הצילו,שמישהו יעצור אותי מהטירוף הזה בבקשה.
-
מעולה אני מאוד אעריך את זה !
-
אולי צריך לחשוב על זה אחרת
בשביל אנטארקטיקה (וזה היה רק חלק מהמסלול) ממשכורת לא בנקאית בעליל ההקרבה היא הכרחית… לעמוד בין חצי מיליון פינגווינים זה לא הולך ברגל
אני גם אישית מהמחנה ששונא נסיעות קצרות רבות ומעדיף נסיעות ארוכות (ובשנים האחרונות גם לחיות בנדודים בעולם) – זה גם יוצא יותר זול בהוצאה פר יום.
את יכולה לחשוב על זה: מה היעד החלומי שלך, לו הכל היה פתוח? תבחרי, תחשבי כמה זה עולה, ותחליטי שאת עכשיו באופן אקטיבי פותחת חיסכון ל-X זמן ומפקידה כל חודש סכום קבוע, ועד אז שמה את הנסיעות בצד.
אבל אם נחזור להודעה הראשונה שלך, אולי את צריכה לחשוב על זה אחרת. אולי ההתמכרות לדרכים היא לא הבעיה, אלא הסימפטום. אם את מרגישה מתוסכלת או לא מספיק נהנית מהעבודה (שתופסת את רוב שעותייך) ביומיום ולכן את עסוקה באובססיביות בניסיון לברוח, אולי זה הדבר שצריך לטפל בו ולשנות אותו.
זה יכול להיות על ידי בדיקת מעבר לתחום עיסוק אחר, או אפילו שינויים אחרים בחיים שיתנו קונטרה מעניינת יותר ליומיום. אני בזמנו כשהרגשתי כך החלטתי לעבור ל-75 אחוז משרה לתקופה, ובשעות שהתפנו התחלתי תחביבים חדשים, פגשתי חברים, היתה לי יותר עירנות – זה מאוד עזר.
-
חצי הגרוש שלי, ממכורה כמוך.
כל השנים אמרתי שלא משקיעים בקירות אלא בחוויות עד שהבית הגיע למצב של חייבים….
התובנות שלי לגבי ילדים, כשניתן היה נסענו כולנו ביחד, מכיוון שיש לי בנות ששותפות להתמכרות גם מידי פעם היה טיול אמא בת.
אבל….חייבים גם זמן איכות עם הבעל וכמובן גם חייבים זמן איכות עצמאי עם חברה…
כבר הגענו ל4 פעמים בשנה..
אני כרגע בניסיון גמילה, יש לי שתי נסיעות מוזמנות אחת ליוני עם חברה ואחת לספטמבר טיול זוגות.
כרגע עדין מצליחה להתאפק (מאז סוכות), מנסה שלא להזמין כלום עד יוני.
הזמן יגיד אם הצלחתי…

אז נסי כמוני להציב ייעדים קצרים לעמוד בהם, אולי תצליחי יותר.
בהצלחה!!! -
זמן איכות אפשר גם בדרכים אחרות, בארץ, ובפריסה לאורך זמן. לקחת יום חופש ולנסוע עם חברה לפיקניק על חוף ים ליום שלם, למשל.שנית, כמו שאמרתי – אם הנושא הכספי מטריד ובכל זאת רוצים לנסוע, להוריד את עלויות הנסיעות הקצרות: לא טיול מאורגן, לא השכרת רכב, לואו קוסט נטול מזוודה, בלי אטרקציות יקרות, לינה זולה או אלטרנטיבית (בטבע קמפינג למשל), יותר בישול עצמי או אוכל זול יותר וכו’, יש הרבה שיטות. בקיצור – לא להסתכל על “כמה פעמים נסענו” או “כמה זמן היינו בחו"ל" אלא על “כמה זה עלה”. הרי נסיעה יכולה לעלות 20,000 ויכולה גם לעלות רק 3000 באותו משך זמן.
-
-
קצת הגזמת, לא? מקווה שזה סוג של הומור…
עוד רעיון, מה שיכול להוזיל נסיעה, זה לנסוע לפעמים עם חברה. מתחלקים בהוצאות, לרבות החדר במלון.
-
אני לא חושבת שאני מכורה.
אני חושבת שאני רוצה,צריכה את היציאה, לקצת נשמה..תוכן .
שנים עשינו זאת בארץ.הילדים היו קטנים ,משפחה בבניה,דיור,סביבה..
שבוע בים המלח,שבוע בכנרת, עוד סופש פה ושם.טבריה,אפילו נתניה,תל אביב וירושלים..
היום,במחירי סופשים בארץ,אנו קופצים לחופשה קצרה.חולמים קרוב יותר לכיס.
עוזרים לילדים סטודנטים,
טיולי חלום,ימתינו ובינתיים נטייל בהם מהכורסא.
משתדלת לנצל אפשרויות זולות,יש לי מורים טובים מאוד!
ועל שאלה “מה יש לעשות בריגה”? עניתי “לא פחות ממה שיש לי לעשות באילת,או צימר”
מנצלת טיסות של 289 שקל,150 שקל,400...לפני מזוודה.
חולקת מזוודה לזוג,קונה יותר בגדים בחו”ל..מה לעשות זול יותר.שכחתי מה זה לקנות נעליים בארצינו.
חופשה ב1800 שקל לזוג בבודפשט כולל טיסה מזוודה ומלון עם א.בוקר? הולך!
לא חייבת קמיפינסקי,לא חייבת סופיטל.מיקום מרכזי,שיבחר לפי עונה וצרכים אישיים. לא חייבת ארוחת בוקר ב25-30 יורו..
אם נאכל פחות סוכרים,חביתות ועוד,נספיק לנסוע עוד כמה שנים בבריאות טובה יותר.
בטיול עירוני,יש מיליון אפשרויות לכל כיס..
לא חייבים לבשל לבד (אפשר), לא חייבים קמפינג או הוסטל,למרות שגם זה לא מילה גסה..
חזרתי מסופש עם חברה בריגה,דצמבר,שווקים,ריחות,אוכל טוב,בתי קפה עם מוזיקה חיה, יין חם, עיר עתיקה מתוקה,מלון מרכזי ממש מטר מכיכר (אחת הכיכרות) עלה 763 שקל לאדם כול טיסה,מזוודה,מלון וא.בוקר. לילה בצימר,,
להמתין שנים לטיול? כבר לא בגילינו . אם כבר אקח טיול בתשלומים.
-
המלצתי,תקנו ג’יפ צאו לטייל במדבר ,בגליל המערבי ברמת הגולן טיול של שישי/ שבת באביב אפשר כבר לצאת שישי שבת עם לינה בחאן זה מה שאני עשיתי לפני יותר מעשור כי פשוט לא יכולתי לעצור את ההתלהבות מבריחה מהשגרה כך תמלאי את המצברים בהצלחה!!!
-
לקנות ג’יפ זה לא ממש עונה על הבעיה שהיא מרגישה לא נוח עם ההוצאות הכלכליות הכבדות…שוב, חו”ל זו לא הבעיה. היא מדגישה שהבעיה היא העלות הכלכלית. לכן המלצה על חופשה יקרה בארץ לא תעזור, או על הוצאות אחרות. בגלל זה אפשר או להוזיל את הנסיעות (ואסכים עם אמה, יש הרבה דרכים לעשות את זה, ולאו דווקא באוהל או בבישול עצמי), או לצמצם את כמותן, או להוזיל את עלות ההוצאות בשגרה בישראל.
ואם החשש הוא שההתמכרות לחו”ל נובעת מהרצון לברוח מהעבודה, כדאי לטפל ברצון וממה שהוא נובע, כי הנסיעות הן רק הסימפטום.
-
וואו המומה מכמות התגובות בפורום ובהודעות הפרטיות.
קיבלתי קצת תחושה כאילו יצאתי מהארון עם הווידוי.ויש כאלו שאף מזדהים איתי אך לא מוכנים להודות.
לאחר קריאת כל התגובות להלן המסקנות שאספתי מכולם יחד.
1.זה בסדר ומותר לי.זה בהחלט בה על חשבון דברים חומריים(אפילו מנקה לא מחזיקה).
2.חשוב לעשות זאת בצורה מושכלת.
3.לנסות לדחוק סיפוקים.
4 למצוא את האיזון הנכון.
5.מקסימום ילדיי יקבלו 1/3 דירה,אבל חוויות וזיכרונות ילוו אותם לכל החיים.
6.להוריד את תדירות הנסיעות על מנת שזאת תהיה חוויה מיוחדת ולא להפוך את זה למשהו שבשיגרה.
7.להגדיר תקציב שנתי ולנהל אותו נכון שיהיה מיועד לשבירת שיגרה(למשל 15% מההכנסה השנתית שלנו)ברגע שנגמר התקציב,נגמרה החגיגה.
8.שבירת שיגרה אפשר לעשות גם בארץ(עושה גם את זה).
9.לחסוך ליעד שמאוד חשקה נפשי בו(איך בא לי שייט בפיורדים הנורווגים).
10.לסגור על יעד תקופה ארוכה מראש ולהתרכז בו.לנסות להיות פחות ספונטנית.
11.לחסוך עלויות-גם כך מעדיפה דירות על מלונות,אוכל רחוב על מסעדות.
12.לטפל בבעיית חוסר הסיפוק בעבודה,אולי לשנות תחום באותה המסגרת.
למי שלא יודע עובדי בנק זכאים למימון מלא בשכר לימודים אקדמאים.
זהו ויתור ענק מצידי אותו אני עושה למען עתיד ילדיי.מפצה את עצמי במה שאני אוהבת.
13.למלא את חיי בעיסוקים נוספים-יש לי,ריקודי עם אהבתי השניה.מתנדבת למען הקהילה.
14.לא שוללת ייעוץ.
מקווה השנה לצאת לדרך חדשה עם ראייה גם לעתיד,להרגיע את המינוסים בחשבון ,לעבוד על עצמי ולהרגיש יותר שלמה עם מה שאעשה.
תודה לכל אחד ואחד.
עזרתם מאוד.
-
לא אאריך בדברים ואשתדל להיות תמציתי.
1.סעי כמה שאת יכולה ותיהני כמה שאפשר.
2.אל תחששי מילדיך ואל תמנעי מעצמך בכדי להוריש להם.
3.ילדים יאהבו את הוריהם אותו דבר אם יקבלו שליש דירה בירושה או דירה שלמה.
4.אין לך שליטה על מה שתתני לילדים.מחר בת או בן יכולים להתחתן וחס וחלילה להתגרש וחצי דירה שנתת תעלה באוויר יכול להיות שביתך האהובה ביותר תינשא למניאק שייהנה מהכסף שלך וישים עליך קצוץ.
5.מסכים שעדיף נסיעות זולות וקצרות רבות מאשר נסיעות מעטות וארוכות ויקרות.
6.אם לא תנצלי את כספך הוא יכול גם להעלם באיזו מפולת בנקים קרובה חס וחלילה ואז בכל מקרה לא תיהני מכספך.
בקיצור תיהני כמה שאפשר כל עוד אפשר.
-
הערה: נסיעות קצרות רבות זה לא בהכרח יותר זול מנסיעה אחת ארוכה (מניסיון, כמעט כל מסעותיי ארוכים ובעלויות מגוחכות). גם נסיעה ארוכה זה לא בהכרח ליעד יקר עם טיסה יקרה כמו אוסטרליה, גם לאירופה אפשר לנסוע לזמן ארוך. לדוגמא – 4 נסיעות בשנה לאירופה שכל אחת ל-4-5 ימים, גם אם מצאתם טיסות לואו קוסט, נניח, ב-200$ בלבד כל פעם, והנה הוצאתם 800$ על טיסות. נסיעה אחת לשלושה שבועות באירופה היתה מאפשרת להוציא את המחיר על הטיסה פעם אחת.לכן אמרתי: להתמקד בכמה זה עולה לשנה, לא בכמות הנסיעות או באורכן.
-
גם יכול להיות שהבת תתחתן עם הבן של איזה מיליונר ותקבל בית פרטי עם בריכה

רק אומרת...
-
מציע להתרכז ב 3 נושאים לשיפור ולא 14צריך מספר ראלי