שייט בקריביים ומחלת ים
-
אנחנו מתכננים טיול בר מצווה לבן הבכור, ומאד מעוניינים לשלב שייט בקריביים.
השייט מתוכנן לתחילת הטיול בסוף מאי / תחילת יוני עם אחת מהמגה אוניות של רויאל קריביאן, ואחריו ימשיך הטיול (5 ימים אורלנדו + שבועים צפון מזרח ארה”ב / קליפורניה).
בעבר חוויתי מחלת ים קשה בזמן שייט לוייתנים מבוסטון, ומחלת ים קלה במעבורת מוונקאובר לאי וונקאובר, ולכן עד כה נמנעתי משייט לקריביים.
כולם מספרים כמה שייט הוא חוויה מדהימה, ואיך לא מרגישים כלום באוניית הענק.
יחד עם זאת, פה ושם צצים סיפורי טיולים שמתארים בחילות והרגשה של תנועות באונייה.
אז אשמח לשמוע חוות דעת נוספות:
מה הסבירות שארגיש לא טוב?
האם יש הבדל בין מסלול לקריביים המערביים (בעיקר שייט בין האיים) לקריביים המזרחיים (יומיים שיט בחזור מסנט מרטין לפלורידה, רחוק יותר מהאיים)?
איך לבחור חדר, כך שפחות יהיה חשוף לתנודות האנייה?
איך מתגברים על הבחילה אם צצה בזמן השיט (כדורים . מדבקה)?
תודה רבה.
-
בגדול, ככל שכלי השייט גדול יותר כך יש פחות סיכוי למחלת ים כי הוא יציב יותר. אוניות קרוז ענקיות הן כמו כפר נופש צף, ולכן האחיזה שלהן טובה יותר.אומר את האמת: מעולם לא שטתי באוניה כזו. אבל לצערי אני מהסובלים קשה ממחלת ים, כפי שחוויתי בהזדמנויות שונות כולל בשייט מאוד מאוד מטלטל בספינת מחקר קטנה לאנטארקטיקה…
אישית, גם למרות שלדעתי הסיכוי לחטוף מחלת ים על ספינה כה גדולה הוא אפסי למדי, אין סיכוי שאהמר על זה. באנטרקטיקה קיבלתי את גזירת הדין כי אין דרך אחרת להגיע ולטייל בה (3 שבועות של מחלת ים רציפה ואיומה, איבדתי כמה וכמה קילוגרמים, ותכלס, היה שווה את זה). כשהציעו לי שייט במחיר מפתה במקומות באירופה, אמרתי “לא תודה".
לקאריביים אפשר להגיע בטיסה. בסופו של דבר, אוניית קרוז לטעמי זה כמו כפר נופש מפנק, רק כזה שתקוע בלב ים בלי אפשרות לצאת ממנו ברגע שרוצים עד ההגעה לנמל. מבחינתי כבר עדיף להפריד: אם ארצה כפר נופש מפנק אלך לכפר נופש מפנק ביבשה (שם גם אפשר לטייל מסביב כשנמאס מהמלון) ואם ארצה טיול בקאריביים פשוט אטוס לקאריביים ואטייל שם. בנוסף, אפשר לטוס ופשוט לקחת כפר נופש מפנק בקאריביים – כך תנצלו את כל הזמן ביעד, ולא בלב ים.
כאדם שסובל כמוך, לא הייתי רוצה לקחת אופציה שבה אולי יהיה סיכוי ולו קטן שאסבול, אם יש אלטרנטיבה אחרת.
-
הי,
היינו באוקטובר על ה ALLURE. בדיוק תוך כדי הוריקן מת’יו.
שינו לנו את המסלול (הפכו כיוון).
יכול להגיד לך שב 99% מהזמן, לא הרגשנו כלום. אני חוזר “כלום” !
היו יומיים שהסתכלת החוצה והמיים היו פלטה לגמרי.
בתקופה שלך זה בכלל גם לא תקופת ההוריקנים.
היה ערב אחד שהורגשו קצת טלטולים. הכוונה שאתה עומד במקום ומרגיש שמשהוא זז. לא טלטולים עזים.
יש מגוון כדורים ופאצ’ים – תוכל לקרוא ב cruise critic
מציע לקחת חדר בחלק הקדמי. לדעתי הוא הכי נוח.
בחלק האחורי, אפשר להרגיש את התנודה (זמזום) של המנועים האדירים. במיוחד בחדרי האוכל המרכזיים (בופה).
קח חדר עם מרפסת לים. מאפשר לנשום אוויר צח.
לא הייתי פוסל טיול שכזה. ואין אפשרות לדעת מראש מזג אוויר ותנודתיות.
ואין בכלל מה להשוות בין ה”אוניות” ששטת בהם לעומת המפלצות הללו. פשוט אין.
-
אנחנו היינו במרץ בקרוז לקאריביים המערביים עם מגה אונייה, הים היה גלי וחלקנו לא הרגישו טוב (סחרחורות, בחילות), גם באוניות הענק מרגישים את התנודות, בעיקר בקומות הגבוהות ובחדרי האוכל שממוקמים בקומה 15, כדורים נגד מחלת ים בהחלט סייעו
-
לכל היעדים הקריביים אפשר לטוס. לאחר שחוויתי פעם אחת מחלת ים, לא הייתי לוקחת סיכון.
-
ההודעות הללו רק מחזקות את דעתי… כאדם שמאלו שגם כדורים ומדבקות וכל שאר התרופות השונות לא מדגדגים למחלת הים שלהם. מי שמאוד רגיש, עדיף להימנע משייט מיותר שתכלס, יש לו תחליפים. -
-
באניות המודרניות הגדולות אין סיבה לסלול מבחילה.
באניות קצת יותר ישנות ו/או בבינוניות יכול להיות קצת.
יש אמצעים נגד כמו מדבקות וכדורים שחלקם נמכרים בחנות האניה.
באופן כללי עדיף חדר במרכז האניה בקומה גבוהה
-
תודה רבה על התגובות, אולם עדיין לא מצליחה לגבש החלטה.
ברשותכם אמקד את השאלה:
שהינו בעבר בריזורט בקנקון (all inclusive) ןבהוואי.
אני מאד אוהבת את מאווי, לחלוטין מוכנה לוותר על הסיכון, ומעדיפה לשלב שבוע במאווי עם טיול בקליפורניה.
ההבדל הוא שבמאווי העניין הוא בעיקר האווירה והיופי של המקום. והשהייה היא לא all inclusive, וללא הופעות ואטרקציות לערב.
העניין בקרוז נובע מהסיפורים הרבים שקראנו ושמענו על החוויה כמדהימה, ונראה שלמשפחה זה בהחלט יכול להיות חוויה מקסימה. בעיקר השילוב בין נופש על גבי האנייה, ארוחות כלולות במחיר, הופעות ובילויים בערב, ואטרקציות בחופים. בר המצווה מאד רוצה לכלול את הקרוז בטיול.
“מחלת הים” שלי לא מובהקת. יצא לי לשוט מספר פעמים ולהרגיש טוב (בקאטמארן מקנקון לאיסלה מוחרס, במעבורת מוונקאובר בקנדה לאיים, במעבורת ממירסבורג בגרמניה לאי מיינאו). וזה בהחלט כיף כשמרגישים טוב.
אלא מה, הפעמיים שלא הרגשתי טוב, גרמו לחשש. הבנתי שאני יותר רגישה מאחרים לשיט בים לא רגוע.
ועכשיו השאלה: האם החוויה היא באמת כזו מדהימה (מדובר על oasis of the seas של רויאל קריביאן)? האם החשש מוצדק ושווה לוותר? האם התרופות עוזרות כשלא מרגישים טוב (סחרחורות, בחילות)?
-
תראה,
את משווה את החוויה שלך בספינות קטנות ובסירות! קטנות (קטמרן ?!?)
אואזיס/אלור – רק לשם ההבנה, מכילות כ 6000 אורחים, ועוד מעל ל 2000 אנשי צוות.
תזוזות יכולות להיות ואף אחד לא יכול להבטיח כלום.
כפי שכתבתי – יכול רק לחוות על הקרוז שלנו, שהיה תוך כדי הוריקן מת’יו. אנחנו למעשה עשינו עיקוף והיינו “מאחוריו”.
החוויה מאוד כיפית ! יש המון פעילויות. ורק אם רוצים אפשר להיות עסוק בהם כל היום.
רצוי לקרוא בפורומים cruisecritic ולהיות מוכן עם דברים שמעניינים אתכם.
לגבי האוכל – לשים לב שיש גם מסעדות יותר upscale שעולות כסף.
לילדים ממליץ לקנות את חבילות ה SODA (אם אוהבים משקאות קלים). כל חבילה מאפשרת גם קבלת שתיה עם הצגת הכרטיס וגם מקבלים כוס קולה טרמית. אז תכלס אפשר “לשתף”
מועדוני הילדים – במידה ומדבר לילדים שלך. מאוד מאוד מושקעים עם המון פעילויות.
בכל מקרה – להזמין רק מסוכן אמריקאי ולא בישראל. ותקבלו מלבד הנחות והטבות (תמיד לבקש) גם On board credit בסכום לא מבוטל.
את הסכום הזה, במידה ולא משתמשים, אז בלילה האחרון הולכים לקזינו ופודים אותו ב $$$ (תשלום של 5% עמלה כזכור לי)
-
תודה, נוטה לחיוב, אבל עדיין חוששת להתחייב ולהתחרט...
רק להבהרה, “מחלת הים” היתה בשיט לוויתנים מבוסטון, אכן אונייה קטנה לעשרות נוסעים, והרגשתי מאד מאד מאד רע. טראומה רצינית

ובפעם השנייה, במעבורת (ענקית, כולל כלי רכב) מהעיר וונקאובר לאי וונקאובר, בחודש ספטמבר, כאשר הים היה מעט גלי, והרגשתי לא טוב אך נסבל.
בנסיעות אחרות באותה מעבורת בדיוק הרגשתי טוב מאד.
-
תכלס, אף אחד לא יכול לענות על זה. מחלת ים זה נושא אישי, יש כאלו שיותר רגישים ויש שלא. לפעמים הים חלק ולפעמים לא. יש כאלו שהתרופות עוזרות להם ויש כאלו שזה לא מדגדג להם (אני מאלו, לצערי).אם מה שחשוב לך זה חוויית הכל כלול, בדקי את הנושא של למצוא אתר נופש של הכל כלול איפשהו על היבשה.
אם את מחליטה להמר ולנסוע ומעולם לא ניסית את התרופות, כדאי לקנות תרופה בכדור (צריך להתחיל לקחת כחצי יום לפני היציאה לשייט) ובמקביל לשים גם את המדבקה, ליתר ביטחון.
-
את מחפשת שנשכנע אותך. ואת זה לא נוכל.
את יודעת מה את מרגישה.. לא אף אחד אחר.
רק כל הדוגמאות שלך כולל מעבורת שכוללת מכוניות, לא משתוות לגודל של אוניות הקרוזים (האוניות הגדולות). וככל שהאוניה גדולה יותר, פחות תרגישי את התנודות.
בסופו של דבר, האוניה לא נוסעת על כביש שטוח, אלא בים.
יש ימים של ים פלטה לגמרי ! ויש ימים אחרים.
לא תגיעי למצב של סופה וכו וגלים גבוהים. אין מצב לזה. האוניה תשנה מסלול בכדי לא להתקל במצב שכזה.
את צריכה להיות שלמה עם ההחלטה שלך, כי אחרי יום התשלום (90 יום לפני הנסיעה) ביטול יעלה לא מעט כסף
-
ואם את מחליטה ללכת על זה – שימי לב שחשוב לבחור תא בסיפון הנמוך ביותר האפשרי ולא בסיפון גבוה כפי שהומלץ קודם. ככל שהקומה יותר גבוהה יש פחות יציבות.
-
זה לא מדע מדוייק לדעתי.
אנחנו היינו בקומה 7 בקדמת האוניה, והיה מצויין.
חשוב לציין כי כדאי להיות קרובים יחסית למעליות.
-
זה כן מדע מדויק שיש מקומות טובים יותר באוניה ופחות טובים מבחינת מחלת ים. זה ידוע ומוכח, ואפילו חלק מאתרי הקרוזים מייעצים בנושא של איך לבחור תא לרגישים מבחינת איפה מרגישים יותר בתנודות. זה שלא הרגשת מחלת ים במקום X לא אומר שום דבר – יכול להיות שאתם פחות רגישים, יכול להיות שהים היה שקט. מניסיון, לפעמים שני אנשים באותו החדר באותו הזמן ירגישו אחרת לגמרי.בגדול, צריך לחשוב על שני פרמטרים:
להיות נמוך יחסית, לא בקומות הכי גבוהות.
להיות במרכז האוניה. כלומר, גם בתוך הקומה, לא ללכת על החדר הכי קדמי בקומה, אלא משהו יותר לכיוון האמצע.
-
-
לפני שנתיים שטתי ב ncl getaway שהיא ספינה גדולה לכל הדעות לקאריביים המזרחיים. כמעט בכל רגע שהיינו בים הפתוח הרגשנו תנודות. חלק חלשות יותר וחלק די חזקות.
הפלגנו בדצמבר ומזג האוויר הכללי היה מאוד נוח. בלי גשם, והים על פניו נראה חלק. עם זאת, לא הפריע לי יותר מדי חוץ מהאי נעימות של תזוזה בלתי פוסקת ולעתים רחוקות להתנגש קלות בקיר

לדעתי, נסיעה לקאריביים היא 70% ספינה ו-30% אתרים. אין מה לראות לטעמי באיים הקאריביים מעבר לחופים יפים והמאמץ הכספי להגיע לשם (בטיסה) לדעתי לא שווה את זה בכלל. גם האיים הכי יוקרתיים עדיין מאוכלסים באוכלוסיית עולם 3 והאטרקציה הגדולה ביותר שלהם זה מדרחוב קניות. לכן החשיבות של בחירת ספינה טובה וגדולה ככל האפשר. אפשר לעלות לספינה לקרוז של שבוע ובסופו לא להספיק לבקר בכולה…
אני גם חשבתי לפני הקרוז שככל שהספינה תהיה גדולה יותר ארגיש פחות תנודות, אבל התבדיתי. מצד שני לאחר כמה הפלגות בסטי”ל, הגעתי למסקנה שאין לי מחלת ים. אני רק נהיה רעב יותר

-
אני לא מסכים שזה מדע מדוייק… ואפילו לפי מה שאת כותבת .. זה סובייקטיבי. אז איך מדוייק ?
אנחנו היינו בקומה 7 מתוך 14 (אין לינה בכל ה 7 קומות, רק ב 6 ו 3 נדמה לי)
ו 99% מהזמן לא הורגש כלום. אני מדגיש **כלום** !
-
ה ALLURE/OASES הרבה יותר גדולות.
שוקלות 50% יותר.
ארוכות ב 40 מטר, וגבוהות ב 20 מטר