ביער השחור לא רוצים ישראלים: "זו לא אנטישמיותYNET
-
חותם על כל מילה.
לצערי העמוק – כפי שכתבתי – ההתנהגות בחו״ל היא המשך ישיר להתנהגות בארץ.
מדובר על חינוך ועל תרבות וליתר דיוק – על העדרם – ובשנים האחרונות – גם על התפארות בהעדרם.
הלוואי שהיה מדובר בהלקאה עצמית. למרבית הצער – זו המציאות הבוטה והבהירה.
-
צריך להפריד בין איך שחלק מאיתנו מתנהגים בחול או בכלל ובין החלטה של מקומות אירוח שלא לקבל יותר ישראלים. אי אפשר לקבל בהבנה החלטה לא להלין ישראלים, אפילו ובאה בתגובה להתנהגות לא נאותה של ישראלים אחרים שכן מדובר בגזענות באופן הכי פשוט ומובהק.
באמת שאין לי שום הבנה או סבלנות להתנהגות לא נאותה של ישראלים (שכאמור פוגעת בי באופן ישיר). מצד שני , אני לא אפוטרופוס של אף אחד מלבד ילדיי והחלטה לא להלין אותי בגלל התנהגות של ישראלי אחר פוגעת בי בגלל שאני ישראלי.
לכל התנהגות לא נאותה יש פתרון במסגרת מקום האירוח (צ'ק אין מאוחר - רק בתוספת תשלום, אי אפשר להלין 4 ילדים במחיר של 2 – תשלמו תוספת או שלא תיכנסו לדירה, פקדון על מנת שלא יהרסו את הדירה וכו'). החלטה לא להלין ישראלים בגלל שהם ישראלים היא גזענית ואין לי שום הבנה או סובלנות לגזענות שבעיני הרבה יותר גרועה ממקרר מלוכלך. -
יונית:
“נכון ,השארנו מזרון טיפל’ה רטוב, אבל ברח לילד פיפי אז הפכנו את המזרון- וכיבסנו את הסדין, מה היא רוצה מאיתנו? זה ילד”
רק לילדים ישראלים בורח פיפי בלילה.
לכל שאר הלאומים לא?
אמרה זאת ששמה על המזרון מגן כי לבן שלה ברח פעם בכמה חודשים...וכמובן שקרה בצימר. המזרון לא ניזוק אפילו לא נרטב אבל שביקשתי מבעלת הצימר לכבס את השמיכה נתקלתי בתגובה שגרמה לי לרצות לברוח לקצה השני של הכדור ולא לחזור.
ומי שמגעיל זה האוסטרית שם לא אני.
ודרך אגב שהוצאתי את הסדינים ראיתי שארועים כמו שלקרה לבן שלי אז קרו למזרון הזה עשרות פעמים….בואי נתערב שלא רק עם ילדים מישראל
פגשתי מאות ישראלים בחול. 99 אחוז התנהגו ( בזמן שפגשתי אותם, בטיול בחדר אוכל , במלון במסעדה וכו ) בצורה נעימה וסבירה.וכן יש גם כאלה שלא.
פגשתי גם לא מעט גרמנים ואוסטרים וסלובנים שהתנהגו בצורה הכי מגעילה שישׁ נכון הם מגעילים אחרת מישראלים- אבל מגעילים לא פחות.
-
ומשהו שרציתי להגיד לגבי הפרדת אשפה.
בצימר ( המהמם ) בטירול קיבלתי מעין מקום של מגירות זבל. להפרדת אשפה בכל מגרה היה כתוב באנגלית וגרמנית מה הסוג של האשפה והיה גם ציורים להבהרה.
היו שפע עצום של שקיות מתכלת ליד במגירות.
בשמחה הפרדתי
גם הראו לי איפה לזרוק מה ( גם שם הכל היה מסומן ונגיש )והיו צימרים ( בעיר השחור ופלכאו ) שאמרו לי להפריד והלכו.
השאירו לי פח אחד קטן בלי שום שקיות ובלי שום הנחיות.
איך בדיוק אני אמורה. להפריד לשמור את סוגי האשפה על השולחן במטבח, בערמות בסלון על הריצפה?? ( דרך אגב שנכנסתי לבית של העלת הצימר הדוחה לה היה תשתית אחרת לגמרי להפרדה ...כמו שקיבלתי בטירול ).
איך אני אמורה לנחש מה מפרידים לאן זורקים ( לא לא סיפרו לי וששאלתי נפנפו היד לכיוון מסוים )
אז נחשו מה...לא הפרדתי.
ומי בדיוק מתנהג מגעיל בסנריו הזה?
( ולמרות זאת בגלל שידעתי שעושים בעיות שם למי שלא מפריד לקחתי את הזבל איתי כל יום וזרקתי במקום ציבורי ) -
ayeletback- כתב בדיוק מה שרציתי לציין!
לגבי הדוגמא עם הפיפי- דווקא זאת- לילדים אחרים זה לא קורה?? לשמחתי עוד לא קרה לי כזה מקרה, אבל מה בדיוק אתה אמור לעשות כשקורה כזה דבר?? לרכוש להם מזרן חדש? באמת אני שואלת
אז לנו קרה מקרה באמת מבאס בשוויץ- החוט חשמל של הקומקום נגע בכיריים שדלקו (כיריים קרמיות) ונשרף. למזלנו בסופר הקרוב היה את אותו הקומקום, אז רכשנו חדש והחלפנו- אפילו לא סיפרנו לבעלת הבית. לא כזה נעים שזה קורה, מצד שני לפעמים זה פשוט קורה…
ולגבי הפרדת האשפה. אנחנו תמיד מאוד משתדלים. גם באערץ דרך אגב אנחנו מפרידים בין אריזות לפסולת רטובה- אבל שם באירופה, הם יותר מתוחכמים ולעיתים עד כמה שנשתדל, זה לא יענה על הקריטריונים שלהם…
ולכן גם אני שואלת את עצמי- האם אנחנו כאלה גרועים? אנחנו באופן אישי מאווודדדד משתדלים להחזיר את הצימר נקי ומסודר! אבל עם כל זה, לעיתים יש טעויות/אירועיפ, שלדעתי לא קשורים בתרבות שממנה הגעת- אז מה התיירים האחרים עושים? מייד פותחים צ’ק פתוח ומציעים לפצות? אני באמת שואלת...(כמובן לא מצפה לתשובה אבל זאת שאלה).
ודרך אגב- בדיוק בשביל זה Airbnb עושים דירוג למתארחים!! כן, לא רק למאחרים. בהתחלה זה היה נראה לי too much אבל עכשיו אחרי שימוש חוזר באתר שלהם, זה נראה לי רעיון מצוין.
-
אילת יש הבדל בין פרטני לכללי.
בפרטני – יש הכל – סיפורים מכל הסוגים כולל בעלי בית מגעילים באוסטריה גרמניה ובכל העולם. וגם הסיפור שלך (שזכרתי כי גם לנו היתה בעבר בעיית הרטבת לילה).
בכללי – יש כאן תופעה. וראוי להתייחס אליה.
זאת לא צדקנות ולא הלקאה עצמית.
זו בחירה של פלג רחב באוכלוסיה בארץ להתנהג בצורה מבישה בארץ ובחו”ל, וכפי ששמוליק דייק לציין – אף להתפאר בזה.
ברור שאת לא משתייכת לפלג הזה.
אנחנו, אלה שמתנהגים אחרת וסובלים מהתנהגות אותו ה”פלג”, בארץ ובחו”ל, מקבלים על הראש בכל פעם שמעזים להתלונן, והאמת – די נמאס מזה. לשלם מחיר על בהמיותם של אחרים.
-
בוודאי שיש ישראלים שמתנהגים כמו בהמות בחול ( וגם בארץ)
ויש גם אוסטרים וגרמנים וכו שמתנהגים כמו בהמות.
והפואנטה שלי שונה משלך. אני חושבת שאלה שלא רוצים ישראלים הם בהחלט אנטישמים ….ההתנהגות של ישראלים אלו ואחרים היא פשוט תרוץ לא הסיבה -
מסכים מאד עם צחצח ואיילת!
ברור שיש ישראלים מכוערים, שמוציאים שם רע לישראל, אבל זה נכון גם ללאומים אחרים, ולא ראיתי שמחרימים רוסים/סינים/חוליגנים בריטים. מי שמחרים ישראלים, זה נובע מדיעות קדומות (חינוך נוצרי?) וגזענות.
נראה לי, אבל זו השערה (אולי קצת פרועה), שאם היו מחרימים עם אחר, הם היו מקבלים חרם נגדי הרבה יותר חמור.
בכל מקרה, נראה לי, שאנשי הפורום היקרים לא שייכים לקבוצת הישראלים המכוערים

-
אין חרם על ישראלים. רוב מוחלט של הישראלים לא מתקשים למצוא מקום לינה ביער השחור.
יש בעלי דירות שמעדיפים תיירים אירופאים כי הרבה יותר קל להסתדר איתם בגלל פערי תרבות. בעלי הדירות מעדיפים תייר מקומי על כל תייר לא מקומי, לא רק על ישראלים.
באזורים שבהם יש מינון גבוה מאוד של תיירים מאותו ארץ, נוצר להם שם. לטוב או לרע. זה נכון לגבי תיירים מכל מדינה.
יש תופעה דומה באזור צל אם זה – קפרון בזלצבורלנד, שחביב על מטיילים מארצות המפרץ.
בעלת הדירה שלנו באוסטריה לפני שנה כתבה לי שהיא מעדיפה אותי על תיירים מארצות המפרץ כי הם לא אמינים בעיניה.
ברור שהישראלים הם לא העם היחיד שמתנהג בחול באפן שלא תמיד מכבד את המקומיים.
-
ברור שלא רק ישראלים הם תיירים לא-רצויים. הנה מספר כתבות שסוקרות את התיירים הכי לא-רצויים.
יש אנטישמיות בעולם. בשנים האחרונות, היא שבה ומתגברת (והתנועות הפופוליסטיות והלאומניות שסוחפות עכשיו את אירופה וארה”ב מלבות אותה), אבל לא צריך לחפש אותה איפה שאינה נמצאת. לטעמי, התעקשות לראות כל התייחסות שלילית לישראל וישראלים כאילו היא נובעת מאנטישמיות פוגעת ביכולת להילחם באנטישמיות.
-
לדעתי, זה מקרה בו כולם מעלים טענות לכאורה סותרות אבל כולם צודקים ורק בוחרים להאיר זוית אחרת:
מי שטוען שחלקנו מתנהגים בבהמיות צודק ויכול למצוא בנקל אישורים רבים לכך.
מי שטוען שפערי המנטליות בהכרח יגונה מאירים אותנו באור שלילי גם צודק:
יש לי תחושה שרוב מי שטפח לעצמו על השכם בשרשור בודאי לא יגלה מחר בדרכים את אותה אדיבות בה נתקלים בכבישי מרכז שוויץ. וזה בסדר, ואני מאמין שגם הדצימבלים של הילדים שלכם חורג מזה של עמיתכם הבריטיים וגם זה בסדר.
אולי גם נחיל יוונים שישטוף את היער השחור יזכה ליחס דומה???
מי שטוען שקורטוב של אנטישמיות משתרבב כנראה לא טועה (לא מאמין שהשנאה התהומית ששטפה את אירופה נעלמה לבלי שוב).
נראה לי שהכל נכון ואין לי מושג אילו מהגורמים דומיננטי יותר. אני יודע על מה אנחנו יכוולים להשפיע וזה אנחנו עצמנו...