מידע לגבי טרקים?
-
אהלן חברים,
אני מגיעה לניו זילנד ב-4.12, נוחתת באוקלנד. מישהו מכם יכול לעשות לי קצת סדר בראש לגבי הטרקים הבאים?
- טונגרירו
- רוטברן
- מאונט קוק (הוקר וואלי)
- אייבל טזמן
- קפלר
- קווין שארלוט
מה שאני רוצה לדעת בעיקרון: לאיזה טרק צריך להזמין שבועיים/שלושה מראש, לאיזה שבוע ומראש ובאיזה אפשר פשוט להופיע (ועדיין לקבל בקתה, ובעצם – אפשר להיכנס עם אוהל לכל טרק בלי להזמין?); כמה זמן להשקיע בכל אחד מהטרק? יש טרקים שווים שאני צריכה להוסיף לרשימת ה-must do הזו?
תודה לעוזרים!

-
דבר ראשון ומאוד חשוב – שימי לב שאת הטרקים לא מזמינים מראש, רק את מקומות הלינה בטרקים (בקתות ואתרי קמפינג בשטח הפארקים הלאומיים על מסלול הטרק). זה הבדל מאוד חשוב. בטרק של יום אחד אין לינה, ולכן אין מה להזמין.
טונגרירו, למשל, ניתן לעשות כטרק של יום אחד ללא לינה (מסלול הקרוסינג המפורסם). כנ”ל ההוקר ואלי, שהוא כולה כ-3 שעות הליכה.
בקיצור, כדאי שתקראי קצת ותביני איך נושא הטרקים הולך ומה אורך כל טרק.
כמה זמן להזמין מראש? שאלת השאלות. תראי, רוב העונים בפורום היו בניו זילנד לפני כמה שנים, והנושא הזה משתנה משנה לשנה ומשתנה לרעה. אני הייתי במדינה בשנה שעברה והיתה עלייה של 10%(!) בתיירות. טרקים נתפסים מהר, ולפעמים זה שאלה של מזל. אין דרך לענות על זה חוץ מלומר לך להסתכל באתר ה-DOC בזמינות הבקתות בטרקים לתאריכי הטיול שלך ולהחליט בעצמך.
לא פעם לינה באוהל מאפשרת יותר גמישות כי הבקתות יותר מבוקשות. א-ב-ל: בטרקים רבים (ולרוב המבוקשים ביותר) אסור להקים את האוהל שלא באתרי קמפינג ספציפיים ואז גם אותם לא פעם בעונה צריך להזמין מראש ובשיא העונה לטרקים מפורסמים אפילו שבועות מראש. ובנוסף, את צריכה לסחוב אוהל על הגב שזה לא כיף גדול (אין לי מושג אם התנסית בטרקים עם ציוד על הגב, אבל לדעתי כדאי לנסות לפני שמזמינים ערימה של טרקים ואז מגלים שאולי זה לא מתאים לך).
כמה זמן להשקיע בכל טרק? קודם כל, רצוי לברר מה האורך שלו…
צריך גם להבין שמזג האוויר בניו זילנד מאוד משתנה ולא צפוי. לטונגרירו קרוסינג אין טעם ללכת אם מזג האוויר בפארק עצמו לא מצוין, ולכן אולי תצטרכי לשבת ולחכות בעיירה ליד כמה ימים או לשנות את המסלול מעט בהתאם לתחזית המשתנה מיום ליום עד שיהיו תנאים ללכת במסלול (ומניסיון, במזג אוויר גרוע לא רואים כלום, בזבוז זמן).
לגבי “must” – אין דבר כזה. גם הרשימה הקיימת שלך לא עונה בחלקה על מה הכי מוצלח בעיניי (אייבל טזמן משעמם כטרק שלם לטעמי, לדוגמא). כל אחד אוהב דברים אחרים, ושוב, מזג האוויר יכול להפוך את הטרק המוצלח ביותר לעונש עם ראות איומה, ומנגד לגרום לטרק פחות מוכר להיות ההצלחה של הטיול. כנ”ל דברים משתנים כמו הטעם שלך, החברה שאיתך, וכו’.
-
העניין הוא שאני מנסה לתכנן את הטיול ומתקשה להבין איך אני יכולה להתחייב שבתאריך מסוים וספציפי אהיה במקום מסוים, ואני יכולה להזמין בו לינה בטרק. יש כאלה שזה באמת גמיש כמו הטונגרירו והוקר ואלי, ומצד שני יש את הרוטברן שהבנתי שחובה להזמין איזה חודש מראש (לא מנסה אפילו את מילפורד טרק...). אז בשאר הטרקים, באילו טרקים היית אומר שחובה לינה, כי יום אחד פשוט לא מספיק? וכמה ימים ולילות שווה לבלות בהם? אני רוצה לדעת תוך כמה ימים בעצם אני יכולה לתכנן הלאה את הטיול...
ובהקשר ישיר, על אילו עוד טרקים אתה היית ממליץ? יש לי ברשימה עוד כמה טרקים, מה שרשמתי אלה פשוט המפורסמים שבהם. אני אהיה בניו זילנד חודשיים, שבוע וחצי-שבועיים בצפוני ועוד חודש וחצי בדרומי, עם רכב שכור

-
כדאי לקרוא על כל טרק שאת רוצה לעשות באתר ה-DOC, התשובות שם. הרוטברן למשל, או הקפלר, אי אפשר ללכת את כולו ביום אחד. לפעמים יש אופציה לעשות רק חלק מהטרק – אפשר לקחת באייבל טזמן או בקווין שארלוט הסעה בשייט לחלק כלשהו באמצע הטרק ואז לעשות רק חתיכה של יום או יומיים, תלוי מה ומי.וכן, זה מבאס שצריך להזמין מראש כי זה מחייב אותך להיות במקום X בזמן מסוים וזה הורס את הגמישות. כאן מגיע שיקול הדעת שלך: האם את חושבת שזה שווה את זה ומה סדר העדיפויות שלך.
הרוטברן למשל, כמעט כל ישראלי יגיד שזה “חובה”. אני הרגשתי שזה לא שווה לי את היעדר הספונטניות ולכן ויתרתי עליו. אין לי תחושת פספוס. לניו זילנד יש המון אתרים מדהימים ויפים, גם הפחות מפורסמים שבהם. על כל משהו שתרוויחי תפסידי משהו אחר ולהיפך. זו דעתי.
-
לדעתי לרוטברן את צריכה הרבה יותר מחודש מראש.
דרך אגב- אני עשיתי בטונגרירו 3 ימים. יש שם עוד מסלולים נוסף לקרוסינג ( שהוא היה בשבילי יום אחד ומאוד מוצלח)
-
גם את הקפלר צריך הרבה זמן מראש להזמין, וגם בקתות מסויימות באבל טזמן, משום שהוא פופולרי מאוד בקרב משפחות ניו זילנדיות, בעיקר בסופי שבוע ובחופשת הקיץ.
-
תכלס, בשנה האחרונה גם לשלושת הימים של הטונגרירו היה צריך להזמין מראש. האייבל טזמן היה בכלל סיוט. כל ההליך של לטייל בניו זילנד מבחינת הזמנות מראש השתנה מאוד בשנתיים האחרונות. -
עכשיו אני רק מבולבלת עוד יותר

- מי שהיה – הייתם אומרים שלרוטברן מספיקים יומיים? ואיך אני יודעת מה השם של הבקתה שאני צריכה להזמין? כלומר, בסוף היום הראשון (בהנחה שאני עושה יומיים), איך אני יודעת עד איזו בקתה ריאלי להגיע וצריך להזמין בה את הלינה? ויש הסעות לנקודת ההתחלה ברוטברן?
- אותן שאלות לגבי הקפלר, + חוות דעת: מספיק רק אחד מהם או ששווה את שניהם? עד כמה הם דומים?
- לגבי האייבל טזמן אני מבולבלת לחלוטין מכל המידע על הבקתות, היערות, החופים, מוניות המים והקאיאקים. אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר על איך הטרק בנוי למעשה, והמלצה על איך לחוות אותו בצורה אידיאלית

- ושאלה שונה – הוקר וואלי או מיולר האט?
-
כל המידע על אורך הטרק, מסלול, בקתות וכו’ של כל טרק וטרק מצוי באתר של ה-DOC, זה יעשה לך את הסדר. אין טעם שנשב ונתרגם עמוד עמוד…אייבל טזמן:
http://www.doc.govt.nz/abeltasmantrack
רוטברן:
http://www.doc.govt.nz/routeburntrack
קפלר:
http://www.doc.govt.nz/keplertrack
יש הסעות לטרקים המפורסמים שיוצאות מהעיירות שלידם. מגיעים לאזור, מבררים ומזמינים.
במאונט קוק זה תלוי באורך ובקושי הטרק שאת רוצה. הוקר ואלי הוא קצר ויחסית קל. מיולר האט זו עלייה מהגהינום. אבל כדאי לדעת שלמיולר האט לא תמיד אפשר לעלות, זה תלוי בתנאי השטח, ובכלל מזג האוויר בפארק מאונט קוק הוא רע לעתים קרובות, אז אם אין ראות טובה אין בכלל טעם לנסות לעלות. לדעתי עדיף להתקרב לאזור ולראות אם בכלל יש טעם לעשות טרק שכזה. אגב, אפשר לעלות למיולר האט ולרדת באותו היום, אין חובה לישון בבקתה (כלומר, יפה לישון ולראות משם שקיעה וזריחה, אבל אם הראות ממילא לא משהו או שמעונן, אין בזה טעם בכל מקרה).
-
תודה רבה!