ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

החלפת כסף

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    6
    12
    7550
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ey05
      ey05 נערך לאחרונה על ידי

שאלה לכל המומחים…

האם כדאי לקנות $ ניו זילנד בארץ או יותר משתלם להחליף בניו זילנד?

אנחנו בניו זילנד חודשיים...

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

בניו זילנד. מה גם שלא בטוח שאפשר בכלל להשיג בארץ.

תבואו עם דולרים אמריקאים ותחליפו שם לפי הצורך (כדאי גם לקחת כרטיס אשראי בינלאומי).

• ey05
          ey05 נערך לאחרונה על ידי

בארץ כן אפשר להזמין ולקנות $ ניו זילנדי בשער של הבנקים

השאלה שלי מי יודע מה יותר משתלם כאן לקנות או שם.?מה מחיר של 100 $ שם בצ'אנג'.?

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

אפשר להזמין בארץ (ואפילו דרך אתר זה) אבל לא בטוח כמה זה משתלם. אין שער יציג מול השקל ולכן קשה לדעת מה שער ״טוב״. באופן אישי הייתי מושכת מזומן בכספומט וזהו.

• thomas757
              thomas757 נערך לאחרונה על ידי

בשביל חודשיים שווה לשקול לפתוח חשבון בנק. זה לוקח חצי שעה בעיר שתנחת בה. תוכל להעביר כסף למשך חודשיים בהעברה בנקאית אחת. ייתכן שיהיה זול יותר מלמשוך כמה פעמים בכספומט (תלוי בתנאים שלך בבנק בארץ לגבי העברת כסף לחו"ל) אבל סה"כ ההפרש בעמלות אם בכלל קיים יהיה די זניח אבל הנוחות בשימוש בכרטיס ה eftpos שתקבל מהבנק בניו זילנד תהיה משמעותית מאוד.

• keves160

סתם שאלה סקרנית: במה בדיוק באה לידי ביטוי הנוחות בחשבון בנק ניו זילנדי עם אשראי מקומי שמצדיק את הטרחה?

אבל תכלס, השאלה היא האם בשביל טיול של חודשיים יש לכם כוח להתחיל לבדוק כל מיני ענייני בנקים ואשראי מול ניו זילנד בשביל אופציה לחסוך מעט, אם בכלל – העברה בנקאית עולה כסף, תצטרכו לרכוש דולרים ניו זילנדים בשער של ישראל וזה גם יכלול עמלה ואולי שער רע, ותסמכו על זה שכל בנק בכל מדינה תמיד ירוויח מכם ולכן מן הסתם יש גם עמלות שונות בבנק בניו זילנד, וצריך כמובן להשקיע את הזמן ביומכם הראשון במדינה להתעסק עם זה, ובסוף גם לסגור את החשבון ואולי להעביר חלק מהכסף חזרה. אני אישית תוהה אם זה שווה את המאמץ מול להחזיק מזומן בדולרים אמריקאים וכרטיס קיים מהארץ (אגב, למי שנוסע הרבה לחו”ל כדאי לשקול חשבון מט”ח בישראל) וזהו זה.

• thomas757
                  thomas757 נערך לאחרונה על ידי

הנוחות זה עניין אישי. לי היה הרבה יותר נוח לגהץ את כרטיס ה eftpos מאשר למלא את הארנק במזומן (גם מזומן הייתי מושך עם ה eftpos כשהייתי רוצה). ועמלת ההעברה היחידה שעשיתי היתה זולה יותר מעמלות המשיכה. באוסטרליה משכתי כסף מספר פעמים בסכום די גדול וגם הייתי צריך להסתובב עם הרבה מזומן וגם סך העמלות היה גדול מאשר העמלת ההעברה לניו זילנד.  לגבי הטרחה, היה מדובר ב 20 דקות על השעון בפתיחת החשבון וב 5 דקות בסגירתו. משום מה אנשים מפחדים מהבירוקרטיה של הבנקים כי יש להם תמונה שלילית מישראל אבל שם המערכת ידידותית הרבה יותר.

אני חייב להגיד שהאופציה לקחת דולרים אמריקאים ולהמיר שם נשמעת לי פחות טובה כי יש מקומות קטנים שלא מוצאים change והשער בבנקים לא תמיד אטרקטיבי, מה גם שד תלויים בשעות הפתיחה שלהם. אם מתעקשים להמנע מחשבון בנק אז אני הייתי מושך כסף בכספומט.

אבל שוב, הכל עניין סובייקטיבי לחלוטין.

• auphyr
                    auphyr נערך לאחרונה על ידי

סתם שאלה, על הדרך, כשאנחנו היינו השתמשנו בכלל בהמחאות נוסעים.

שמתי לב שזו אפילו לא אופציה שעולה לאף אחד היום, ומעניין אותי לדעת למה.

תודה.

• keves160

אמריקן אקספרס הפסיקה למכור המחאות נוסעים בישראל, אם אינני טועה. ואלו היו ההמחאות הכי מקובלות בעולם. עוד יש לי כמה ממסעות מלפני עשור או משהו כזה… פה ושם אני פודה אותן במקומות שונים בעולם אם אין עמלה על כך.

• ey05
                        ey05 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכם על האפשרויות..

אנחנו נוסעים הרבה ואכן כן ידוע לי על כל האפשרויות האלה…וכן אנחנו משתמשים בcheng בכל מקום שהיינו..אך לגבי ניו זילנד אין הרבה אינפורמציה בפורומים לגבי עלות החלפת כסף שם בchang.

לכן השאלה שלי הייתה שאם משהו יודע מה שאר החלפה שם .?כמה שווה שם 100$

• Eytanin
                          Eytanin נערך לאחרונה על ידי

בעקר בגלל נושא הזיופים. 

היום בתקופה שבה הכל מתבצע אלקטרונית, זה נעשה מיותר ומסורבל.

• keves160

מה יעזור תשובה היום כשמחר השער יכול להשתנות? או כשבכל צ’יינג' השער משתנה או יש/אין עמלות (בשדה התעופה למשל גובים עמלה). בדוק באינטרנט מה השער ותדע בערך מה הסכום המשוער. אוכל רק לומר שבבנק BNZ אין עמלה על החלפת כסף. לא בדקתי בצ’יינג’.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון