ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האם יש סוג של אנשים שטסים להודו?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    19
    3859
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Oded.H
      Oded.H נערך לאחרונה על ידי

שלום,

רציתי לשאול אם לדעתכם יש סוג מסויים של אנשים שבוחרים לטוס להודו? לדוגמה, אנשין שמחפשים את עצמם. או אולי אנשים שמחפשים שקט.  או שזה יעד שפתוח לכלל הסוגים.

מה הדיבור?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ran222
        ran222 נערך לאחרונה על ידי

אין סוג ספציפי

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

הודו היא מדינה ענקית, עם אזורים שונים עם אופי שונה לגמרי. כך גם המטיילים שבה – מכאלו שמחפשים “רוחניות”, דרך תרמילאים שמחפשים כיף זול, חובבי טרקים, חובבי תרבות ועד תיירים עשירים בחופשות יוקרה.

• shimon amar
            shimon amar נערך לאחרונה על ידי

אני אוטוטו בין 57 טס בעוד מספר ימים להודו בפעם ה- 19  אז איזה סוג אני?

• רוני סופר
              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

שמעון – 19 פעם ועוד לא מצאת?

עודד- למה השאלה? איזה אינפורמציה חיונית תקבל מהתשובות? במה זה יעזור לך לקבל איזושהי החלטה?

• shimon amar
                shimon amar נערך לאחרונה על ידי

רוני בגילי אין לי זמן לחפש

• גילי ט
                  גילי ט נערך לאחרונה על ידי

שאלה שיכולה להתפתח לדיון מעניין.

אני מקווה שרן אמיתי יוסיף תגובה, בשבילי הוא הודו והודו זה הוא.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • Oded.H

אני מעוניין לטוס להודו, ועניין אותי לדעת מי "האוכלוסייה" שטסה לשם ולמה.

​​​​​​תמיד יש בי התלבטות בין טיול ארוך לדרום אמריקה, לבין הודו.

• ran222

הייתי בטיולים ארוכים ב2 היבשות האלו.

זה לא צריך בכלל להיות שיקול רלוונטי עבורך. לא שיקול ראשי ולא מישני.

בכל אחת מהיבשות (כמו בכל מקום בעולם) תמצא אנשים מסוגים שונים, בגילאים שונים עם אופי שונה וסוג טיול שונה. וכל אחד טס משיקולים שונים.

אתה מדבר כאן על יבשת ועל תת יבשת, לא על מקומות קטנים עם אטרקציות ספציפיות שניתן לאפיין את המטיילים במדויק.

זה קצת כמו לשאול מה אופי המטיילים בארה”ב...אין שום תשובה ברורה שאמורה להשפיע על השיקולים שלך.

• רוני סופר
                        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

לא מצאתי נתון סטיסטי לגבי מספר המטיילים הישראלים בהודו, אבל הערכות, ממאמרים שונים, מדברות על כ 50,000 ישראלים המטיילים מידי שנה בהודו.

האם אפשר למצוא מכנה משותף למספר כה גדול של אנשים? אני בספק.

במאמר קצת משעשע מ 2008, מנסה הכותבת לפלח את המטיילים הישראלים לקבוצות התנהגות. לא בדיוק מה ששאלת, עודד, אבל זה גם משהו.

• Oded.H

תודה רבה לכולם על התגובות wink

• zvikamr
                            zvikamr נערך לאחרונה על ידי

גם אני לא זיהיתי “מכנה משותף” מובהק בין המטיילים בהודו (טיילתי בהודו פעמים רבות).

מה שאתה צריך לשאול את עצמך זה מה אתה מחפש. לאחרונה הייתי בטיול ארוך ראשון בדרום אמריקה, ולדעתי (האישית לגמרי) החווייה התרבותית בטיול באסיה (וגם בהודו לכשלעצמה) הרבה יותר מעניינת ומשמעותית (אם כי כמובן גם טיול בדרום אמריקה אינו נטול חוויות תרבותיות, במיוחד במדינות האנדיות). יש כמובן הבדלים רבים נוספים.

אם, כפי שאולי משתמע מהשאלה (ואולי לא), חשוב לך לפגוש מטיילים אחרים, קח בחשבון שהמטיילים הישראליים בדרום אמריקה רובם ככולם צעירים מאוד (מייד אחרי צבא), לא כך בהודו. הבדל זה תקף רק לגבי ישראלים.

• גולני
                              גולני נערך לאחרונה על ידי

טוב, אז יש הבדל בין אלה שבאים לביקור חד פעמי(הרבה מהם בטיולים מאורגנים ) כשחלקם לפחות נשבע שזו הפעם הראשונה והאחרונה שלהם בהודו😂 לבין אלה (ואני ביניהם )שממשיכים לפקוד את תת היבשת לא פעם ולא פעמיים  ונמשכים אליה כמו מגנט.

ובואו לא נייפה את זה ונקרא לילד בשמו, אנחנו קצת שרוטים😄😄😄 (מתנצל מראש בפני אלה שהמילה קצת עושה להם עוול😃 )

• keves160

לגבי הישראלים

כדאי גם לומר: אנחנו לא מרכז העולם. ישראל היא מדינה קטנה. אתם נוסעים לצד אחר של היבשת או העולם, זו הזדמנות לפתוח את הראש לתרבויות שונות, וזה גם נכון לגבי היכרויות והתחברויות עם מטיילים אחרים – אל תתחברו רק עם ישראלים, אל תישארו בתוך בועת דוברי עברית. תתחברו עם כל מי שמעניין אתכם, ישראלי או לא, בלי קשר לדרכון שלו.

אז יש 50 אלף ישראלים, אבל יש פי כמה וכמה מטיילים מארצות אחרות – גרמניה, איטליה, בריטניה, ארה”ב, אוסטרליה, מלזיה, דרום אפריקה, קוריאה ומה לא. לכל אחד תרבות אחרת וסיבה משלו להגיע להודו, עם סגנון טיול שמתאים לו.

תפתחו את הראש. אל תכלאו אנשים בהגדרות, אל תפסלו אותם בגלל שפה או דרכון שונים.

• keves160

גם זו קצת הכללה, שגם אני לקיתי בה מחוסר חיבתי לטיול מאורגנים – אבל גיליתי דרך מטיילים מבוגרים יותר שהיכרתי מארצות אחרות, שיש גם קבוצות מאורגנות מאוד קטנות, לעתים של רק 6 אנשים, שעושות טיולי עומק, כשהמטיילים באים שוב ושוב להודו, כל פעם לעשרה ימים-שלושה שבועות לאזור לגמרי אחר להיכרות עומק איתו, ונוח להם יותר לשלם כדי שמישהו אחר יעשה את הארגונים ויביא מדריכים מקומיים שיתנו יותר מידע של ממש על כל דבר, כשהתוכנית מותאמת לקצב ולתחומי העניין שלהם. לעתים גם בדגש על נושאים שונים: צפרות, צילום, אוכל וכו’.

כמו שאמרתי בהתחלה: אנשים נוסעים מסיבות שונות. אין טעם להכליל.

• גולני
                                    גולני נערך לאחרונה על ידי

אין ספק כבש שהכללות לא תמיד עושות שכל…

לגבי הודו אני קראתי לזה "שריטה" כאילו בהומור אבל אני באמת חושב שניתן למצוא מכנים משותפים לא מעטים בין האנשים שהודו "עושה להם את זה". 

אני קרוב לודאי מוצא שפה משותפת יותר עם "הודיסט" מאשר עם "ברלינאיסט"...שוב הכללה, יודע ,אבל אני מתאר לעצמי שאת מבינה למה אני מתכוון. 

• ranamitai
                                      ranamitai נערך לאחרונה על ידי

מכיוון שהתבקשתי להגיב – אעשה זאתwink.  גילי – תודה על המחמאהlaugh. אם אני זה הודו אז כנראה שבאמת המצב רציניsmiley.

ולשאלה עצמה: אני לא מחושב שמדובר בזן מיוחד של אנשים שטסים להודו, אבל אני כן חושב בהחלט שלכל אחד שחוזר להודו שוב ושוב יש איזה שריטה – וזה כולל כמובן גם אותיfrown. אני גם חושב בהחלט שהגודל, המרחב והמבחר של הודו, נותנים את האפשרות לכל אחד למצוא את מה שהוא מחפש – בעיקר בהקשר התרבותי אבל גם בהקשר של טיולי הטבע והנוף. אמנם לא הייתי לצערי  בדרא”מ אבל אני מניח שמבחינת המבחר – בהודו ואסיה יש הרבה יותר מבחר של תרבויות ונופים (מה לעשות – בדרום אמריקה מדובר בתרבות לטינית עם מאפיינים תרבותיים די דומים בחלק גדול מהמדינות). ומעבר לכך – התרבות ההודית המאוד עשירה אכן מאפשרת מבחר גדול שיתאים כמעט לכל אחדwink. וכן הקושי של החיים בארץ והמחייה הזולה בהודו (היום כבר קצת פחות זולהsad) בהחלט מהווים גורם ממריץ.

ולעניין עצמו: אני דווקא התאהבתי בהודו מזווית אחרת – מחקרית! כבר בטיול הראשון שלי, לפני 24 שנה, ראיתי את הודו כמקום לטיול יסודי: עשיתי הכנה מראש וטיילתי צמוד עם הלונלי פלנט, ובזכות זאת ראיתי מקומות מעניינים שלא הרבה מכירים – לגמרי מחוץ למסלול. לצערי לא מצאתי את עצמי בארץ בשלב מסויים ולכן חיפשתי דרך שתחבר אותי להודו – המחייה הזולה והמרחבים הגדולים. כך הגעתי להחלטה לעסוק במחקר היסטורי על הודו – שהתפתח לדוקטורט על ההיסטוריה של היהודים בהודוwink.   ואגב – כיום, על אף שאני אוהב את הודו וחוזר אליה שוב ושוב (פעם אחרונה לפני פחות מחודש), גם אני מתעייף לעיתים מחלק מהדברים בהודו (חוסר הנוחות, הלכלוך, הבירוקרטיה וכדומה) ובהחלט אוהב גם את תאילנד כיעד לנופש. ועדיין  – בגלל ההגבלת זמן בתאילנד ויוקר המחיה היותר גבוה, אני מבקר הרבה יותר בהודו מאשר בתאילנד.

אלה היו 60 שניות על ניתוח של המבקרים בהודוlaugh

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • ran222

הערה קטנה כמי שטייל ארוכות באסיה ובדרום אמריקה (ונהנה בטירוף בשתיהן) -

הנופים בדרום אמריקה מרשימים הרבה יותר.

אין בכלל שאלה לטעמי.

הן במגוון והן בעוצמות ובדרמטיות המשתנה של הנוף.

• keves160

אם כי...

לרוב כשאנחנו מדברים פה על אסיה אנחנו מתכוונים למזרח הרחוק, לעתים אפילו רק לחלק מסוים מהמזרח הרחוק, אבל אסיה למעשה היא יבשת עצומה, שכוללת – קל לשכוח – גם את המדינה שלנו. כך שבהחלט נופיה של אסיה מאוד מגוונים (מדבריות, ג’ונגלים, הימלאיה, אזורים ארקטיים ברוסיה וכו’). מבחינה תרבותית אכן אסיה מגוונת יותר. לא הייתי בהודו כדי לשפוט אותה, ובדרא”מ ראיתי רק חלק קטן (צ’ילה-ארגנטינה) אך ללא ספק חלק מאוד מאוד מרשים בנופיו היפהפיים.

אבל זו לא תחרות 🙂

העולם גדול, ותמיד נשאר משהו לטיול הבא…

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון