קום והתהלך בארץ- יצאנו לשביל ישראל! (טעימה ראשונה)
-
ורד -
איזה סיפור מרענן הבאת לנו כאן

כל הכבוד לכם ולילדים!!
מאד אהבתי את הרעיון וגם את היישום שלו. אהבתי שידעתם איפה לוותר ולהתגמש, שהייתם "מחוברים" לעצמכם ולרצונות שלכם, ולא נכנעתם למה שצריך/מקובל/כולם-עושים וכו'...
ולכל מי שמתכנן ללכת את שביל ישראל - ממליצה בחום רב על האתר "הייק" שיש בו מידע שלא יסולא בפז (כולל פורומים פעילים, סיפורי טיול וכו' והכל בעברית!), על טרקים בעולם בכלל ועל הליכה בשביל ישראל בפרט.
אורה
-
אורה, תודה רבה.
אכן זה אתר מעולה (!), וקראתי בו רבות.
אני קוראת בו על טיולי החלומות שלי, מעין "אתר המגירה" שלי. למשל ה AV1, שיש שם מידע מסודר ומפורט מאד, וה TMB (שאת עשית, נכון?).
שמחה שאשכול הזה מתחיל לאגד מידע חשוב ורלוונטי למטיילים הבאים. -
איזה יופי. איזה כיף לכם.
שתיים מאחיותי הלכו את השביל רצוף מתחילתו ועד סופו. אחרים במשפחתי הלכו חלקים.
אני טיילתי במרבית המקומות שהשביל עובר בהם, אבל לפני שהוא היה שביל...כלומר, לא הליכה רצופה מצפון עד דרום.
אחד החלומות שלי זה כשהילדים יגדלו קצת, ויהיו מסוגלים להליכה של ממש [כרגע הקטנה בת 4 הולכת יפה 4-5 ק"מ רצוף אבל לא הרבה מעבר ולא ימים רצופים...] ללכת את השביל עם הילדים.
-
התמונות נראות כמו פרסומת תיירותית מהמעלה הראשונה, שאנו עוד עלולים 'להתפתות' ולהתחיל לצעוד .....
מיזם נהדר. אני מקווה שההולכים מרגישים בעת הצעידה, מה שהמתכננים רצו שהמטיילים ירגישו.
-
צילומים נהדרים. יש אחד שנראה לחלוטין כמו תמונה שצילמתי בשביל, משעשע

הערה לגבי "זו הסיבה, שטיילים "מקצועיים" מטיילים בחולצות מנדפות זיעה בעלות שרוולים ארוכים" - בעיניי זה עונש לטייל עם חולצה ארוכה, מנדפת או לא. בטח במזג אוויר ישראלי. בסופו של דבר, מול כל הביגוד המקצועי והיקר, מצאתי פה ושם בחנויות בגדים רגילות זולות (בחו"ל, אני לא קונה בארץ בגדים) חולצות שמתאימות לי - בד נושם, חתך גדול בשרוול כדי לאוורר, אבל עדיין כיסוי על הכתף. בניו זילנד, שם יש שמש צורבת במיוחד (גם בהליכה בחמש מעלות ביום מעונן נשרפים מהקרינה) הלכנו מדי פעם עם צעיף זול מהמזרח, חצי שקוף, שהצל על הכתפיים בלי לחמם מדי. ייתכן שיש מי שמוצא את הציוד המקצועי של חולצה-מכנס המוגדרים למטיילים יותר נוח, אבל אחרי שניסיתי כך וכך, לא תמיד יש הבדל משמעותי, אם בכלל (חוץ מהמחיר, לרעת הביגוד המקצועי). צריך פשוט למצוא גזרה נכונה מבד נכון.
-
ורד, מקסים ומעורר השראה (כמו הטיול שלך ללונדון). ברגע שאתפנה [עוזרת עכשיו לבכור לארוז לקראת טיול של 4 ימים מחר
], אני אשב לקרוא כמה מהלינקים שהעלו פה.
אנחנו משפחה עם רכב אחד. מעניין איך אפשר בכלל לטייל כך בשביל אפילו כשמדובר בטיולי יום (הקטנה שלנו בת 5.5 ואנחנו ממש לא נטייל עם כל הציוד על הגב). -
ורד
זה טיול אליפות.
מסוג הטיולים שלעולם ישארו חקוקים.
ממליץ לכם מאוד על החלק הדרומי מהרי אילת ועד המכתשים. לטעמי הוא היפה ביותר. החבר'ה שצועדים בשביל , והם רבים , הם אלו שנותנים תקוה שמשהו טוב קורה פה. פשוט מקסימים. כל הכבוד על היוזמה על התכנון ועל הביצוע.
חג שמח
מוטי.
-
אומר בצער שקשה מאוד ולעתים בלתי אפשרי לטייל עם רכב אחד במסלולים כאלו בישראל, ואם אין לכם רכב בארץ אפשר בכלל לשכוח מטיולים בטבע.
ככה זה כשגרים במדינה שתשתיות התחבורה הציבורית בה לא עומדות בסטנדרטים בסיסיים - כמו, למשל, המינימום של לפעול בימים היחידים בשבוע שבהם אנשים יכולים לטייל.
כדאי אולי למצוא עוד משפחה עם רכב, לבדוק אם יש דרך להגיע בהתחלה ובסוף המסלול ליישוב עם תחבורה ציבורית (שוב, לא בשבת, לא בשישי, לא בחגים...), או לקחת מונית.
(אחר כך מתפלאים למה קל לי לטייל בכל העולם לבדי אבל לעולם לא לבדי בישראל - איך בדיוק???)
-
מסכימה בצער לגבי נושא התחבורה הציבורית בארץ.
מי שלא רוצה לטייל בטרמפים -ובודאי משפחה עם ילדים, שלא שייך לה לטייל בטרמפים - לא באמת יכול לטייל עם ילדים קטנים בלי רכב. בהרבה מקומות בחו"ל זה לגמרי אפשרי.
-
איתן, נראה לי שזה קצת כמו יצירת אמנות. פעם ששיחררת אותה לאוויר, כל אחד רואה בה משהו אחר ונותן לה את האינטרפטציה האישית שלו.
מה שבטוח, אי אפשר להישאר אדישים אל מולה. -
keves, מאד יכול להיות שאתה צודק.
יחד עם זאת, לפני הטיול רכשתי מכנסיים בלא מעט כסף, והם הוכיחו את עצמם מאד. היה לי נוח יותר ממה שאני מכירה מטיולים אחרים שלי.
חבל שהמחירים בארץ כ"כ גבוהים..... -
תודה מוטי.
בהחלט יש תכנית, אחרי ש"נגדל" עם השביל, לעשות את החלק הדרומי. למרות שאני חושבת ששם כבר יהיה לנו נכון יותר להצטרף לקבוצות מאורגנות בתשלום.
לא רואה אחרת איך אנחנו צולחים את כל עניין הטמנות המים וכו'. חוששת שזה גדול עלינו...
וכן, אתה צודק, המפגשים האנושיים עם ההולכים בשביל היו מחממי לב. מאד ריגש אותי לראות חבר'ה צעירים, אחרי צבא, שבחרו ללכת כאן, בארץ שלנו. מלח הארץ. -
כן, זו באמת בעיה עם רכב אחד.
אולי אפשר לחבור למשפחה נוספת שיש גם לה רצון, אפילו רק בשביל עניין ההקפצות בתחילת ובסוף יום.
אני חושבת, שאם באמת רוצים, אז כל דבר פתיר....
ואין לך מושג כמה אני מתמוגגת מזה שהטיול שלנו ללונדון נחרט בזיכרון

-
כיום בגלל הביקוש נושא הטמנות המים די מאורגן, ויש אל מי לפנות כדי לקבל את השירות בתשלום. מה שכן, הבנתי שזה יקר מאוד (נו, ישראל).
אתמול פגשנו הולכים על השביל בעת טיול, הם היו מאוד מאושרים לקבל בקבוק של מים קרים עם קרח היישר מהמקרר...
-
ורד,
מחמם את הלב לקרוא שעדיין מתרגשים ככה מטיולים בארץ שלנו, עם כל הבעייתיות של מה שנכתב פה. בעיני טיולים בארץ לא פחות יפים מחו"ל. עדיין מעצבן לפגוש עטיפות של חטיפים באמצע הדרך, קרה לי בחג, בנחל בוקק המקסים. אבל אני חושבת שהמודעות עולה.
אותי מעצבן שהטיולים השנתיים בתיכון הם רשות ולא חובה, ואני שומעת על הרבה נוער שמוותר עליהם. חבל.
יופי של שני פוסטים (שלך ושל אוליב ) על טיולים בארץ, מדי פעם מרענן את האתר.
-
כן, אני יודעת שאפשר לקבל את השירות בתשלום. רק שקראתי כמה דיווחים על כך שכבר היו מקרים שהמים נגנבו....
לא רוצה למצוא את עצמנו במצב כזה, בטח שלא עם ילדים.
בכל מקרה, זו אופציה ששווה לבדוק אותה. כשנגיע גיאוגרפית לאיזור, נבדוק את כל האופציות. -
צודקת, שרון.
תרבות השלכת הלכלוך כאן בארץ היא נוראית.
וכן, סדרי העדיפות במערכת החינוך מאד לא מתיישבים בקנה אחד עם תפישת עולמי. -
ממתי הטיולים השנתיים רשות ולא חובה? זה שינוי של השנים האחרונות? וכן, האשפה בכל מקום נוראית. הלכתי לפני כמה חודשים כמה קילומטרים לאורך החוף מהקצה הדרומי של חיפה דרומה, והרגשתי בעיקר זעם ובושה שכך נראה חוף יפה במדינה שלי. כשטיילתי בקוריאה היו לי חברים אמריקאיים שגרו שם שנים, ואחד מהם היה מתלונן תדיר שיש לפעמים נייר או ניילונים בטרקים שהיינו עושים, אבל זה לא היה אפילו עשירים מהזוהמה שהולכת כאן. מביך ומגעיל.
גם אין היום שום מודעות לפרחים מוגנים. נתקלתי לפני שנתיים במטיילים שקטפו להם סחלבים נדירים וזרקו אחרי עשרים דקות כי נמאס להם לסחוב.
-
ורד,
אני קראתי לי כאן בשקט ובעניין רב ומצטרף - בקול - למחיאות הכפיים.
אומנם אני מודה ומתוודה שזה לא דבר שאני עומד לעשות בטווח הנראה לעין ובכל זאת ...
כל תוספת של נקודות לצד הטוב והיפה במשוואה שלנו היא חיונית.
שמוליק
-
ארץ יפה יש לנו....