הכנסת מזון לניו זילנד
-
מכיוון שאני דתית אשמח לקבל רשימה מפורטת של מצרכים שמותר להכניס לניו זילנד.לדוגמא-האם מותר להביא טחינה,חומוס,פיצוחים באריזות המקוריות,אבקות מרק באריזות מקוריות
תודה רבה רבה
-
לפני שרצים לארוז ולסחוב מזוודה של 20 קילו מלאה במוצרי מזון, כדאי לברר האם בכלל יש בזה צורך. אפשר להשיג בניו זילנד מוצרים כשרים, גם במקומות מיוחדים וגם בחלק מהסופרמרקטים הגדולים.פירוט מלא כאן:
http://ahc.org.nz/wp-content/uploads/Kosher-Kiwi-Guide-updat ed-20october-2016.pdf
קחי בחשבון שבניו זילנד מאוד מאוד מחמירים בנושא הכנסת מזון, ולכן גם אם נדמה לך ששמרת על ההוראות מומלץ מאוד להצהיר על הכל. כן, יפתחו את התיק ויבדקו. אבל אם לא הצהרת ויתפסו אותך, זה יכול להיגמר בקנס של מאות דולרים. עדיף תמיד להיות זהירים ולהצהיר על הכל, מקסימום יחרימו.
בגדול, מותר מוצרי מדף שארוזים באריזה מסחרית (כלומר, לא משהו שארזת בבית או פיצוחים שקנית על משקל), שלא צריכים קירור, ושהאריזה לא נפתחה. מעבר להגבלות על אלו מוצרים מותר להכניס, יש גם הגבלות על כמה משקל של מזון מכל סוג מותר להכניס. כך שאם את נוסעת לכמה שבועות, הבאת אוכל לכל הזמן הזה אינה ריאלית – וכאמור, אפשר להשיג מצרכים כשרים בניו זילנד, אז גם אין טעם לסחוב הכל.
https://mpi.govt.nz/travel-and-recreation/arriving-in-new-ze aland/bringing-food-for-personal-use/
-
אנחנו הבאנו (לפי יותר מ-10 שנים) תיק עמוס בחטיפים ומנות חמות (השקיות, לא מארז כוס פלסטיק). הצהרנו מראש ובכל זאת לאחר הנחיתה לקחו אותנו הצידה בכדי לפשפש עד אין קץ בתיק – אך הכל עבר בשלום. חשוב שהאריזות מקוריות וסגור לגמרי.
לגבי קניית אוכל כשר, אני מתאר את המצב לפני יותר מעשור, לא מצאנו הרבה מקומות שיש בהן כשר ומתי שכן, לא היה מבחר ומחיר יקר בטירוף (קנינו חלה לשבת ב-15 דולר נ”ז, לדוגמא).
אני רק אוסיף, אשתי שמרה את נושא הכשרות יותר ממני ופשוט בדקה לפני איזה דגים מותר לאכול ובישלנו לבד מוצרים כמו ביצים ואורז (בכלים מפלסטיק שקנינו שמה, סבון כלים וכו’).
-
כאמור, אם מצהירים על משהו הם יבקשו לפתוח את התיק, אבל אם הכל בסדר ולפי החוק הם לא עושים בעיות כלל וכלל. בגלל שהם מאוד קפדניים, ההמלצה שלי היא להצהיר על כל דבר קטן שיכול להיות בעייתי – ומבחינת הניו זילנדיים זה גם היה להצהיר על נעלי הטרקים ומקלות ההליכה שלי ששמשו אותי לטרקים בקוריאה. הם שאלו כמה שאלות, העיפו מבט בנעליים ושילחו אותי לדרכי.עדיף להימנע מבעיות ולהצהיר, כי אחרת חוטפים קנסות איומים, שלא לדבר על כך שהכנסת מזיק לניו זילנד בטעות עלולה להרוס את ענף החקלאות ולפגוע קשות בעולם החי והצומח בטבע היפה שם.
נתקלתי בכמה וכמה מטיילים שומרי כשרות שטיילו לפרק זמן ארוך, והם הסתדרו, כולל כשרצו להכין ארוחות גדולות. כנראה שיש מספיק מוצרים כשרים שאפשר לקנות ולהכין מהם. אם מטיילים ברכב (ותכלס בניו זילנד רצוי מאוד לטייל ברכב) אפשר להעמיס במקומות שיש בהם יותר מבחר, כמו אוקלנד.