ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לפלנד - טיול עצמאי, אביב 2017 ​​​​​​​​​​​​​​

פורום טיולי משפחות
    15
    33
    5867
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • michlal
      michlal נערך לאחרונה על ידי

תמונות יפהפיות ובכלל, הטיול נראה מקסים ובהחלט מעורר השראה.

אני מאחלת לכם לחזות בזוהר הצפוני שוב, כמו שרציתם, ולשתף תמונות כמובן Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איריס ס.
        איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב

תודה דיאנה על האשכול היפה. 

למרות שלפלנד לא במגרת החלומות שלי (יותר מדי שלג וקור הופך אותי לארטיק ואני נעשית לא נעימה לעצמי ולבריות …), התמונות נהדרות

ואת כותבת מאד יפה.

את הזוהר דוקא הייתי רוצה לראות יום אחד.  חבל שזה בעסקת חבילה עם כל השאר … devil

אז בינתיים נהנית כאן וירטואלית .  (חם לי וטוב לי   )

את סקוטלנד שלך לעומת זאת הולכת לחקור כי היא על הכוונת ממש 

המון תודה על ההשקעה ושבת נעימה 

איריס

• eden24h
          eden24h נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל העוקבים 

איריס, הקור באמת לא כ”כ נורא..אבל בכל מקרה, הבנתי שאפשר לראות שם את הזוהר בסתיו ובאביב, אז אולי יש תקופות פחות קרות.

לימור, גם אני אמרתי לבעלי במהלך הטיול שזה ממש מרגש, כי זה טיול ממש אחר מהטיולים שלנו כל שנה (עם הילדים או בלי)

מיכל, ורדה – תודה Smile

okmju- בגלל שהיינו במקום מבודד, אז היינו המשוגעים היחידים על האגם שמחפשים את הזוהר laugh וספויילר – כשזה ממש מופיע, אין ספק שזה זה..

• eden24h

יום 6 - טיול אופנועי שלג באזור לוי

רצינו לראות קצת את האזור, וחשבנו שטיול אופנועי שלג יהיה נחמד.

אז קבענו יומיים לפני דרך האינטרנט עם סוכנות שהיו עליה המלצות (וגם המקום שממנו שכרנו את נעלי השלג שלנו שהגענו).

כאן היה זול יותר, 160 יורו לאדם לאופנוע (או 115 יורו אם רוכבים ביחד), ל-3 שעות, 60 ק”מ.

http://www.perhesafarit.fi/

השעה שנקבעה היתה 12, ולמדנו לראות את היתרון בזה – גם לא קמים מוקדם מדי, גם השמש מספיקה לצאת ולחמם קצת (לעומת טיולים ב 9 בבוקר )

גם כאן היה אותו נוהל, מגיעים, מצטיידים בחליפות, כובעים, קסדות, מקבלים הדרכה ויוצאים לדרך.

החברה והאנשים שעובדים בה מאוד מאוד נחמדים (אכתוב עוד משהו על זה בהמשך), ומומלצים בחום.

מה שכן, מכיוון שהאזור עמוס יותר במטיילים (שוב, עדיין פחות מרובניימי), היינו בסביבות 20 איש (אם לא יותר) ולכן היינו שיירה שנסעה, ולכן היה פחות כייף מהטיול הקודם.

הנופים מדהימים, עשינו הפסקה בבקתה ששיכת לחברה בשום מקום, קיבלנו ארוחת צהריים קלילה ויצאנו בחזרה.

• eden24h

יום 6 - עלייה ל Levi mountain

לא היה לנו זמן לסקי, אבל נראה שחצי מהעיירה עושה סקי..כולם מסתובבים עם הציוד בכל מקום.

אחרי שסיימנו את טיול אופנועי השלג, ראינו שהיום התבהר והתחזית לערב היתה מושלמת – בלי עננות בכלל!

אבל מה, אנחנו צריכים להחזיר את נעלי השלג עד 18:30, כאשר סוגרים את החנות, מכיוון שמחר הטיסה שלנו יוצאת מוקדם.

התבאסנו נורא, כי נראה שתהיה היום פעילות סולרית, יש מזג אויר מושלם, אבל לא יהיה לנו נעליים frown..ומן הסתם אי אפשר לבלות בנעלי הספורט בלילה בחיפוש הזוהר..

ברגע של יאוש, ניגשתי לפקידה בחנות (שהיא חלק מהחברה שבה עשינו את הטיול הבוקר) ושאלתי אותה אם יש לה אולי רעיון מה לעשות..כי זה היום האחרון שלנו בלפלנד, ויש סיכוי טוב לזוהר הערב, אבל אין נעליים! אז אחרי התייעצות קצרה עם הממונה עליה, היא ביקשה שנשאיר את הנעלים בשקית ניילון מאחורי החנות. להצעתי לשלם על יום נוסף נענתי בשלילה, ואמרה בחיוך שממש אין צורך.

אז עכשיו יש נעליים!! הוחלט לעלות להר על מנת למצא את המקום הכי טוב להגיע אליו בערב.

אז ככה, הנוף מלמעלה מדהים, וכל הלבן והעצים והצורות של השלג..היה מהמם! לא הפסקתי לצלם wink

• eden24h

יום 6 - מופע האורות ​​​​​​​

ההתרגשות מתחילה אצלי, כי מזג האויר כל כך מדהים, ואני רואה שצפויה פעילות סולרית חזקה בערב. אנחנו מתלבטים האם ללכת לג’קוזי לפני ארוחת הערב, אבל מחליטים בסוף ללכת לארוחת ערב במלון, במסעדה של פיצות..

לקראת 8 סיימנו לאכול ויצאנו בחזרה לחדר במלון (הדרך היתה חיצונית)..אני מרימה את הראש ומתחילה לצעוק – רואים את הזוהר..למרות כל האורות של העיר, ראו פס ענק לאורך השמיים..רצנו מהר לחדר, לקחנו חצובה ומצלמה, לבשנו עוד שכבה של בגדים, לקחנו קצת נשנושים, ויצאנו באוטו לכיוון ההר.

בסיבובים של העלייה, אני מסתכלת מהחלון של האוטו ורואה את הפס..ההתרגשות מטורפת!

אנחנו מגיעים למעלה ומגלים שיש כאן הרבה אנשים שהגיעו, חונים במהירות ומתחילים ללכת לכיוון שרואים הכי טוב, וגם יש חושך..כי הרבה אנשים הגיעו עם פנסים ואורות smiley

אין לי דרך להסביר, אבל הפסים והעננים של הזוהר פשוט עשו לנו מופע מדהים!

היתה רוח מטורפת בפסגה, אז למרות החצובה התמונות יצאו מטושטשות..אבל עדיין לדעתי זה מעביר קצת את מה שראינו שם..

זה נמשך בערך רבע שעה ואז הכל כבה.

חזרנו לאוטו, יצאנו שוב, אבל כבר לא ראינו כלום.

האפליקציה עדיין התריעה שיש פעילות אבל כבר לא היה כלום כמעט שנראה לעין.

אז אם היינו הולכים קודם לג’קוזי יש מצב שהיינו מפספסים..

כל כך שמחתי שבערב האחרון שלנו, כאילו הכל הסתדר לקראת זה שנוכל לחוות את זה – הנעליים, מזג האויר וכמובן הזוהר עצמו laugh

עכשיו אפשר לעזוב את לפלנד שלמים Smile

אגב, 3 התמונות הראשונות זה מהזמן שהכל התפוצץ בשמיים, ו 3 האחרונות זה מהשלב שכבר כמעט נגמר ולא ראו כבר כמעט כלום בעין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • sara3125
                  sara3125 נערך לאחרונה על ידי

איזה טיול מדהים חוויתם , כייף היה לקרוא 

תודה רבה על השיתוף

שרה

• ג'מוס
                    ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

ממש ממש ממש יפה. מאוד נהניתי ואיזה יופי שזכיתם למתנת פרידה כזאת יפה.

מההתרשמות שלי האטרקציות מאוד יקרות  , חושב שדוקא פה טיול מאורגן זול יותר או שעדיין זה בערך אותה מסגרת תקציבית פחות או יותר? 

לא שאני אסע במאורגן , סתם שיהיה לי אומדן….

תודה על השיתוף

אני בהחלט מכניס את לפלנד בטיול עצמאי להילוך גבוה אצלי 🙂 

• eden24h

ג’מוס

אכן האטרקציות מאוד יקרות.

ומהבחינה הזאת, יש אפשרות שטיולים מאורגנים מסויימים יותר זולים.

לנו יצא 4500 יורו לזוג, כאשר על המלון האחרון היה אפשר לוותר ולמצא לינה ב 100 יורו ללילה, ואז היה יוצא נגיד 4000 יורו לזוג.

ראיתי אנשים שטיילו במאורגן ב 1700 יורו לאדם.

אבל, לנו ספציפית זה ממש לא רלוונטי..יש לנו קושי להיות חלק מטיול מאורגן laugh..להיות תלויים בלו”ז של אחרים, ולבלות עם הרבה אנשים באוטובוס כל הזמן..

מאוד צריכים את השקט והפרטיות שלנו..ומהבחינה הזאת היה לנו טיול מושלם!

גם יש סיכוי טוב שבטיול מאורגן מקבלים יותר אטרקציות..אנחנו עשינו אחת ליום.

ועוד משהו – אנחנו בחרנו לוותר על שוברת הקרח, שזו אטרקציה מאוד יקרה (בין 300-400 יורו לאדם אם אני לא טועה), גם בגלל המחיר וגם בגלל המרחק מהמקום לינה שלנו..זה לא נראה לנו כל כך חשוב.

בחרנו אטרקציות שיותר דיברו אלינו (כמו טיפוס על מפלים קפואים ויותר אופנועי שלג, ולא עשינו בכלל ספארי של מזחלות איילים, למשל).

• eden24h

יום 7 - יום אחרון בהלסינקי​​​​​​​​​​​​​​

קמנו מוקדם, הטיסה שלנו יוצאת ב 9:30, אבל שדה התעופה קטן, אז אין צורך להגיע לפני 8..הספקנו לאכול ארוחת בוקר, להחזיר את הנעליים (כפי שהבטחנו), להחזיר את האוטו ולהיכנס בלי תור לטרמינל.

הגענו ב 10:30 להלסינקי, וכאן היה לנו זמן עד הערב, מכיוון שטיסת ההמשך ארצה יוצאת ב 20:00.

מכיוון שזו טיסת קונקשיין, המזוודות היו באחריות חברת התעופה, אז אנחנו יצאנו עם תיקי הגב שלנו עם רכבת ישירות משדה התעופה למרכז העיר.

מה אני אגיד על הלסינקי? היה איזה 3-4 מעלות וירד גשם קל אבל בלי הפסקה, והיה לי יותר קר ממה שהיה לי כל השבוע בלפלנד laugh

עשינו סיבוב עד מרכז העיר, אכלנו צהריים, עשינו קצת קניות לילדים וחזרנו לשדה.

לא התרשמנו במיוחד angry אבל יש מצב שזה קשור למזג אויר העגמומי שתפסנו.

בטיסה חזור גם לא פגשנו אף ישראלי וזה היה מוזר ביותר..רק כמויות של פינים שבאים לטייל בארץ..

לסיכום: מאוד נהנו, ולמי שמתקשה עם טיולים מאורגנים, זה ממש פשוט לטייל שם..כמו בכל מקום אחר, רק עם שלג.

היה יפהפה, האנשים היו אדיבים ונחמדים, ראינו את הזוהר הצפוני,באמת לא יכלנו לבקש יותר yes

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • myomer
                          myomer נערך לאחרונה על ידי

מדהים !!!

שוב המון תודה על השיתוף no

זה אשכול שנראה שישרת הרבה מאוד אנשים, מקווה להיות אחת מהן surprise

• michlal
                            michlal נערך לאחרונה על ידי

כמה שמחתי שהצלחתם לראות את הזוהר הצפוני במלוא הדרו. זה אחד הדברים שאני חולמת לראות בעצמי .

תודה על תיאור הטיול המפורט, אני ממש מקווה שאוכל להיעזר בו מתישהו...

• Orit N
                              Orit N נערך לאחרונה על ידי

וואו, איזה תמונות יפות!

נהניתי לקרוא ואני מכניסה לרשימה של הטיולים העתידיים.

גם אנחנו לא מסתדרים עם טיולים מאורגנים ומעדיפים לטייל עצמאית.

תודה על השיתוף,

אורית

• 1
                              • 2
                              • 2 / 2
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון