קצת ABC לרגל המצב
-
לרגל הבצורת בשרשורים ואפילו השאלות שעצרו...........
אשתי ואני הגענו בטיסה לפוקהרה מקטמנדו ב18 לספטמבר והתמקמנו במלון ברהי שהוא המלון הטוב ביותר שהכרתי בנפאל עד היום.
פגשנו את הפורטר ששמו שמור במערכת ואשתי ישר הבינה שלמרות שהיא חשבה/תכננה שאני עומד ללכת רק עם תיק יום בטיול (הייתי קצת מאושפז לפני הטרק) התוכניות משתנות
והוא סוחב את התרמיל שלה ואני סוחב תרמיל גדול נוסף.למחרת יצאנו מ-NAYAPUL חצינו את נהר מודי והלכנו לאורכו עד סיאולי באזאר ומשם דרך קימצ'ה עד ל-GHANDRUK שם בילינו את הלילה הראשון.
יום טיפוס של כ-1000 מטר לגובה 1940 מטר. חם לח ונחמד אבל אפשר כנראה לעשות את רובו אם לא כולו ברכב
מצרף תמונה של בול ידידות נפאל-ישראל שקיבלנו בסוף הטרק ממטייל גרמני ותמונה של חצר המלון
-
קצת ABC לרגל המצבשחרר, שחרר, תעלה עוד תמונות וסיפורים...
-
קצת ABC לרגל המצבבלילה הראשון בגסטהאוס היינו ה"מערביים" היחידים בנוסף למשפחה נפאלית מטיילת (הבן הקטן שלי הזכיר לי בוואטסאפ שאני לא ממש נראה מערבי
).ביום השני לטרק אחרי ארוחת הבוקר והצ'אי מסאלה שמתלווה, העמקנו את ההיכרות עם אופי השביל באיזור שכלל אלפי מדרגות עליות וירידות של מאות מטרים וחציה נוספת של נהר המודי מתחת לג'ינו דנדה שם עצרנו לצהריים כשכל זה בנופים מרהיבים של טרסות וכשפסגת אנאפורנה הדרומי מבליחה לפרקים מולנו.
אחרי ארוחה לא משהוא הוספנו עוד 400 מטר לגובה והגענו לצ'ומרונג.
מסתבר שהאנאפורנה זו שרשרת הרים ולא הר יחיד כאשר הפסגה אנאפורנה I הוא ההר העשירי בגובהו בעולם 8091 מטר (והשני באזור אחרי דאולהגירי 8172 מטר)
יום ארוך ודי מתיש מ-8 בבוקר עד 6 בערב עם נטו 8 שעות הליכה.
לחובתנו יש לציין שמיטיבי הלכת בשביל שהפעם לא נמנינו עליהם עושים את היומיים הראשונים שלנו ביום אחד ארוך.
מה שכן, צ'ומרונג והאזור סביבה יפים יפים והייתי אומר שזה אזור הכפרים היפה ביותר בנפאל מבין אלה שהכרתי.
-
קצת ABC לרגל המצבההר הקדוש מצ'פוצ'רה = "זנב דג" (בגלל צורתו) נראה כשפיץ מחודד צפונית מפוקרה בתמונה המצורפת אבל בבוקר השלישי מצ'ומרונג קיבלנו את הזווית לצפון מזרח אל ההר שמסבירה את שמו.
כמו כן קצת נופים של ההר "אנאפורנה דרום" (7219 מטר) לכיוון צפון שגם הוא נראה מפוקהרה ביום טוב
-
מקסים! -
מקסים!באמת תמונות מקסימות .
השלט עם האותיות בצבע כחול\תכלת ממש טוב .
אם הקיצונים המוסלמים והיהודיים כאן באזור היו קוראים ומישמים, הכל היה קל יותר.
-
מקסים!תמונות נפלאות, באמת משפר את מצב הרוח...
-
מקסים!תודה. מעלה זכרונות טובים. תמשיך זה כייף

-
קצת ABC לרגל המצברעיון מעולה, תודה על השיתוף.
-
אל תפסיקגם אצלי זה מעלה הרבה זיכרונות נעימים. הלוואי שאזכה לשוב ולטייל במדינה הזו ביום מן הימים.
-
עוד קצת ירוק ולבן ...יופי של יופי!
אין על ההימליה עבורי.
מעלה זכרונות מ 2008 ! גם הברכיים נזכרות במדרגות של לאנדרוק וגאנדרוק!
-
קצת ABC לרגל המצבאני אמשיך בכייף אבל תמונות רק בערב מהמחשב בביית.............
קצת לגבי:
גשם ועלוקות
אז כמובן שאת הגשם בטרקים הכרתי גם באוורסט וגם בלאנגטאנג אבל רציתי להוריד לאשתי את רמת החשש מהגשם וקניתי לה בנסיעה האחרונה לסינגפור מעיל גשם מדוגם להפליא של NORTH FACE כדי שתהיה מוגנת במקסימום גם ב"סערות" (בעבר הרחוק וויתרה על טרקים בארץ האש רק בגלל הסיפורים על הגשם שיורד כל יום).
בהפסקת הצהריים של היום השני בג'ינו דנדה התחיל מבול של 30 דקות בדיוק כשנכנסנו עייפים ורעבים מתחת לגג. שמחנו כשהגשם הידלדל תוך כדי ההפסקה והפך לרסס מיים נעים והמשכנו את הטיפוס לצ'ומרונג עם כיסויים לתרמילים אבל ללא מעילי גשם.
בהמשך הטיפוס הגשם התגבר מאוד ושאלתי את אשתי אם היא רוצה מעיל גשם שהיה בשליפה מהירה אבל היא "וויתרה" וגם אני ורק באצ'ו הפורטר התעטף בשקית זבל עבה וגדולה שהביא למטרות הגנה מגשם. הסיפור של הוויתור על המעיל החדש חזר על עצמו בכל הגשמים בימים הבאים והגענו למסקנה שכל עוד לא קר ובטח כשמזיעים אין לנו צורך להישאר יבשים מגשם.
אגב תאי, אשתי לא רצתה שאקח לה מטריה אבל כן יצא לי לראות כמה מטיילים עם מטריה ואפילו מטריה פתוחה במישורים המעטים על השביל ולא פעם מטריה שמשמשת כשימשיה.
לפני מספר שבועות בתשובה לשאלה של אב שיצא עם ביתו לסובב האנאפורנה אמר תאי משהוא כמו:
"ועם הגשם באות העלוקות......" והאמת זה נשמע לי די תאורטי כי כבר הייתי בגשם בטרקים אבל קראתי את הפתרונות שהציעו דורון ותאי ולקחתי קצת מלח בשליפה מהירה.
כשעלינו לכיוון צ'ומרונג אחרי הגשם השוטף, נתקלנו די מהר בעדר עיזים נפאליות יפות שנראו קצת משונה. תיכף הבחנו שרבות מהן מדממות חזק באיזור הפנים בעיקר. הנחנו שהן החליקו ונפצעו (ממש סביר שעז תחליק ) ואח"כ חשבנו שאולי אלו זכרים שנגחו אחד את השני או נקבות ש"נתקלו" אבל חוץ מדם לא ראינו פציעות וראינו הרבה דם.
אח"כ הבחנו שעל חלקן "מודבק" משהוא שנראה כמו תות עץ שחור ומלא ואז ירד לנו האסימון....
בקיצור העלוקות האלה ליוו אותנו הרבה ימים בעיקר באיזורים בהם יש חיות משק ולא רק כשירד גשם. לפני שהן "מתעלקות" עליך הו די דקות ונראות כתולעת שחורה אתלטית במיוחד. העלוקות יודעות לטפס במעלה מוט הליכה מאלומיניום ובצ'ומרונג גליתי אחת בין אצבעות הידיים שאחזו במוט שנצמדה חזק ולא רצתה לשחרר. דיממתי אחר כך הרבה זמן כי הן מפרישות חומר נגד קרישה (ולכן העיזים דיממו חזק) ועד עכשיו אני עוד רואה את הסימן של הפצע הזעיר ביד.
עלוקות יודעות גם ליפול עליך מהעצים וזה די מעניין המנגנון של איך הן "יודעות" מתי ואיפה להפיל את עצמן.
בקיצור חוויה לא מרנינה אבל בהחלט עוד חוויה וגם אשתי לא עשתה מזה סיפור ועדיין כואבת לה האצבע ממכות שהיא נתנה לעלוקה בצ'ומרונג עם האצבע.
כמו שאמרו המומחים הפיתרון הטוב ביותר הוא לפזר עליה קצת מלח ואז היא נושרת מייד וגם משום מה נראה שהדימום הרבה יותר חלש. לקחו לנו כמה ימים עד שלמדנו לא לתלוש אותה אלא להפגיש אותה במהירות עם מלח. -
קצת ABC לרגל המצב

חייכתי כאשר קראתי את מפגש העלוקות.
גם לי היו מספר מפגשיםת, אבל לא נורא יש קטנות קטנות ויש ענקיות.
בדרך כלל אם הולכים בראש לא מותקפים ככ, מי שהולך אחרי הראשון יותר מותקף.
כך או כך- לא נעים אבל לא נורא.
-

אין כמו מטריה ...

-
קצת ABC לרגל המצבאגב העלוקות כדי לסגור את הנושא מרגישות למגע כאילו יש להן שיריון והתרנגולות הבריאות של נפאל לא אוכלות או מנקרות עלוקות וממש ״עוקפות״ אותן.
תרנגול אחד מהאייפון
-
קצת ABC לרגל המצבמה זה הוצאת לי עכשיו את החשק לחזור לנפאל... אני יכולה לדמיין את הבן שלי נתקל בעלוקות וזה לא דמיון נעים. אוקיי גם עלוקה עלי זה לא דמיון מהנה במיוחד
(אם כי - הייתי שם גם בעונה הזו, ביליתי שבוע ב ABC ושבוע בלאנטאנג, וההיתקלות היחידה שלנו בעלוקות היתה בסוף הטרק של ה ABC. ביום הלפני אחרון ישנו בכפר שיש מתחתיו מעיין ובריכה חמה. הירידה למעיין היתה באיזור ממש מיוער ואחד החבר'ה גילה בבריכה שהתעלקה עליו עלוקה במקום רגיש.. באופן טבעי לא הסתכלתי איך הוא נפטר ממנה. אני זוכרת משהו עם מצית. זו גם שיטה מוכרת?
בכל אופן, אחרי התיאור שלך, זה נשמע שהן בכל מקום

-
קצת ABC לרגל המצבטוב ענת.
נחזור לתיאור הטרק, הבוקר בצ׳מרונג והמדרגות בכיוון מטה ביום השלישי ושוב מהאייפון הישן שלי בינתיים. המשך יבוא.
-
קצת ABC לרגל המצבאחרי לילה שני בבלעדיות כמעט מלאה על כל הגסטהאוס (יפני אחד הגיע ממש מאוחר ונעלם על הבוקר) שהיה מגונן לתפארת ועם נופים פתוחים לעבר ההרים בצפון והעמק ממזרח יצאנו לעוד יום שרובו מדרגות.
קשה לתאר את היופי הירוק של הירידה מהכפר צ'ומרונג עם הפסגות המושלגות ממול בעת הירידה לנהר הצ'ומרונג (קצת יותר משעה).
השרירים הארבע ראשיים לא רצו להניע אחרי יום המדרגות הקודם אבל לאט לאט נענו כשהיופי ממול מזין אותנו. קרוב לגן עדן....
אחרי הירידה הגיעה כמובן העליה לסינואה היפה קודם לתחתית (טאלה) בה עצרנו לצהריים בגסטהאוס מטופח ועוד 250 מטר למעלה לסינואה עילית (דנדה) 2360 מטר.
מצ'ומרונג ל-ABC בעצם הולכים הלוך חזור בטרק אבל סינואה היא הכפר (בעצם שני כפרים) האחרון שבו יש נופים פתוחים כמעט לכל כיוון ואח"כ נכנסים לעמק די סגור וצר עם נופים של זנב הדג מידי פעם ופסגות אנאפורנה כזו או אחרת.
-
קצת ABC לרגל המצבאחרי ההפסקה בסינואה המשכנו לכיוון BAMBOO שם ישנו בלילה השלישי.
שמחנו לפגוש מטיילים הודים מבומביי שהגיעו מהסובב ובילינו אתם את הערב בחדר ההסבה בשיחות נחמדות.
למחרת בבוקר טיפסנו במעלה העמק הצר לדאורלי 3200 מטר ביום די ערפילי אבל קשה היה להחמיץ את שיחי הבמבוק הרבים ואת ההקשר שלהם למקום
-
קצת ABC לרגל המצבבעליה לדאורלי עצרנו בדובאן לצ'אי מסלה אצלי וג'ינגר אצל אשתי ופגשנו 4 צעירים ממוסקווה שאחר כך הגיעו איתנו לגסטהאוס בדאורלי וכן את דומיניק קצין המשטרה מגרמניה הבנוי לתלפיות שסבל מהמים הנפאליים כאבי בטן קבועים. ניהלנו שיחות נחמדות בארוחת הערב הרביעי שלנו.
למחרת הבוקר היה משעשע לראות את הרוסים שאחד מהם היה מדריך טיולים מקצועי צעיר ומדוגם מבצעים "התעמלות בוקר" עם תרגילים שכבר עשרות שנים לא נצפו במערב.
תאי העריך שיקחו לנו 10-11 יום לעשות את הטרק עד טאטופאני אבל כבר בשלב הזה הבנתי שאין סיכוי שנספיק ב10 ימים וגם 11 יום נראה לא פשוט. חשבתי שאם נספיק ב10-11 יום אז נעלה לג'ומסום, קגבאני וכו אבל לא התכוונתי להתפשר על הסתגלות לגובה לפי הכללים.
אז עלתה האפשרות לעלות ביום החמישי ל-MBC=Machapuchere Base Camp בגובה 3700 מטר ולהשכים קום ביום השישי לעלות מ-MBC ל-ABC 4130 מטר ולתפוס את הזריחה?.
באצ'ו המדריך/פורטר אפילו הציע שכבר ביום החמישי נעלה ל-ABC לראות את השקיעה ונחזור לישון ב-MBC. אני שמעתי ובהתחלה נתפסתי ל"רעיון" אבל לא לגמרי.
כך ביום החמישי יצאנו בבוקר די מעורפל לכיוון MBC. בדרך פגשנו את ההודים שישנו בMBC (כי כבר עשו את ההסתגלות בסובב) ועלו בבוקר לABC והצליחו לתפוס כמה רגעים בהירים למעלה לפני שמיהרו בחזרה לרדת.
הגענו לMBC לארוחת צהריים בערפל די סמיך וממש לא התחשק להמשיך מה גם שהבנו ששורר למעלה ערפל ושקיעה לראות לא יהיה קל.
השתכנענו לא ללכת בשיטת "נגעת נסעת" מכיוון שהמפה הבטיחה נופים יפים גם ב-MBC וגם ב-ABC והחלטנו לבלות לילה בכל אחד מהם וכך לזכות לראות את המראות לאורך כמעט כל היממה. מיותר לציין שההחלטה שלנו השתלמה מאוד.
מ-MBC יש אכן תצפיות מעולות והדרך ל-ABC פשוט לא ניתנת לתיאור מרוב יופי (כשבהיר)
כמה תמונות מה-MBC בשעות שונות