רעיונות לטיול בת מצווה - לחודש- תקציב גבוה :-)
-
צריכה רעיונות מעניינים לטיול בת מצווה עם 3 ילדים
12, 10, 7
יש לנו חודש חופש לקיץ הבא (2018)
אנחנו משפחה שאוהבת מאוד לטייל , ומאוד אוהבים פארקים
התקציב שלנו די גמיש סדר גודל של 80K
-
תיאלנד!
-
ארהב ו/ או קנדה בלי לחשוב פעמיים

-
את האמת שאני לא כזה נמשכת לתאילנד לטיול משפחתי.. קיבלתי הרבה פידבקים שלילים מחברים שטיילו שם עם ילדים

-
איריס – ארה”ב זו כרגע האופציה היחידה בערך שחשבתי עליה חח

רעיונות איפה בארה”ב?
-
טיול בת מצווה של חודש – אז אכן צפון אמריקה (ארה”ב/קנדה, לא מקסיקו) נחשב קלאסי ביותר. זה יכול להיות צפון מזרח + אורלדנו (עם אפשרות לקרוז ממיאמי), דרום מערב הקלאסי (כולל דיסני/יוניברסל ועוד) + ניו יורק, או הרבה אפשרויות פחות קלאסיות אחרות.
תביאו בחשבון ש-80 אש”ח זה תקציב יפה, אבל לא בהכרח גבוה לחודש ל-5 נפשות לטיול ברמה גבוה.
למשל אני מתכנן בקיץ הקרוב טיול כזה (צפון מזרח ארה”ב + דרום מזרח קנדה) ל-3 שבועות לילדים בגילאים דומים, ואני מעריך תקציב של בערך 70 אש”ח עם אפשרות למתוח לכיוון ה-80. לחודש זה היה עולה לי יותר מ-80.
אז ברור שלא חייבים לעשות את הטיול שלי ואת הרמה שלי, אבל הטיול הקלאסי של ה-3 שבועות עולה לרוב 60-80. טיול של חודש עולה לרוב 70-100.
בכללי תקציב יומי לטיול במדינה מערבית להרכב כמו שלכם צריך להיות לטעמי 1500-2500 ש”ח ליום. ברור שיש טווח מאד מאד גדול, הן לפי המדינה, והן לפי אופי הטיול שלכם.
ל-30 יום זה אומר 45-75 אש"ח. רק לעלות היומית. לא כולל טיסות, הוצאות בארץ (למשל ויזות לארה"ב לכל המשפחה זה כמה אלפי שקלים) ועוד.
וטיול שנושא את הכותרת “טיול בת מצווה בתקציב גבוה” מזמין את הקצה העליון של התחום ולא את הקצה הנמוך של התחום.
אפילו גרמניה ואוסטריה הזולות יותר קשה לי להאמין תרדו מתחת ל 1500 ש”ח ליום, אם כי זה אפשרי. מה שכן – טיסה לאירופה אפשר למצוא ב 5000-7000 ש”ח למשפחה, בעוד שלצפון אמריקה מדובר על 10,000 ש"ח יותר בקירוב.
-
לא יודעת איזה פידבקים שמעת על תאילנד, לנו היה מושלם.
מצרפת את סיפור הטיול שלנו ליעד השונה והמקסים הזה. יש בסיפור קישורים לסיפורי טיול של חברי פורום אחרים, שגם הם נהנו מאד.
ברמת התקציב , ניראה לי שתאילנד יותר מתאים מארצות הברית.
מה שלא תבחרו בסוף שיהיה במזל טוב, ותהנו!
-
אני מסכימה עם שרון בנוגע לתאילנד. אני לא מתלהבת לסוע למדינות כאלה עם תינוקות או פעוטים, אבל לך אין כאלה וגיל ילדייך בעיני מושלם לחופשה משפחתית קסומה וחווייתית. אנחנו היינו שם שבועיים וחצי אותם חילקנו בין טיול מתגלגל ומודרך בצפון (+יום בלתי-נשכח בחוות פילים ללא התעללות), בילוי באיים (מלונות מפנקים בקוסמוי) וסיום של שופינג בבנגקוק. בקלות ובכיף הייתי הופכת את השבועיים וחצי לחודש אם זה היה אפשרי מבחינתנו. עם התקציב שלכם תוכלו לטייל ולבלות שם ברמת פינוק גבוהה.
כמובן שגם אני מתלהבת מאוד מאופציית ארה”ב, בחודש הייתי הולכת על “חריש מערבי” (קליפורניה, אריזונה, נוואדה יוטה וכו’, עם הפארקים הגדולים והנפלאים, לוס אנג’לס – יוניברסל סטודיוס ודיסנילנד, סן פרנציסקו...) עם קינוח בניו יורק, אין לי מושג אם זה עומד בתקציב שלכם או לא.
-
אני מסכים עם אנשים טובים.
התקציב שלכם לא ממש גבוה. לא לחודש בארצות הברית ולא לחודש בתאילנד.
העלות של שני היעדים היא דומה.
ההנאה בשני היעדים מובטחת. גם למבוגרים וגם לילדים.
הלב שלי ממליץ יותר על תאילנד כי זה יעד שונה ופחות שגרתי. -
מסכימה לענין התקציב. אפשר בשני היעדים (ארה”ב ותאילנד) לעשות גם טיול של שלושה שבועות כדי לעמוד ביעדי התקציב “על בטוח” ועדיין להספיק לא מעט. לדעתי ארה”ב יותר יקרה מתאילנד.
ציינת שאתם אוהבים פארקים – האם הכוונה לפארקי שעשועים ? או פארקים בטבע ? אם פארקי שעשועים אז זה מטה את הכף חזק לטובת ארה”ב.
בקיץ הקרוב אנחנו נוסעים לארה”ב חוף מערבי פעם ראשונה עם הילדים ואת תאילנד עשינו איתם לפני שלוש שנים אז אוכל להשוות אחרי שנחזור. הבדל אחד בטוח שונה בתאילנד מכל הטיולים המשפחתיים האחרים שעשינו זה שבתאילנד הטיול יותר מפנק גם להורים במובן זה שלא צריך להתעסק עם לוגיסטיקות, נהיגה, ניווט, כביסה, הכנת אוכל, סחיבת מזוודות וכדומה. הכל עושים בשבילך ונשאר לך זמן נטו לבלות עם המשפחה והילדים.
-
תוכלו לתת יותר פרטים? מן הסתם אתם אוהבים לטייל אם אתם מתכננים לנסוע לחודש, אבל מה בכלל תחומי העניין שלכם? טבע ומסלולי הליכה, ערים, מוזיאונים, פארקי שעשועים, אוכל, חוויה תרבותית, עולם ראשון או שלישי, וכן הלאה... -
דרום אפריקה...
-
אני חייבת לכתוב את הדעה שלי על ענייני תקציב. יש אנשים שמטיילים שלושה שבועות בתקציב של 80,000 שקל ויותר למשפחה ויש אנשים שמטיילים בחצי מזה.וזה מטעה בעיני להגיד שזה לא תקציב מתאים לחודש – לא יודעת על ארצות הברית- כי לא טיילתי שם- אבל באירופה יש לי מספיק ניסיון...
אנחנו היינו עכשיו שבועיים וחצי בתאילנד- אמנם משפחה של 4, ואמנם ילדים קטנים אבל כל הטיול עלה 25,000 כולל טיסות מלונות ושהות(ואני בטוחה בזה כי הוצאנו כסף מזומן ולא השתמשנו בכלל באשראי- אז הכל מחושב) – סליחה- לא הכללתי בזה את הביטוח- עוד- 450 שקלים לכל המשפחה. אז נשמע לי הזוי שכותבים כאן ש80,000 לא יספיק לחודש למשפחה...- נשמע לי שזה תקציב שאפשר להתפנק איתו בתאילנד.
אז נכון שלא טיילנו חודש והמשפחה שלנו יותר קטנה- אבל חשוב לי לכתוב שיש משפחות שמטיילות עם תקציבים הרבה יותר נמוכים ממה שנכתב כאן וזה אפשרי. כמובן שלכל משפחה יש את האופי שלה ואת מה שהיא נהנית ממנו...אבל 80,000 נשמע כמו תקציב גדול לטיול של חודש בעיני (זה התקציב שהיה לי ולבעלי לחצי שנה של טיול בארגנטינה, ברזיל ומרכז אמריקה...אז אני בטוחה שהוא יספיק לחודש לחמש נפשות במדינה מערבית- ובטח שבתאילנד)
-
תודה על כל התגובות
כתבתי שהתקציב גמיש, והוא יכול להיות גם 100K
תלוי אם היעד מצדיק את זה

מבחינת פארקים הכוונה היא לפארקי שעשועים – היינו עם הילדים בשנה שעברה בפארק אירופה, לפני שנתיים בדיסני והשנה נוסעים לאפטלינג
ובכל פארק היינו יומיים שלושה
אנחנו שומרי כשרות ולכן לרוב לוקחים דירות\צימרים עם מטבחון וזה גם מוזיל עלויות שלא אוכלים כל יום בחוץ …
אני אשמח לשמוע עוד רעיונות
כרגע כמו שאמרתי הדבר שנראה לי הכי הגיוני זה ארה”ב – אורלנדו וכד,
עכשיו מהתגובות כאן אולי תאילנד עולה על הפרק

-
לגבי ארה”ב – ריכזתי בפוסט את המסלולים הכי פופולריים. אולי יעזור: המסלולים של אמריקה
-
הדס – לגבי תקציב
קודם כל לא חושב שמישהו כתב ש-80 לא יספיק. אני לא חושב אפילו שנכתב שזה תקציב נמוך. כל מה שאני לפחות טענתי זה שזה לא תקציב גבוה.
בואי נתחיל מהדוגמא שלך – שבועיים וחצי בתאילנד ל-4 נפשות ב-25.5 אש”ח.
תרגום משבועיים וחצי לחודש (גם בשקלול יחסי של טיסות) יוסיף עוד קרוב לשני שליש לעלות לעלות. נעגל ל-40 אש"ח.
בנוסף 5 נפשות במקום 4 זה בקירוב תוספת של 25% לעלות ומכאן ש-50 אש”ח.
כלומר גם אם ניקח את המספרים שלך, אז תרגום גס ל-5 נפשות ולחודש יביא אותנו ל-50 אש”ח. זה אומנם עדיין מהותית פחות מ-80, אבל כבר לא כלכך רחוק מזה כמו ש-25 נראה.
ואגב, זה חישוב מאד גס. אבל בפועל משפחה של 5 נפשות זו תוספת של יותר מ-25% למשפחה של 4 נפשות. כי למשל ברוב המקומות חדר מלון רגיל יהיה בעייתי. אם קודם יכולנו ברוב המקרים לישון בחדר אחד במלון או צימר עם חדר שינה אחד, עכשיו כבר מדובר לרוב על חדרים מקושרים/סוויטה או צימר עם יותר מחדר שינה אחד. מה שעשוי להכפיל את מחיר הלינה.
גם ברכב, עם שני ילדים לרוב עוד נשארנו עם רכב רגיל. אז ל-2 ילדים לקחנו סטיישן גדול, בעוד שלילד אחד היה סטיישן קטן ולזוג רכב סאדן. אבל עם 3 ילדים סביר שכבר נעבור לקטגוריית המיניואן שהיא קפיצת מדרגה (לא כפול, אבל הרבה יותר מסטיישן) וכו’.
לא מכיר מספרים לתאילנד, כן מכיר מספרים לארה”ב:
טיסה – תלוי כמובן לאן, איזה דיל, טיסות פנים וכו’. אבל כל סכום בין 4000 ל-8000 דולר יהיה סביר. נניח לטובת העניין 17 אש"ח. ויזה לארה"ב אם צריך זה 3000 ש"ח למשפחה. וזה לפני עלויות נוספות אם יש. בקיצור - בואו נניח 20,000 ש"ח להוצאות קבועות.
עלות יומית בטיול קיץ בצפון מזרח:
לינה 150-300 דולר ללילה. ב-150 תקבלו חדר עם שתי מיטות קווין וספה נפתחת במוטל פשוט. ב-300 נקבל תנאים יותר טובים ובמלון טוב. בכל מקרה לא מדובר על משהו יוקרתי ולא במרכז העיר.
אוטו (מיניואן) + דלק + כבישי אגרה + חניה לפעמים – 90דולר ליום
אוכל – תלוי מאד באופי הפעילות, כשרות וכו’. אבל 50-100 דולר ליום למשפחה? לא לשכוח גלידות, קפה, וכו’ שנוטה להצטבר לסכומים נאים.
שונות: ביטוח, סלולרי, כביסה, קניות קטנות (לא שופינג אלא דברים בהקשר של הטיול) וכו’ – עוד כמה דולרים טובים כל יום?
מזכרות – כתלות במקום ואופי הטיול, אבל גם כמה דולרים ליום?
כלומר 400 דולר ליום לפני אטרקציות ובילויים יהיה סביר.
כמה עולות אטרקציות? מאד אישי. אבל אטרקציה קטנה של 20-30 דולר למבוגר וחצי מזה לילד זה נניח 80 דולר למשפחה. יש ימים בלי ויש ימים עם 2 כאלה. אם גם שילבנו הופעה טובה בניו יורק (יכול להגיע ל 100 דולר לאדם ויותר) או דיסני (החל מ-80 דולר לאדם ליום) זה כבר יום של מאות דולרים באטרקציות.
כך שהוצאה יומית ממוצעת של 550 דולר (2000 ש”ח) זה בהחלט סביר
30 ימים ב-2000 ש”ח הם 60 אש"ח. ובתוספת של ה-20 שהזכרתי קודם זה 80 אש"ח.
האם אפשר לטייל בפחות? ברור שכן. אפשר לישון כל לילה במוטל פשוט, אפשר לקצץ באטרקציות. לא ללכת בכלל להופעה בניו יורק, ורק 3 ימים של פארקי שעשועים גדולים. לא חייבים מזכרות, ובמקום להוציא 10-20 דולר ליום על גלידה, קפה ועוגה להוציא רק 3 דולר ליום על שקית חטיפים גדולה מהסופר וקפה שהכנו במלון בתרמוס. זה פשוט לא אופי הטיול שמתחבר לי עם “טיול בת מצווה בתקציב גבוה”.
-
רק כ עידכון לתקציב. אוכל בארה"ב מאוד התייקרות. 50-100 למשפחה נראה לי זה למי שאוכל חלק בבישול עצמי וחלק ג’אנק.
אנחנו מטיילים בקמפינג ומתקצבים 100 ליום לאוכל שאומר בוקר ו צהריים בישול עצמי וערב לעיתים מסעדה צנועה.
מחירי מנות במסעדות אפילו להמבורגר יעלו כ-12$ ומעלה בלי שתייה וכו. פיצות ל-5 אנשים יעלו כ-40$... מי שאוכל ארוחות בוקר בחוץ זה חישוב של 7-10$ לאדם.…
בקיצור מי שמכוון למסעדות צריך למתוח יותר את תקציב האוכל.
ומי שהטיול שלו כולל אטרקציות ברמה יומיומית יכול לראות מאות דולרים ביום עליהן. אני למשל לטיול הקרוב הסתכלתי על רכבת נופית. לא משהו שאני ממש מחבב, אבל אם אנחנו כבר שם.. אחרי שראיתי 400$ ל- 5 אנשים... יש לי מסלולי הליכה הרבה יותר שווים במקום....
-
מה שונה טיול בת מצווה מהטיול של השנה או שנה שעברה?מה היה הטיול הארוך ביותר שטיילתם?
שבועיים?
למה החלטתם על חודש?
(בגלל הבת מצווה או בגלל שיש אפשרות? או סיבה אחרת?)
ולמה אני שואלת- כי אני מנסה לכוון ל”מטרה” של הטיול.
כשמשפחה רוצה לטייל ב………….. (נניח ארה”ב, נניח איטליה לכל אורכה, נניח כל מוזיאוני המכוניות של אירופה...סתם דוגמאות שצצו לי בראש)---אז בודקים מה היעדים ומהו לוח הזמנים המשוער.
כאן נראה לי שהתהליך הפוך- קודם כל חודש ואח”כ הגדרת היעד?
מעבר לכך העלת באחת התגובות ,סוגיה שחשוב לתת עליה את הדעת- לינה בדירות-מטבחון-כשרות-שבת… בספק אם תאילנד יכולה לתת לך מענה.
כלומר ההיבט של לינה בדירות-בהחלט משמעותי לתכנון טיול שלכם בקיץ הבא-
מכאן
חודש- שמפוצל על 4 לינות של שבוע? על 8 לינות של 3 ימים? -כמה אתם מוכנים להתנייד?
ואלו שאלות מקדמיות לפני “לאן לטייל”-זה איך לטייל, מה צריכים או רוצים או מצפים.
-
אנשים טובים- התגובה שלי היתה לאלה שכן כתבו שזה תקציב נמוך…(זה בהחלט נכתב בשרשור) ונכון שחודש בארצות הברית יעלה בסביבות מה שתארת לפי התיקצוב שכתבת ...אבל 80,000 בהחלט יספיקו…
סתם רציתי לציין שיש אנשים שמטיילים עם תקציבים יותר נמוכים...וזה אפשרי:) כי בפורום הזה הרבה פעמים אנשים שואלים על טיולים בתקציבים לא מאוד גבוהים והתגובות הרבה פעמים נותנות הרגשה שזה לא אפשרי…
אנחנו מטיילים וישנים, עם הילדים ,במלונות פשוטים מאוד(בדרך כלל...בתאילנד בהחלט התפנקנו) ומעדיפים מסלולים בטבע על אטרקציות...אז זה באמת יוצא יותר זול. לא לכולם יש אפשרות להוציא כסף על מלונות 4 כוכבים או על אטרקציות יקרות- אבל זה לא אומר שאי אפשר לטייל ולחוות את העולם...
-
אוסיף עוד ואומר – בשנים האחרונות התחלתי לחבב נסיעות של חופשה ארוכה במקום אחד. למשל להיות בעיר אחת כמה שבועות, ולטייל באיזי עם קפיצות לאתרים מסביב והיכרות עם אנשים מקומיים. שהייה במקום אחד חוסכת בנסיעות ויש מקומות שבהם אפשר לקבל הנחה לשהייה של שבועיים ומעלה, כך ששבועיים-חודש ביעד יקר יוצא לי זול משמעותית.ומספיק להוריד הוצאות קטנות כמו “קניות קטנות” ומזכרות (אין לי צורך בזה, גם לא בשופינג, ההעדפה שלי היא לשלם על חוויות ולא חפצים), או חטיפים-קפה (יש מקומות לינה שיש בהם קומקום או קפה בבוקר וזה די בשבילי וחטיפים גם בארץ לא אוכל), כביסה ממילא לרוב בחינם, וממילא בהרבה יעדים נוח יותר להשתמש בתחבורה ציבורית על פני שכירת רכב.
גם מבחינת לינה, עבורי הלינה היא מקום לישון בו בלילה כי כל היום אני בחוץ, אז אין לי טעם במלון רב כוכבים – אעדיף לבזבז את הכסף הזה על אתר מעניין, הופעה וכו’.
כך שאפשר לטייל בתקציב נמוך. אפשר לפעמים אפילו לטייל יפה בתקציב נמוך – בזמנו נסעתי כמה חודשים לאמריקה במחיר מגוחך הודות לקמפינג מעת לעת ובישול עצמי ורכישת רכב על פני השכרה, וזה עוד כשהיינו בכמה וכמה פארקי שעשועים (שוב, ניצול חכם של מבצעים וכו’).