התייעצות/התלבטות לטיול צרפת עם ילדים
-
אנחנו 3 משפחות עם ילדים בגילאים 6-14.
מתכננים בקיץ טיול שבועיים בצרפת בחלוקה של 5 ימים בפריז והשאר באחד האזורים בצרפת. ההתלבטות שלי – איזה אזור לעשות בצרפת- קיבלתי המלצות על איזור דורדון-פריגור, חבל האלפים הצרפתיים, חבל נורמנדי, עמק הלואר ואני ממש מתלבט איזה אזור לעשות.
אנחנו אוהבים כמובן טבע, אטרקציות לילדים כמו מגלשות ופארק חבלים , עיירות ציוריות בקיצור אין משהו ספציפי אלא שילוב של הכל.
אשמח מאוד להמלצות.
תודה רבה רבה יאיר.
-
מנסה למזער את ההתלבטות
בהנחה שטיסות נרכשו לפריז הלוך וחזור
בהנחה שפריז בכל מקרה חלק מהטיול שותה 5 ימים מתוך 14- כלומר נותרו לך 9 ימים.
היעד של האלפים -רחוק- ומתאים יותר לטיסה לג’נבה- הייתי שומרת אותו כיעד לטיול אחר.
היעד של דורדון-יפיפה,מצוקי,נהרות,מערות (אין מגלשות הרים, יש פארקי חבלים,פעילות נהרות ועוד). הבעיה---- המרחק מפריז כ550 ק”מ כלומר יחייב לינת דרך אחת לפחות בכל אחד מצירי הנסיעה.
היעד של לואר-לדעתי, 9 ימים זה “יותר מדי” ללואר, גם אם המיקוד הוא בלואר המערבי היותר אקטיבי- בתחום של שבוע להערכתי ממצים אותו (כמובן שתלוי בקצב המשפחתי,העדפות וכו-כי אפשר לעשות גם כל יום טיול אופניים ולא לשבוע -אני מתייחסת ל”ממוצע” )
היעד של נורמנדי- דווקא מתאים ל9 ימים, מחייב בין 2-3 לינות .
נקודה נוספת שכדאי שתביאו בחשבון שלינות בבתים,דירות,חוות-ברוב החבלים בצרפת ובוודאי בקיץ מוגבלים לימי כניסה שבת-שבת , כדאי שהמסלול יביא זאת בחשבון.
-
בשנה שעברה היינו עם הילדים בצרפת כ10 ימים.
עשינו מסלול של שבוע בלואר, יומיים במונט סט מישל ו3-4 ימים בנורמנדי.
מסלול מאוד מגוון ומעניין.
-
היינו בהתלבטות הזו. הילד ביקש אייפל, והחלטנו לזרום. קנינו כרטיסים לפריז, ואז נשאר ״רק״ לתכנן את הטיול. לא הצלחתי להתלהב מנורמנדי + לואר.
בסוף החלטנו לנסוע לאיזור הארדנים בבלגיה (נסיעה של שעתיים וחצי – שלוש) ולהיות שם שבוע, בצימר קרוב לדינאנט. היה מעולה !!!