פתיחת חשבון בנק או עמלות ?
-
היי

אני לא כל כך בקיא בנסיעות לחו"ל , והבנתי שיש עמלות גבוהות על משיכה או ביצוע עסקה עם הכרטיס הישראלי שלי.
ונתקלתי בטיפ של פתיחת חשבון מקומי. במסגרת ויזת חופשת עבודה באוסטרליה , אני הולך להיות באוסטרליה, ניו זילנד וטזמניה סה"כ 9 וחצי חודש.
אז הינה מבול השאלות שלי אליכם פורום יקר :
1. האם באמת עדיף לפתוח חשבון בנק ? הטרחה שווה את החסכון ?
2. האם חשבון בנק באוסטרליה יספק לי שירות בגבולות ניו זילנד וטזמניה ?
3. בכלל אפשרי במסגרת הויזה שניתנה לי לפתוח חשבון בנק שם ?
4. Common wealth Bank, האם זה בנק מוכר , מומלץ ?
אשמח לכל טיפ, שמות של בנקים , התנסויות !
יוסי
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?טזמניה היא מדינה של אוסטרליה. משתמשים באותו מטבע ובאותה מערכת בנקים. בניו זילנד יש מטבע אחר ובנקים אחרים.
עבור שהיה של 9 חודשים באוסטרליה חד משמעית לפתוח חשבון בנק. מה תעשה עם המשכורת שישלמו לך מהעבודה?
ברוב המקרים אין חשבון שמשותף לשתי המדינות. השאלה אם לפתוח חשבון בניו זילנד או לא תלויה בכמה זמן תהיה שם או יותר נכון, כמה כסף תצטרך.יכול להיות שיהיה שווה לפתוח חשבון נפרד ויכול להיות שיהיה יותר משתלם לשלם את העמלות של האשראי.
רק שתהיה בעניינים, עמלה של כרטיס אשראי היא בין 2.3% ל-3%, תלוי באיזו חברת אשראי אתה. יהיה פחות אם יש לך תנאים מועדפים כלשהם. מן הסתם 3% (לאומי קארד) מ-50,000₪ זה 1500₪ וזה באמת המון. 3% מ-10,000₪ זה 300₪, שזה עדיין הרבה אבל זה כבר מחיר סביר יותר בנסיעה. כמו עלות מונית לנתב״ג ובחזרה.
Commonwealth זה בנק מוכר שקיים בשתי המדינות אך מתנהל בנפרד (או לפחות, בעבר התנהל בנפרד).
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?תודה רבה על המידע

אני מניח שאצור קשר עם הבנק הזה לקבל תשובות לגבי העמלות בניו זילנד. אולי אמצא דרך להימנע מזה.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?אני מציעה לך לא לקחת קשה מדי את עניין העמלות. אם יש לך אופציה לחשבון משותף לשתי המדינות אז כמובן שתיקח אותה בשתי ידיים (ובדוק גם את בנק ANZ בהקשר זה). אם לא אז עדיין יכול להיות שעדיף לך לפתוח חשבון נפרד לניו זילנד (אם זה מעל חודשיים אז תחשוב על זה) ואם גם זה לא אז אתה מדבר על משהו שעולה עד 200-300 ש״ח גג. מבאס אבל לא סוף העולם. אם החשבון בארץ הוא חשבון מט״ח ואתה משתמש בכרטיס אשראי שקשור לחשבון הזה אז העלות הרבה יותר נמוכה.
צריך לקבל בהבנה את זה שיש עלות לשימוש במטבע אחר. תמיד. אין שום מצב שבו אתה מרוויח והבנק מפסיד. תמיד אתה משלם. כמובן שעדיף לשלם מה שפחות אבל אין דרך להמנע מזה.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?קודם כל, לפני שרצים לבדוק על חשבון בנק בארץ זרה כי העמלות גבוהות, כדאי שתברר עם הבנק שלך/חברת האשראי מהי בכלל העמלה (היות ואמרת שאינך בטוח). כדאי גם לזכור שלרוב יש עמלות שונות על גיהוץ ועל משיכה, וצריך לעשות חשבון מה משרת אותך טוב יותר.
דבר נוסף, בעוד שבאוסטרליה אתה נכנס עם ויזת עבודה ומן הסתם תקבל כסף שייכנס, בניו זילנד לא. כלומר, בניו זילנד אתה צריך להכניס כסף בעצמך לתוך החשבון. יש מצב שתצטרך לשלם עמלה יפה על העברה בנקאית מישראל, וגם לא בטוח שיתנו לך לפתוח חשבון כתייר לזמן קצר, או באיזה תנאי עמלות יתנו לך לפתוח את החשבון. במילים אחרות, פתיחת חשבון היא לא בהכרח עסק משתלם, בטח שלא לפרק זמן קצר. בדוק קודם כל מה העמלות מכל הכיוונים ותראה אם בכלל יש הפרש משמעותי ששווה את כל ההתעסקות הזו.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?תודה רבה שקד וכבש

אני חושב שבאמת אפתח רק חשבון באוסטרליה, ובניו זילנד אשלם את העמלות בשימוש הכרטיס האוסטרלי.
בנוגע להעברה מהבנק הישראלי , כנראה אצטרך לעשות זאת בכל מקרה כדי לממן את הטיול בניו זילנד שאיתו אני מתחיל, וגם את ההוצאות הראשוניות.
אני נוחת באוסטרליה, עובר בבנק ולאחר מכן טס ישר לניו זילנד כי זאת העונה שאני רוצה לטייל בה.
מקווה שעמלת ההעברה תהיה הגיונית ^^
ואז חוזר לאוסטרליה ל4 חודשי עבודה בערך + 2 חודשיים וחצי טיול. ואז החשבון בנק האוסטרלי שלי יהיה שימושי.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?מה שאני מציע זה לפתוח חשבון בנק איפה שאתה צריך. אל תחזיק חשבון פתוח סתם כי זה לא בחינם שם. אם אתה פותח חשבון באוסטרליה כדי להעביר ממנו כסף לניו זילנד כאשר לא בדקת כמה עמלה תשלם על זה אז סתם חבל. בנוסף, כשאתה פותח חשבון באוסטרליה אתה מקבל כרטיס eftpos שעל שימוש בו אין עמלה אבל אני חושב שאם תרצה כרטיס אשראי אוסטרלי בינלאומי מהחשבון האוסטרלי כדי להשתמש בניו זילנד אז כבר תצטרך לשלם עליו. אני מבין שאתה נוסע לטיול ארוך מאוד אז אני דווקא מציע לפתוח חשבון בניו זילנד, להעביר אליו כסף מהארץ, כשתסיים שם תסגור אותו וקח את היתרה במזומן וכשאתה מגיע לאוסטרליה לפתוח חשבון חדש, להפקיד בו את השאריות מניו זילנד שלקחת במזומן ולהעביר לשם את המשכורת ואם תצטרך עוד כסף מהארץ. זה יהיה פשוט ואין לך מה לדאוג. בכל מקרה מציע שתסתכל באתרים של הבנקים על העמלות.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?ולא פחות חשוב - להשאיר להורים ייפוי כוח לבנק. יכול להיות שתוכל לעשות את ההעברה באינטרנט אבל יכול להיות שלא. תדפיס מכתב חתום שבו אתה מייפה את כוחם לעשות פעולות בחשבון הבנק שלך.
-
פתיחת חשבון בנק או עמלות ?אתה יודע שאם אתה קונה דיל של כרטיס שכולל את כל היעדים זה יעלה יותר לעשות עצירה באוסטרליה (במקום קונקשן) לשני הכיוונים, נכון? לפעמים ההפרש על הפיכת קונקשן לסטופ אובר יכול להיות 100$ ויותר. כל זה בשביל רק בשביל לפתוח חשבון באוסטרליה, כדי בכל זאת לשלם את העמלות כי אתה בכלל צריך את הכסף לניו זילנד? שלא לדבר על כך שאתה צריך להמיר את השקלים לדולר אוסטרלי (או אם אתה בא עם מזומן אז להמיר בארץ לדולרים אמריקאים כדי להמיר באוסטרליה לדולר אוסטרלי), אבל בשביל להוציא את הכסף בניו זילנד אתה צריך להמיר שוב לדולרים ניו זילנדים? חשבת על כמה אתה מפסיד בכל המרה כזו?
תשמע, בדוק דבר ראשון כמה בכלל יוצא לך העמלות מלקחת לניו זילנד חלק מהכסף במזומן (בדולר אמריקאי שתמיר שם למטבע המקומי בשביל שיהיה לך מזומן) ואת השאר לשלם בגיהוץ של הכרטיס (העמלה על גיהוץ לרוב הרבה יותר זולה ממשיכה בכספומט).
כדאי להכיר במציאות: הבנק תמיד מנצח. כך או כך תשלם עמלה על משהו או תפסיד בהמרה סכום כזה או אחר. אפשר להפחית את הסכומים, אבל לא תמיד יש כזה הפרש גדול כמו שאתה חושב, ולפעמים צריך גם לתת את הדעת על נוחות. יש היגיון בפתיחת חשבון במדינה בה ייכנס לך כסף מקומי מעבודה. באשר לניו זילנד, זה נשמע רוב מהומה על לא מאומה. ויש מצב שזה גם לא יחסוך מי יודע מה, אם בכלל.
-
כבש, בנוגע לעצירה באוסטרליה זה בגלל שלא תכננתי להתחיל עם ניו זילנד והתוכניות השתנו, אז כן, זה כנראה מייקר קצת את הדרך. עם זאת , אני מתארח אצל אדם בפרת' , וגם במידה ולא אחזור למערב אוסטרליה , נחשפתי לעוד צד של אוסטרליה.
בנוגע לעמלות, פתחתי חשבון באוסטרליה , שאליו אפקיד את המשכורת הראשונה ומשם אתגלגל. יהיו עלי כמה מאות דולרים להתחלה.
בניו זילנד נעניתי בסירוב לפתוח חשבון בנק לתקופה כל כך קצרה ( 3 חודש ) ולכן אני שוקל להמיר כסף בארץ בChange , להפקיד לחשבון מט"ח שאפתח , ואז בעצם להשתמש בכרטיס שלי מהארץ . שבוע הבא ניגש לסניף בנק שלי לברר עלויות נלוות.
אבל להבנתי כרגע, זה יחסוך את העמלות המרה.
וכמובן שיהיו עלי מזמונים לחסוך כמה שיותר משיכות של כסף.
אם יתברר שחשבון המט"ח לא כל כך עוזר , אחפש עוד בנק בניו זילנד ואפנה אליו, או שפשוט אשתמש בכרטיס האוסטרלי שלי.
-
מאחר וניו זילנד ואוסטרליה הן מדינות שונות עם מטבע שונה, כדאי לבדוק מה העמלות כשאתה משתמש בכרטיס אוסטרלי בניו זילנד. כדאי לבדוק את האותיות הקטנות תמיד, כי ככה זה - הבנק תמיד מרוויח עליך, בכל מדינה... ולא פעם אתה מגלה שמרוב ניסיון לחסוך עמלות בסוף ההפרשים לא בהכרח משמעותיים.
בכל מקרה יהיו הפרשי המרה בין מטבעות בנסיעתך לניו זילנד. בין אם מחשבון דולרים אמריקאים בארץ או חשבון דולרים אוסטרלים מאוסטרליה, כי אתה משתמש בניו זילנד בדולרים ניו זילנדים.
-
נכון

אבל אצמצם עמלות שימוש באשראי .
-
אני טיילתי 7 חודשים באוסטרליה 2014. אם אתה הולך לעבוד אתה צריך לעשות מספר מס אוסטרלי וצריך לעשות סוג של קרן פנסיה קוראים לזה superannuatio (
חייבים לשלם לך פנסיה מהיום הראשון) אפשר לא לעשות את זה דרך הבנק אבל עדיף לפתוח חשבון בנק ב commonwealth bank ודרכם אפשר לפתוח את זה (הקושי זה להוציא את הכסף אחר כך). אנחנו טיילנו אחר כך בתאילנד ויש לבנק הזה אפשרות לעשות כרטיס אשראי חול בתנאים טובים. זה אחלה בנק מאוד עזרו לנו והיו מאוד נחמדים, יש סניפים בכמעט כל עיר זה יתרון גדול כאשר מטיילים. בכללי הייתי ממליצה לך להישאר כל התקופה באוסטרליה טזמניה זה איי ששייך לאוסטרליה יש המון איים קטנים סביב אוסטרליה. בהצלחה