טיול משפחתי לדרום אפריקה
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהבסוואזילנד כדאי לעצור בשמורת מלילוונה, יש בה גם נופים יפים וגם מגוון בעלי חיים רחב, וגם אפשרות למסלול הליכה יפה לאורך נהר קטן עם תנינים והמון ציפורים.
בחוף ללא ספק עצירה בסנט לושיה היפה שיש הרבה דברים לעשות בסביבתה. ממליצה על מקום ST LUCIA SAFARI LODGE ללינה.
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהבאופן כללי נראה לי שחברי הפורום ענו על רוב בשאלות - אם אתה נשאר בסנט לוסיה יש שמורה קרובה נהדרת ששמה שושלואי כותבים Hluhlue
למתבגרים אל תשכחו גם את קפיצת הבנג'י מגשר הגבוהה בעולם מגשר בלוקרץ בדרך הגנים - חפשו face adrenalin. יש גםאומגה בציציקאמה וכן צלילה עם כרישיםבכלובים בהרמנוס או חנסביי.
מהר השולחן יש רחיפה. נסו גם לנסוע דרך אודסהורן וההרים השחורים ולא רק בN2.
ליאורה עפר - מדריכה לאומית בדרופ אפריקה
אפריקלי טורס
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהממשיכים....
בזמן שאני מתקדם במעלה הזמנת מקומות הלינה ע"פ שלד המסלול שנבחר ,
אני בדילמה לגבי הזמנת הרכב. גם לגבי הסוג/גודל וגם בנוגע לאיפה כדאי להזמין.
אנחנו משפחה בת 5 נפשות שבילדים כולם בגיל העשרה, כלומר בוגרים.
יש לנו הרבה קילומטראז' לשרוף אם כול הפקלאות.
הסוכנת המקומית שאני איתה בקשר(מלני, שכבר הוזכרה והוחמאה בפורומים קודמים), עובדת עם 2 סוכנויות: Europcar + BIDVAST.
מצ"ב טבלת השוואה שריכזתי בה את הנתונים עבור רכבים שנראו לי הולמים.
Mellanie (R/Day)
BIDVEST SA
Europcar SA (R/Day)
Comments
Car Model
*Web Site
Pricelist
Group
*Web Site
Pricelist
Group
22%
995 (BID)
814
1,100
R
819
1,195
S
5S/5D/M/4L/5W
Nissan X-Trail
27%ֵֵ
1,335(EUR)
1,052
1,615
N
5,7S/5D/A/5L/5W
Toyota Fortuner 4X2
21%
1,490 (EUR)
1,232
1,495
W
8S/5D/M/5L/4W
Hyunday H1
48%
1,330 (BID)
896
1,445
I
5S/5D/A/M/5L
Chev Captiva or Dodge Journey
18%
1,225 (BID)
1,039
1,590
N
8S/5D/M/4L/
VW Kombi T5-M
43%
1,600 (BID)
1,119
1,765
P
8S/5D/A/4L
VW Kombi T5-A
יש פער גדול במחירים בין הדגמים וגם בין מה שמפורסם (ו/או מוצע ע"י מלני) לבין האתרים של החברות עצמם.(הסניפים ב SA)1. אשמח לשמוע המלצות לגבי דגם הרכב על בסיס עלות תועלת ומקום ע"פ ניסיון ן/או ידע למי שיש.2. השכרת רכב באינטרנט מסניפים ב SA. המחירים מפתים. מה המשמעות והסיכונים?תודה מראש וסופ"ש נעים,ליאור -
טיול משפחתי לדרום אפריקהמחירי ההשכרה באופן בסיסי, הם זולים. הבעייה תהייה תמיד מידת הכיסויי הביטוחי שאתה לוקח לעצמך.
מחיר הביטוח אינו ניכלל לדעתי במחירים שציינת למעלה.
כבר אומר לך שX-TRAIL יהיה לכם צפוף!
פולקסוואגן קומבי הוא לדעתי פתרון נכון להרכב שלכם. (אבל הוא מעט מעל מאה דולר ליום) ככל שתקופת ההשכרה מתארכת, המחיר יורד דראסטית ואין הגבלת ק"מ. בדוק אחד לאחד! יתכן שקומבי לשבעה ימים יהיה זול יותר מאותו קומבי ל4 ימים. יתכן שיהיה לך כדאי להשכיר לתקופה ארוכה ולהחזיר לאחר שתסיים ולא בסיום התקופה.
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהבוקר טוב ותודה רבה.
גם באתרי החברות נותנים מחיר בסיס ומחיר גבוהה יותר לכיסוי רחב יותר.
המחירים שציינתי כוללים את הכיסוי הרחב יותר. כן הבדיקה הייתה מול 10 ימי השכרה. הטיול שלנו מתחלק בגדול לשני חלקים , יוהנסבורג-דרך הפנורמה-קרוגר-סוויזאלנד-סט לוסייה-דרבן (10 ימי השכרה). פורט אליזבת-דרך הגנים-קייפטאון (9 ימי השכרה).
בכול מקרה המחירים ממלני ל קומבי ידני 1,225 R ליממה (85 $ לערך). שמתי גם עין על ה Toyota Fortuna . דגם חדש יחסית. שנראה ע"פ הנתונים שגם יכול לענות על הצרכים. מוצע ע"י מלני ב 1,335 R . השאלה היא מה הבטחון ו/או הסיכון אם אני מזמין דרך אתרי האינטרנט של הסוכנויות המקומיות לעומת ההצעות ממלני? הפערים הם 20-30%....מהסניפים הישראלים (אופרן וגם הבינ"ל כגון אוויס, הרץ) לא נותנים מ בחר והצעות אטרקטיביות.
שבת שלום,
ליאור
-
טיול משפחתי לדרום אפריקההמעבר מ WORD לפורום קצת בלבל את הנתונים שהיו סדורים בטבלה.
למנהלי הפורום/אתר , למה לא ניתן להצמיד קובץ As-IS להודעות בפורומים?
או שניתן ולא "עליתי על זה"?
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהלאחרונה קראתי כאן בפורומים השונים (בייחוד 'אירופה' ו'טיולי משפחות') הרבה תלונות כנגד מתווכים\חברות השכרה ישראליות, (האמת יצאה לאור בשרשורים) שהם באמת רק מתווכים ומה שקורה בחו"ל (רכב לא נכון, ידני במקום אוטומטי וכד') הוא בעצם לא מעינינם.
במקרים אחרים הם עזרו ליישר את ההדורין.
אישית, אני תמיד משכיר ישירות מהחברה בחו"ל. אם תהיינה בעיות בזמן אמת, בארץ, יכול להיות שזה שבת וממילא לא יענו וכדומה בזה. בזמן אמת יש לך אלא לסמוך על עצמך והחברה ממנה השכרת את הרכב.
אני הייתי מזמין ללא היסוס דרך חברה בדרום אפריקה!
דעתי האישית: החברות בדרום אפריקה (וגם הגרועה שבהן) תעניק שרות טוב יותר מהסוכן הכי טוב בארץ! (חוזר: זו דעתי האישית מהתנסות)
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהגם אם זה הזמנה מקוונת באינטרנט?
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהשלח הודעה זו למנהל הפורום לטיפול
כשאני מעלה משהו בWORD
אני תמיד כותב את המילים באנגלית בשורה נפרדת מהעברית. אז קשה לעשות 'העתק-הצמד'
-
טיול משפחתי לדרום אפריקההזמנה 'מקוונת' לחו"ל או לסוכן בארץ?
אני מזמין רכב בחו"ל דרך הרשת ומעולם לא נתקלתי בבעיה.
-
טיול משפחתי לדרום אפריקההכוונה להזמנה מקוונת לסוכנות בדרא"פ
-
טיול משפחתי לדרום אפריקהלא הייתי מהסס מלעשות זאת
-
טיול משפחתי לדרום אפריקההי ,
הכנתי כתבה נחמדה על אזור הקרוגר וגם על סווזילנד . מקווה שתאהבו -
http://www.nettatravel.co.il/sale.asp?id=121
בהצלחה,
נטע

-
EYTANIN ,
תודה על כל המידע המועיל. בתשובתך הצעת: "לא לבזבז זמן על שבטים בסווזילאנד" , האם אתה מציע לוותר על סווזילאנד, ואם לא האם השמורה שם מרשימה לאחר ביקור בקרוגר?
אם אפשר, אשמח לקבל הצעתך למסלול משפחה עם ילדים, מהיציאה מקרוגר ועוד דרבן.
-
הייתי רוצה לחשוב מעט על המסלול 'הנכון' (אני מנסה להתאים תמיד מה שנראה לי המתאים ביותר לסוג המטיילים הפונים אלי) ואחזור עם מסלול מקורב בקרוב
-
ראשית: לאחר ביקור בקרוגר, הרי כל שמורה שבה תבקרו, 'תחוויר' לעומת קרוגר.
מבחינת 'שבטים' הרי אני מחלק זאת לשניים: 'שבטים מודרניים' (אלו למעשה מרביתם של השבטים דהיום באפריקה) ו'שבטים מסורתיים' ( שומרים על 'ה גחלת השבטית' והם מיעוט קטן באפריקה.)
הדרך שעליה אני ממליץ מקרוגר לדרבן (עם 'שבטים)
מקרוגר לצומת קומטיפורט ולהמשיך לכוון ברברטון. ברברטון לכוון אמסטרדם. אמסטרדם לכוון פיט-ראטיף. פ ט-ראטיף לכוון פרייהיד. פרייהייד לכוון מלמוט. במלמוט לעלות על כביש 66R- ולהמשיך לכוון מאביזה ופנו ימינה לכוון שאקהלאנד כ4 ק"מ לפני מאביזה. לביקור שם, (ואולי לינה?).
חזרו לכביש 66 כמעט עד לכפר אשווה ושם הכנסו לביקור 'בכפר' התרבות' עם אותו שם: שאקהלאנד (שאקה, שמו של מלך הזולו 'המאחד'). משם אתם ממשיכים בכוון דרום מזרח עד הכביש הארצי, 2-R וממשיכים דרומה עד נהר הטוגאלה ודרומה עד דרבן.
בדרך זו, תהייה לכם 'חווית שבטים' מושלמת.
כדאי לקרוא מראש על המקומות בהם תעברו (ברברטון, אמסטרדם, מלמוט וכו')
-
תודה רבה על התשובה המקיפה! בהחלט נקרא
-
חוזר לקבלת ייעוץ מהפורום.
בדרך הגנים אחריי 2 לילות בציציקמה ו 2 לילות בנייזנה מתלבט לגבי לילה נוסף לפני קייפטאון בין אזור החוף (הרמונס) , אוטסהורן (פחות מלהיב נראה לי ?) או אזורי היין/יקבים מצפון לקייפ. אנחנו מדברים על אפריל.
אשמח לעזרה בהחלטה “הגורלית “
תודה מראש,
ליאור
-
לדעתי
תלוי בסגנון הנהיגה שלך ובמועד הטיול
באים בחשבון: הרמאנוס או פרנצ’הוק ושוב: בהתאם לתשובה לשני ‘האילוצים’ מלמעלה.
-
תודה רבה EYTANIN.
מועד הטיול אמצע אפריל 2017.
לא הבנתי את השאלה בקשר לסגנון הנהיגה?
אני “לא מפונק” ורגיל לגמוע קילומטרים ושעות (אם לכך התכוונת)
אז בהתחשב במענה מה אתה או חבריי הפורום האחרים ממליצים?