מאוד.
גם אחרי שתפתרי את שגיאות התכנון - עדיין יש כאן עומס די גדול של חוויות וריגושים.
כמה המלצות:
- לנסות לחסוך קצת טיסות - אולי לוותר על אורלנדו? להעביר ימי פארקים ללוס אנג'לס?
- להתחשב במרחקי נהיגה. למשל: בין סקויה לוגאס יש יום נהיגה. גרנד קניון + ברייס + ציון קשה מאוד ב3 ימים.
-
מסלול טיול מערב ומזרחו....לשקול שוב את העניין של האמיש, אנשים כאן רומזים לך שזה לא שווה את הטירחה. זה לא כמו בסרטים.
-
מסלול טיול מערב ומזרחאם אני מוותרת על הנסיעה לחבל האמיש, הנהיגה מניאגרה לניו יורק - יומיים עם עצירות בדרך- הגיוני? אחר כך ניו יורק למשך 6 ימים, ואז טיסה לאורלנדו ל7 ימים.
-
מסלול טיול מערב ומזרחמצטרף בחום להמלצה לבדוק מרחקי נסיעות, להוסיף פקטור מסוים (לא יודע אם הפקטור שלהם או פקטור אחר, כפי שיראה לך) ולהחליט אם ימי נסיעה מסוימים ארוכים מדי או לא - בשבילך ובשביל הבן שלך.
לגבי ההערות שלך על תשובתי על זמני הביקור בפארקים של צפון אריזונה ודרום יוטה:
- אפשר לצמצם את הביקור בגרנד קניון לחצי יום, הביקור יכלול תצפיות באיזור מרכז המבקרים, נסיעה מזרחה לכוון היציאה המזרחית עם עצירות תצפית. יתכן וגם ניתן לכלול נסיעה ועצירה קצרה באיזור הטיילת שליד הלודג'ים שבפארק. יש שם מספר חנויות נחמדות. בכל מקרה, לא יהיה לכם זמן רב לכך. ניתן להוסיף גם עצירה קצרה בחורבות טוסיאן.
תוותרו על הביקור בחלק המערבי של הפארק (בזמן הביקור שלי, חלק זה היה נגיש רק בשאטלים מאיזור הלודג'ים).
תוותרו גם על הליכה במסלול רגלי שיורד קצת לכוון תחתית הקניון (אינני מתכוון לירידה עד למטה. זה פרויקט ארוך. אני מתכוון לירידה עד לנקודת הציון הראשונה או השניה בדרך למטה ועליה חזרה). - דוקא הביקור בברייס קניון יכול להצטמצם לחצי יום, אם לא יורדים רגלית לתוך הקניון. אם כן מבצעים מסלול הליכה כזה, יש להוסיף 2-3 שעות לביקור.
- הביקור בקניון אנטילופ הוא לא ארוך. מזמן הגיעכם לחניה ועד לחזרה לרכב, כולל המתנה ליציאה של הטיול יקח פחות משעתיים בקניון התחתון. בעליון אולי קצת יותר, כי יש חלק של נסיעה אל הקניון. בכל מקרה, כאשר יש ילד בגיל בר מצווה, אני הייתי מעדיף את הקניון התחתון. אני מצרף קישור לתמונות שצילמתי בביקור שם ואת תחליטי אם זה שווה או לא. לדעתי הביקור שווה, אבל יש להתחשב בלוחות הזמנים שלכם.
תמונות מקניון אנטילופ התחתון - אני לא מכיר את הבן שלך ולא יודע מה מענין או משעמם אותו. היות והטיולים שלי בארה"ב מרוכזים בפארקים ובטבע, אני לא בטוח שאני האדם המתאים ביותר ליעץ לכם על מה לותר ובמה להתרכז. זה התפקיד שלך, על סמך המידע שאת קוראת בפורום ובמדריכי תיירות (בספר או באינטרנט). הטיול שלך כולל הרבה טבע, כמובן.
- אפשר לצמצם את הביקור בגרנד קניון לחצי יום, הביקור יכלול תצפיות באיזור מרכז המבקרים, נסיעה מזרחה לכוון היציאה המזרחית עם עצירות תצפית. יתכן וגם ניתן לכלול נסיעה ועצירה קצרה באיזור הטיילת שליד הלודג'ים שבפארק. יש שם מספר חנויות נחמדות. בכל מקרה, לא יהיה לכם זמן רב לכך. ניתן להוסיף גם עצירה קצרה בחורבות טוסיאן.
-
מסלול טיול מערב ומזרחנירה - יש כאן אמירה שנאמרת בסבטקסט וכדאי להגיד אותה בקול רם.
גם אם הטיול שלך יהיה מתוכנן בקפידה, יום אחרי יום - קשה קצת להתעלם מהעייפות המצטברת. אם כבר היה לך טיול משפחתי בהרכב הזה לתקופה ארוכה - אני מניח שתוכלי להבין על מה אני מדבר. מילא לטייל בקצב גבוה 2-3 שבועות. אחרי 2-3 שבועות ביחד קצת מתחילים להתעייף, אולי קצת מחלוקות או עצבים...
אולי כדאי לתכנן עצירה מתודולוגית בטיול? קצת לתפוס אוויר? למשל בסוף הטיול במערב, אולי תוסיפו יום או יומיים לוגאס, מתוך מטרה להקדיש יום שלם למנוחה ולהפסקה של המרוץ למיליון שלכם?
-
מסלול טיול מערב ומזרחתודה על ההמלצות והתמונות - בהחלט נראה מעניין..
-
מסלול טיול מערב ומזרחמוזר שזה הרושם שמתקבל, כי דווקא הורדתי המון מהתוכנית והגדלתי את זמני השהות בערים.. ראיתי כאן תכניות הרבה יותר עמוסות .לא מרגישה שיש כאן עומס בלתי מתקבל על הדעת. הטיול אכן ארוך יחסית למקובל, זה נכון. מאמינה שיהיו חצאי ימים ושעות מתות לא מעטות במהלך...
עד כמה שהבנתי הנהיגה בכבישים הבינעירוניים לא מעייפת כמו הנהיגה לאילת. אני נהגת טובה ומנוסה (גם עבדתי בנהיגה כמה שנים), כך שהנהיגה לא מפחידה אותי . בכווונה הגדלתי את משך השהות בערים הגדולות כדי שנוכל שם להקדיש זמן להסתובב קצת בלי מטרה מוגדרת, לכבס, לעשות סידורים וכו'.
לוקחת לתשומת לבי את הדברים, הטיול כאמור הוא רק ביולי הבא , והכל עוד פתוח.
-
מסלול טיול מערב ומזרחאגב @עמיחי13 כנראה פספסת אבל רשמתי חזרה לוגאס אחרי השמורות וטיסה פנימית למזרח- יומיים...
-
מסלול טיול מערב ומזרחלא פיספסתי - אבל כמובן לא ידעתי מה התוכניות לגבי היומיים האלה.
העצות כאן בפורום הן מן הסתם פחות ספציפיות לאדם מסויים כי אי אפשר לדעת מראש לכל אחד איך ישפיע עליו הג'ט לג או נהיגה ארוכה. מומלץ מאוד להכין לכם לכל מקום תוכנית יותר עמוסה מאשר מה שאפשר כדי שבזמן אמת תוכלו להחליט על מה ללכת ועל מה לוותר. בעיקר בערים הגדולות. עדיף שתהיה תוכנית עמוסה מידיי ותאלצו לבחור בין הדברים מאשר מצב שסיימתם את כל מה שתיכננתם לעיר ויש לכם שם עוד יומיים.
ממליץ גם לאסוף נקודות עניין לאורך צירי הנסיעה שלכם כי לפעמים יש גם זמן פנוי בחלק הבין עירוני ותמיד נחמד להיכנס לעוד איזה אתר או מפל, יותר ממה שהיה צפוי שתספיקו.
ובעניין התאמה אישית: לא ברור לי כמה אתם מתכוונים לעשות טיול של רכב ועצירות קצרות או אולי לשלב גם מסלולי הליכה. זה ישפיע מאוד על תכנון הטיול. למשל - בסקויה אפשר לטייל יום אחד שמספיק בעיקר לסיור ברכב + עצירות לשבילים קצרים כדי להגיע למקומות שקרובים לכביש. אם למשל רוצים לעשות טיול רגלי קצת יותר ארוך, זה ישנה את הזמנים. אנחנו למשל עשינו בסקויה מסלול ממש יפה ובכלל לא קשה (כמעט מישורי) אבל זה לקח לנו כמה שעות.
כדאי שתקדישו קצת מחשבה לגבי אופי הטיול שלכם, אולי אז יהיה אפשר לעשות יותר התאמות של המסלול.
-
מסלול טיול מערב ומזרחבהחלט מסכימה עם דעתך, עדיף תכנון יתר שמאפשר ויתור או בחירה בין אפשרויות מאשר לשבת ולא לדעת מה לעשות .. את זה הרבה יותר זול לעשות בבית ..

-
מסלול טיול מערב ומזרחנכון שלשבת לנוח אפשר לעשות בבית יותר בזול
אבל אני חושב שחלק מהכיף זה גם להרגיש חופש.
זה יכול להיות יום (או חצי יום) שבו רובצים בבריכה במלון
זה יכול להיות סרט קולנוע בהצגה יומית
זה יכול להיות בוקר שמתחיל ממש מאוחר, כולל ארוחת בראנץ' מפנקת
או ערב שחוזרים מוקדם ועושים ערב סרט עם פוקפורן במלון (מומלץ עם טלביזיה ולא במסך הקטן של הטאבלט)
אפשר ללכת לאחת האטרקציות המאד לא יחודיות כמו באולינג או מיניגולף ולהשטתות ביחד.
נכון - סרט, באולינג ובריכה יש גם בארץ, בלי לשלם 300 דולר ליום הוצאות שהייה. אבל זה אחרת. גם כי צריך מדי פעם מנוחה וגם כי האוירה בחופש היא שונה