אמנם באיחור אלגנטי מחנוכה אבל....
-
-
אחלה של דיווח. לאחר כעשר פעמים שהייתי בצילרטל אני בהחלט מזדהה עם מה שרשמת.
בהחלט מדהים איך על ההר כמעט אין שלג, אך המסלולים כמעט כולם פתוחים. אני הייתי כשבוע לפניך והקישור להוכפוגן היה פתוח על ידי מסלול אחד (לא רע בכלל). מוזר איך תוך שבוע הכל התפוגג. שמתי לב שהם לא משקיעים ברכבלים ובמסלולים בקישורים בין האתרים, למרות שהיו המון תותחי שלג לאורך המסלול. נראה לי שכל צד רוצה שהשני ישלם

הזהרתי לגבי המסלול האדום שיורד לעיירה בקלטנבאך, אין לי מושג למה הם לא מסמנים אותו כאקסטרים. הכי גרוע הוא שמה שמחבר אליו זה מסלול שחור כיפי שמסתיים בבת אחת במסלול מכשולים נוראי, מוגולים בגודל של הר, אפילו רוזמר שמומחית כבר במוגולים לא הייתה יכולה לגלוש שם כי זה לא ממש מוגולים אלא סתם מסלול לא מטופל ברמה קיצונית. לדוגמא, כשגלשתי ב”מסלול” פתאום הופיע לו הר בגובה שני מטר אשר חסם את כל המסלול הצר, מזל שהיה רווח פיצפון בין ההר לקיר. הכתף שלי עדיין לא החלימה מלפני חודשיים כשנפלתי שם.
הינטרטוקס בהחלט מדהים אך ממש לא מתאים למתחילים, החברים המתחילים שלי שגררתי לשם קיללו אותו כל היום.
מאחל החלמה לחברך המורה.
צריך להזהר מכל השחורים/אדומים הללו שיורדים לעיירות. בדרך כלל הם המסלולים האחרונים שגולשים עליהם, השלג תמיד חרא בגלל הגובה, העייפות מצטברת כי זה כבר סוף היום והכי חשוב – התאורה לא משהו, כמעט מחשיך וגם בדרך כלל יש עליהם צל מההר.
-
כנראה שהאברהרטר זה ענין של מזלירדתי את המסלול 3 פעמים. מהן פעמיים ברצף (ז”א – ירדתי בלי לעצור, עליתי בגונדולה, משם ימינה לכסא שמעלה למסלול 4 ומשם ירדתי את כל הההר שוב ברצף). רק בכמה מאות המטרים האחרונים היה לי קשה. לא ראיתי אפילו את נכדו של המוגול שהציק לשלגון.
המעבר מצילרטל ארנה לגרלוס הוא “צרפתי” – כסאות לא מחופים במעברים מוכי רוחות. לא אופייני. יותר נהניתי ביום שעלינו לגרלוס במכונית ומשם גלשנו לקנינגסלייטן והוכקרימל.
שחור מס’ 10 שיורד מצילרטל ארנה לעיירה אכן מצריך עבודה וטכניקה. אבל זה כיף שאפשר לרדת את כל ההר במכה.
-
מ. פולני, בקלטנבאך, זה לא מוגול אחד אימתני אלא כל המסלול מתחילתו ועד סופו היה משובש (פשוט אין לי כבר מילה אחרת לתאר אותו). תבין שאני נפלתי, או יותר נכון קפצתי קדימה ללא שליטה ממש בסוף השחור ותחילת האדום שיורד לעיירה כי ההרים במסלול כבר היו מתחילתו. אני שמח לשמוע שכבר סידרו את העניין.
גם המעבר מקלטנבאך להוכפיוגן ובחזרה מתבצע ברכבלים “צרפתיים” , קפא לי התוכעס שם. שם גם לדעתי קיבלתי את הצתננות שליוותה אותי מיום נתחיתתי בארץ.
-
אני נוטה להסכים עם שלגון. בכל הפעמים שהייתי בקלטנבך תמיד החלק האחרון הוא במצב הכי גרוע מבחינת תשתית. וכן, גם אני זוכר לרעה את החזרה מגרלוס לארינה. קפאנו למוות שם מצד שני ה -“הלוך” היה נורא נחמד וזה יוצא יופי של סקי ספארי בהלוך חזור. מה עוד שהנסיעה לגרלוס באוטו יכול ה להיות קצת מייגעת אבל זה שווה. המרחב שם נורא יפה. ומבחינת התחושה נותן הכי תחושה של “מרחב” משהו שדומה לאישגיל. אולי המצב האידיאלי זה לגלוש בכיוון אחד ולחזור בהסעה כלשהי מגרלוס. מישהו מתנדב לבוא לאסוף את הגולשים?

-
תגובות לשני המגיבים מעלילא שמעתי אף אחד מהמקומיים אומר הוכפיוגן. זה כנראה באמריקאית. האומלאוט לא משמש להגיה כ YOO.
אחד הביטויים שאני לא אוהב הוא “סקי ספארי”. מי שאוהב (ויש בפורום הזה לא מעט) – שיבושם לו.
אפשר להגיע מגרלוס לצל אם צילר בסקי בס. כמובן – אפשר גם בכיוון ההפוך.
-
אני מבקש לדייקאני מעולם לא רשמתי הוכפיוגן אלא הוכפוגן.
אתה מתבלבל ביני לבין yohanand.
לגבי גרלוס, הנסיעה ברכב אכן ארוכה יחסית. פעם חזרתי משם בסקי בס. חיכיתי עשרים דקות או חצי שעה לאוטובוס בקור. וזכור לי שהנסיעה לקחה כשעה (!) עד לחניה של הארנה. בנוסף האוטובוס היה מפוצץ בסוף היום. מאז נשבעתי לא לעשות זאת יותר.
האם יש בכלל הגדרה למושג סקי ספארי?? מהיכן המושג הזה הגיע? אני מכיר את המושג רק מהפורום
-
אני מצטט את המלומד שלגון:“גם המעבר מקלטנבאך להוכפיוגן ובחזרה מתבצע ברכבלים “צרפתיים” “
ותיקון אידיש – טוכעס ולא תוכעס
-
וואו, ההוכפיוגן הזה התפלק לי, ואני מאשים את yohanand!!
האם אתה שופט אותי על פי הוכפיוגן אחד או עשרות ההוכפוגנים שרשמתי בעבר ?
ככה זה בחיים, טעות אחת יכולה להרוס הכל

-
חווינו חוויה דומה לפני כמה שנים בירידה מקלטנבאךמסלול מספר אחד בקלטנבאך, מתחיל שחור ועובר לאדום, מוגדר גם מסלול זהב, הוא הרבה פעמים קטסטרופה. מוגלים ענקיים. אנשים נופלים כמו זבובים.
הגענו למטה מותשים לגמרי עם רגליים תפוסות.
נקודת אור אחת – ממש בקצה הירידה יש בר קרחנה של אפרה סקי, שם ניתן לשחרר את כל הגוף...

ד.
-
ההיסטוריה תשפוט אותך לפי מספר הפעמים שעשית את הוכפוגןוכל המרבה לגלוש בצילרטל – הרי זה משובח
(בעיקר אם מתרחקים מפנקן/הורברג)
-
הוכפיוגן או הוכפוגן, מה זה משנה....העיקר שיש הבנה על איזה מקום מדובר.
לגבי סקי ספארי, המקור בקיצביל. היה מסלול היקפי באתר שנקרא סקי ספארי. כן זה היה בעבר עם התמונה של הפיל והחצים יש לי עדיין את המפה מ-92. היום אני לא רואה אזכור של זה, אבל המונח נשאר פה בפורום.
המושג מתאר טיול מקיף על המגלשיים ברחבי אתר הסקי.
-
אלדד, צר לי על חוסר המזל שתפס אתכם.החלמה מהירה לחבר.
מקווה שיהיה טוב שם בפורים, במיוחד שזו יציאה לסקי לאחר שנתיים “יבשות”.
מקווה שאזכור את תנוחת הסנופלאו.
-
פולני- נהיית “פולני” אני משתמש במונח “סקי ספארי” לתאר טיול ברחבי האתר שהוא מאורגן. זאת אומרת שאני מתכנן מראש לאן גולשים ואיך חוזרים. מכיוון שאני זה שבד”כ אמון על הניווט אז אני זה שמתכנן. לפעמים סתם גולשים באקראי לאן שבא וכמה ואיך שבא. ולפעמים אנחנו יכולים לעשות מסלול היקפי סביב האתר, או לגלוש לנקודה מסוימת ובחזרה. סוג של גלישה עם “מטרה”. להגיע לכאן, אח”:כ לשם ולחזור דרך שם אחר. אם יש לך מינוח טוב יותר לזה אשמח ללמוד ולהפנים
. -
המקור של ה"סקי ספארי"ממפת מסלולים ישנה מקיצביל.
-
וואו, אני לא מאמין שמצאת את זה. זה באמת מ 92?
-
גם אני זוכר לרעה את החלק האחרון של המסלול שיורד לקלטנבךהתאור על מוגולים בגובה שני מטר אולי קצת מוגזם אבל המסלול הזה תמיד צפוף בטירוף בסוף היום, השלג בשליש התחתון שלו די סלאשי ולקראת הסוף המסלול גם ממש צר בחלקו וזה הופך לקטע הישרדותי.
משום מה תמיד מתעקשים לרדת אותו על הסקיס ולא לחתוך לגונדולה (כנראה אחרי וותק מסויים על השלג זו פאדיחה...)
חבר שלי נפל שם באחת הנסיעות ושבר את כף היד, נאלץ לעבור ניתוח בארץ.
אבל לדעתי זה החלק היחידי שיש מילה רעה להגיד עליו בקלטנבך, מבחינתי האתר הזה נכנס בקלות לעשרת הטובים בעולם למרות שהוא לא גדול…
והקייזרשמארן באחת המסעדות שם נכנס אפילו לשלושת הגדולים….
-
תגידו, לאף אחד אין עבודה הבוקר?או שסתם יום חמישי הגיע….
-
אני מעדיף את הצילרטל ארינה מעבר לכביש. בעיקר כי קלטנבך, בכל הפעמים שביקרתי בו, תמיד היה נורא עמוס במרכז. גם תורים במעליות וגם החלק המרכזי משמש ללימודי גלישה במאסות ואתה מוצא את עצמך עושה שמיניות בשלג על מנת לא להתנגש באף אחד. עדיף כמובן לעבור לאיזור של ההוכפוגן “מאחורה” . אבל בסוף זה עניין של העדפה אישית.
-
לגבי קלטנבאך, אני ממליץ רק לגולשים מתחילים לעבור שם, אחרת זה סתם סרבול עם כל התורים שיש שם ועד שמגיעים להוכפוגן. הכי טוב זה לנסוע עוד כ 10-15 דקות ולחנות בהוכפוגן. תמיד יש שם חניה שמאוד קרובה לגונדולות. עדיף לנסוע עוד רבע שעה בנוף יפה מאשר לגלוש כ 40 דקות (אולי אפילו יותר) מקלטנבאך עד הוכפוגן.