טיסות LOW COST לטיול בקיץ
-
שלום ומועדים לשמחה.
אנחנו חושבים על טיול משפחתי ליעד באירופה (סביר להניח ליער השחור) בסוף יולי.
אנחנו בונים על יציאה בשבוע האחרון של יולי וחזרה בשבוע השני של אוגוסט.
מישהו יודע מתי נפתחים המחירים עם חברות ה- LOW COST לתקופה הזו?
אני מניח שככל שנקדים להזמין, המחיר לכרטיס יהיה זול יותר. האמנם?!
תודה רבה ויום מקסים
שגב
-
ליער השחור- חברת איזי ג'ט הטסה אל באזל מולוז היא חברת הלואו קוסט הקרובה ביותר.
העיתוי של פתיחת ההזמנות כנראה בנובמבר. צריך להרשם לפייס בוק שלהם ולעקוב אחרי עידכונים.
בעיתוי הפתיחה המחירים טובים.
בעקרון לאוגוסט המחירים יקרים יותר.
שעות הטיסה קשות-תביאו בחשבון (חזור).
המחיר לא כולל מזוודה -כך שצריך להוסיף (אפשר אח"כ אבל לפני הטיסה) מזוודות (לרוב לא צריך מזוודה לאדם, אבל כל משפחה והמטען שלה)
רכב עדיף לרוב לשכור בצד הצרפתי של השדה-אבל צריך כמובן לבדוק נקודתית מחירים בהשוואה של חברות שונות וגם בצד השוויצרי.
-
תודה יונית על המענה.
באופן כללי - אני יכול לרכוש כרטיס הלוך לבזל, וכרטיס חזור מיעד אחר.....
אין טיסות לואו קוסט לשטוטגרט?
מזה "שעות קשות" ?! המראה ב- 6 בבוקר ?!
סביר להניח שבאוגוסט תהיה יותר מטיסה אחת ביום לא?! או שמנסיונך לא.
תודה
שגב
-
אפשר לפצל טיסה- ליעד נחיתה אחד ויעד המראה אחר
כל עוד חברת איזי ג'ט טסה לשניהם.
היעד הקרוב ליער השחור(אם זה יעד הטיול) של לואוקוסט הוא באזל של איזי ג'ט.
אם שוכרים רכב ב(צרפת) של באזל מולוז ומחזירים בשטוטגרט (גרמניה) יש קנס על החזרת רכב במדינה אחרת- ויכול להיות גם קנס של מאות יורו- חובה לבדוק קודם.
לא תהיה יותר מטיסה אחת ביום ואפילו לא בכל ימי השבוע.
המראה בשעה 06.00 מבאזל- מחייבת הגעה לשדה ב04.00 -זו שעה "קשה" לטעמי עם ילדים ומשפחה (לינת לילה קצר).
אין טיסות לואו קוסט לשטוטגרט מתל אביב-נכון להיום.
יש טיסות שכר בקיץ ליעד זה -טרם פורסמו, למיטב ידיעתי.
-
תודה יונית על המענה.
וסליחה על העיכוב במענה שלי

השעה 06:00 בבוקר להמראה - מסכים איתך - קשה מאוד (כשמדובר בטיול עם ילדים).
השאלה אם יש אופציה אחרת? נראה שלא... או שאנחנו נצטרך להגיד שלום לכמה מאות יורו ולהחזיר רכב בגרמניה, ולמצוא טיסה בשעות נורמאליות.
מכירה משהו / אלטרנטיבה שיכולה להיות סבירה? אני חושב על טיסת בקונקשיין. אבל אני לא יודע עד כמה זה יעשה את זה טוב יותר.... זה מאריך (יכול להיות גם באופן משמעותי) את סה"כ שעות המסע.... אשמח לרעיון / פתרון יצירתי.
ועוד שאלה בנושא מדיניות עגלות ילדים ובוסטרים בטיסות האלה.....
עד עכשיו טסנו בטיסות סדירות - ולא היתה שאלה אפילו (לא שלמנו בעבודה מזוודה). השאלה היא אם אני שולח לבטן המטוס עגלת טיולון של הילד + שני בוסטרים. האם יש חיוב?! או שזה ללא תשלום נוסף?!
תודה רבה
וחזל"ש שמח
שגב
-
תתפלאו אבל גם בטיסות של חברות יקרות לפעמים משלמים על כסאות בטיחות
ספציפית באיזיג'ט לא משלמים על עגלות, כסאות בטיחות ובוסטרים
לגבי הטיסה חזרה - הטיסה של 6 בבוקר גרועה מאד. אבל רבים רבים עשו אותה ועמדו בזה בכבוד.
לרוב המשמעות היא לקחת לילה במלון קרוב לשדה, ולישון בו עד 3 בלילה. ובנוסף אחרי החזרה ארצה יתכן ג'טלג מסויים
בנוסף שימו לב שתחנות השכרת הרכב סגורות ב-4 בבוקר. כך שאו שתחזירו את הרכב ב-4 בבוקר ותשלשלו מפתחות בתיבה (שירות עצמי) או שתחזירו ערב קודם. לא ששירות עצמי לא עובד, אבל היו סיפורים על ויכוחים אחר כך. עדיף להחזיר לבן אדם.
כמה שאני חושב שהטיסה הזו גרועה, אני חושב שטיסת קונקשין לא תהיה יותר טובה

-
זה לבחור בין גרוע לגרוע יותר
לא הייתי טסה עם ילדים בקונקשין-אם יש ברירה אחרת.
כלכלית -שיקול שלכם, אבל רבים עושים את השיקול הכלכלי ולא נפרדים מעוד כמה מאות יורו אלא מתמודדים עם שעת ההמראה הפסיכית כי יתר הרכיבים של הטיסה כלכליים למשפחה (כולל מדיניות ציוד נלווה לתינוקות ופעוטות)
-
יש גם רבים שטסים לפרנקפורט, כאלה שטסים למינכן וגם לציריך ועוד.
אלו יעדים יותר רחוקים מהיער, אבל בתכנון נכון אפשר לבנות טיול מתאים ולא סתם להרביץ נסיעה.
נתעלם רגע מהשיקול של מחיר הטיסה - לא בטוח שזה טוב יותר מאשר באזל עם שעות הטיסה הבעייתית. כי בסופו של דבר גם אם "בונים טיול" אלו עדיין הרבה שעות נסיעה.
כמובן שצריך לבדוק כל מקרה לגופו מבחינת עלויות. ככלל איזי לבאזל יותר זול. ציריך יקרה יותר בהשכרת הרכב. גרמניה זולה יותר בהשכרת רכב וכו'. אבל אלו רק כללי אצבע.
לגבי השעה הפסיכית - יש רבים שלוקחים טיסה מנתב"ג ב-5 או 6 בבוקר. מה ההבדל הגדול? ברור שיש הבדלים (נתב"ג זה המגרש הבייתי, בבית לא משלמים על לילה במלון וכו'). אבל זה הכל.
ואם רוצים - לא חייבים להחליף מלון ללילה האחרון, ואפשר לעזוב את הצימר גם ב 2 או 3 לפנות בוקר. נכון זה אומר שישנים עוד פחות ויש נסיעה לא קצרה בערב. אבל שוב בהשוואה לישראל זה דומה למי שגר רחוק ותופס טיסה של 5-6 בבוקר.היתרון של האפשרות הזו היא שמטיילים ביום האחרון כרגיל (כולל אפילו עם הכרטיס האדום למי שרלוונטי). מתחילים לארוז רק בערב. הילדים יכולים לישון קצת. המבוגרים כנראה לא הולכים לישום בכלל. קשה אבל אפשרי, וממקסם יותר את היום הפני אחרון (אריזה בבוקר + מעבר לינה זה דבר שלוקח זמן).
-
תודה רבה !!!!!
אז בעצם - אמרתם לי את מה שחשבתי, ו"נתתם לי את ברכתכם" ללכת על המסלול המוכר והידוע של מרחקי נסיעה קצרים / טיסות ישירות / ועלויות.
אין יותר מבאס מלהמריא ב- 06:00. גם מנתב"ג אני לא עושה את זה. וגם כשאני טס לבד (עבודה). ועם הילדים - זה עוד יותר סרט.... אבל כשאין ברירה - אין ברירה.
תודה גם על המענה לגבי עגלות ובוסטרים.
נמשיך מכאן ובינתיים שיהיה לכולנו המשך שבוע טוב
שגב
-
אני לא חושב שכדאי להיות נחרץ - לא בעניין כמה רע 6 בבוקר, ולא בעניין כמה טובה באזל או איזי
לעניין 6 בבוקר - ברור שזה לא תענוג. מצד שני יש גם כמה יתרונות לא זניחים לשעות האלה - היום שלפני מנוצל בצורה כמעט מלאה אא אפילו מלאה, ומצד שני החזרה ארצה היא קלה. תלוי כמובן איפה אתם גרים אבל בשעות הצהריים כבר תהיו בבית. ועד הערב תספיקו כבר (אם תרצו) לפרוק את המזוודות, לכבס את כל /רוב מה שלבשתם, כולל לייבש אם צריך ובמיאנ כבבר מחכות הפיג'מות ריחניות אחרי כביסה. כולם מתקלחים בנחת. מספיקים לעבור בסופר לחדש את המלאי בבית, ואפילו למי שחשוב - אפשר להספיק לראות את סבא/סבתא/חברים אחר הצהריים.
ואז למלרת זה יום רגיל לחלוטין.
וזאת להבדיל מהטיסות שנוחתות אחר הצהריים שלא לאמר בלילה, עד שמגיעים הביתה זה כבר לילה או אפילו אמצע הלילה. קורסים למיטות בלי לסדר כלום, ואז לוקח עוד שבוע לסדר (כי אנחנו כבר חזרנו לעבודה ואין זמן/כח).
לעניין באזל - אכן זה היעד הכי קרוב לדרום היער הפופולארי. ואם תופסים דיל טוב אז איזיג'ט יכולים להיות כלכליים ביותר. אבל גם ליעדי טיסה אחרים יש יתרונות. מינכן והשילוב הקלאסי עם לגולנד (למעוניינים), פרנקפורט לא כזו רחוקה מצפון היער פארק אירופה או שטרסבורג הצרפתית שרבים משלבים בטיול וכו'.
ועדיין יש מחירים אטרקטיביים יחסית גם ליעדים האלה. למשל בחיפוש מהיר לסוף יולי אני רואה טיסות של לופטהאנזה בפחות ב-300 אירו למינכן. וזה כמובן כולל מזוודות, ואפילו יש הנחה קטנה לילדים.
-
מוסיף את שני הסנט שלי לדיון: לפני שנתיים בטיול שלנו ליער הרחקנו אף יותר וטסנו דרך קלן הצפונית. כשמטיסים משפחה של חמש נפשות החסכון היה משמעותי ואפילו יותר ממחיר השכרת הרכב לכל השבועיים! וכמובן שלא ביצענו נסיעה מטורפת של חמש שעות רצוף, אלא שילבנו טיול עם מספר עצירות בדרך עד ההגעה ליער.
-
על קלן לא חשבתי.....
למרות שנראה לי שזה כבר הופך להיות ממש רחוק.
מי טס לשם? AIR BERLIN ?!
ועד כמה החסכון היה זול יותר? גם נושא החזרת הרכב צריכה לבוא לידי ביטוי.
אני לא רוצה לשרוף זמן ודלק - בשביל לחסוך 100 או 200 אירו על טיסות.
נראה לי קצת לא משתלם.
אבל אשמח לחידודים שלך בנושא.
תודה רבה,
שגב
-
מציעה שתבחר הלוך חזור עם איזיגט.
לשדה בבאזל, שנחשב הכי קרוב ויעיל לרוב היעדים הפופולריים למשפחות בדרום היער
תתרשם באיור המצורף
גם אם שעת החזרה לא נוחה...
באותו שדה יש צד צרפתי וצד שוייצרי, מחירי הרכב לעיתים יקרים יותר בצד השויצרי, חשוב כשמחזירים את הרכב להחזיר לאותו צד שלקחת, ולא להתבלבל.....
.
תמתין ללוח הטיסות, אולי יהיה שינוי בלו"ז ותמצא יום בשבוע עם שעת חזרה נורמלית (כמו שהסתדר לנו, המראה בשעת צהריים מוקדמת, שלא הצריכה לינה ליד השדה)
כאן תמצא בין השאר, טיפים שכתבתי על חב' איזיגט

-
06:00 מנתב"ג זו השעה המועדפת שלי
עבור מי שגר בגוש דן קל להגיע לשדה בלילה.
שמתי לב שאין כמעט איחורים בשעות הבוקר המוקדמות.
אתה מגיע לאירופה בשעות מאוד נוחות והכל פתוח.
-
אכן התחשיב כדאי שיכלול את הרווח הכלכלי על הטיסה (אם יש)
ואז- מחיר דלק, מחיר לינת דרך(אם צריך) שעות ההמראה והנחיתה.
ולראות שהטיסה ישירה נדמה לי שאייר ברלין לא טסים יותר ישיר לקלן ,
גרמניה אייר ליין טסים לדיסלדורף מספר פעמים בשבוע
לפעמים לא צריך לרבע את העיגול.
יש טיסות לבאזל- לא נוחות מאד בשעות
אבל זולות
רכבים טובים וזולים
ומרחק קצר מהיער השחור.
לא רוצים את הטיסות של איזי ג'ט? טסים רק בטיסה סדירה -אז פרנקפורט אפשרית גם. רוצים רק אל על- אז ציריך.
-
הטיסה לקלן היתה עם חברת germanwings שהיא חברת הלואו קוסט של לופטהאנזה (וגם החברה של מקרה הטייס המתאבד. . . ) .
היתה לנו טיסה מעולה בשעות נוחות והחסכון היה מעל מאתיים יורו לכרטיס . במכפלות של משפחה עם 5 נפשות זה יותר מאלף יורו . סכום לא מבוטל בכלל. הוצאת הדלק היתה זניחה ליד הסכום הזה וקח בחשבון שאף טיסה לא נוחתת באמצע היער השחור כך שתמיד התחשיב הוא של ההפרש בין המרחקים ולא המרחק המלא.
וכמו שרשמתי קודם לכן את ימי ההגעה והחזרה ניצלנו לטיולים ועצירות בדרך כך שממש לא נורא (לדעתי הרבה פחות מתיש מנסיעה משעממת לאילת) .
דוגמה לאחת העצירות שלנו: Eltz Castle

-
וואו ozzz התמונה מהממת ! גם אנחנו אוהבים לנצל את יום ההגעה והחזרה לעצירות מעניינות בדרך.
לדעתי כמו שיונית כתבה, יש לקחת בחשבון את מכלול הנתונים, ובנוסף לכל משפחה שיקולים משלה. תלוי גם בגילאי הילדים, מרחק מנתב"ג וכו'. אצלנו לדוגמא אין כל בעיה עם המראה ב- 06:00 , להיפך...אבל ננסה להימנע בכל מחיר מטיסת חזרה בשעה כזו. גם אם העלות תהיה נמוכה משמעותית.
מניסיון שלנו, בערב לפני הטיסה לחו"ל הילדים גם ככה כ"כ מתרגשים שהם פשוט קמים בשניות, משתפים פעולה למופת, ומתארגנים בשמחה. מצד שני, אנחנו גרים קרוב לנתב"ג, ויש לנו שם חנייה, אז הפרוצדורה קצרה יותר.
לגופו של עניין, אני מעדיפה טיסה סדירה (גם משיקולי שעות טיסה נוחות), ולכן כשהוחלט שהיעד שלנו לקיץ 2017 יהיה היער השחור, לא חיכיתי לאיזיג'ט וסגרתי טיסה סדירה עם קונקשיין קצר (שעתיים בהלוך ושעה בחזור), במחיר של 255 דולר לכרטיס. נחיתה בצהריים בפרנקפורט ונסיעה ישירות ליער השחור...חזרה ממינכן, שכן מראש התכנון היה לשהות שם בסוף הטיול 3 ימים מלאים. מבחינתי זו הייתה חבילה מנצחת, אבל כמו שאמרתי, כנראה שלא מתאימה לכל משפחה, כי לכל אחת שיקולים משלה.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה במציאת הטיסה המתאימה לכם

-
קונקשן של שעה עם ילדים זה הימור. אני הייתי מחכה לאיזיג'ט.
-
הקונקשיין המקורי בטיסת החזרה לארץ היה גם הוא של שעתיים, רק שלפני כמה ימים סוכנות הנסיעות הודיעה ששעת הטיסה תתאחר מה שיקצר את הקונקשיין לשעה. בכל מקרה אנחנו לא עם ילדים ממש קטנים (בני 8 - 13), אז נקווה שהכל יהיה בסדר.
הם מחוייבים לחכות לנו בטיסת ההמשך או רק לארגן טיסה חלופית לארץ במידה ונתעכב?
-
סיון, אם ידעתי.. הייתי מנסה לשכנע אותך לוותר על הרעיון של הקונקשן.
ועוד לשדות מרוחקים יחסית, עם ילדים
במינכן השדה גדול. זה שצמצמו לשעה קונקשן עלול להיות בעייתי.
לפחות יקרה בסוף כשתהיו בדרך הביתה...
היו כאן כמה דיווחים פחות נעימים, עם צרות בקונקשן בטיולי היער השחור.
אם מדובר באותה חברת תעופה של טיסת ההמשך, הם אמורים לדאוג לכם...
כשטיסתכם המריאה בלעדיכם כי לא הגעתם בזמן
תבדקי בלוח הטיסות של חברת התעופה, מתי צפויה הטיסה הבאה ליעד, במידה וחלילה תפספסו.
אני חושבת שאיזיגט זו טיסה סדירה.
שיהיה בהצלחה