צפון אוסטרליה בנובמבר
-
שלום רב,
אנחנו מתכננים להגיע לאוסטרליה לחודש וחצי מתחילת נובמבר הקרוב,
התכנון בגדול הוא להגיע לדרווין, לבלות באזור כשבוע (פארק קאקדו ועוד...)
ואז בעקבות זמן מוגבל לקחת טיסה לקיירנס ולרדת בהדרגה דרומה עד לסידני במשך כחודש וקצת (משם זה כבר טיסה לניו זילנד...).
השאלה שלי היא לגבי המזג אוויר, חודש נובמבר נורא מטושטש מהבחינה הזו, הרבה פעמים בספרי טיולים אפילו מדלגים עליו כשמתייחסים למזג אוויר, כנראה שהוא באמת מיוחס לעונת מעבר ואינו צפוי.
האם רלוונטי להגיע בשלב זה לאזור קריינס מבחינת רחצה/צלילות? ראיתי גם כמה אזכורים לסגירת חופים עקב מדוזות מסוכנות שמגיעות לאזור בתקופות הקיץ (עוד פעם, לא ברור כל כך מה קורה שם בנובמבר). אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה מראש!
-
צפון אוסטרליה בנובמברנובמבר זו תחילת העונה הרטובה אבל עדיין אפשרי לטייל בצפון (אפילו קצת אחרי נובמבר - בטח בקיירנס (אני הייתי שם באמצע דצמבר) אבל תדאגו למקום לינה עם מזגן. להתחיל בצפון ולהדרים זו ההחלטה הנכונה.
לגבי מדוזות - תהיו עירניים לשילוט ובמידת הצורך תשכירו חליפות לייקרה להגנה מהצריבות בהרבה חופים מסודרים יש שלטים עם הסברים ובקבוקי חומץ במידת הצורך.
-
צפון אוסטרליה בנובמבראני הגעתי לדרווין בסוף נובמבר
מה שכבר שנים אחרי זה נשאר לי משם שהיה חום אימים.
בשעות הצהריים אין נפש חיה ברחובות, ולמרות שהייתי בחדר לבד עם שני מאווררים עליי- כבר ב-5:30 בבוקר הייתי ער בחוץ ברחוב וממש לא הייתי לבד...
בקיירנס הייתי בשבוע הראשון של דצמבר והיה מזג אויר בסדר גמור. לא יהתה בעיה לעשות שום דבר..
-
צפון אוסטרליה בנובמבראופיר שלום
דרווין אחד מהאזורים שאסור לוותר. אני מתכונן להגיע באותה שאתה תגיע ומתלבט בדיוק כמוך.
ע״י לנצל את המכסימום, במשך חודש וחצי, אתה עובר אזורים עם מצבי אקלים שונים.
ע״פ התגובה שקיבלת, אין מה לעשות שם בתקופה זו. אולי זו דעת יחיד?. אחד האינדיקציות היא, האם יש טיולים מאורגנים בתקופה זו או לא?
אני הולך לבדוק ביסודיות האם יש טיולים מאורגנים ואעדכן אותך.
אולי משהו מהנהלת הפורום יוסיף לנו מידע?
בהצלחה
-
צפון אוסטרליה בנובמבראני לא רואה למה התערבותי דרושה פה, התגובות היו מקיפות ולעניין. דארווין עצמה היא לא בעשרת המקומות המומלצים הראשונים, אפילו לא בעשיריה השניה או השלישית. ביחס ל*ערי* אוסטרליה יש מי שחושב שהיא עיר נחמדה. ביחס לכל אתרי אוסטרליה.... תראה, גם כרמיאל היא עיר בסדר גמור. המקומות האטרקטיביים הם הפארקים בסביבה של דארווין, בעיקר קאקאדו וליצ׳פילד. הם אכן יפים ומרשימים. נובמבר זה סוף העונה מבחינת ביקור שם. מה זה אומר? נעים לך לצאת עכשיו לטייל בתל אביב? ככה נעים זה הולך להיות: מאוד חם ומאוד לח. עדיף להגיע מוקדם ככל האפשר.
הטיולים המאורגנים המקומיים יוצאים לקאקאדו כל השנה, חוץ מאשר בימים של מזג אוויר חריג במיוחד, כלומר, סופות ציקלון קשות. נובמבר הוא בין הזמנים הפחות מוצלחים. גם מזג האוויר לא להיט (אלא אם בלהיט אתה מתכוון לוהט), וגם זה אחרי חצי שנה של עונה יבשה. הזמנים הטובים יותר לנסוע לשם הם מאי ויוני, מייד אחרי העונה הרטובה, כשהכל מלא במים. מצד שני, גם אז עמים לא ניתן להגיע לכל המקומות, מאותה הסיבה.
הטיולים המאורגנים הישראליים די חוטאים למציאות בבחירות שהם עושים. הם מטיילים סביב ערים גדולות וסביב מה שנוח להם. אוסטרליה גדולה מאוד והיא לא מתאימה לטיולי ״כוכב״. בזמן הקצר שהם מקצים לטיולים, צריך כמעט כל יום להחליף מקום לינה וכשזה אוטובוס שלם זה בזבוז זמן. מה גם שאתה מבלה את רוב זמנך באוטובוס, בנסיעות של מאות קילומטרים, לפעמים בשממה. סלח לי, אבל טיול שאמור לייצג את המיטב של אוסטרליה, ולא מגיע לא למערב אוסטרליה, לא לטזמניה ואפילו לא לאף שמורה של קווינסלנד, נותן ייצוג עלוב ביותר. אין בעיה לבחור לא להגיע לאזורים האלה (אני לא הייתי לא במערב ולא בטזמניה), אבל בטח אל תגיד שבחרת בהכי טוב.
-
צפון אוסטרליה בנובמברתגובה מקצועית ולעניין. אשקול שנית האם מצדיק את הטרחה?
אני רואה שבמשך 3 חודשים שהיית באוסטרליה למדת המון.
רשמי לי מסלול ל 5 -6 שבועות לסוף אוקטובר תחילת נובמבר.
אין לי כוונה לבזבז זמן רב בנסיעות את הדילוגים ממקום למקום בטיסות.
קחי בחשבון שאני לא טס בשבת, יום ו טיסות בוקר בלבד ויום א כמעט ואין טיסות.
כמה זמן לשהות בכל מקום, סביב היעד אעשה בעצמי.
בתודה מראש.
-
צפון אוסטרליה בנובמברמכל מלמדי השכלתי. בשנים שלי בפורום הזה למדתי לא פחות מאשר בטיול שלי.
אוקטובר-נובמבר זה זמן טוב מאוד לטיולים שמתחילים בצפון ועוברים דרומה.
חוזרת שוב על נקודות שכתבתי לך אתמול בשירשור אחר:
- אוסטרליה לא מתאימה לטיולי כוכב. יש ערים שיש טבע מעניין "סביבן" במרחק נסיעה סביר. בהרבה מקרים זה לא מתאים. אי אפשר להגיע לפארקים של קווינסלנד בטיול יום מקיירנס. אפשר להגיע ככה לכמה פארקים. חשוב לזכור שגם אלו הקרובים נמצאים במרק 100 ק"מ מהעיר. כדאי לחשוב על האפשרות של טיול "מתגלגל".
אוסטרליה היא ענקית. היא בגודל של אירופה או של ארה"ב. כמו שלא נטוס לרומא וממנה נצא לטיולים באיטליה, ממנה נטוס לפריז ומשם טיולים בצרפת, מדריד -> ספרד וכן הלאה, ככה זה לא מתאים באוסטרליה. זה מתאים אם רוצים לראות עיר וקצת את הסביבה שלה. לא מתאים אם רוצים לראות את ספרד עצמה. - מה תחומי העניין שלכם ומה הציפיות שלכם מהטיול הזה? כשהחלטתם לטוס לאוסטרליה, מה דמיינתם שתראו? זה חשוב כדי להחליט איפה בכלל לטייל.
- יש באתר פורום של מטיילים דתיים ושומרי מסורת. אני לא יודעת אם יש שם "בוגרי" אוסטרליה, אבל יש סיכוי שכן, ושמישהו ידע לעזור בתכנון טיול עם מגבלות של שבת (אגב, הסתכלתי על טיסה מדגמית של ג'טסטאר ממלבורן לקיירנס, הם טסים כל יום בשבוע, עם כה טיסות ביום). אמרתי לך את זה כבר בעבר, גבי, מנהל פורום טיולים של בעלי מוגבלויות הוא בעצמו דתי וטייל באוסטרליה. אני בטוחה שהוא ישמח לייעץ גם בנושא הזה.
- אוסטרליה לא מתאימה לטיולי כוכב. יש ערים שיש טבע מעניין "סביבן" במרחק נסיעה סביר. בהרבה מקרים זה לא מתאים. אי אפשר להגיע לפארקים של קווינסלנד בטיול יום מקיירנס. אפשר להגיע ככה לכמה פארקים. חשוב לזכור שגם אלו הקרובים נמצאים במרק 100 ק"מ מהעיר. כדאי לחשוב על האפשרות של טיול "מתגלגל".