מהפכה בשירות המוניות מנתב"ג
-
הסעת נוסעים מהשדה לא תוגבל עוד לתחנת מוניות אחת – אלא תותר לכל מונית רשומה פנויה.
הזכיין שייבחר במכרז להפעלת השירות אמנם יפעיל בעצמו מוניות מהשדה – אך יתפעל למעשה פלטפורמה משותפת עבור כלל המוניות שבאות בשערי נתב"ג.
תכלית המהלך היא להפסיק את העיוות שבגינו 70% מהמוניות שמסיעות כיום נוסעים לנתב"ג – יוצאות מהשדה ריקות, בגלל המונופול שניתן בידי רש"ת לתחנת הדר-לוד.
עקב כך, נאלצו המוניות לגלם את מחיר החזרה גם בתשלום שנגבה מהנוסעים אל השדה – וזה האמיר בהתאם.
-
כמובן שאם הרכבת היתה פועלת 7 ימים בשבוע היינו צריכים פחות להסתמך על מוניות יקרות.
ועכשיו חשוב שבעתיים עם קווי בית שאן וכרמיאל החדשים.
-
כל צעד בכיוון של הגברת התחרות הוא חיובי ומשמח.
עם המשפט “נאלצו המוניות לגלם את מחיר החזרה..” אני לא מסכים.. הם לא נאלצים אלא מבקשים את המחיר הגבוה ביותר שהם יכולים. ככל שיש לנוסע יותר אפשרויות כך המחיר יפחת.
-
כל נושא שמעלים בפורום אתה מגיע לשבת. אין כל קשר למחירי המוניות ושבת. גם בימי חול יש תור למוניות. הסיבות למחירים הגבוהים תוארו במדויק מפי יוזם הפוסט.
-
וכי למה אין קשר ?
אם יש תחבורה ציבורית רק בחלק מהשבוע אז הביקוש למוניות הפרטיות גובר.
כלומר אם היתה אלטרנטיבה למוניות בדמות רכבת 7 ימים בשבוע ופעילות תכופה, הביקוש למוניות הפרטיות היה בהכרח יורד וכך גם המחיר שאנחנו משלמים על תחבורה.
-
6 ימים בשבוע יש רכבת. בגלל יום אחד שאין מחירי המוניות יקרים. הלוגיקה שלך מעוותת. אל תערב את הרגשות שלך עם שקולים כלכליים.
-
“יש רכבת” זה לא בהכרח מועיל – כן, יש רכבת שמגיעה לנתב”ג (שכמובן שביומיים שנזקקתי לה היא היתה מושבתת, וזה היה פעמיים בימי חול, ובכלל יש ימי השבתה לעתים די קרובות), אבל לא בהכרח יש איך להגיע אליה. כשהיתה לי טיסת בוקר מוקדמת, לא היה אף קו אוטובוס או רכבת אחרת שמגיע מהעיר בה גרתי (עיר גדולה במרכז) לאף אחד מהמקומות בהן עוברת הרכבת, כי אין תחבורה ציבורית בלילה. וגם כשיש בשעות אחרות, לפעמים זה כה מסורבל שזה לוקח שעות כי התחבורה הציבורית בנויה גרוע בישראל, גם באמצע השבוע. זה גורם לכך שהרבה פעמים אין אלטרנטיבה סבירה למוניות, גם בימי חול ובוודאי בסופי שבוע וחג. -
וגם יש רכבת ואוטובוסים חמישה וחצי ימים בשבוע, בלבד ועל זה אפשר להוסיף עוד חגים ומועדים.
כך שאם נעשה השוואה בין שעות הפעילות של נתב”ג לשעות הפעילות של הרכבות והאוטובוסים נגלה אי התאמה לא קטן שמביא לתלות במוניות כאלטרנטיבה יחידה.
-
כמי שמשתמשת באופן קבוע כמעט ברכבת כדי להגיע ולחזור מנתב”ג
ברור לי מראש בהזמנת הטיסות שאני לוקחת בחשבון את עיתוי ההגעה לנתב”ג- בדיוק כמו שמישהו לוקח בחשבון טיסת בוקר או לילה או הפסד “עוד” יום עבודה, תעדוף לטוס/לחזור בסופשבוע ויתר שיקולים.
אז כן – הרכבת נוסעת 5.5 ימים בשבוע.
אז כן- התחבורה הציבורית במדינת ישראל לוקה (מאד) בחסר.
שנדון באיכות התחבורה הציבורית? בהסכמי קואליציה?
לא זה המקום.
טוב שיש מוניות
טוב שיש שינוי בגישה של משרד התחבורה לבלעדיות של מוניות.
צעד קטן ……
-
וחייבים לציין עוד צעד חיובי בכיווןהאוטובוס הישיר מירושלים לנתב”ג שהחל לפעול בשבועות האחרונים, כל שעה עגולה, 24 שעות ביממה [אם כי גם כאן, למרבה הצער, לא בשבתות וחגים]. עולה 16 שקלים לכיוון, נוח ומרווח [למרות שסיפרו לי שבאמצע היום עלול להיות צפוף מאוד], עם אינטרנט אלחוטי חינמי, ומגיע אל הטרמינל עצמו, ולא אל צומת אל-על המקוללת. מדהים שלקח כל כך הרבה שנים לחבר כך את בירת ישראל לנמל התעופה שלה, אבל לפחות עכשיו אפשר לנשום לרווחה. והלוואי שהתחרות תגרום גם למוניות האנטי-שירות האיומות של ‘נשר’ להשתפר קצת, כדי שגם בשבתות נוכל לנסוע כמו בני אדם.
-
רשות שדות התעופה הכפילה את העמלה שתגבה מכל מוניתרשות שדות התעופה הכפילה את העמלה שתגבה מכל מונית שתעזוב את השדה - ל-11 שקל לנסיעה.
בידיעה שאלה יגולגלו לבסוף על הנוסעים…
.
-
יש מגוון סיבות למחירים הגבוהים ולצורך בפיקוח ממשלתירובם נובעים מחוסר תחרות.
אין תחרות בין תחנות של מוניות, אני מקווה שהנושא הזה עכשיו מטופל ויביא תוצאות.
אין תחרות בין מוניות לנסיעה מיוחדת לבין תחבורה ציבורית לאזורים נרחבים בארץ ובמשך חלקים נרחבים מהזמן, שבתות מועדים ובלילה.
תחבורה ציבורית טובה לעמק כבר השתפרה, התחבורה לבירה גם כן באוטובוס אחת לשעה שהרבה יותר טוב מכלום.
הנושא שלא מטופל הוא הזמנים, גם מבחינת הימים בשבוע וגם בשעות ביממה.
לדעתי צריך לברך על שיפור התחרות שמצוין כאן בלי קשר לחוסר תחבורה ציבורית בשבתות ומועדים כשם שצריך לדרוש תחבורה ציבורית בשבתות ומועדים בלי קשר לשיפור התחרות בין תחנות של מוניות
-
יגלגלו עליי עוד 5.5 שקלים כל פעם שאני נוסע לחו”ל?
שאלה יהיו הצרות שלי.
אגב, מי שמעוניין במונית לנתב”ג, גיליתי שלהגיע לשם עם מוניות רמלה-לוד הרבה יותר זול מלחזור איתם. כי הם ממילא חוזרים לשם. יש מחירון באתר.
-
נהגי המוניות של הדר לוד גובים את המחיר המדוייק שנקבע ע”י משרד התחבורה.
וזכותם לגבות פחות, אך בשום אופן לא יותר. נהגים שנתפסים גובים יותר, נשפטים, נקנסים, ואפילו מודחים מהתחנה. למחיר הנסיעה יש להוסיף אגרת נמל של 5 ש”ח. וד”א, הנהג משלם לתחנה 7 ש”ח כאגרה, ומקבל בחזרה מהנוסע 5 ש”ח. זהו נוהל שקיים גם בשדות אחרים בעולם ואפילו גבוה יותר. בניו זילנד שילמתי 10$ נוספים כאגרת נמל. גם יש תוספת תשלום על מזוודות, זה בחוק. התשלום אל נתב”ג נמוך יותר כי זהו מחיר מבצע, שקיים תמיד, כדי שהמוניות לא יחזרו ריקות. כל זמן שהנהג לא גובה מעל החוק, הנהג בסדר. כל אחד יכול לבקש הצעת מחיר מודפסת מהמונה או לבקש להפעיל מונה. תחנת הדר לוד פועלת ע”פ חוק ולפי מכרז, כך שיש לבוא בטענות רק למשרד התחבורה ולרשות שדות התעופה.
למען הגילוי הנאות, עבדתי כמה פעמים בתחנת נתב”ג כנהג מונית. האמת, מאוד נהניתי. ואם מישהו חושב כאן שמרוויחים שם הרבה כסף, זו טעות גדולה. להערכתי הגעתי שם למשהו כמו 30 ש”ח לשעה. (כולל שעות המתנה רבות שאין נחיתות ואין נוסעים).
אילן.
-
"מי אישר להכפיל את גביית האגרה מהמוניות בנתב"ג?" -
עושה לך טוב על הנשמה שהממשלה גובה ממך עוד מיסים?האגרה לנוסע קפצה ב 90% ב-8 שנים והחגיגות על חשבוננו רק גדלות.
מבין למה לכל מקבלי ההחלטות לא כדאי להחליט שתהיה תחבורה ציבורית טובה מנתב”ג?
יאללה נוסיף להם עוד כמה שקלים מס, יקטרו ולא יעשו כלום, עם עם נשמה של עבדים
-
מוניות משדה תעופהגם בשדה התעופה של אילת אותה התופעה כמו נתב”ג
נהגי מונית צדים לקוחות ולוקחים אותם למגרש סמוך שם חונה המונית. (בנתב”ג מעלים אותך קומה).
בשדה דב יש תופעה מקוממת של נהגי מונית שיוצאים ריקים מהטרמינל ואסור להם לקחת נוסעים כי הבלעדיות היא של מוניות קסטל והנוסעים מחכים למוניות הרשמיות שלא מגיעות.
-
"Gett" ומוניות "הדר" זכו במכרז המוניות מנתב"ג -
המכרז בסכנת קריסה. כנראה יבוטל.המכרז כנראה יבוטל.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4965157,00.html
-
" הדר " רוצים להמשיך את החגיגה...נהגי “הדר” רוצים להמשיך בחגיגה העליזה..
של 40 שנות מונופול.
מה שטוב ל Gett לא טוב להם...
במקביל איגוד נהגי המוניות הארצי יצא בימים האחרונים בקמפיין נגד Gett
זה משהו כמו שארגון סוכני הנסיעות יצא בקמפיין נגד רכישת כרטיסי טיסה
באינטרנט...