מפגש עם הבן בפרו אמצע יוני
-
הבן שלנו מטייל כרגע בדרום אמריקה. בסוף הטיול שלו באזור 20 ביוני החלטנו להפגש בפרו לטיול של שבועיים וחצי.
אני צלם טבע ואוהב טבע
מבקש הצעה לתכנון טיול שלד של שבועיים וחצי
אני ואשתי בשנות ה-50 והבן בגיל 21 חוזר פרו פעם שניה (יטייל בפרו במסגרת הטיול שעושה בימים אילו).
האם נדרש על מנת למצות את הזמן תיאום שירותי קרקע של נהג/מדריך?
תודה
אילן פורת
-
קשה לי להחליט מה יותר טוב בהודעה שלךפגישה עם הבן, פרו, או סוף יוני. כולם נשמעים מושלמים.
לפני כמעט עשור, גם אני חזרתי לפרו בפעם השלישית כדי לטייל בה עם המשפחה שלי – גם אצלנו זה היה שבועיים וחצי, כולל כמה ימים בבוליוויה. פרו היא מהמקומות האלה שתמיד כיף לחזור לסיבוב נוסף בהם, כולל באתרים המתוירים ביותר.מהניסיון שלנו אני יכול להעיד ששכירת נהגים ומדריכים מקומיים עבור חלק מהיעדים בהחלט הביאה למיצוי טוב יותר של הזמן, וגם העשירה מאוד את חוויית הטיול [למדתי הרבה דברים חדשים לעומת הפעמיים הקודמות, שבהן טיילתי באופן עצמאי]. אפשר לעשות את הכול גם לבד – התחבורה הציבורית בפרו טובה ונוחה בסך הכול – אבל זה ייקח יותר זמן, ולפחות באתרים ההיסטוריים אין תחליף להדרכה איכותית.
אני הייתי הולך על משהו כמו לימה--ארקיפה וקניון קולקה--אגם טיטיקאקה--קוסקו והעמק הקדוש, ועוד כמה ימים שבתור חובב טבע בוודאי תרצה להקדיש לג’ונגלים [פוארטו מאלדונדו, איקיטוס או פארק מאנו היוקרתי]. אפשרות אחרת היא לצאת לטרק באיזור קוסקו, בקניון קולקה, או לעלות עד לאיזור וואראס ולטייל שם. אבל זה עלול לא להשאיר זמן לג’ונגלים. לבסוף, כדאי אולי לתאם עם הבן איזה מקום או שניים שהוא עוד לא טייל בהם [או במקרה הנוכחי, לא מתכוון לטייל בהם בסיבוב הזה], כדי שיהיה לו מעניין יותר.
-
תודה רבה
מה עם הגלפגוס ? ומה עם והמאצו פיצו
-
לא וכןהמאצ’ו פיקצ’ו הוא חלק מהביקור בקוסקו ובעמק הקדוש.
איי גלאפגוס שייכים לאקוודור, והדרך היחידה להגיע אליהם היא בטיסה מקיטו או גוואיאקיל שבאקוודור. זה אפשרי, כמובן, ואני בטוח שגם הבן ישמח לזה. אבל קחו בחשבון שזה כרוך בהוצאה כספית לא מבוטלת, בטיסות בינלאומיות, ובעיקר, שזה עלול לקחת חלק גדול מהזמן שמוקצב לטיול. באופן אישי, פרו מלהיבה בעיניי הרבה יותר מאקוודור, גם אם מכניסים למשוואה את הגלאפגוס.
-
אתה רוצה לראות את כל היבשת בשבועיים וחצי ?
אם אתה חובב צילום של חיות אז הכי מומלץ לסוע לג’ונגלים, לאיקיטוס או פוארטו מלדונאדו . רואים שם בעיקר ציפורים (המון סוגים), עכבישים, צפרדעים, נמלים שונות וכדומה חיות קטנות .
המאצ’ו-פיצ’ו מדהים . לא סתם זה אחד משבעת פלאי העולם . בכלל איזור קוסקו והעמק הקדוש יפה מאוד .
הכי טוב שתתיעץ עם הבן שלך איפה הוא לא היה , או איפה הוא רוצה לטייל שוב פעם ואז תחזור עם שאלות ספציפיות יותר .
-
היי אילן
מחפש בדיוק מידע לשאלה דומה.
בחודש מרץ אפגוש לשבועיים את הבן בפרו.
לא הייתי כלל בדרום אמריקה.
הייתי שמח שתשתף אותי בהמלצותיך.
בר
-
שלום
אני עדין מגבש מסלול