ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דירה מדהימה ובעלים זוועה-אודה לעזרתכם בהתמודדות

פורום טיולי משפחות
    22
    35
    9023
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Jenny2
      Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

כאשר מעיינים  בתקנון AIRBNB  אין ספק כי ההימנעת מלהתלונן על הליקוים בזמן אמת - הגם שהמניעים מובנים- היא בעוכריכם והעלתם בשלב זה עלול להיתפס רק כנסיון בדיעבד ליצור משקל נגד לטענת בעל הבית.

גם נושא ה"סבלט" לא שייך לעניין, אף שאני מבינה שמאוד מפריע לך, שכן ההתחייבות של בעל הבית היא רק להעמיד בית שלם לרשותכם בתקופת השכירות המסוכמת. כל עוד עשה כך והבית תואם את התיאור באתר מבחינת המתקנים, העובדה שהוא מתגורר בו בשאר ימות השנה, או שבחר לקשט את הבית בתמונות משפחתיות במקום  ציורי נוף נגיד לא רלוונטי כלל ולא נחשב להסתרת מידע.

לכן ,עם כל הכעס והתסכול, באמת נראה לי עדיף בשלב זה להתרכז בניסוח מכתב עניני ומפורט שיפריח את הטענות שלו ולהימנע משימוש בטיעונים ומונחים רגשיים מדי (כגון "טרור"). 

לאחר שהעניין יסתיים (בתקווה בלי חיוב), תחליטי אם את רוצה להשקיע  מאמצים נוספים בהעלת הסיפור בפלטפורמות רלוונטיות , כגון טריפאדויזור, ובכתיבת ביקורת שלילית על הבית היכן שניתן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

נו , איך זה נגמר?

השארת אותנו עם הסיפור...ובלי פתרון?

• אינטרניגמה
          אינטרניגמה נערך לאחרונה על ידי

למי שלא מכיר (אני למשל), התהליך בהגשת תלונה ב AIRBNB הוא כזה:

צד מגיש תלונה ואז יש לצדדים 72 שעות להדיין ביניהם ולהגיע להסכמה.

לא הגיעו להסכמה – מתבצעת אסקלציה של התלונה ו AIRBNB נכנסת לתמונה. ואז נציג פונה לצד ה”מואשם" ונותן לו 72 שעות למסור את עמדתו.

אני כרגע בתוך ה 72 שעות מול הנציג.

מבטיחה לעדכן בתוצאות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • yona777
            yona777 נערך לאחרונה על ידי

איך הסתיים? נשארנו עם אניגמה...laugh

• אינטרניגמה

סוף דבר

אמנם באיחור (בגלל אילוצים של מחלות) אבל הבטחתי ולכן אקיים.

אז ככה. אחרי 72 שעות AIRBNB הודיעו לי שהם גובים ממני עוד 300 ש”ח מתוך ה 2,000 שהבעלים תבע, וזאת על דברים שלא היו ולא נבראו.

אני מצידי תבעתי אותו, אבל AIRBNB אמרו שזה מאוחר מידי והייתי צריכה לעשות זאת תוך 12 שעות מרגע שנכנסתי לדירה. מצד אחד הם נותנים 60 יום מיום העזיבה להגיש תלונה ומצד שני לא ממש מאפשרים.

לי לא היתה יותר מידי ברירה. הוא הרי איים להעיף אותנו מהדירה. אם הייתי מגישה נגדו תלונה הוא בטוח היה מעיף אותי.

מה שכן, הם הסירו את חוות דעתו עלי בטענה שהיא נוגדת את התקנון שלהם (מעין הסכם פשרה מולי).

אני מבינה שאם לא רושמים חוות דעת חיובית הם פשוט מסירים אותה.

למדתי שהם מאוד דייקנים. לכל מייל יש את זמן התגובה שלו. ואם לא ענית אז מבחינתם הנושא סגור. אחלה שיטה עבור חברה גדולה שצריכה לתקתק מלא פניות מידי יום.

אבל לא נותן יותר מידי זמן לפונים להגיב….

ועכשיו לפרטים של הבעלים: Voituret Daniel et Virginie.

הכתובת: 

311, chemin de mélèze; 74250 Fillinges

https://www.airbnb.com/rooms/15503915

ותודה לכל מי שהגיב.

אין ספק שההמלצות שלכם עזרו בתגובה שלי וחסכו לי הוצאות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • ענת_3402356
                ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

תודה על. השיתוף ועל העדכון.מאחלת לכם רק חוויות נפלאות בהמשך. 

• שוקי3
                  שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

יונית, אני זוכר בוודאות שלפני שנתיים או שלוש עיריית פריז חוקקה חוק או תקנה מחייבת שתוך שנה ייאסר ברחבי העיר פריז לחמם עם אח כי נמצא ששריפת העץ מפזרת באוויר חלקיקים זעירים המהווים סכנה בריאותית חמורה. הם נתנו התראה של שנה מראש כדי שבעלי הבתים יוכלו להתארגן עם חלופות. לא עקבתי ואני לא יודע אם ההחלטה אכן יושמה במלואה כעבור שנה.

• אביבית555
                    אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

תודה על השיתוף.

לא כ”כ הבנתי – מתוך ה 2000 ש”ח שהתבקשתם לשלם שילמתם בסוף 300 ש”ח?אם כך לפחות הנזק הכלכלי לא נורא.

מקווה לחוויות חיוביות יותר בנסיעה הבאה. אישית הסיפור הזה שמצטרף  לעוד סיפורים שליליים ששמעתי לאחרונה די הוציא את החשק מ airbnb

• אינטרניגמה

אביבית – אכן כך.

הבעלים דרש 2,000 ש”ח נוספים ובסוף גבו מאיתנו 300 ש”ח על דברים שלא היו ולא נבראו.

אכן, זו הפעם האחרונה ש AIRBNB שמעו ממני.

• xfwind
                        xfwind נערך לאחרונה על ידי

החוויה שלך מאוד מצערת. אני הייתי מציע לכל מי שקורא

לא להמנע משימוש ב-AIRBNB. זו פלטפורמה שיש בה מרחבים של אפשרויות.

פשוט להבין היטב את הכללים ולבצע בכל הברורים מראש – כפי שהוזכר למעלה בשרשור.

הנסיון שלי ובני המשפחה שלי עם AIRBNB הוא מצויין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • avihay20
                          avihay20 נערך לאחרונה על ידי

Airbnb יופי של אתר.

אפשר ליפול עם מקומות גם דרך בוקינג סוכן או כל פלטפורמה אחרת.

הקפדה על הכללים לבחירת דירה היתה מונעת את עוגמת הנפש במקרה הזה.

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

כמו שלא הייתי פוסל את booking בגלל חוויה לא טובה במלון

כך לא הייתי פוסל את AirBnB.

המסקנה שלי לעצמי היא ללמוד את כללי ההתנהלות מול הפלטפורמה כדי להקטין סיכונים.

כמובן שגם המסקנה שלכם לעצמכם בסדר גמור, כל אחד ומה שמתאים לו

• keves160
                              keves160 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי ההשוואה לא נכונה.

בוקינג.קום פשוט מאגד מלונות קיימים (ברוב המקרים), בעלי רישיון עסק. אם המלון היה גרוע, הוא היה גרוע גם אם הייתם מזמינים אותו דרך פלטפורמה אחרת או ישירות (אלא אם הבעיה היתה ספציפית של ההתנהלות דרך בוקינג). איירBNB הוא מודל חדשני לגמרי, של התנהלות מול אנשים פרטיים, לא מקומות לינה מפוקחים ברישיון. יש לזה יתרונות וחסרונות, כשהחיסרון לטעמי הוא שבסופו של דבר אין פיקוח של ממש, ואתה נסמך על אמינותם וטוב לבם של בודדים זרים.

כאמור, יש הרבה לקוחות מרוצים, ויש גם מקרים הפוכים לגמרי, כמו בשרשור הזה, או כמו שאני בעצמי חוויתי ומאז לא חזרתי לאתר (ואגב, אני בניגוד לפותחי השרשור נהגתי בזהירות של השכרת דירה ותיקה, עם המלצות רבות וכו’, ועדיין נפלתי על דירה שהושכרה לא כחוק ללא ידיעת הבעלים האמיתיים ושמי שהשכיר אותה באתר התייחס בזלזול, עם דברים חסרים/שבורים/מלוכלכים בדירה כי החוזה שלו על הדירה עמד להסתיים שבוע אחר כך והוא ידע שביקורת רעה אחרונה כבר לא תשנה).

אז כן, למידה של כללי הפלטפורמה יכולה להקטין סיכונים, אבל הם עדיין קיימים ברמה מסוימת. וכאן מגיעה ההחלטה האישית אם להשתמש באתר או לא.

• ayeletback
                                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

טוב שזה נגמר רק ב 300 שח
                                אבל עדיין עוגמת הנפש של השהות שם נשארה.
                                אני דווקא לוקחת מסנה אחרת שאם נופלים על מקום ממש גרוע לא לסבול בשקט אלא לחפש אקטיבית ולזוז.

• יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

לקחים ומסקנות-כדי שלא נשאר בדוגמה אלא במה שניתן ללמוד

תמיד -אבל תמיד באתר כמו airB&B -לקרוא חוות דעת, לאורך לרוחב ובאלכסון. לקרוא מה שכותבים ומה שנרמז מבין המילים (“המדרגות התלולות מאד לא הפריעו לנו”)ומה שלא כותבים.

לא לקחת דירה שאין עליה מידע תומך אחר (אפשר גם באתרים אחרים, באתר התיירות של העיירה וכו).

לקרוא מה הבעלים בדיוק בדיוק כותבים (כאן היה כתוב שזה סיבלוט של בית המגורים הפרטי) ומה הם לא כותבים.

לשאול שאלות ולקבל תשובות – לא פעם רק סוג התקשורת מעידה על הבעלים וכמה הוא נעים/לא נעים לתקשורת -רמז לעתיד.

(להשתדל לא לחכות לרגע האחרון, לא לקבל החלטות בלחץ זמן).

ולא פחות מכך- אם מתעוררת בעיה – בזמן השהות לפנות לאייר ב&ב  (או בוקינג קום) לא לחכות ל”אחרי שנחזור נתלונן” .לפעמים הבעיה ברת פתרון, לפעמים האחראים מפעילים לחץ על בעלי המקום לפתור את הבעיה .

• 1
                                  • 2
                                  • 2 / 2
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון