?

למטייל

• אתר למטייל
  • טיפים
  • בלוגים
  • שותפים
  • סניפי למטייל
  • חנות אינטרנטית

ניווט

לוגו למטייל
    • אתר למטייל
    • טיפים
    • בלוגים
    • שותפים
    • סניפי למטייל
    • חנות אינטרנטית
    לוגו למטייל פורום למטייל
    • פורומים
    • הודעות אחרונות
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    • התחברות
    בחזרה

סקי עבור מתחילים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר פורום סקי וסנובורד
    9 תגובות 7 כותבים 2.5k צפיות
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כהודעה
    התחבר כדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעדי טיול
    • אוסטרליה ניו-זילנד
    • אירופה
    • אסיה-המזרח הרחוק
    • תאילנד
    • צפון אמריקה
    • מרכז אמריקה
    • דרום אמריקה
    • אפריקה
    • טיול לירדן, מצריים והאזור
    • טיולים בארץ
    • מיוחדים
    • נופש ביוון, קפריסין ובולגריה
    • טיולי משפחות
    • סקי וסנובורד
    • טיולים לשומרי מסורת ודתיים
    • מטיילים עם מוגבלויות
    • קרוזים ושייט
    • הכנה לפני טיול
    • בריאות
    • ציוד טיולים, ביטוח וסים
    • leezzzL מנותק
      leezzz
      נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אני וחבר שלי רוצים להתנסות בחופשת סקי, אנחנו לא מוגבלים בכסף או תאריך ומאוד חשוב לנו שהלימוד וההדרכה יהי איכותיים, בנוסף היות וזו פעם ראשונה היינו רוצים לדעת האם יש המלצה לחברה או סוכנות מהארץ לטיול הכל כלול.

היות ואנחנו ממש חדשים אנחנו גם מתלבטים האם ללמוד סקי או סנובורד מבחינת קליטה ותפעול ואם ניתן לקבל כל אינפורמציה המלצות או טיפים  על ההבדלים ביניהם נודה לכם מאוד 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שלגוןש מנותק
        שלגון
        נערך לאחרונה על ידי

זוג מתחילים, ששלחתי למלון edenlehen במאירהופן, אוסטריה , חזרו מרוצים מאוד. עיירה יפיפיה ואותנטית , מלון מצויין עם אוכל נהדר וספא מעולה.

אתם רק צריכים לבחור לכם בית ספר ולהחליט מה ללמוד. 

אני מתכוון כאן לארגון אישי ולא לקנייה מספק. פשוט סוגרים טיסה למינכן משבת עד שבת, פונים למלון ומשריינים מקום. לבסוף או ששוכרים רכב קטן או שמזמינים הסעה. קלי קלות.

בכל אופן לספקים יש הרבה חבילות לאוסטריה בכלל ולמאירהופן בפרט. אך אני מאוד ממליץ על המלון .

הנטייה שלי לזוגות היא להמליץ על סקי ולא על סנובורד, שיכול להיות מאוד אינטנסיבי פיזית בשבוע הלימודים. אבל בכל מקרה, לא משנה מה תבחרו, העיקר שתגלשו על השלג.

עוד אופציה בשבילכם, היא קלאב מד בצרפת. העקרון הקלאב הוא שאתם לא צריך לדאוג לכלום ומארגנים את הכל בשבילכם למעט תיוד כפי שאני זוכר.

אני מבין שלה פלאן ולס ארק מאוד מתאימים למתחילים. פשוט תפנו לקלאב מד שם כבר יכיוונו אתכם.

אני אישית לא מחסידי הקלאב. הייתי פעם אחת וברחתי בחזרה לאוסטריה בשנה הבאה.

יש כאן בפורט את הרמינטור שיכול לספק נתונים בנושא. 

אני אישית חושב שעיירה אותנטית באוסטריה זאת חוויה הרבה יותר רומנטית לזוג.

• ldudeL מנותק
          ldude
          נערך לאחרונה על ידי

"אני וחבר שלי"- האם מדובר על חברים או על זוג "רומנטי"? לא ברור, כי גם זה שיקול.

אז קודם כל אתר: השיקול המשני הוא איזה סוג מקום אתם רוצים מבחינת האווירה- רומנטי,מקום תוסס, מקום לבילויים, מקום לקניות, עם נוף  מדהים, סתם מקום שקט שבו תנוחו בסוף היום? דבר שני- מכיוון שאתם מתחילים אין לכם מה לחפש באתרי הענק או המגה אתרים- כל אתר של 30-50 ק"מ יספיק לכם ובלבד שחלוקת המסלולים בו נוטה לכיוון הכחולים. בקיצור אתר מותאם למתחילים. את זה אפשר לחפש באינטרנט , באתר למטייל [יש רשימת אתרים לפי ארצות]  ובפורום.

לגבי החלק השני- אז הנה ה"שתי אגורות" שלי על העניין- אני ממש לא מומחה זו רק דעה, ואני גולש סקי. אני נוטה לחשוב שסנובורד עדיף לאלו שאוהבים אוף פיסט ו/או פארקי סקי [קפיצות סלטות וכו']. סקי עדיף למי שיבלה את מרב זמנו על מסלולים מוכנים/ כבושים. 

2] היתרון של סנובורד- א] בשבוע- שלושה הראשונים [בהנחה שתתמידו] עקומת הלמידה מהירה יותר מאשר בסקי. ב] מגפיים רכים יחסית שמאוד נוח להתהלך איתם כשהולכים למסעדה באמצע היום או למעליות ומהן בתחילת /סוף היום. ג] לפחות בארץ משום מה ישראלים חושבים שסנובורד יותר קול

3] יתרונות הסקי- א] בגדול, ברגע שהגעתם לרמה סבירה [2-4 שנים] גלישה יותר מהירה ביחס לרמתכם היחסית בסנובורד ב] אם תתקעו על מסלול שטוח שבו צריך "לדווש" [ותתקעו וזה קורה וזה מבאס] לסקי יש יתרון ענק על הבורד. הרבה יותר קל לתפוס תנופה בסקי אם/כש-  צריך לגלוש לאט. במקומות כאלו לא פעם הבורדיסטים נאלצים ללכת ברגל. ג] נעלי הסקי הן מהזן הקשה הכבד והלא נוח א-ב-ל נועלים אותה בבוקר חולצים בערב וזהו.  ואז, בכל עלייה לרכבל מושבים אתם פשוט מתיישבים על המושב וזהו- סנובורדיסטים נאלצים לשחרר את הבורד מהנעליים ולהתעסק על פתיחה וקשירה שלו כל היום. מכיוון שזה קורה 10-15 פעמים זה ניג'וס לא קטן. ד] כתשרצו לעצור אז בסקי פשוט "עומדים". על בורד אי אפשר לעמוד ואז צריך להפיל את עצמכם לשלג לשבת עליו וכמובן להרים את עצמכם בחזרה אחר כך.

יש לי חילוק דעה קטן עם שלגון שנתן לכם טיפ מעולה- בחופשה ראשונה הייתי נוטה ללכת על משהו מאורגן- אמנם יותר יקר אבל כסף הוא לא בעיה מבחינתכם. אחרי חופשה אחת כבר תתחילו להבין מי נגד מי, ויותר חשוב: מה אתם אוהבים בסקי ומה חשוב לכם ואז תוכלו לתפור לעצמכם את החופשה הבאה בהתאם להעדפות האישיות שלכם. אבל מאירהופן עיירה נהדרת ואני מאוד אוהב את האתר שלה אם כי היא טוב יותר לגולשים ברמה בינונית.

אה כן, עניין אחרון. אם כסף הוא באמת לא בעיה, אולי שווה לשקול הדרכה אישית/ זוגית ולא קבוצתית. זה הרבה יותר יקר אבל הרבה הרבה יותר יעיל וההתקדמות  יותר מהירה מאשר בקבוצה.

• jisaacsJ מנותק
            jisaacs
            נערך לאחרונה על ידי

אתן לכם 2 עצות, פשוטות:

• בהנחה שהכסף אינו בעיה - תלכו על הדרכה פרטית לזוג, ההתקדמות שלכם יותר קלה.
            • אם אתם זוג - תחשבו על מגלשי סקי, משיקול נוסף - שאם תגיעו לסוף הדרך ..... הרבה יותר קל להוסיף ילד לגלישה סקי שההורים מבינים מה עושים, מאשר לצפות שילד קטן יבין מהו סנובורד...

יונתן

• שלגוןש מנותק
              שלגון
              נערך לאחרונה על ידי

אופס....

הנחתי שמדובר בזוג רומנטי.  

• אביכדא מנותק
                אביכד
                נערך לאחרונה על ידי

אני ממש מסכים עם Idude

למתחילים - אין צורך באתר גדול ומבלבל(ממליץ על בנסקו בבולגריה או אנדורה). 

תבדקו שיש המלצות על בית הספר ואם אין הגבלת כסף לכו על הדרכה פרטית - גרף שיפור גבוה בזמן קצר.

סקי עדיף על סנובורד מכל הסיבות שפירט Idude.

לכו על משהו מאורגן. החבילות שיש מצוינות (פינגווין, סקי דיל, אופיר טורס ויש עוד הרבה) בתוספת הדרכה וציוד בסיסי. בתחילת הדרך עדיף שיהיה לכם איש קשר ישראלי באתר שמבין משהו בסקי ובמקום. גם כך לרוב ההפרש בין מאורגן לפרטי - זניח (אני טס לסקי באוסטריה במרץ וכל הבדיקות שעשיתי לאותו מלון עם כל החבילה, יצאו יקרות יותר בפרטיל עומת מאורגן).

חשוב!!! מועד היציאה. חודשים ינואר- פברואר אינם יציבים מבחינת סופות שלגים, ערפל וכו' ולכן בהתחלה מבאס שיורדים יום או יומיים מהגלישה. ממליץ ללכת החל מאמצע מרץ.

• שלגוןש מנותק
                  שלגון
                  נערך לאחרונה על ידי

אני רק רוצה להתייחס למזג האויר.

אין דבר כזה תקופה לא יציבה. החל מדצמבר עד מרץ ואפילו אפריל יכולות לבוא סופות ללא שום חוקיות. יצא לי לגלוש שמונה שנים רצופות בפברואר בלי לראות פתית שלג בודד נופל מהשמים ויצא לי גם לגלוש באפריל בסופת שלגים. אפילו כשהייתי ביוני בהינטרטוקס, ירד שלג.

לא ניתן לספק תחזית יציבה ליותר משלושה ימים קדימה. ינואר -פברואר נחשבים לחודשים מצויינים לסקי ומהווים את שיא החורף.

• leezzzL מנותק
                    leezzz
                    נערך לאחרונה על ידי

ממש תודה לכולכם יש לי עוד כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן מידע 

האם סימולציה בסקימולטור בארץ יכולה לתת אינדקציה או לכוון לסקי או סנואובורד? 

יש דגשים שכדי לשים לב אליהם או לקחת בחשבון בהשכרת חליפה הכוונה יותר לאטימות ונשימה של המכנס והמעיל, בנוסף האם כדי ללכת (ידוע שהרבה פעמים כל חברה מותחת קו משלה) עם טרמי ברמה 2 או 3 ? 

תודה לכולם

• שירליץש מנותק
                      שירליץ
                      נערך לאחרונה על ידי

(בתור מתחילה סדרתית) אני חושבת שלמתחילים אין צורך להתעסק ברמת הנשימות של הבד. תשכרו מה שהכי נוח לכם, זול ויפה בתמונות. כל חליפת סקי סבירה מחנות מוכרת תהיה סבבה. 

• elig99E מנותק
                        elig99
                        נערך לאחרונה על ידי

שים לב לפרט חשוב שבתור בתול-סקי אתה מפספס: אל תשתולל יותר מדי עם טרמי, כדי לא להרגיש כמו בסאונה בתוך הבגדים שלך. אז לך יותר לכוון של הקל ולא של הכבד

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון
                        בחזרה
                          לוגו אתר למטייל
                          • אודות
                          • צור קשר
                          • דרושים
                          • חנויות למטייל
                          • חנות אינטרנטית
                          • פרסום באתר

יעדי טיול

• אירופה
                          • אסיה
                          • צפון אמריקה
                          • מרכז אמריקה
                          • דרום אמריקה
                          • אוסטרליה ואוקיאניה
                          • אפריקה
                          • טיולים בישראל

סוגי טיול

• משפחות
                          • עסקים
                          • עפתי! - תרמילאים
                          • שלג - סקי וסנובורד
                          • טיולים בישראל

קהילות למטייל

• טיפים
                          • פורומים
                          • בלוגים
                          • מחפשים שותפים
                          • ניוזלטר

המגזין

• ציוד פלוס
                          • מדריך ציוד לטיולים
                          • עונות מתאימות לטיול
                          • המלצות רפואיות
                          • למטייל קרוזים
                          • עולם של השראה
                          • מדינה בפוקוס

חנויות למטייל

• רשימת סניפים
                          • הרצאות למטייל
                          • דרושים לחנויות
                          • נגישות סניפים
                          • ביגוד חכם
                          • החנות האינטרנטית
                          • הזמנת מלונות
                          • | הזמנת טיסות
                          • | השכרת רכב
                          • | כרטיסים לאטרקציות
                          • | הזמנת מטבע זר
                          • | ביטוח נסיעות
                          • About Lametayel
                          • |מפת אתר
                          • |תקנון האתר
                          • |תקנון תוכנית הנאמנות

Copyright © 1999 - 2019. Created by Lametayel.co.il * למטייל ברשת 1999 - 2019 © כל הזכויות שמורות.