ג'ורג' קלוני, ג'קוזי וקנלוני - חופשת סתיו באיטליה
-
מיקה, איזה צבעים מקסימים הבאת מאיטליה. געגועים… נראה שהפעם יצאתם גם בשביל לנוח.
אם אפשר להוסיף משהו, ברשותך, לקוראת אלונה –
בעוד חודשיים, כשאחזור מרומא, אני מקווה שגם החרם עליה יתבטל. אני נוסעת עם שלוש העלמות שלי ואני בטוחה שהן ידעו איך לארגן לך מסלול כלבבך.
-
מיקה,
אני מבין שהבלוג מרהיב

אבל אני נמנע מלהיכנס אליו ומעדיף לטייל איתך "בזמן אמת" 

גם הפעם שיחקת אותה עם הדירה

טעמנו את צפון איטליה במהלך "צוק איתן" ומתישהו חייבים להגיע להשלמות

מחכה להמשך...
רובי
-
מיקוש הבית נראה נפלא !!! באמת שיחוק . שמרתי
חייבת לשאול משהו ( לטובתי ולטובת הדורות הבאים ).
ביום האחד שהייתי בטרמצו ( לפני שש שנים) התרשמתי שכל הכבישים שסובבים את אגם קומו מאד מאד צרים ופתלתלים. היו קטעים שהרכב שלנו ( שהיה רכב ל 9 ) בקושי עבר בסמטא. שלא לדבר על מצב שמגיע רכב ממול …
זה פסל בעיני את האזור כנקודת כוכב לטיול .
בדיעבד האם היה נוח לצאת ולהגיע אל הבית? . ההגעה לא קשה מדי ?
האם מתאים כנקודת כוכב גם למי שרוצה לצאת ממנו לטיולים בכל יום , ולא רק למטרת נופש ?.
מאד אשמח אם תוכלי להרחיב קצת בנקודה
איריס
-
בוקר טוב,
לילוש – מיעוט תיירים זה באמת יתרון גדול. בחלק מהמקומות בהם היינו דימיינתי עד כמה המקום עלול להיות צפוף ודחוק ולא נעים בעונה הבוערת ושמחתי שהגענו בסתיו.
זיוה – הפעם באמת נחנו...לא לכולם המנוחה הזו התאימה, אבל על זה בהמשך.
רובי – אני תמיד שמחה על הליווי שלך….זוכרת את הטיול הצפון איטלקי שלכם, אולי תשקלו טיול זוגי רומנטי לאגם קומו בסתיו הבא.
איריס – הכבישים אכן צרים, אבל לא משהו שלא נתקלנו בו בסקוטלנד...הפעם היה לנו רכב יחסית רחב והנהג לא התרגש, מקסימום עומדים רגע בצד ונותנים לרכב שבא מולך לעבור (בדיוק כמו בסקוטלנד). אני חושבת שהתמקמות לכוכב בין lenno למנאג’יו, היא טובה כי היא מאפשרת גם את המעבר לאזור לוגנו וגם שייט קצר לבלאג’יו ולגדה המזרחית. אפשרות אחרת היא להתמקם בקומו או בעיירות בחלק המערבי של האגם הקרובות אליה. אני מניחה שמן הסתם זה יותר יקר.
בגדה המערבית יש שני כבישים – אחד ממש על שפת האגם והאחר עילי (כולל כמה מנהרות) שהוא קצת יותר מהיר (אבל רק קצת...).
הדרך כל כך יפה שממש לא מפריע שהיא איטית ובכל פעם גיליתי בה נקודות חמד אחרות.

-
היום הראשון – יום חמישי
כפי שציינתי בהתחלה, לטיול הצטרף גם אבא של ע’ שמעתה נכנה אותו סבא או בקיצור ס’.
ס’, כמו בנו, חובב שווקים, אבל לא שווקי עתיקות אלא שווקי אוכל. בטרם הנסיעה הוא הכין שלוש רשימות:
- רשימה של שווקי אוכל בכל האזור על פי הימים בהם הם מתקיימים
- רשימה של מתכונים למאכלים איטלקיים
- רשימה של מצרכים לקנות בסופר או בשוק כדי להכין את המתכונים מסעיף 2.
אני מקדימה את המאוחר ומספרת לכם כי בסופו של דבר כמעט ולא נעשה דבר עם הרשימות הללו, אבל בבוקרו של יום חמישי, לאחר התעוררות איטית במיוחד וארחת בוקר גדולה, ס’ היה לחוץ להגיע לשוק שמתקיים, בדיוק היום, בכפר שלנו.
ירדנו למרכז הכפר (2 דקות נסיעה ברכב) בהרכב חסר (הבכור טען שהוא מרגיש לא טוב והחליט שהוא רוצה להשאר בדירה) נרגשים לקראת השוק האותנטי בכפר.
אלא שציפיות לחוד ומציאות לחוד – השוק התגלה כעגלה שמוכרת גבינות ועגלה נוספת עם פירות וירקות. ס’ המואכזב קמעה, לא וויתר, הוא פטפט עם המוכרת באיטלקית מעורבבת בספרדית ובסיכומו של דבר רכש 3 גבינות קשות טעימות במיוחד.
זו הייתה חווית השוק שלנו באיטליה. על שאר השווקים ויתרנו מסיבות אלו ואחרות ורכשנו את כל המצרכים בסופרמרקטים בלנו ובפורלצה.

-
וילה קרלוטה
מזג האוויר ביומים הקרובים אמור להיות חמים ובהיר ולכן הוחלט לנצלם לפעילויות חוץ.
התחלנו קל”ב – ביקור בוילה קרלוטה שנמצאת בטרמצו עצמה.
ידעתי מראש שאני וע’ הולכים להתענג של הביקור בגן הוילה וכי המתבגרת תתחיל לקטר בשלב זה או אחר, אז כדי להלהיב אותה סיפרתי לה שזו הוילה של ג’ורג’ קלוני ואם נשוטט בגן אולי נפגוש אותו במקרה.
המתבגרת התלהבה מאד והצליחה למשוך חצי שעה תמימה בשיטוט בגן. למרבה המזל בשלב בו היא התעייפה, גם ס’ התעייף והם פרשו למנוחה על ספסל בגן.
אני וע’ חרשנו כל פינה בגנים המדהימים של הוילה. למותר לציין שצבעי השלכת ומזג האוויר הנעים שדרגו לנו את הביקור.
הגנים בנויים על צלע ההר, עם נוף של האגם כמעט מכל פינה.
יש מספר מסלולים בגן – אחד קל וקצר שכמעט ואינו דורש טיפוס ואחרים ברמת קושי כזו או אחרץ. ע’ ואני בחרנו במסלול הארוך.
יש במקום גם מעלית שקופה שמעלה אנשים עם בעיית נגישות למפלס האמצעי של הגן, בו נמצאת הוילה עצמה.

-
הגנים של הוילה נחשבים לגדולים ולמיוחדים באיטליה. כאן תוכלו לקרוא עליהם בהרחבה.
אנחנו כאמור התלהבנו בעיקר מצבעי השלכת המגוונים בגן וגם מהמפגש המפתיע עם הערמונים שזו בדיוק תחילת עונתם.

-
הוילה מבפנים נחמדה, אבל היא לא השחקן הראשי במחזה, הגן והנוף גונבים לה את ההצגה.
אני נהניתי לצלם את הנוף שמשקף מהוילה וויתרתי על הסיור בחדרים השונים.
המתבגרת דווקא נהנתה מאד בסיור הפנימי – היא ראתה את חדר השינה של ג’ורג’ קלוני ואת חדר השינה של ביתו הקטנה, את חדר האוכל שלו...וכל הזמן היא קיוותה שהוא יפציע מולה….מזל שהיא לא יודעת איטלקית אחרת בטעות היא עוד הייתה שואלת את השומרות אם ג’ורג’ בבית...

-
איזה תמונות מיקה!!!!
איזה צבעים של סתיו והשלכת!!!!
עוקבת אחרי האשכול, מאוד נהנת מכתיבה ותמונות וחולמת על חופשת סוכות כזאת))))
-
מיקה
איטליה המדינה היחידה באירופה שחזרתי אליה שוב ושוב ושוב ועוד כמה ......

הייתי בכל העונות חוץ מבסתו וזה נראה נהדר.
אני מעדיף את גרסת הפורום ולכן .…
תמשיך כבודה
מוטי
-
מיקה, טיול מקסים כהרגלך והתמונות משגעות.
אגב, כל המגיבות כאן יודעות שג’יורג’ קלוני נשוי באושר ועושר, נכון? מי שרוצה להתמודד מול אמל מוזמנת, אבל נראה לי משחק קצת אבוד…

-
הי מיקה,
הצטרפתי גם אני.
המתיאו הזה- מה יהיה? קודם ג’יימי פרייזר, עכשיו זה… יכולה רק לדמיין שהגרסה הבוגרת הייתה אפילו עוד יותר מוצלחת
.
הכנסת אותי לדילמה, שכבר חשבתי שפתרתי ביני לביני.
אנחנו מתכננים דולומיטים לסוכות הבא, והתלבטתי ארוכות אם לטוס למילנו או לונציה. כבר חשבתי שאני סגורה על עצמי ללכת על ונציה, אבל במחירים כאלה של מילנו….נטרפו לי כל הקלפים שוב…
צבעי השלכת פשוט מרהיבים. איזה כייף שאנחנו מתכננים לנסוע בדיוק בעונה הזו!
-
מיקה כל הכבוד על קצב הטיולים והסיפורים שלך !
הכל כיף אבל לאיטליה יש לי פינה חמה.
מאז שהיינו בצפון איטליה לפני כעשור ובטוסקנה לפני כחמש שנים.
ורומא מחכה לי בשבוע הבא.
ונראה לי שאני לא אפסיק להגיח לשם.
והוילה שלך על הפרק....
-
מיקה – ראיתי את המתאבן בפייס וחיכיתי לאשכול הזה…
אז קודם כל – אין כמוך, אני באמת, אבל באמת באמת מעריך את זה שפרסמת קודם כל בלוג. שאותו קראתי מהמילה הראשונה ועד האחרונה.
שנית – התמונות מדהימות.
אנחנו מטיילני הקיץ. גם מאילוצי לוז/עבודה/גן וגם כי אנחנו באמת אוהבים לטייל בקיץ… הסתיו באגם קומו נראה מדהים! (וגם בקיץ הוא האגם הזה מקסים ומיוחד)
שלישית – 2 הקופייקה שלי בעניין השלכת:
השלכת הכי יפה שראיתי היתה בשמורות הטבע של ז’וזייגו וסונג-פן בחבל סצ’ואן בסין. נסענו שעות על שעות בתוך יער פרא בצבעים של אדום וכתום… כל התמונות שלי עוד מתקופת הסטילס והפילם...
-
תסלחו לי בנות ,עם כל הכבוד לג’ורג’ , אצלי זו איטליה
והכבוד שהם עושים לקפה ..
מיקה
הרגת אותי עם השלכת – גם אני רוצה כזו בדיוק ...ובאיטלקית
תמונות כ”כ יפות שבא לבכות
טובה
-
אוטוטו סופ”ש נעים לכל המגיבים

מרינה – תודה רבה על הליווי שלך.
מוטי – אתה מתבקש דחוף להשלים את איטליה בסתיו
ציידת – תודה רבה, האמת שג’ורג’ קלוני לא ממש הטעם שלי ואני משאירה אותו לאמל ולג’ני….

vthomeo – אכן דילמה. אני ממלחצה לא להזמין כרטיסים לונציה עד שאיזי יפתחו את הטיסות לסוכות, כי אם המחיר יהיה ממש נמוך אז נחיתה במילנו עשויה להיות כדאית.
ארז – איזה כייף לך שרומא מתקרבת והוילה שלי באמת שווה.
גיל – רק עבורך אני כותבת את הבלוג… אני כמובן זוכרת את הגיחה שלכם לאגם קומו ולמרות שלא הוכחת בתמונות, מאמינה לך שהשלכת בסין מרהיבה.
טובה – את “האיטלקיה שלי”, לכבוד לי שהצטרפת לסיפור...אוטוטו יהיו גם כמה מתוקים.

-
השארתי אתכם בוילה קרלוטה, מקווה שאתם לא רעבים. אנחנו דווקא היינו רעבים כשסיימנו את הביקור בוילה ונסענו לאכול בכפר לנו, שם נמצא גם הסופרמרקט, במטרה לעשות קניות לאחר האוכל.
המסעדה שבחרנו נראתה מבטיחה, אבל האוכל לא היה טעים במיוחד.
כפיצוי קינחנו בגלידה בגלידריה הסמוכה והיא, כיאה לגלידה איטלקית, הייתה טעימה מאדדדדד.
לאחר הקניות בסופמרקט חזרנו לדירה, וכך, בשעה חמש אחה”צ תם לו יומינו השני באגם קומו. הזהרתי שזה יהיה טיול רגוע מאד….

-
יום שישי
גם היום אמור להיות חמים ונעים ואני מנצלת את התחזית כדי לסמן וי על משימת אטרקציות לילדים שנחברה כדי לאזן את ה’עיירות הציוריות’ וטיולי השלכת.
תודות לשגב שפרסם את הסיפור שלו גיליתי את הר תמרו ואת מגלשות ההרים והאומגה שבו ולפיכך הוחלט כי היום נוסעים לשוויץ.
כמה הערות על הנסיעה לשוויץ:
- כיוונתי בג’יפיאס לא לנסוע בכבישי אגרה כי לא הייתה אפשרות לבחור אי נסיעה בכבישים מהירים. למרות זאת היא התעקשה להוביל אותנו דרך הכביש המהיר (מספר 2) שכדי לנסוע בו צריכים מדבקה. ברגע שהבנתי את הטעות כבר אי אפשר היה לחזור אחורה ורק התפללתי שלא תחכה לנו משטרה ביציאה מהכביש המהיר. בדרך חזרה כבר התעלמתי מהג’יפיאס וניווטתי לבד בכביש האיטי...והוא אכן היה איטי מאד.
- החלק השוויצרי, לפחות הקטע הקטן בו אנחנו נסענו, הרבה פחות מרשים וציורי מאשר החלק האיטלקי. גם לוגנו לא הרשימה אותנו במיוחד
- העיירה פורלצה, הסמוכה לגבול השוויצרי עתירה בסופרמרקטים. אם אתם לנים בחלק הצפון מערבי של אגם קומו, מומלץ לערוך את הקניות שלכם שם.
-
במונטה תמרו יש גם מתחם גדול של פארק מים. הילדים מאד רצו להכנס, אבל העדפתי לנצל את היום היפה לפעילות חוץ.
בפארק עצמו יש מספר פעילויות הממוקמות בתחנת הביניים של הרכבל ובתחנה העילית.
בתחנת הביניים שי פארק חבלים שנראה מאד מבטיח.
בתחנה העילית יש מגלשות הרים כייפיות, אומגה שנראתה סתמית ולכן לא נוסתה, גן שעשעוים קטן ואופני הרים.
בנסיעה הראשונה עלו למגלשות כל בני המשפחה, כולל סבא, למעט אמא.
סבא שגלש מאד לאט, הבין את הרעיון וויתר על הנסיעה הנוספת, אליה בסופו של דבר עלו רק שני המתבגרים.
טיילנו קצת לקצה הנוף, במקום נבנתה כנסייה הצופה אל הנוף שתוכננה בידי האדריכל הנודע מריו בוטה.
למרות החרדה מפני מחירי שוויץ, היינו רעבים ונכנסנו לאכול בקפיטריה ושוב כמו במסעדה ביום הקודם, הנוף היה נפלא (הפעם הרים עם פסגות מושלגות) אבל האוכל סביר מינוס.
לסיכום היום:
שני המתבגרים נהנו מאד.
סבא ואבא דיי התבאסו מהנסיעה הארוכה, אבל קיבלו פיצוי בדמות סופרמרקט איטלקי גדול בפורלצה.
שיא היום מבחינתי היה לרדת ברכבל לבד (כל הארבעה ירדו בקרון נפרד) ולזכות ל7 דקות של שקט מוחלט….

-
כמעט לא הייתי באיטליה (רק שלוש גיחות קצרות) אבל אני אוהב אותה מאוד מאוד.
כיף לחגוג אחרי חגים שמח עם הסיפור שלך. טוב שלא ויתרתם על כרטיסי הטיסה.
האנטיפסטי פלפלים שע’ הכין בגרמניה היה אימונים לקראת איטליה?
אלעד