טיול קיץ משפחה עם סבא וסבתא לאן מומלץ ?
-
אוליב, בהחלט עברתם חוויה לא פשוטה וממש כל הכבוד שנסעתם שוב לחו”ל עם אותה קרובת משפחה.
רציתי רק לציין שלא ברור לי למה את חושבת שרומניה מתאימה פחות ממדינות מערב אירופה. ראשית, מה שקרה לכם לא היה קשור ליעד שנסעתם אליו. שנית, רומניה היא לא מדינת עולם שלישי, והיא אפילו שייכת כבר כמה שנים לאיחוד האירופאי, וגם שם יש משטרה ואנשים טובים (כמו בכל מקום אחר...). לגבי איכות הטיפול הרפואי, המצב מאוד שונה מילד שסובל ממחלה פיזית- במקרה של אלצהיימר, בד”כ אין צורך בטיפול רפואי דחוף, מהסיבה שאין כל כך מה לעשות, ולכן פחות קריטי להיות בקרבת בית חולים טוב, מה גם ששוב, עדיין יש בתי חולים ורופאים ברומניה במקרה הצורך.
אני רוצה לספר לך שבעלי עבר פעם ניתוח דחוף בעיר גדולה במדינה מערב אירופאית, ואמנם יצא בריא ושלם אבל כל ההתנהלות שם של האבחון, הניתוח והאשפוז היתה מאוד תמוהה, שגם לרופא בארץ היתה ביקורת על מה שנעשה, כך שאין לדעת.
-
שוב בהקשר של האלצהמייר, לא הייתי מוותרת על צמיד כלשהו עם מספר טלפון לכל מקרה שלא יקרה.
-
גם אני לא הייתי מקלה ראש באלצהיימר קל. גם לאבא/בן הזוג לוקח לעתים זמן לעכל. אני לא פתוחה כמו אוליב לספר מה עברנו עם אבא שלי בטיול לפורטוגל (והוא אינו חולה אצלהיימר, הוא גם הולך טוב, ובכל זאת לפני כמה שנים לא היה הולך לאיבוד). אז סבתא התרגשה, אפשר להבין, וזה נהדר שאתם יוצאים ביחד, אבל באמת שכדאי לתכנן טיולי שאנטי ממקום לינה קבוע.
הולנד משגעת בעיני ומאוד מיוחדת. היא עשויה להיות אתגרית בהחלט לבני נוער. בכל חור אפשר לשכור אופניים וגם סירה לשייט עצמאי אפשר בהמון מקומות. יש פארקי חבלים, פארקי שעשועים, גני חיות ובלי סוף גרויים ודברים מעניינים. רוב המשפחות שוכרות אופניים רק בהוחה וולואה ושוכרות סירה רק בחיטהורן, אבל זה ממש לא מחויב המציאות. יש טבע משגע בהולנד, בלי סוף אגמים, תעלות ונתיבי מים. התעלות השטוחות זרועות בחבצלות מים ובתעלות העמוקות שטות סירות בכל הצורות. גשרים נפתחים למעלה והצדה ובכל זווית שאפשר לדמיין. זו ארץ שהיא ציור.
-
בלי ספר אוסטריה.
הכי קרוב זה לטוס למינכן.
אפשר גם וינה ואז לשלב ויזה וזלצבורגלנד ( אבל הטירול רחוק יותר ) -
טיול עם מבוגרים לאוסטריה טומן בחובו בעיה של גבהיםף אנשים מבוגרים עלולים לסבול מתופעות של מחלות גבהים גם בגבהים יחסית לא גבוהים.
כל אדם המשמח הורים סבים וסבתות עושה מצווה!
-
אני,רק מחזיקה לכם

שיהיה לכם טיול כייפי,נינוח,רגוע. שתצליחו להנות ממנו,מהביחד.
מקווה שהמחלה רק בתחילתה ולא תהווה מכשול.
-
גם אני מחזיקה לכם אצבעות שהכל יהיה בסדר ותהנו. בטוחה שתעשו הכל לשמור על סבתא בטוחה ומרוצה .
רוצה לציין שרבים מרופאי ארצנו למדו רפואה ברומניה …. רק אומרת ...
-
עכשיו רק ראיתי שכבר נקנו כרטיסים לרומניה.
הבעיה היא לא הרפואה אלא הקושי שבטיול מתגלגל, אבל שקלתם והחלטתם, הטיול הוא שלכם. מציעה שתקראו חומר ותגיעו לשאלות על רומניה יותר ממוקדים.
-
התלבטתי אם לענות כי אני לא רוצה לקלקל לפותחת השרשור את השרשור...[אחרי שכבר קלקלתי קצת]
ובכל זאת:
א. רומניה ברובה אינה נגישה. זה בעייתי לאנשים מבוגרים גם בלי ירידה מנטלית. זה עוד יותר בעייתי עם [כי בד”כ מצבים של רידה מנטלית מאופיינים בחוסר מודעות לסיכוני הסביבה הלא נגישה, כשהאדם עדיין עצמאי]
ב. אולי אינה מדינת עולם שלישי בהגדרה, אבל היא בפירוש לא מתקרבת ברמת השירותים למדינות מערב אירופה. לא מבחינת שירותי הבריאות ולא מבחינת שירותים אחרים כמו משטרה וכד’.
ג. באופן כללי אנשים מבוגרים נמצאים יותר בסיכון לנפילות, תאונות וארועים בריאותיים [והדבר מתבטא בפוליסות ביטוחי הבריאות]. הבעיה עם אדם שיש לו ירידה מנטלית היא שיש נטיה לבלבול של ממש כשיש ארועים כאלו. ואז איכות מערכת הבריאות חשובה ביותר, וגם היכולת להתפנות להיות איתו באשפוז וכד’.
אני יכולה לפרט יותר אבל חבל כאן…
אם אני לוקחת את כל הנ”ל בחשבון, אני יכולה לומר שאני אישית בוחרת בתשומת לב את המקומות שאליהם אנו נוסעי עם אותה קרובת משפחה הנ”ל, ורומניה לא עומדת בקריטריונים.
-
בנוגע לרומניה,
הרבה מקומות פחות מתאימים לאנשים מבוגרים.
חזרנו באוקטובר עם ההורים של אשתי.
הרבה אתרים (מכרות מלח, הארמון בבוקרשט ועוד) לא בדיוק מונגשים
ויש לעלות ולרדת מדרגות רבות.
אמא של אשתי טענה שאני מנסה “לחסל” אותה.
בנוסף לקח לי הרבה זמן למצוא דירות\צימרים עם מעלית. כמובן שבמלונות אין בעיה