המלצה לטיול עם תינוק לויאטנם
-
שלום לכולם,
אנחנו רוצים ליסוע לטיול באזור אוגוסט ל2-3 שבועות, בעיקר לאזור חופים בלי יותר מדי אטרקציות. למוח ולהרגע. אנחנו זוג עם ילד בן שנתיים.
חברים המליצו על ויאטנם, אך אשמח לשמוע על עוד המלצות או מקומות ספציפיים.
תודה רבה!

-
אישית אני לא מתלהבת מהרעיון של לסוע עם תינוקות או פעוטים למדינות בהן שירותי הרפואה אינם מתקדמים. אני יודעת שרבים עושים זאת, ולרוב לא קורה כלום והחופשה מסתיימת בשלום. השאלה מה קורה אם חלילה נתקלים בעניין רפואי.
בקיץ 2015 בתאילנד נפצעתי והגעתי לחדר מיון בצ’יאנג מאי, הרגשתי שאני במכונת זמן… צילומי רנטגן בחדר פתוח ללא סינר עופרת, חתולים מסתובבים ליד מיטתי במיון, פרפרי ענק מעופפים, אין שום הפרדה ביני לבין פציינטים אחרים בזמן שתופרים אותי, ותחושה כללית של סרטים על מלחמת קוריאה…
אז אני הייתי הפציינטית ולמזלי נזקקתי רק לשני תפרים ביד וכיום הסיפור הפך לחוויה אנתרופולוגית שצוחקים עליה במשפחה, אבל באמת שלא הייתי רוצה להמצא במצב בו ילדי התינוק או הפעוט היה נזקק חלילה לטיפול רפואי כלשהו במקום כזה.
במקומכם הייתי שוקלת את אחד מאיי יוון. קראתי לאחרונה שבקיץ הקרוב יוסיפו עוד טיסות ישירות לשם, ויש שם מקומות באמת מטריפים ביופיים.
-
אנחנו רוצים ליסוע לתקופה של שבועיים וחצי עד שלושה, וביוון זה לא מתאים וגם הרבה יותר יקר
-
כמובן שהשיקולים וההחלטה הם שלכם. אני רק תרמתי את השנקל שלי

-
זו עדיין בחירה מוזרה. וייטנאם היא לא יעד חופים כמו תאילנד או יוון או המלדיבים או הפיליפינים וכו’. נוסעים אליה בשביל התרבות, נופים בפנים המדינה וכו’, וכן, יש גם חופים בפנים.אם כל מה שאתם רוצים זה לשבת על חוף, יש יעדים אחרים. תשאירו את וייטנאם לפעם שבה אתם באמת מתכוונים לטייל בה.
ובכל מקרה, כדאי לזכור שביעד כמו וייטנאם צריך להתייעץ עם מרפאת מטיילים מה עושים עם החיסונים הדרושים לביקור במדינה לכם ולפעוט, ולקחת בחשבון שבכל בעיה שלא תהיה, לא בטוח שיהיו לכם שירותי בריאות סבירים לילד, ובגיל הזה המערכת החיסונית פגיעה יותר. אישית בעיניי זה לא מקום לפעוט, ובטח לא כשהיעד ממילא לא מתאים לבקשה שלכם למעט המחיר (ואגב, טיסה עולה לא מעט, האם זה בסופו של דבר לא מתקזז עם מחיר של לינה באי זול ביוון עם לואו קוסט אליו?), אבל ההחלטה שלכם.
-
כשנוסעים עם ילדים צריך להכניס עוד שיקולים מלבד השיקול הכספי. ויאטנם בעייתית מבחינה בריאותית וזה אמור מבחינתכם לפסול אותה על הסף. איי יון מתאימים לשבועיים שלושה, אפשר לעבור במעבורת בין איים שונים. טיסה לויאטנם+טיסות פנימיות לא תצא יותר זולה מיון.
-
אם השיקול הוא המחיר להערכתי יוון תהיה זולה יותרולתת חווית בטן/גב לא פחות טובה מהמזרח – והייתי ונהנתי גם שם וגם שם.
לא רואה יתרון למזרח אם התרבות השונה לא ממש באה לידי ביטוי בטיול.
ביוון אפשר להתפנן על חוף יבשתי, לגוון בשני איים כמו כרתים וסנטוריני או לפקדה וקורפו + הפלגות יומיות לאיים נוספים (בסגנון טיול X-האיים בתאילנד), סירות להשטה עצמית, ואפשר לקנח במעבר לאיטליה (בהפלגה) ומשם להמשיך לישראל.
מצד שני אם יוון לא מתאים – אז לא מתאים
-
גם בעיני ויאטנם לא מתאימה לסגנון הטיול שאתם כותבים שאתם מחפשים וגם לא לילד קטן.
חופים שוים יש בהרבה מקומות אחרים, סבירים יותר מבחינת שרותי בריאות.
-
אייל שלום,
וייטנאם הינה יעד מדהים לטיול ואינו יעד אטרקטיבי ל”בטן גב” ברצועת חוף יפה.
חופים יפים יש כמו שכבר כתבו כאן בתאילנד ובפיליפינים.
בכל החלטה שתעשו, שיהיה לכם המון בכיף..
-
היי
התלבטתי אם לענות כי לא רציתי סתם להלחיץ אבל אני רואה שכתבו לך וגם אני ממליצה לשקול יעד אחר.
ב 2010 טיילתי בוויטנאם ונדבקתי בקדחת דנגי. זו מחלה שמועברת מעקיצת יתוש ונכון לאותה תקופה לא היה שום חיסון נגדה (חוסנתי בכל מה שצריך). שבוע שלם הייתי מרותקת למיטה עם כאבים נוראיים וחום מאוד גבוה ואח”כ עוד שבוע של פריחה, חולשה גדולה והתאוששות. ההערכה שלי היא שנדבקתי באחת הערים באיזור החופים (יש תקופת דגירה בגוף אז ההתפרצות היא כמה ימים אחרי). היינו בעיר גדולה שיש בה בית חולים אבל הרמה שלו רחוקה מאוד מבתי חולים בארץ ואף אחד לא ידע אנגלית. לאחר התייעצות עם הביטוח והבנה שבעצם אין טיפול מיוחד בביה”ח חוץ ממעקב והורדת חום, העדפתי להישאר במלון ובעלי היה בקשר עם חברת הביטוח לאורך כל הזמן.
בקיצור, מבינה את הרצון לטוס לוייטנאם ולעשות טיול ארוך אבל אני לא הייתי נוסעת לשם עם ילדים קטנים. במרפאות מטיילים (ולדעתי גם באינטרנט) יש מידע לגבי איזורים בהם קיימת סכנה להידבקות בקדחת דנגי, ממליצה לבדוק.
-
גם היום אין חיסון לדנגיזו מחלה שמטיילים נוטים לזלזל בה, אבל לא בצדק. בהדבקה חוזרת היא יכולה להתדרדר מהר מאוד.
כמו שאמרתי, אישית בעיניי לא חכם לקחת פעוטות למדינות כאלו כשמדובר על בסך הכל טיול או חופשה שאפשר לעשות בכל כך הרבה מדינות בטוחות יותר.
-
מזרח עם ילדיםהחברים שלכם הציעו רעיון ובכל זאת באתם להתייעץ פה ,
וטוב שכך ,
ברור שהבחירה וההחלטה יהיו לבסוף שלכם ואני מבינה שהתשובות שקיבלתם קצת מבאסות…ובמקום חיזוק לרעיון יצא הפוך.
גם אני נוטה להסכים עם מה שכבר כתבו לכם,
גם על כך שויטנאם מתאימה יותר כיעד לטיול ( ופחות לחופשה ) אך אני אתעכב יותר ובעיקר על עניין הילד שגילו עדיין לא שנתיים .
כמוכם, הייתי בעבר בסיטואציה הזאת ,
(מניחה שיש גם רצון לחסוך את עלות הכרטיס לילד , לפני שימלאו לו שנתיים ? )
וכשאני התחלתי לברר על החיסונים הנדרשים התברר לי שחלקם כלל לא ניתנים לפני גיל שנתיים וזה הצריך ממני לחשוב אם אני מוכנה לטוס למזרח עם הבן שלי , ללא כל החיסונים הנדרשים.
במקרה שלי - התשובה היתה לא,
ובאותה שנה בילינו באוסטריה...
מבטיחה לכם ש"ההקרבה" לא נמשכה זמן רב.. הילדים גדלו , והיום אנחנו חוזרים למזרח שוב ושוב .
ילדים מגיעים עם חבילה שכוללת הקרבה , שלל שיקולים…ודחיית סיפוקים.…
בטוחה שהתלבטתם בעצמכם ולכן פניתם לחוכמת הפורום.
אז כן , אני יודעת על כאלו שכן טסים עם קטנטנים. יודעת גם על כאלו שלא מתחסנים.
מכירה כאלו שטסו וחזרו ולא קרה כלום... אבל תרצו לקחת סיכון כזה עם הילד שלכם ?
ההחלטה יכולה להיות רק שלכם.
מצד שני, אם יוון לא מתאימה , אז יוון לא מתאימה .
גילוי נאות : טיילתי לא מעט בעולם. כולל עם הילדים. ביוון עוד לא הייתי . היא תחכה לי.
יש ככ הרבה מקומות אחרים בין יוון לויטנאם. רק דוגמה אחת : ספרד, חופי קוסטה בראווה.
תנסו לשקול חלופות . תבדקו עלויות .
ובמה שתבחרו , מאחלת לכם הנאה.
עדי
-
ויאטנם עם תינוק.אנחנו היינו עם תינוקת בת שנה וקצת בויאטנם, במהלך הטיול אכן נזקקנו לטיפול רפואי. ישנה מרפאה מצויינת של רופא ישראלי בהנוי, בה קיבלנו טיפול מסור ומערבי. בכל מקרה לשאלה עצמה, ויאטנם מתאימה יותר לטיול תרבות ופחות לטיול חופים.
ממליצה בחום על חופי מקסיקו. אחד השווים בהחלט. אפשרי גם סרי לנקה / תאילנד / פנמה / קוסטה ריקה. מבחינת עלויות, בשקלול הכולל סביר להניח שיוון תצא זולה יותר.
-
אם התינוקת היתה צריכה חו"ח בדיקת MRI כדי לקבל טיפול נכוןמה הייתה עוזרת המסירות של אותו רופא ישראלי אם אין באזור מכשיר כזה?
“מערבי” כולל מערכת תמיכה ענפה מאוד של מעבדות ומכשירים מתוחכמים שרופא לא יכול לרכוש בעצמו.
-
מרפאה מערביתבהאנוי ייתכן בהחלט.
גם בבנגקוק יש בתי חולים מערביים מצויינים ( חלקם אולי יותר מאלו שבישראל...)
הבעיה מתחילה באזורים אחרים שאינם ערי בירה והם פחות מפותחים.
-
הם מחפשים חופים, לא שהייה בהאנוי
ועם התשתית התחבורתית והגודל של המדינה, אם קורה מקרה חירום בחוף נידח, זה לא בדיוק להיכנס לרכב ולנסוע שעה וחצי-שעתיים באוטוסטרדה. -
לא אתווכח עם אף אחד, כל אחד יעשה את שיקוליו. רק אציין שבמהלך טיולנו בארהב ובנורווגיה נתקלנו בסיטואציות בעייתיות של מרחק של שעות נסיעה ארוכות עד לקבלת טיפול רפואי שהוא מעבר לעזרה ראשונה.
ולא מדברת בכלל על איזורים שלמים ללא קליטה סלולרית שלא אפשרו אפילו ייעוץ טלפוני… כן… גם בארהב המערבית...
-
אז יופי יש מרפאה אחת נורמלית בהאנוי.…
ליוותי חבר לבית חולים באי קט בה מרחק כמה שעות טובות מהאנוי.
אף אחד מהצוות לא דובר אנגלית ועל איך זה נראה אני לא רוצה לדבר

קיצר, לא מומלץ בעליל.
-
יתכן, ויתכן שלא. רוצה להמר על הילד שלו? שלא יבררלא רוצה להמר על הילד שלו טוב אם קודם יברר ובהתאם לתשובות יחליט.
אגב גם בי”ח יוספטל מערבי, נראה לך שיש שם MRI? אני אשמח לשמוע אם יש שם CT. כנ”ל רבקה זיו.
יש שם רופאים בעלי התמחויות מיוחדות? נניח החדרת צנטר תוך גולגלתי?
ההבדל שאם בישראל מישהו מגיע עם פגיעה שאין ליוספטל או רבקה זיו או פוריה מענה אזי יטיסו את הנפגע לסורוקה רמב”ם תל השומר וכו’.
יש מנחת מסוקים ויש הטסה ובישראל שלפעמים מכונה מדינה מערבית אולי גם תהיה הטסה בפועל, זה קורה..
אם חו”ח יגיע נפגע כזה לאותה מרפאה עם רופא ישראלי שעם כל הכבוד אין לו מספיק ציוד לאבחן וגם אם היה לו אין לו את ההתמחויות הנדרשות לטיפול (הרי הוא לא יכול להיות מומחה להכל), מה יקרה?
מצב בריאותי של תינוק יכול להתדרדר הרבה יותר מאשר של מבוגר.
החלטה של ההורה אם לבחור יעד טיול שבו הוא יודע שקיימים שרותי בריאות טובים או לטוס לווייטנאם ולקוות שאם יתעורר הצורך אולי יש בהאנוי מרכז בריאות טוב ואולי יש דרך להגיע לשם בזמן. אני לא אחליט בשבילו.
-
אהבתי את ה”שלפעמים מכונה מדינה מערבית”…

הויכוח עקר, קודם כל כי השואל לא טרח מעולם לחזור או להגיב, וגם כי אם נשים לרגע את נושא הבריאות והשאלה אם להביא תינוק לשם (שכמו שאמרתי, אני לא הייתי עושה את זה) בצד – וייטנאם בכלל לא מתאימה לסוג הטיול המבוקש שלהם!
הסיבה היחידה שהם נתפסו אליה זה בגלל המחשבה ש”זה יותר זול”, כשבכלל לא בטוח שזה אכן נכון.