פונה לחכמת ההמונים - טיסות אל על - כן או לא?
-
השאלה היא אחרת - למה בעצם את שואלת? למה בעינייך דווקא אל על?
כי היא ישראלית? היא חברה פרטית לגמרי, לא לאומית.
-
מסכימה עם איילת שאכן אל על חברה לא מושלמת ורחוקה מלהיות כזו אבל נראה שישראלים אוהבים להשמיץ את אל על גם כשאין סיבה אמיתית. בטיסות הקצרות יחסית לאירופה אצלי המחיר ושעות הטיסה מהווה את השיקול העיקרי. אבל גם בחברות אחרות לפעמים ההרגשה היא של לאו קוסט (טסנו הקיץ עם בריסל אייליינס והמטוס היה צפוף ומיושן). יש יתרון מהותי לאל על בעיקר בטיסות הישירות ליעדים רחוקים ששם גם אני מוכנה לשלם יותר (לא כל סכום...) בשביל הנוחות הזאת בעיקר כשנוסעים עם ילדים.
-
זה שאלעל חברה פרטית לא עושה אותה לא ישראלית
לפי הגדרות של "לקנות כחול לבן" אנחנו עשויים להעדיף חברה שרוב עובדיה ישראלים, שמשלמת מיסים בארץ וכו'.
ובל נשכח שעדיין למדינה יש מניית זהב באלעל, ואינטרס בהמשך קיומה ופעילותה של החברה גם כחלק מהמערך לשעת חירום
כל זה כן עושה אותה (בעיניי כמובן) לחברה ישראלית
-
אלעללא צריך להתאמץ עם הגדרות... לאומית, פרטית או חצי-חצי...
יש בעולם התעופה את המושג ׳נושאת הדגל׳ (Flag Carrier) ואלעל היא נושאת הדגל של מדינת ישראל. העובדה שהיא אינה חברה ממשלתית כיום לא שוללת ממנה את התואר הזה שמתייחס באופן מסורתי לחברה אחת בכל מדינה שנהנית מתנאי שוק מועדפים (לרוב בחסות הממשלה) גם אם אינה מוחזקת ע״י המדינה.
כפי שציינו קודם, ובצדק, על אף שהיא חברה פרטית לאלעל יש קשרים מיוחדים עם מדינת ישראל שהם מעבר לאחזקת מניות. המדינה משתמשת לפעמים במטוסי אלעל להטסת בכירי הממשלה ואנשי ציבור נוספים בטיסות פרטיות, שירותי הביטחון עושים שימוש בטיסות אלעל להעברת מטען רגיש מ/אל ישראל, משלחות חילוץ והצלה יצאו מהארץ במטוסי אלעל - ובמקביל המטוסים נשלחו להשיב הבייתה ישראלים במקרים מיוחדים, ועוד ועוד דוגמאות. וכמובן פעילות אלעל בעיתות חירום. שימו מניות בצד, ישראל היא המשקיעה העיקרית באלעל והיא האחרונה שתיתן לחברה הזאת לקרוס.
לצערי לאלעל יש מגרעות אינספור. הייתי מאושר להיות לקוח קבוע של החברה, אבל במצב הנוכחי של הדברים זה לא ריאלי עבורי.
-
למה כן אל על?כי הטיסות ישירות.
נטו.
לבנות שלי אין בעיה עם טיסה באנגלית - אז אין כאן שיקול של שפת הדיילות
בהתחלה, דרך אקספדיה המחירים היו סבירים לחלוטין באל עך, והאחרות (הטובות) היו אפילו יקרות יותר.
ואילת צודקת - הטיסה לבוסטון היא טיסת יום וזו בעיה.... אמשיך לחפש לפני שאעשה החלטה....
-
דרך אגב כמעט תמיד טיסות ישירות עולות יותר מטיסות עם חניית בניים.
גם שנה שעברה שטסתי מקלגרי לאורלנדו ( לא קשור לאלעל בשום דרך ) הטיסה הישירה ( היחידה ) שהיתה עלתה 100 דולר יותר ( לכרטיס ) מכל טיסה אחרת. וגם אז בחרתי לשלם.
מה לעשות זה מוצר ששווה יותר ומה ששווה יותר עולה יותר.
כמו כן בד"כ טיסות לילה ( טרנס אטלנטיות ) עולות יותר מטיסות יום. שוב מוצר שווה יותר....
ההבדל בעניי בין טיסת לילה ישירה לצפון אמריקה לטיסת יום עם חניית בניים הוא תהומי. לי הוא שווה הרבה כסף גם אם אני בלי ילדים (על אחת כמה וכמה שאני עם הילדים) -
אני דווקא כן בעד אלעלזה משהו שאני מאמינה בו. לא רק אלעל. גם ארקיע וישראייר. מה שכחול לבן.
מבחינה אישית אף פעם לא הייתה לי בעיה. לא איחורים מהותיים, לא בעיית שירות.
האוכל לטעמי יותר טוב משל יונייטד, סוויס ודלתא לטעמי (טעם אישי).
אני מרגישה בטוחה, בסביבתי הטבעית, לא מתנשאים עלי. יש לי עם מי לדבר. תמיד מגיבים לי בזמן, מנסים לפתור בעיות.
נכון, אין שלמות. מצחיק, דווקא טיסה קצרה מאד שעשיתי בג'טבלו היתה הטובה ביותר מבחינת תנאי ישיבה ושירות (אינטרנט חינם, ערכת טיסה ועוד).
יותר מכל ובעד לא מעט, אני מוכנה לשלם בשביל שירות כחול לבן. כדי שבצוק איתן הבא (שחלילה לא יבוא), כשחברות בינלאומיות אחרות יסרבו להגיע לארץ, לנו תהיה משענת של חברות ישראליות.
מה נעשה, אני בן אדם של עקרונות. לכל אחד עקרונות אחרים. בחיים לא אטוס טרקיש. גם בחצי מחיר. אעדיף להשאר בבית. אבל בשביל 100 דולר הפרש אעדיף לטוס אלעל (אבל לא 700).
-
גלית אני לגמרי איתך. בכל מילה.
-
טיסה ישירה זה טוב ויפה ולרוב אני מעדיפה לנסוע על אל כשאני עם הילדים, ולא בגלל מערכת הבידור בעברית, שאינני זקוקה לה.
הבעיה, כשאני צריכה לבחור כעת טיסה למערב ארה"ב, היא המחיר.
כשמשפחה עם שלושה ילדים טסה, זה מאוד משמעותי.. ואני לא מדברת על פער של 100-200$.
בשנים קודמות, לא היו עיכובים בטיסות שלנו עם אלעל, אך בשנה האחרונה לצערי כל טיסה התעכבה. הטיסה האחרונה התעכבה ב4 שעות.
בטיסת חזור ממרסיי לפני מספר חודשים התעכבה הטיסה והמטוס הוחלף למטוס מיושן שלא כלל מחלקת תיירים +, על אף השדרוג שעשיתי. אף אחד לא טרח ליידע אותנו כמובן . כשעלינו למטוס מצאנו את עצמנו כל אחד במקום אחר.
בשדה במרסיי ראינו את המטוס נוחת, המתנו שינקו אותו ורק אז העלו אותנו.
הדיילים נראו מסכנים ומיוזעים והיה קצת בלגן.
כשפניתי לשרות הלקוחות, קיבלתי תשובה לקונית שזכותם לשנות את סוג המטוס.
כשאני טסה, אחד מהשיקולים שלי, מעבר לשעת הטיסה ומשך הטיסה, הוא גם סוג המטוס. אתה קונה מוצר ובסוף אתה מקבל משהו אחר.. משל היה אתר אל על - עלי אקפסרס..זה כמובן מאוד מאכזב.
היום, כשאני צריכה לבחור טיסה, אני לוקחת את החוויה הזו בחשבון וזה לא נעים בכלל.
אני שומעת חברים שנוסעים לארהב ולתאילנד דרך טורקיש ואני מאוד מתלבטת, אחרי הכל זו חברה מוסלמית, שהקשרים שלנו אפס לא מי יודע מה.. ולך תדע מי יושב מאחוריך במטוס..
-
בדומה לאל על גם חברת MALEV היתה חברה פרטית וחברת הדגל של הונגריה. בדומה לאל על גם הטייסים שלה עשו לה צרות כל הזמן. אבל בשונה מאל על ממשלת הונגריה לא יכלה להציל את החברה למרות שהיא רצתה, כי זה מנוגד לחוקי האיחוד האירופי. הסוף של החברה ידוע.
-
אין מצב שביקורת על אל על היא עניינית? רק שנאה עצמית?אין מצב שאדם יגיע למסקנה שבגלל פרמטרים שחשובים לו הוא יעדיף חברה אחרת והסיבה שהוא יעדיף או ימליץ על חברה אחרת היא רק שנאה עצמית?
אגב אני בשרשור הזה כתבתי לשואלת שכנראה כדאי לה אל על אבל השיקולים היו הפרמטרים שהיא נתנה (מחיר וטיסה ישירה), לא בגלל רגשות.
-
all taken
טסנו בקיץ עם איבריה 700$ לכרטיס טיסות יום (גם אני מעדיף טחסות לילה) היה הפרש של כ 300$ מאל על.הגענו לבוסטון לטעמי בשעה סבירה 14:30.
קונקשן במדריד של שעה וחצי, צריך באמת לשים לב שהקונקשנים יהיו קצרים עד 4 שעות.
הטיסות היו טובות מאד.
-
אין כל בעיה. המשיכי לטוס באל על. לבריאות.
הבעיה היום היא שקונים כרטיס לטיסה באל על ומסתבר שלא טסים בכלל באל על, אלא בחברה ספרדית או צ'כית או אולי ממדינה אחרת, שאל על חכרו לביצוע הטיסה. מטוס וצוותו. ועבור זאת משלמים את המחיר היקר של אל על.
יתר על כן, בתקופה האחרונה אל על סובלת ממכה של איחורים, כך שדורגה כמאחרת הגדולה ביותר בין חברות התעופה בעולם המערבי.
כלומר, משלמים מחיר פרימיום ומקבלים שירות תת תקני, ובמיוחד לא את השירות שאותו רציתם לקנות.
נראה לי שרק תלונות של מי שנפגעו משירות אל על בתוספת הצבעה ברגליים של מי שמעדיף את אל על, אבל חושב שהיא עברה את הגבול יוכל לשנות את המצב. קריאה כזו שמעתי היום בתכנית הכלכלית של גלי צה"ל, כאשר הדובר (אני חושב שזה היה יהודה שרוני, אבל אולי אני טועה) הביע את הטענות שכתבתי כאן.
הנימוק כי רק חברות ישראליות ימשיכו לפעול בנסיבות של מלחמות ועימותים בטחוניים היא נכונה. אבל כל אחד עושה את שיקוליו ונימוק זה איננו מכריע בהכרח בשיקולים האינדיבידואלים של הנוסע ביחס לשיקולים אחרים.
הלואי ואל על היתה מתמחרת את כרטיסי הטיסה תחרותית יותר ובעיקר נותנת שירות זהה או טוב יותר מהמתחרות. במקרה כזה, אין לי כל ספק שרבים הנוסעים בחברות זרות היו מעדיפים את אל על.
אגב, אני טסתי בשנים האחרונות פעמים רבות ביונייטד וגם נפגעתי ממנה בטיסתי האחרונה לארה"ב, כאשר איחרתי לנחות בישראל ביום אחד בגלל הבעיות של יונייטד (כאשר מדובר בטיסות פנים בתוך ארה"ב, הרקורד שלהם כנראה די גרוע. הטיסות הבינלאומיות שלה היו מצוינות), וגם כאשר בצוק איתן נתקעתי בארה"ב יומיים נוספים ללא כל פיצוי בגלל איסור הטיסות לארץ.
-
בדיוק.
נסעתי עם UP של אל על לאחרונה כי היא היתה הכי זולה בקו שבו חיפשתי ועם השעה המתאימה לי, וממילא זו היתה טיסה קצרה (שאגב, נמכרת על ידי אל על אבל כרגיל בקו מקבלים הודעה קצת לפני שהטיסה מתופעלת על ידי חברה צ'כית - ידעתי מראש, אבל לא באמת משנה לי).
אם יש פרמטרים נוספים כגון שעה, טיסה ישירה, מחיר וכו', אפשר להבין את הבחירה. אבל לבחור בחברה אך ורק בגלל היותה ישראלית זה מוזר בעיניי, במיוחד בתקופה כזו כשיש בעיות בחברה הנ"ל. השאלה שאתם צריכים לשאול היא האם הייתם בוחרים בחברה זרה עם אותן בעיות ובאותו מחיר, או שאתם נותנים הנחות כי זה "משלנו"? בסופו של דבר, צריך להיות צרכנים חכמים.
-
dhz פה אני מסכימה השיטה של אלעל השנה עם החכירה מאוד בעיתית
אני רוצה אלעל לא חברה ספרדית לא מוכרת.
אני משלמת על הבטחון שווה בעניי המון.
לא קרה לי אבל יכול היה לקרות
כשחזרתי ממילאנו ראיתי שחלק מהטיסות הן עם חברת החכרה כלשהי ( דווקא היה כתוב בדיוק מתי - אבל זה לא היה ידוע כשקניתי את הכרטיס ). למזלי הטיסה שלי היתה עם אלעל.
השנה ( ל 2017 ) אלעל לא עמדה על הפרק בגלל המחיר הכל כך אטרקטיבי של יוניטד ישירות לסן פרנסיסקו אבל אם היתה עומדת על הפרק הנושא של חכירות המטוסים היה גורם אפילו לי (גרופי של אלעל) להסס.
אם הייתי מצביעה ברגליים לכל פשלה שהיתה לי עם חברת תעופה, הייתי כנראה מפסיקה לטוס.
לפני שנולדו הילדים עבודתי דרשה המוני נסיעות, טסתי בלי סוף וכמות הפשלות היתה עצומה. באמת שלא סטטסיטיקה אבל אלעל פישלה הכי פחות ( ואיתם טסתי הכי הרבה ). החברות האמריקאיות כולן היו נוראיות ולא אתחיל כאן עם "סיפורי אימים" אבל היו ורבים.( ו4 שעות לחכות בשדה תעופה זו בדיחה יחסית לעיכוב של 24 שעות בחניית בניים ב NO WHERE בדרך מ LA ל וושינגטון DC - באדיבות אמריקן דומני . וזה לא במלון אלא בש"ת שכל שעה דוחים בעוד שעה. )הבחירה שלי אישית. לטובתי כצרכן.
יש לה הרבה שיקולים מחיר נוחות , בטחון ( כן באלעל יודעים להתגונן מטרור טוב יותר מאחרים ובאלעל יש אנשי בטחון על המטוס וכאלה שמיומנים ) וכן גם ההבט הלאומי נכנס בשיקולים שלי. הוא לא מכריע והוא לא שווה מאוד רבות של דולרים. אבל יש לו משמעות.
ומעל הכל נמצא המרכיב שנעים לי לטוס באלעל. נעים לי שמדברים עברית ( אני דוברת אנגלית שוטפת ...זה לא קשור ליכולות האנגלית ) אלי תמיד תמיד היה סופר נחמדים ואדיבים מעולם לא היתה לי תלונה קלה ליחס שקיבלתי.( להיפך )
כן זו לא סטטיסטיקה אבל נסיון של עשרות רבות ( אם לא יותר ) של טיסות בכל זאת נחשבות.
וגם בגדול אני גם אוהבת ישראלים
( ז"א יש הרבה דוחים אבל הרוב נחמדים ודוחים יש מכל הלאומים) הרבה יותר מכל אומה אחרת. -
לאיילת----שאת טסה בטיסת אל על שהמטוס ספרדי או צ'כי, אין לך את אותו הבטחון כמו במטוסי אל על.
-
אגב, סידורי הבטיחות בנמל התעופה חשובים יותר מאלו של חברת התעופה עצמה.
-
כמובן , נושא הביטחון . עליות אבטחת הנוסעים והמטוס בחול , גבוהות מאד ואלו הסיבות , בין היתר , להפרשים לעומת חברות אחרות.
האם מישהו יכול לכמט ולהעריך את אחריות החברה לנוסעים במקרה
של טרור ?
כך , שלא רק הכסף ולוחות הזמנים חייבים להבחן.
-
מדינת ישראל מממנת 98% מעלויות האבטחה של אלעל. הכוונה כאן לא לנתון כללי שמשמעות ׳כמעט הכל׳ אלא בדיוק ל-98% מסך ההוצאות.
אז לאלעל אין שום זכות להשתמש בעלויות האבטחה כדי להצדיק מחירי כרטיסים.
-
Ibd אתה צודק נושא החכירה מאוד מטריד ובעייתי. אם אלעל לא תפתור את הבעיות שלה והסיכוי לקבל מטוס כלשהו שאינו אלעל יהיה גבוה מאוד ( כמה אחוז מהטיסות של אלעל הם במטוסים מוחכרים) כל היתרונות שבגללם אני מוכנה לשלם פרמיום על אלעל יתבטלו
Flying out מהיכן המתון שהמדינה משלמת 98 אחוז מעלויות הבטחון? אשמח לראות אסמכתאות
ואלעל בפרוש לא תמיד יקרה יותר. בהרבה מאוד טיסות לאירופה בחרתי אלעל כי זו היתה האופציה הכי זולה ( בהשוואת תפוחים לתפוחים - טיסה ישירה לטיסה ישירה)
גם במקרה של השואלת כאן לא הוצגה אופציה של טיסת לילה ישירה זולת אלעל ( טיסה שזולה יותר ) ועדיין התשובה הקטגורית היתה לא אלעל,. עדיף לטוס ביום ולא הלילה עם חניות בנתיים ולא טיסה ישירה ( ועוד עם ילדים) . רק לא אלעל. זה לא נקרא בעניי שיקול ענייני אלא תיעוב נטו