ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יעוץ בבחירת סוג רכב משפחתי להשכרה

פורום טיולי משפחות
    10
    24
    5166
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Simon27
      Simon27 נערך לאחרונה על ידי

נוחתים בוינה בקיץ , זוג+4 .

פעם ראשונה שאני שוכר רכב .

אני מתלבט רבות אם לשכור רכב של 7 מקומות ,לדוגמא: VW שרן או סיאט אלהמברה, הזהות זו לזו , או, לקחת רכב של 9 מקומות ,לדוגמא: מרצדס ויטו או אופל ויווארו .
      ההתלבטות שלי בעיקר נוגעת לנוחות ישיבה לילדים (גילאי 8-16), כמו כן, גם מימדי  הרכב . אני די מהסס ללכת על רכב של 9 מקומות מפאת מידותיו הגדולות.
      מצד שני ,הרכב של ה 7 מקומות יהיה אולי צפוף כשנמלא אותו במזוודות.

מתוכננת לנו הנסיעה ברכב מוינה לזלצבורגלנד הלוך וגם חזור.
      כמו כן שאלה, האם רשיון בדרגה B רגילה , מתאים בכלל לשכירת רכב 9 מקומות?

תודה מראש.wink

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ג'מוס
        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב

בתחילת טיולינו המשפחתיים היינו שוכרים רכבים לתשעה. אנחנו באותו הרכב משפחתי.

בשנים האחרונות גיליתי את אופציית הצ’ימיגג. מזוודה גדולה שמכילה בתוכה כ 2 מזודות גדולות ועוד 2 טרולי. פעם ראשונה לוקח טיפה זמן להרכיב אבל אחר כך – חמש דקות עבודה וזה פותר את בעיית המקום ברכבים לשבעה שהם הרבה הרבה יותר נוחים ובמיוחד בטיול כוכב בו לא נוסעים ברוב הטיול עם המזוודות חשוב שיהיה לכולם נוח. ברכבים לתשעה אלו בדרך כלל ספסלים לא נוחים. 

את הצ’ימיגג ניתן לשכור או לרכוש. העלות שלו תהיה נמוכה מהמחיר בין שכירת רכב לשבעה או רכב לתשעה שיקר יותר ברוב המקרים. חשוב לשכור רכבים לשבעה בקטגורית פול סייז שזה אומר הכי מרווחים שיש(שראן זה מעולה!). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Simon27

תודה רבה ג’מוס על ההסבר הממצה והמקיף , אהבתי את הרעיון של הצ’ימיגג.

אתה מחזק את דעתי בקשר לשראן.

ובאותו הקשר , מה כבר עדיף יותר באיזור זלצבורגלנד ? וייז או gps מחברת ההשכרה? האם יש קשיי קליטה סלולרים במקומות מסויימים?

• חיים47
            חיים47 נערך לאחרונה על ידי

באיזור זלצבורג יש קליטה סלולרית טובה, ואין בעייה לנווט עם כל אפליקציה.

• ג'מוס

גוגל מאפס. במצב אונליין הוא כמו וויז.

• אוליב י
                אוליב י נערך לאחרונה על ידי

הכל תלוי כמה מזוודות אתם לוקחים. 

אם אתם לוקחים מזוודה גדולה לכל אחד וגם טרולי לכל אחד, זה לא יכנס. גם לא עם צ’ימיגג. 

אם מספיקות לכם שתיים-שלוש מזוודות לכל המשפחה, אז בהחלט אפשר להסתפק ברכב 7 מרווח [אבל לשים לב בדיוק מה אתם מקבלים, כי הרבה פעמים “משדרגים” לכם לרכב מאותה קטגוריה אבל בפועל אתם לא מקבלים מה שביקשתם] עם צ’ימיגג. 

• dubyco
                  dubyco נערך לאחרונה על ידי

חצי המטבע שלי…

רשיון ב מתאים לרכב 9.

לא תמיד רכב 7 פולסייז יותר זול מ רכב 9 מקומות.

אנחנו בהרכב 5 , לוקחים רכב 7 ולאחר שמקפלים את המושבים המקום למזוודות בדיוק מתאים, בהנחה שאתם לא תקפלו את כל המושבים תהיה לכם בעיה.

גם אני חסיד של צימיגג, אבל

השאלה העיקרית כמה מזוודות אתם לוקחים, כל משפחה והסידור שלה,

דוגמא, בקייץ שעבר הייתה משפחה מורחבת 8 איש שהתייעצה לגבי רכב

כולם אמרו שרכב 9 לא יספיק להם ולמרות הכל הם לקחו רכב 9 והסתדרו ללא בעיות , עם תיקים גמישי ומיעוט בגדים.

לרוב רכב 7 יותר מפנק מרכב 9 , למעט מרצדס ויטו שבהחלט נוח ונעים לנהיגה.

• Simon27

תודה על תשובותיכם.

בקיץ שעבר היינו בברצלונה עם 4 מזוודות ,אבל זה לא הצריך השכרת רכב כמובן.
                    אני עוד לא סגור עם כמה מזוודות , ניסע הקיץ הזה .קשה לדעת זאת מעכשיו, זה מתנדנד בין 3 ל 4.

בדקתי במשך היום את הדגמים של שאראן ואלהמברה בסרטוני יוטיוב למינהם והן נראות לי קטנות וצפופות ,באם לא אקח צ’ימיגג כזה.כמובן שגם יכול להיות שאקבל רכב שונה .

האם הצ’ימיגג באמת הוא בטוח כמו שהוא נראה ולא עושה נזקים לגג הרכב מבחינת משקל?בכל זאת 4 מזוודות  90 ק”ג בערך.אין מצב שהגג שוקע במקצת?

אני מתכוון גם לפנות אליהם במייל לשאול.

תודה שוב.

• old yod
                      old yod נערך לאחרונה על ידי

צריך לוודא שהצ’ימיגג עמיד בגשם!!!

• עמיחי13
                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לגבי הניווט: מדריך: ניווט בחו"ל

• מיכל א
                          מיכל א נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו נוסעים בהרכב של זוג + 4.

בדרך כלל לקחנו רכב של 7 מקומות, ובימים שנסענו עם כל המזוודות היה צפוף מאד.

בנסיעה האחרונה לקחנו רכב של 9 מקומות. אי אפשר בכלל להשוות את הנוחות.

רכב גדול ומרווח, לילדים היה נוח מאד לשבת מאחור, כל המזוודות והטרולים נכנסו בלי בעיה.

לקח רבע שעה להתרגל לנהוג ברכב כל כך גדול ואחר כך לא הייתה בעייה.

• Simon27

תודה רבה לכם.

מיכל, אני חושש שרכב כזה יהיה מגושם מדי  לנסיעה באיזור הררי . יצא לכם לנהוג איתו באיזור הררי? או נשאל זאת כך: האם הכבישים באלפים האוסטרים מספיק רחבים ?

• ג'מוס

נסענו עם פולקסוואגן קארוול באלפים האוסטרים, אין שום בעיה בכל כביש ואין ממש הבדל בין זה לבין השראן מבחינת התניידות בכבישים. גם קרוואנים מתניידים שם כמעט בכל כביש. הבעיה יכולה להתעורר בחניונים נמוכים אבל לא קרה לנו שנתקלנו בכאלו קראתי שאחרים כן נתקלו בבעית הגובה. אנחנו נוסעים עם מזוודה לכל נוסע (תמיד) שלושה טרולים ושני תיקים גמישים וברכב לשבעה אין שום סיכוי להכניס הכל בלי צ’ימיגג שכמובן עשוי מבריזנט (שלא אטום לחלוטין למים אבל באנגליה, בגשם סוחף המזוודות נרטבו טיפה , המים לא חדרו פנימה לתכולה).ברכב לתשעה הכל נכנס בכיף אבל אנחנו מצאנו רכבים אלו פחות נוחים מהרכבים הגדולים לשבעה , מה גם שבאנגליה בלתי אפשרי למצוא רכבים לתשעה אוטומטיים ולא חשבתי אפילו לנסות רכב הילוכים….

• Simon27

תודה לכולכם על העזרה ,ועוד שאלה בבקשה,

לגבי חברת ההשכרה , מה אני צריך לדאוג לקבל מהם מבחינת ביטוחים?

ראיתי שיש כל מיני ביטוחים כמו: ביטוח תאונות , חילוץ , גרירה ושמשות, ביטול השתתפות עצמית , ביטול הזמנה במקרה שנאלץ לבטל.
                                מלבד זה הבנתי שהם מנסים למכור תוספות של ביטוחים בתחנת ההשכרה בטרמינל.

כמו כן , האם הביטוח הרפואי של פספורט או הראל מכסה פגיעות גוף של תאונות וכיו”ב? או שגם את זה צריך לרכוש מחברת ההשכרה?

שוב תודה.wink

• ג'מוס

תקרא כאן

• חיים47
                                    חיים47 נערך לאחרונה על ידי

ממליץ לך לפנות לאורן מרום.

תקבל ממנו ייעוץ ועזרה.

אורן עובד עם  RENTALCARS  התוכניות ביטוח שלהם מבטיחות לך כיסוי ביטוחי מלא להכל.

דרך אורן ההצעה תהייה זולה יותר מאשר מופיע באתר.

• מיכל א
                                      מיכל א נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נסענו איתו ברחובות צרים של עיירות עתיקות בצרפת. לא הייתה בעייה.

• adivelednizki
                                        adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נסענו לא פעם בהרכב של 6 ויצא לנו תמיד לשכור את הרכב 9 מקומות .

כולל באוסטריה, זלצבורגלנד ,

ולא היתה שום בעיה.

מאוד מומלץ ומרווח, כולל שפע מקום למטען.

שכרנו מסיקסט ויצא לנו לקבל מרצדס ויטו ( היער השחור ) שהיתה ממש נהדרת ופעם אחרת ( הולנד) כששכרנו דרך הרץ דווקא יצא שקיבלנו פורד טרנזיט שהיתה בעיני הרבה פחות מפנקת ולהרגשתי, זה היה רכב מסורבל יותר / גדול מדי.

מאז הקפדנו לבקש מרצדס ויטו (סיקסט שוב,  אוסטריה )  והיה מוצלח מאוד 

• Simon27

תודה לכם. עם אורן דיברתי במיילים לפני כמה זמן, לא היה הבדל בין המחיר שהוא הציג לבין המחיר ישירות באתר רנטלקארס.

נראה לי שבימים הקרובים אני אפנה טלפונית לחברות הגדולות , אויס , סיקסט והרץ ואבקש הצעות מחיר.אני קצת חושש מרנטלקארס ושמעתי מחברים וקרובים ,הרבה סיפורים לא מחמיאים.

• lisasad
                                            lisasad נערך לאחרונה על ידי

ערב טוב

אני ממליצה לך להקדיש גם יומיים לווינה עצמה אם תוכלו כי היא עיר יפה ואני בטוחה שהילדים גם ימצאו מה לעשות בה.. שווה לכם לשקול זאת אם אתם מגיעים מווינה לזלצבורגלנד

לגבי הרכב, אני מבינה ממה שכתבת כי זו השכרה ראשונה שלך בחו"ל וחשוב שתיקח מחברת השכרה שאתה מרגיש נוח איתם ושהכל ברור לך. אני חושבת שאם אתה מעדיף זכיין ישראלי אז כדאי לך לקחת זכיין ישראלי, למרות שאני לא חושבת שזכיין ישראלי הוא בהכרח עדיף או זול או טוב יותר. אנו הזמנו מספר פעמים מרנטלקרס בטיולים משפחתיים באירופה וגם בארצות הברית והיינו מרוצים מהם ותמיד היה בסדר גמור מכל הבחינות. לא הזמנתי ישירות כי אני מזמינה תמיד דרך אורן מרום שהוזכר כאן. אני אוהבת את השירות והייעוץ שלו וגם המחירים שלו תמיד יצאו לנו יותר זולים מהמחירים באתר הרגיל ובעלי ואני תמיד בודקים ומשווים גם ברנטלקרס  ואתרים אחרים. לפעמים הפרש קטן ולפעמים פער יותר גדול אבל המחיר דרכו תמיד יצא לנו יותר משתלם מהמחיר הרגיל שראינו באותו זמן ברנטלקרס. אני חושבת שגם אם זה אותו מחיר כמו באתר הייתי מעדיפה דרכו בזכות השירות הנהדר שלו שהוכיח עצמו אצלנו יותר מפעם אחת וחסך לנו לא מעט. היו מקרים ששכרנו רכב מרנטלקרס דרכו עם חברה בינל כמו אוויס או הרץ ויצא יותר זול ממחיר זכיין בארץ ועם כיסוי החזר השתתפות עצמית טוב יותר שלהם, אבל כמו שכתבתי בהתחלה, אני חושבת שכדאי לך לבחור חברה שנוח לך איתה

ליסה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון