ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תרומה למשפחה מהאסון בגאורגיה

פורום טיולי משפחות
    29
    58
    13526
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוליב י
      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אלייך ולכולם. [פשוט הגבתי אלייך כאל התגובה האחרונה, וגם היה לי מה לומר על תוכן דברייך]. 

מסכימה לחלוטין איתך שעדיף למזער סיכונים. רק אומרת שאין לנו מושג מה הם בפועל עשו ומה תכננו ומה קרה...אנו רק יודעים מה התוצאה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

אני לא מסכים עם התובנה שאנחנו לא יודעים כלום. 

אנחנו אולי לא יודעים הכל, אבל מי שייכנס לפייסבוק של אחותו של האב ימצא לא מעט מידע שהאב בחר לשתף, ושצוטט במדויק בתקשורת.

נכון שהתקשורת נוטה לשבש מידע, אבל דרך הרשתות החברתיות אפשר לקבל מידע מפורט ומעודכן ממקור ראשון.

אני לא חושב שעד שלא נדע הכל אין לנו זכות לדון במה שקרה ולשפוט.

אנחנו יודעים מספיק כדאי להבין שהתכנון של הטיול היה לקוי, ושתכנון נכון של הטיול ולמידה יסודית של היעד היתה יכולה להקטין משמעותית את הסיכון להפגע.

המשפחה לא תכנס לשירשור הזה ולכן לא תפגע בשום צורה, אבל חלק מהגולשים שיכנסו אליו יקדישו יותר זמן לתכנון של הטיול שלהם וימנעו מסיכונים.

נכון שתאונות קורות בכל מקום, אבל יש מצבים בהם ההסתברות לתאונה גבוהים משמעותית ואפשר להמנע מהם בתכנון נכון. 

• אוליב י

מה שניסיתי לומר:

לדון [מלשון דיון, לא מלשון דיין] - כן, נחוץ, חשוב, חשוב להפיק לקחים, חשוב להסיק מסקנות לעצמנו ולהזהר כמה שאפשר

לשפוט - לא. לא עכשיו, ואולי לא בכלל, ובטח שלא במילים קשות. 

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

לא שופטת ולא דנה..

רק חושבת בקול על המקלדת..

אוליב היקרה,היית עולה על לכביש הזה,באוקטובר,בגיורגיה,ללא ידע בשפה,אולי גם ללא קשר(האם יש ווי פיי/ קליטה בהרי גיאורגיה?מאחותי יודעת שלא) כששעות האור כבר מתקצרות? עם 4 ילדים ברכב?

בטיולי ג'יפים בגיורגיה לא נוסעים לבד,יש מדריך,יש עזרה ראשונה,יש קבוצה.

רבים גם מטיילים עם נהג מקומי.אישית,גם עם הנהג מקומי לא הייתי עולה..

מוטי,שלח  את השואלת לפורום אסיה לקבל יותר מידע..לא הייתה שאלה שם בפורום..

אולי את צודקת והיה הכול מאורגן לתפארת.רק שאפס לא נראה כך.

מה שאפשר וכדאי ,זה ללמוד מהמקרה המצמרר הזה.

נכון לא תמיד יודעים על השואל,לא ידעתי אלייך על היותך נהגת מקצועיתbroken heart

אך אני זוכרת כאשר  אני התיעצתי וחיפשנו רכב אוטומטי לטיול באלפים צרפתיים,ללא טראקים,טיול בין עיירות,כולםםם אמרו "תתפשרו" קשה להשיג רכב אוטומט ועוד מרווח ל4 מבוגרים ומיליאן מזוודות..

אני,לא מוכנה להתפשר.קודם כל לא ידעו חברי הפורום שענו שאנו נוהגים רק על אוטמט, עם רשיון נהיגה רק על אוטמט.היו זוג חברים נוסף כן, אבל למה שמישהו שפעם אחרונה נהג בגיר רגיל לפני 30 שנה(יותר), דווקא באלפים הצרפתיים יעשה זינוק בעליה בגיר רגיל...

על פנסיון "אנו"  לא מתפשרים,בודקים בגוגל מפס כל מילימטר..ועל הרכב?

ביטוחים? כמה עושים?איזה? הרחבה? אקסטרים?מה כולל? אין ספור שרשורים יהיו ועדיין ....

לפני כמה חודשים כשאחותי הזמינה ג'יפ לרומניה ושאלתי על כביש מסויים,,מייד אורן שלנו העיר תשומת לבנו לזה שאין ביטוח גם לג'יפ אם הכביש לא נקרא סלול...והזהיר..

היום עלה לשידור אחיה של אם המשפחה.

אומנם הסכום גוייס אך החשבון לא נסגר עדיין ויהיו עוד הוצאות,לכן ביקש עדיין לתרום..

ולצערינו כבר היום קראתי על  עוד טיול שהסתיים נורא. הרוג צעיר  ישראלי , ובחורה צעירה פצועה  שלא היה לה ביטוח,וזקוקה לעזרת כולם,,והמשפחה מבקשת..

לשפוט,לא יעזור.

ללמוד,חייבים.

אולי כן לחייב  יוצאים לחו"ל לכל מטרה,ביטוח נסיעות כמו שמחייבים ביטוח רכב חובה ,רשיון נהיגה או דרכון.

• אוליב י

אם אני הייתי נוסעת שם?

סביר להניח שלא. 

אבל בתקופות אחרות של חיי נסעתי, עם אופנוע, במקומות הרבה פחות עבירים. בלי ילדים אמנם, אבל במקומות שהיום אני מזהירה את אחי ואחיותי והחניכים לשעבר מפניהם. 

אם אני הייתי עושה משהו, זה לא באמת קריטריון - כי אני למשל לא מוכנה לנסוע לתאילנד עם ילדים קטנים - אבל יש לא מעט משפחות שעושות זאת, ואני לא חושבת שהגיוני להגדיר אותן באופן גורף כחסרות אחריות רק מפני שאני אישית לא הייתי לוקחת ילדים קטנים לשם. 

לעומת זאת אני כן מטיילת טיולי שטח עם תינוקות על הגב, כולל בגשם, וזה דבר שהרבה אנשים אחרים לא היו עושים. 

לכן, אני חושבת שהקריטריון של "מה אני הייתי עושה" לא בהכרח מהווה קריטריון ל"מה האדם הסביר היה עושה". 

אני מסכימה לחלוטין שלא אחראי לצאת לטיול ללא ביטוח לכל המשפחה, כולל ביטוח לפעילות אתגרית או כל פעילות אחרת שעשויה להיות כלולה בטיול. 

מהמעט שקראתי [מודה שאני לא עוקבת אחר פרסומי האחות בפייסבוק] הבנתי שהאב חשב שהוא עשה ביטוח, וחברת הביטוח טוענת שלא. 

אני לא חושבת שזה המקום שלי לומר "איזו רשלנות, הוא היה צריך לבדוק טוב" - כי אין לי מושג מה הוא עשה ומה לא. 

אני כן מסיקה מסקנות לעצמי, וגם אמרתי לבן זוגי - חייבים לבדוק טוב טוב את האותיות הקטנות של הביטוח, חייבים לוודא. אנחנו עושים זאת בכל מקרה, ובכל זאת נראה לי הגיוני לקחת ללב במובן הזה, של לשים לב יותר. אבל זו תובנה שלי לעצמי, אני לא מרגישה שאני יכולה לשפוט בשום צורה את מה שאותה משפחה כן או לא עשו, בין אם הם יקים כמוני ובין אם לא. 

• מיכל123
                מיכל123 נערך לאחרונה על ידי

מי שחושב, שלא ימצא/ תמצא טוב/ת הלב שיפנה מי מבני המשפחה לשרשור הזה - הרי שלטעמי הוא תמים.

מי שחושב שבעידן הנוכחי אנשי המשפחה (שכזכור כנראה מי מהן אפילו כתבה בפורום...) לא יגיעו אפילו בעצמם לשרשור הזה, שנמצא בפורום לא קיקיוני - הוא תמים לדעתי.

זוכרת את הלילות הקשים מנשוא של אישי היקר ביושבו שבעה על אביו - שיטוטים אינסופיים במרחבי הרשת.

אוליב - מסכימה מאד עם ההארות שלך.

שמוליק, מוטי, דובי, אוליב, kfirk ואחרים - החמלה שלכם מאירה את החושך.

דיונים אקדמיים, גם אם תועלת בצידם -אמתין בסבלנות עוד קמעה  (הו, כמה קשה ההתאזרות בסבלנות) לשנת הלימודים האקדמית, שאוטוטו נפתחת.

שנה טובה לכולנו (עדיין אפשר לאחל להבנתי), שנה בריאה, שנת מחילה וחמלה, כדי שנהיה כולנו טובים (אפילו רק בקצת) יותר מהשנה שחלפה לה.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

ולכן, אם לסכם: אין טעם לשפוט או להאשים, אבל כן חשוב לדון על בטיחות וזהירות בטיולים לאור כל אסון, כמו גם על חשיבותו של ביטוח רפואי. אפשר לעשות זאת מבלי להגיד "הם עשו/לא עשו כך וכך" ולהיכנס לפרטים ספציפיים של מקרה כזה או אחר, ברגישות ובאופן שיציל אולי את המטיילים הבאים. נדמה לי שרובנו הסכמנו עם זה.

• ליבי ברגר
                    ליבי ברגר נערך לאחרונה על ידי

אף אחד לא אמר שהייתה סערה! 

• ליבי ברגר

אבל למה ואיך יכןל להיות שבכל פורום של מטיילים ברשת ובכל אתר של מדריך טיולים מקצועי ומנוסה, חבל טושטי מומלץ כל כך ואין שום איזכור לכך שמסוכן וצריך להיזהר וכו...? באוקטובר הוא מומלץ בחום רב. מה, רק אחרי אסון כולם פתאום יודעים לומר שהדרך מסוכנת??? איפה הם היו קודם? בשום מקום ברשת אף לא אחד הזכיר שמסוכן שם אדרבא. ההיפך... רק כמה יפה וכמה מהמם ולא לוותר. 

• ציידת ערפדים
                        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

ליבי, אינני יודעת מי את ואם את קשורה למשפחה האבלה. אם כן, אני משתתפת בצערכם ומאחלת שלא תדעו עוד צער. 

לשאלתך, גיגלתי את המונח "חבל טושטי" והנה הלינק הראשון שעולה: סיפור מסע אחר. הכתבה מתמקדת בנידחות של החבל ותשימי לב מה כתוב בכתבה: הדרך לטושטי אינה קלה: למעשה, יש רק דרך אחת להגיע לכאן ברכב, בנסיעה בת כמה שעות בשביל ג'יפים קופצני ומלא מהמורות, שבנקודות מסוימות הוא נחצב בסלע והמים היורדים מההרים זורמים על הג'יפים... הדרך מטפסת למעבר הרים בגובה של 3,000 מ' לפני שהיא יורדת כאלף מ' אל העמק גבוה מוקף בהרים, שבו נמצא חבל טושטי. בסוף הסתיו, כשמעבר ההרים נחסם בשלג, המחוז מנותק לחלוטין, עד שהדרך תיפתח שוב בתחילת הקיץ, בסביבות חודש יוני.

והנה לינק נוסף בו כתוב באופן מפורש שהעונה המתאימה לחבל טושטי הוא מיוני ועד ספטמבר.

שנה טובה ובריאות מלאה לכולנו!

• ליבי ברגר

אני לא קשורה למשפחה האבלה וגם לא מכירה אותם. פשוט נכנסתי לאתרים מקצועיים ואין שום איזכור למסוכנות של המקום. 

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

דיון לגופו של אדם או גופו של עניין?

נשוא הדיון נראה לי הרבה יותר בעייתי מאשר הטיימינג.

אני מוצא הבדל גדול בין המלצות על איך לנהוג ג'יפ ובמיוחד באזור מסוכן בארץ זרה.

בדיון כזה יוכלו להסביר איפה נמצא מידע רלוונטי, עשה ואל תעשה וכו',

לבין דיון בו דנים את המבוגרים במשפחה ברותחין על חוסר האחריות שגילו ב....

בדיון הראשון יש מידע רלוונטי שקוראים עכשויים ועתידיים יוכלו להפיק ממנו תועלת, בדיון השני אני לא יודע מה בדיוק יש.

דוגמה נוספת

דיון בביטוח רפואי בחו"ל. איך לעשות, איך להבטיח שמתאים, איך להבטיח שכולם בוטחו, עשה ואל תעשה וכו'.

לבין דיון באבי המשפחה שביטח רק את עצמו במחדל או רשלנות.

הדיון הראשון עשוי להועיל לנוסעים העתידיים, הדיון השני יועיל?

לצערי רוב התגובות היו ציונים למבוגרים של אותה משפחה והתנגדות לציונים האלו.

מעט מאוד מהתגובות היו כאלה שנתנו מידע.

וחבל.

• ריקיriki
                              ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

תאונה בגאורגיה

מכירה את המשפחה באופן אישי.

הורים מסורים במיוחד... כאלה שקמים השכם בבוקר להכין לילדים סנדוויץ' טרי לטיול שנתי, ערים כל הלילה לצד ילד עם דלקת אוזניים, עומדים במטבח לטגן את השניצלים האהובים, מתרוצצים בין אסיפות הורים/ הסעות לחוגים/ חברים, רגישים ואוהבים את הילדים עד אין קץ. 

הורים שדואגים שיתושים לא יעקצו את הילדים בחו"ל ושתהיינה להם שמיכות וציפיות.

האב, חנוך, עבד בעבר כנהג ג'יפ. המשפחה קיבלה המלצות על המסלול וסברה שהדרך עבירה.

האם בדיעבד נעשו טעיות בתכנון הטיול הזה?

כמובן.

האם נכון, בעת הזאת, שהאם נועה שוכבת בבית החולים מורדמת ומונשמת, להטיח האשמות?

כמובן שלא.

כמי שגולשת בפורום המון, יכולה להעיד שלמדתי הרבה מאד דברים כאן וביניהם טיפים רבים לגבי סכנות והדרך לצמצם אותן. הדיון שהתפתח כאן הוא חשוב, אך נכון לנתק אותו מהדיון בתאונה עצמה. אולי לפתוח שרשור הצעות ואזהרות שיעזרו למטיילים עתידיים.

שיהיה לכולם חג בטוח ושקט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • אמה
                                אמה נערך לאחרונה על ידי

מסכימה מאוד.

למדתי כל כך הרבה מהפורום,נכון יותר מהאנשים ,באי הפורום הזה.

בהמשך הזמן התפתחו יחסים קרובים יותר עם חלק מהם,הכרויות..

אין על השיתוף והכוונה של החבריה..

חייבת כל כך הרבה על ההבנה והסתכלות נכונה יותר איך באמת לחפש, לראות,להבין,להתאים  לעצמינו..נושא כייפי והנהדר הזה של טיולים.

חלילה לנו לשפוט את ההורים על הרות שלהם..

מכלול נסיבות טראגיות שכמובן איש לא חשב עליהם מראש..

החלמה מהירה לאם המשפחה!

• Salvador26
                                  Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

אמה, את צודקת לגבי העזרה ההדדית ועצות מאנשי הפורום. אבל יש לזה גם בעיתיות. שסומכים מדיי על הפורום. שוב, בלי קשר לתאונה הנוראית. הנה יש כאן שאלה על נסיעה מרודוס למרמרים. יש אזהרות של משרד הבטחון באתר שלהם הרשמי. אך האדם במקום זה מחליט להתייעץ בפורום. למה?

• ayeletback
                                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי

צר לי כל כך על הילדים ועל ההורים.
                                    אני לא אכתוב כאן את דעתי על כן רשלנות/לא רשלנות זה לא יתרום כלום.
                                    אני לקחתי לעצמי את המסקנה להיזהר שבעתיים ולבדוק שבעתיים שמגיעים למקום לא מוכר , במיוחדכ שאני לבד עם ילדים ( למרות שלמקומות כמו גאורגיה לא אגיע לבד איתם...אבל להיקלע לצרות אפשר גם במקומות שגרתיים יותר).
                                    מאחלת המון החלמה לאמא נועה, ולמשפחה כולה שתצליח להתאושש ולהשתקם.
                                    מקווה שהאסון הזה יגרום לרבים אחרים להיזהר יותר ולבדוק יותר ואסונות אחרים אולי ימנעו

• תום עוגות מעוצבות
                                      תום עוגות מעוצבות נערך לאחרונה על ידי

יש חשיבות לדיון ומותר להגיד לאור השאלות וההתנהלות שלהם

במסגרת דיון שהם לא היו אחראים.

לא מדובר בטוקבק משמיץ לשם השמצה.

חשבתי על עניין הביטוח, איך יתכן אב מבוטח והשאר לא.

ברור לי שהוא לא דאג רק לעצמו.

יכול להיות שהוא לא עשה ביטוח לאף אחד והוא מכוסה במסגרת ביטוח הרכב.

רק שביטוח הרכב מבטח את הנהג ולא את הנוסעים.

זאת נקודה שעלתה באשכול אחר כאן בפורום ונזכרתי בה כשקראתי על המקרה.

אנשים שעושים ביטוח כששוכרים רכב וחושבים שכל מי שברכב מבוטח.

אז הנה הזדמנות להזכיר את האינפורמציה הזאת שנית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • זיוה
                                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

גם ההתבטאות הבוטה ביותר שנאמרה כאן לא היתה לצורך השמצה, וההורות של ההורים בוודאי שאינה עומדת כאן למבחן. אני מקבלת את האבחנה של ריקי, דרקון עם קעקוע, אמה וכל מי שדיבר על הפרדה בין המקרה האישי לתובנות ולקחים. כמו כן, רבים מאיתנו (שלא לומר כולנו) עושים טעויות. לפעמים הן עולות ביוקר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • 1
                                        • 2
                                        • 3
                                        • 3 / 3
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון