טיול בדרום-מזרח אירופה עם רכב - תאריכים ותכנון
-
שלום,
אני והבת זוג מתכננים טיול של 10 ימים עד שבועיים עם רכב במדינות האלו:
אוסטריה, סלובניה, קרואטיה, בוסניה, מנטנגרו, סרביה, קוסבו, מקדוניה, אלבניה ובולגריה.
התכנון הוא התחלה באוסטריה ומשם לאט לאט לרדת עד בולגריה.
מבחינת תאריכים חשבנו על במאי/יוני כדי להרוויח מחירים סבירים ואת התחלת הקיץ
לחלופין האופציה השניה היא תחילת אוקטובר (על החגים – פחות הפסד ימי עבודה)
אבל כנראה שנפסיד את הקיץ.
מספר שאלות ברשותכם:
- אשמח לכיוון לגבי התאריכים (העדיפות היא מאי – האם בסדר)
- לפני שאנחנו מתחילים לתכנן (במידה במאי) – האם יש משהו שכדאי לשקול לשנות מאיזוהי סיבה – מדינת התחלה או סוף?
- אנחנו מעוניינים שלקראת סוף הטיול יהיה 2-3 ימים של חוף – היכן הכי מומלץ?
- אשמח לטיפים כלליים עבור התכנון – כרגע הכל גמיש – מה שסגור זה רק האזור הגאוגרפי ועינין השכרת הרכב.
תודה רבה!
-
רק כדי לחדד ולהבין
ב10-14 יום אתם רוצים לבקר בכול המדינות שציינתם?
או לבקר בחלק מהמדינות שציינתם?
-
היי יונית
אכן, אנחנו מעוניינים לטעום טיפה מכל מדינה ולא לנסות למצות אותה
האם יש בעיה במחשבה הזו?
תודה רבה
כמובן שאפשר להוריד מדינה אחת או 2
-
טיול בדרום-מזרח אירופה עם רכב - תאריכים ותכנון10 מדינות ב10 ימים !?
רק לאוסטריה תקדישו שבועיים, ולא תספיקו הכל…
-
אז נקח את זה ל 14 יום ונוריד את אוסטריה
אוסטריה.
שוב, אנחנו לא רוצים למצות את המדינות אלא טיפה לטעום את מדינות דרום-מזרח אירופה
אשמח לכיוונונים נוספים לפני שמתחילים לתכנן.
אם כך מאיפה כדי לנו להתחיל?
-
בכל זאת היה קטע נחמד, זה שבו כתבת “ומשם לאט לאט”. אני די בספק אם בכלל אפשר לעשות את זה באמת, אבל “לאט לאט” בטח לא… הדבר היחיד שתטעם ממנו הרבה בתכנית כזאת זה האספלט של הכבישים. מהמדינות לא תטעם כלום. העצה היחידה שאני יכול לתת היא לחשב מסלול מחדש, לבחור שתי מדינות מתוך המדינות שציינת שהכי מעניינות אותך ואז להכין תכנית חדשה וסבירה לביצוע לבקר בהן, בעיקר אם אתה עוד רוצה להשאיר 2-3 ימים לחוף. אני מניח שרוב המגיבים בפורום יענו משהו דומה, אבל רצונך, כבודך...
-
פשוט בלתי מציאותי ואפשרי התכנון שלך
איך בדיוק שתשכור רכב באוסטריה ותחזיר בבולגריה – לא נראה לי שיש חברה שתסכים לכך.
גם אם רוצים לעבור מס’ מדינות צריכים להתמקד בכמה למשל: סלובניה, קרואטיה, בוסניה, מונטנגרו – שזה גם זה לא הנאה גדולה לנסוע כל היום. וגם פה לא בטוח שאפשרי מבחינת השכרת רכב.
-
ח"ח על ה "לאט לאט"אם אתה רציני ממליץ שתזמינו מקומות לינה מראש, ככה תוכלו להספיק להגיע ממקום למקום.
חוץ מלנהוג ממקום לינה למקום לינה לא רואה איך תספיקו משהו.
כמובן בהנחה שתמצא חברת השכרה שתסכים להשכרה חד כיוונית כזו
-
ברגע הראשון גם אני הרמתי גבה ואפילו חייכתי
אחר כך הציק לי שיש כאן חשיבה שהיא חשיבה קבוצתית ופה אחד די נפנפו אותך, לעתים בהתנשאות...
אז אני אנסה ללכת יחד איתך
-ברשותך הורדתי ל-7 מדינות
-בגלל הקטע של רכב, המסלול יהיה מעגלי
-הוא יצא מדוברובניק בקרואטיה ואז תוכל בסוף הטיול גם ליהנות מחופי קרואטיה
לפי גוגל מפס המסלול של 1500 קמ. כמות כזו לשבועיים היא בהחלט הגיונית
אבל קח בחשבון שמדובר בבלקן והכבישים הם לא אוטוסטרדות
-אל תספר לאנשים שאתה נוסע ל-7 מדינות. תגיד להם שנסעת ליוגוסלביה ועברת גם באלבניה (זה היה נכון עד תחילת שנות התשעים, אבל אז לא הסתכלו בתמיהה על מי שנסע ליוגוסלביה ולא לעגו לו)
המסלול הוא חד משמעית טיול טעימות, אבל אין בו שום רע! אתה גם לא תימצא כל הזמן על הכביש לאור מה שכתבתי
כדי לא להתפרס, הורדתי את אוסטריה ולצערי גם את סלובניה (זה לטיול אחר)
מהצד השני הורדתי את בולגריה, כדי לצמצם קילומטראז’
המסלול בגדול – מדוברובניק(קרואטיה) דרך קוטור,בודבה(מונטנגרו), טירנה(אלבניה), אגד אוכריד, סקופיה(מקדוניה), פרישטינה(קוסובו), עבור ב(סרביה), דרך סרייבו ומוסטאר(בוסניה) וסיום בדוברובניק
זה שלד בלבד, יש עוד הרבה פנינים בדרך, ואת זה תצטרך ללמוד לבד
בעיה אפשרית – האם ניתן להיכנס עם רכב לכל המדינות שמניתי, למשל לקוסובו?
נסה את הלינק. אם לא הולך פשוט מצא את המקומות על המפה
-
גודל הקילומטרז’ זה לא חזות הכל. צריך לבדוק את מרחקי הנסיעה על פי הזמן הדרוש עבורם. למשל – 100 ק”מ יכולים להיות על אוטוסטרדה שבה אפשר לדהור במאה קמ”ש, ולעומת זאת ה-50 הבאים יהיו בדרך עפר לא קלה על סף תהום שתיקח הרבה יותר זמן.לכן אי אפשר לתכנן על סמך מיילג’ים, אלא על סמך זמנים.
שנית, אתה לא נוסע “דוך”. מן הסתם יש דברים יותר מעניינים ופחות מעניינים, עושים סטיות מהדרך, וכך הקילומטרז’ (והזמן) גדל.
שלישית, וזו הנקודה הכי חשובה: מה הסיכוי בכלל שחברת השכרת רכב מאפשרת לעבור בין כל המדינות הנ”ל שלא כולן חלק מהשנגן לדעתי עם אותו ביטוח, ואם היא בכלל מאפשרת להחזיר את הרכב במדינה אחרת לגמרי (ואם כן, מה הקנס העצום שמשלמים על זה). קודם בודקים אם זה בכלל ריאלי. זה מעבר ל”האם כדאי” (שגם אני בצד של מי שמאמינים שזו תוכנית של תפסת מרובה לא תפסת).
-
אני מסכים עם שלושת הנקודות שהעלית
הערתי גם שהדרכים אינם אוטוסטרדות וברור שיש לבדוק למשל עם VIAMICHELIN
אבל 1500קמ, כלומר מאה ומשהו קמ ליום בממוצע, מותירות לי המון מרחב פעולה גם עם דרכים איטיות יותר
בקשר להערה השלישית, שהיא בעצם כפולה –
בהצעה שלי אין החזרה מיעד אחר..
בסיפא של הדברים רמזתי שעליו קודם לבדוק את נושא הרכב והמדינות שמותר להיכנס אליהם
-
ניסיתי (בכמה דרכים) ‘לעבור’ את המדינות שציינת בעזרת MAPS ולא קבלתי באף קומבינציה פחות מ2200ק”מ. (רק כוון אחד כמובן ולא מעגלי) ז”א שנקודת ההנחה שלך לממוצע יומי היא שגוייה. ובנוסף: אמרת נכון. עד שלא תדע מה תאמרנה חברות ההשכרה, אין לך להתחיל תכנון שכזה. חבל על הזמן!
-
כפי שאתה יכול להבין מהתגובות של הגולשים-השאיפה לא מאד ריאלית.
אבל לשאלתך מאיפה להתחיל? בבדיקה טכנית של
האם ניתן להעביר רכב שהושכר (נניח בקרואטיה) למדינות שצוינו בהמשך? והאם ניתן להחזיר אותו שלא בנקודת המוצא.
(כל יעד אחר- שווה ערך במידה דומה)
שנית- לבדוק חוץ משמות של מדינות מה אתם רוצים באמת לטייל ולטעום- כי לצורך הדיון אפילו טיול בסלובניה-קרואטיה מונטנגרו זה המון יעדים על 14 ימי טיול.
אתם רוצים טבע? טיול רגלי? עיר? ים (ציינת יומיים שלשה בחוף).
אבל לפני הכול- איך בונים את המסלול? מצמצמים את הטווח קודם כל.
בודקים טיסות והשכרות רכב- מה ריאלי עבורכם
ומכאן מתחילים לקרוא ולהבין מה באמת רוצים לטייל ולחוות.
-
צפריר, לפי גוגל מפס, כל המסלולו המעגלי שהצעתי הוא 1487קמ. אם הלינק לא עולה לך, חבר את היעדים שכתבתי בהודעה(בסרביה רשמתי CACAC כדי להיכנס למדינה,בלגרד רחוקה מידי)ץהודעה מספר 9 כמובן..
-
אולי תספר לנו מה בסוף יצא מהתכנונים דאז, כדי שנצליח להבין את סגנון וקצב הטיול שלך, שכפי שהבנת נתפסים כחריגים למדי.
-
כן, אבל כמו שאמרתי, מעבר ללעבור בכל מדינה צריך גם לראות משהו. צריך לבחור יעדים שמעניינים ולחבר ביניהם, וגם לא ללכת רק על אוטוסטרדות משמימות אלא על דרכים נופיות (ודרך נופית צרה של 200 ק”מ לוקחת הרבה יותר זמן מכביש מהיר של 200 ק"מ). ותוסיף לזה את העובדה שכל זה ב-10 ימים, גג שבועיים, מתוכם יש יום נחיתה ויום המראה, והשואל רוצה לבלות בסוף 2-3 ימים על חוף.שיהיה בהצלחה.
-
אני אתחיל לבנות מסלול לפני התכנון הזה
אשמח לעוד המלצות לפי השלד הזה
מה לגבי התאריכים מאי/יוני?
תודה רבה
-
dke
אני לקחתי מה שהוא בקש (לא מה שהצעת) מוינה לסופיה, עם מעבר של עוד 8 ארצות. נו נו….. שלכטע
פותח השרשור לא מנסה להקשיב לנו, אלא לעצמו….. בשביל זה שואלים מי שמבין.
-
ומעבר לשאלת ההתכנות לגביה כבר הורחב – אותי מעניין בשיא הכנות להבין – למה??
למה יש לך רצון לסמן וי על מדינות?
האם יש עבורך ערך במעבר רב מדינתי – כשלעצמו?
למה בעצם לא להתמקד יותר?
באמת שהייתי שמח להבין.
-
אני חושב שיש פה קצת בעיה של תקשורת קלה.
אני מסכים עם הדעות פה, הרי באתי להתייעץ לכן אמרתי שאני כנראה אתכנן לפי השלד ש dke הציע…
אשמח לטיפים לגבי התאריכים ודברים רלוונטים אחרים, כמו שאחרים הזכירו כאן
לבדוק האם זה אפשרי להיכנס למדינות הללו עם ביטוח אחד
תודה שוב