טיול תרמילאים באירופה
-
אהלן,
מעוניין לעשות טיול תרמילאים באירופה. הכיוון הראשוני הוא סקנדינביה (בדגש על דנמרק\ נורווגיה), אבל אני לא נעול.
מכוון ל15 ק”מ ביום לערך, 10-14 ימים.
מחפש מסלול שאפשר ללכת אותו רצוף ושיכלול נופים שאי אפשר למצוא בארץ.
תודה!
-
באיזור הפיורדים בנורבגיה. ניתן לקנות מפות למסלולים.
-
יש קטע מסוים שלהם שאת ממליצה עליו?
האם זה משהו שאפשרי לעשות לבד או שחובה עם שותף\ה?
-
יש כמה מסלולים פופולריים:
- מסלול A1 בדולומיטים
- מסלול סובב מון בלאן – TMB בצרפת
-
איטליה וצרפת זה פחות הכיוון. חשבתי אולי על סלובקיה, זה יעד מומלץ?
בנוסף, האם אחראי לעשות טיול מהסוג הזה לבד או שחייב שותף\ה?
-
קרא קצת על שביל שנקרא Kungsleden (“שביל המלך”) בצפון שבדיה (לפלנד). לא הלכתי אותו עדיין בעצמי אבל אני לומדת אותו בימים אלו בתקווה ללכת מקטע שלו בספטמבר הקרוב.
מדובר במסלול ארוך (מעל 400 ק”מ) אבל החלק הצפוני שלו – בין Abisko ל- Nikkaluokta יכול אולי להתאים לך. זה מקטע שלוקח בד”כ 7 ימים.
מדובר במקטע הכי פופולרי של המסלול. זה אומר שהשביל כבוש היטב ושגם אם אתה יוצא לבד למסלול לא תהיה באמת לבד אלא תפגוש מטיילים אחרים (אם כי לא מדובר בכמויות המטיילים שפוגשים לפעמים בשבילים היותר פופולרים באלפים למשל). בנוסף – המסלול אינו נחשב למסלול בדרגת קושי גבוהה, אין בו שום אלמנט טכני והסימון בו נחשב לטוב (כאמור, עוד לא הייתי אז אני לא יכולה להעיד באופן אישי). יש כיסוי מלא של בקתות במרווחים סבירים, כך שלא חייבים לקחת אוהל. אבל אפשר ללון באוהל לצד הבקתות (בתשלום; כמובן נמוך בהרבה מעלות לינה בבקתה) או בחינם בכל נקודה אחרת לצד השביל.
הללו הופכים את המקטע הזה למתאים גם עבור מטייל בודד וגם מי שאינו בעל נסיון קודם רב.
הנופים… הם בהחלט כאלו ש”אי אפשר למצוא בארץ”.
חשוב לקרוא על נושא מזג האוויר (שזה גם משהו ש”אי אפשר למצוא בארץ”) ולצאת רק בעונה המתאימה. חשוב להצטייד בהתאם.
אם זה יכול לעניין אותך – חפש שני סיפורי דרך טובים באתר sipurderech.co.il. יש גם שירשור קצר ב- hike.co.il (אם כי על מקטע ארוך יותר, שאני לא בטוחה שיתאים לך; אחרי המקטע היותר פופולרי שהמלצתי לך עליו - הבנתי שהשביל מאוד מתרוקן; אני מתרשמת ממך שזה משהוא שאתה לא כל כך תרצה כמטייל בודד, ואם אתה יחסית חסר נסיון – יש בזה גם הגיון).
בנוסף – יש די הרבה אינפורמציה באנגלית ברשת (למשל באתר הזה: http://www.distantnorth.com/destinations/kungsleden-trail-wh ich-section-of-the-trail/) וגם סרטונים ב- youtube בהם תוכל להתרשם מהנופים ומאופי השטח.
יש כמובן עוד המון מסלולים באירופה. הנ”ל קפץ לי לראש בגלל שציינת את סקנדינוויה… (וגם כנראה מפני שאני לומדת עליו ממש עכשיו).
חשוב מאוד שתציין כשאתה מבקש המלצות על שבילי הליכה ארוכים את העונה בה אתה מתכוון לצאת לשביל ואת אופי הלינה שאתה מחפש (אוהל או בקתות/עיירות). שני אלו הם מאפיינים מינימליים (בנוסף למשך הזמן שאכן ציינת).
כמו כן, כדאי שתדע שבאיזורים הרריים אין כמעט משמעות למס’ ק”מ יומי. או לפחות יש לכך משמעות פחותה בהרבה (ממה שאנחנו רגילים כמטיילים ישראליים). הפרשי הגבהים חשובים הרבה יותר. וגם אופי השטח.למשל: אם אתה מטפס 1000מ גובה בשדה של בולדרים בשיפוע משמעותי לאיזה מעבר הרים (קורה כל המזן במסלולים רבים באלפים למשל, לפעמים גם מספר פעמים ביום) – אי אפשר בכלל להשוות את זה להליכה (גם ארוכה בהרבה) בשטח יחסית מישורי (או עם עליות וירידות משמעותית קטנות יותר ובשביל כבוש ונוח).
בכל מקרה – שיהיה בהצלחה!
-
הוצאת לי את המילים מהפה, גם אני רציתי להמליץ לבדוק את הקונגסלדן. הייתי לפני מספר שנים באביסקו בחורף וכחלק מהשהות הלכתי חלק מהיום הראשון של המסלול (המסלול פתוח ומסומן גם בחורף, מדהים! אבל כמובן רק למי שיודע מה שהוא עושה כי החורף שם קשה). בכל אופן, נראה מסלול מרשים ביותר ובכיף הייתי חוזר לשם בקיץ ללכת אותו.
-
וואו, תודה רבה!
מבחינת מזג האוויר, האם יולי מתאים? אמור להיות נעים או שגם בחודשים האלה קר ולא ממש כיף לטייל בחוץ? (כמובן שאחפש מידע מדויק באינטרנט, פשוט חוויה אישית גם משמעותית בשבילי.)
את יודעת להסביר לי איך אני בונה סיפור דרך ומתאפס על המסלול בדיוק? יש מפות של האיזורים האלו שניתן להשיג בארץ?
יש לך מושג אם במקטע המדובר יש מקורות מים יפים? לא ממש הצלחתי למצוא על זה במידע בינתיים
בנוסף, איך מגיעים? טיסה לשבדיה ומשם ברכבות\ מעבורות?
-
משטוקהולם לאביסקו מגיעים באחת משתי דרכים:
- רכבת לינה של 18 שעות עם נוף יפיפה.
- טיסה לקרונה ורכבת של כשעה משם, אבל לפחות בחורף יוצא בגלל לו”ז הרכבות שתופסים בדיוק את אותה רכבת.
-
הלוגיסטיקה לא מאוד פשוטה – או ליתר דיוק: לא מאוד קצרה – מההיבט של ההגעה והחזרה והרוב מפורט בלינק ששלחתי לך:
distance north (אני בונה עכשיו מסלול לעצמי – קצת ארוך יותר ממה שאתה מתכנן – ומצאתי כמעט כל מה שצריך באתר הזה; יש לו גם מדריך pdf שניתן להוריד תמורת תשלום לא גבוה – 50-60 ש”ח אבל את זה תשקול לרכוש רק אם אתה נסגר שהשביל מתאים לך – יש די והותר אינפורמציה חינם באתר הזה ובמקורות אחרים).
לגבי מפות: באופן אישי לתכנון נראה לי שאסתפק במפות באתר הזה ומפה של ממש ארכוש באביסקו לפני יציאה.
קיימת עדיין האפשרות שאקנה ברשת מפות לפני יציאה (אני נוהגת להזמין מפות מאתר http://www.mapsworldwide.com/ אבל יש עוד מלא אתרים – אמזון ואחרים) ואזמין הביתה (עוד לא בדקתי). במידה ואתה מזמין – אתה צריך כמובן מספיק זמן לפני כדי שהן יגיעו.
בכל מקרה באתר הנ”ל מצוינות גם המפות הנדרשות לשביל. שים לב שאתה קורא בעיקר על החלק הצפוני של השביל (כאמור – מעבר למקטע הנ”ל זה לטעמי קצת פחות מתאים למטייל יחסית חסר נסיון שיוצא לבד) ואם אתה מזמין או קונה מפות בדרך אחרת אין סיבה לקנות מפות לכל השביל (כאמור הוא א-ר-ו-ך).עוד חומר קריאה מועיל מאוד:
* כנס לאתר sipurderech.co.il תריץ בחיפוש “Kungsleden”. אתה תקבל שני סיפורי מסע טובים מאוד (לטעמי) שמדברים בדיוק על המקטע שהמלצתי לך. נסה ליצור קשר עם שני הבחורים שכתבו את הסיפורים למידע נוסף מנסיון אישי.
* עוד מקור כפי שכבר כתבתי: שרשור באתר hike.co.il (רק שהוא עוסק במקטע ארוך יותר כך שחלקו לא רלוונטי עבורך – למשל נקודת היציאה מהמסלול שם מרוחקת יותר).
עונה: יולי זה בסדר גמור.
לטעמי עדיף לא מוקדם ביולי מכיוון שיהיה עוד שלג על המסלול שאנחנו כישראלים לא ממש יודעים איך להתמודד איתו. אבל רישמית יולי זה חודש מצוין. נסה לצאת מאמצע החודש, אם אתה יכול.
מזג אוויר: שוב – לא מדובר במשהו שאתה רגיל אליו מהארץ! שיא הקיץ שם כנראה דומה יותר לחורף שלנו. זה אומר שיכול להיות ממש קר! אבל יהיו גם ימים שימשיים ונעימים. צריך לצפות תמיד למשקעים – גם בשיא הקיץ. חובה ציוד גשם (זה אגב נכון לכל טרק באירופה). חובה לבוש חם בנוסף לחולצה קצרה להליכה.אם זה נעים להליכה או לא – תלוי בעיני המתבונן! לטעמי האישי זה מזג אוויר מצוין להליכה. קצת גשם ורוח לא מפחידים אותי בכלל. לקור אפשר להערך ע”י לבוש מתאים. אם זה מתאים לך – תצטרך להחליט לבד. זו בכל מקרה העונה לטייל שם במסלול הליכה ארוך. בכל מקרה חוויות אישיות עדיין איו לי מהשביל הזה – אני חוזרת ומדגישה שעדיין לא הלכתי אותו!
מקורות מים: יש המון! כמעט לא סוחבים מים במסלול. אפשר לשתות אפילו בלי לטהר.
* יחד עם זאת: חשוב (!!!)לבדוק ספציפית בכל מקטע כי יש איזה קטע או שניים שכן צריך לסחוב קצת מים (מדובר בלא יותר מליטר או שניים לאדם!)
לסיכום: כאמור – לא הלכתי עדיין את השביל ואת כל האינפורמציה שנתתי לך כאן מצאתי די בקלות ברשת (בעיקר במקורות המידע שנתתי לך). כלומר: המידע קיים והוא זמין עבורך. אין מנוס וצריך פשוט לשבת ולקרוא, לראות סרטונים ולעשות קצת עבודת הכנה.
תתחיל מהלינק ששלחתי לך – תחפור עוד קצת באתר שלו, בלינקים שהוא מפנה אליהם וכו’ הוא נותן תשובות ברורות לכל השאלות ששאלת והא בוודאי יודע יותר טוב ממני. למשל הדף המצוין הזה של אותו כותב – בדיוק על המקטע שהמלצתי לך עליו וכצוב כבלוג עם הרבה תוספות לוגיסטיות.
תשלים עם סיפורי הדרך באתר סיפור דרך (שהם בעיברית ונותנים אולי זווית ראיה קצת ישראלית) ובאתר הייק. -
תודה רועי! כמי שבימים אלו לומדת את השביל כדי ללכת את חלקו הצפוני זה כיף לשמוע

-
ענבר, תודה ענקית! יש לי המון עבודה, אבל בטוח ריכוז האינפורמציה שלך יעזור.
רק משהו אחד שלא הבנתי, לאיזה אתר את מתכוונת ביחס למפות? בלינק ששלחת יש מפה מאוד כללית, האם יש מפת סימון שבילים כמו שאנחנו מכירים מהארץ או לחלופין מפה מפורטת יותר?
-
התכוונתי שבאתר שבלינק (לא זוכרת באיזה דף שלו בדיוק; צריך לחפור בו קצת) הוא מסביר בין היתר איזה מפות טופוגרפיות כדאי לקחת לטרק. ניתן לחפש את המפות הללו באינטרנט באחד מאתרי המפות ולהזמין עוד מהארץ או להמתין ולקנות שם לפני היציאה למסלול. עדיין לא חקרתי את הנושא הזה של המפות ולא חיפשתי אותן אונליין אז אני לא יודעת יותר מזה כרגע…
** תוספת מאוחרת יותר.
הינה מצאתי קטע קצר שהוא כותב על מפות לשביל:
“Paper maps
There are several maps covering the northern
Kungsleden.
The first option is the older style produced
by the Lantmäteriet: Lantmäteriets Fjällkarta.
Maps BD6, BD8, and BD10 cover the northern
Kungsleden.
The second option are the modern, lightweight
and waterproof Tyvek maps produced by Calazo.
www.calazo.se”לא יודעת כרגע יותר מזה… עוד לא הגעתי לזה. נסה לחפש את המפות שהוא מציע.
אתה יכול גם להתייעץ עם מי שכתבו את סיפורי הדרך באתר סיפור-דרך. נסה לשלוח להם שאלה לגבי באילו מפות הם השתמשו והכין רכשו אותם (אולי אפילו כתוב באחד הסיפורים, אני לא זוכרת כרגע). -
הי חברים,
לפני שאני ננעל על שבדיה הייתי שמח לקבל הצעות לעוד מסלולים שעונים על הקרטירונים שלי (יולי, מתאים לפעם ראשונה, נופים שאין בארץ וכו’)
אולי משהו שיהיה יותר קל למצוא בשבילו שותף\ה, כי בינתיים אני לא מצליח.
תודה!
-
יולי מתאים לטיול בסקנדינביה. אין שלג. בלילה קריר קצת, ביום נעים
-
סקוטלנד,
נופים מרהיבים ואחרים, מסלולים טובים, אתרי אינטרנט עם מידע מצויין.
ביולי עשוי להיות גשום באזור המערבי והיותר פראי ומעניין אבל בלי בוץ וגשם איך תדע שאתה בסקוטלנד?
https://www.walkhighlands.co.uk/long-distance-routes.shtml
-
רשמת מקודם שאתה לא בקטע של איטליה/צרפת..
למה?
אלו המדינות שיש בהן את הטרקים הכי פופולריים ושהכי קל יהיה למצוא שותף.
ניתן למצוא טרקים ארוכים נוספים בשמורת הפירינאים ו/או בשמות פיקוס דה אירופה
-
אני אישית דוגל בלבחור יעד ולזרום איתו, לא מסתכל לאחור כדי לראות אילו עוד ייעדים יש.
אבל אם כבר שאלת, הטרק הכי יפה שהלכתי בו היה ה-Laugavegur באיסלנד (הלכתי אותו עם עוד מקטע נוסף בהתחלה ובסוף). הוא לא קשה מידי מבחינת עליות וירידות כי איסלנד לא גבוהה במיוחד ויש שם מלא אנשים בדרך, אבל צריך לסחוב את רוב האוכל לטרק (אין הרבה מידי איפה לקנות בדרך). מים יש בבקתות. בנוסף, איסלנד די יקרה ועמוסה אז צריך לתכנן את הטרק הזה מראש. צריך גם קצת מזל כי עלול להיות גשם ורוח בדרך (אצלי היה רוח אבל רק מעט מאוד גשם ביום הראשון, בשבוע שלפני ירד מלא גשם).
טרק יפה נוסף שהלכתי ואני ממליץ עליו הוא המקטע הצהוב של הויה אלפינה שמתחיל באיטליה, חוצה את אוסטריה ונגמר בגרמניה http://www.via-alpina.org/. הלכתי מאמצע מקטע צהוב 31 ועד סוף צהוב 40 וההליכה יפיפיה. גם שם יש אנשים בדרך (אם כי בעיקר בכיוון ההליכה ההפוך, לך תבין גרמנים). ההליכה הזו יותר קשה מבחינת עליות וירידות, כל יום יש מינימום 1000 מטר עליה וירידה, אבל הוא יותר קל מבחינה לוגיסטית כי עוברים בכפרים בדרך אז יש אוכל כל יום ויש כל כך הרבה מקומות לינה בדרך שלא צריך להזמין מראש דבר.
בכל אופן, אני מטייל תמיד עם אייפד שיש בו GPS ומפות טופוגרפיות שאני מוריד מראש ברזולוציה גבוהה. מומלץ ביותר, אי אפשר ללכת לאיבוד! זה אביזר בטיחות מדהים!
-
בנוגע לאיטליה וצרפת:
לאחי הקטן יהיה טיול בר מצווה באיטליה, כולל האזורים הצפוניים ולכן פסלתי.
צרפת- האמת שסתם פסלתי בגלל דעות קדומות וכו’, אבל אם יש טרקים שהם לא מאוד הרריים אני אשמח לשמוע

בנוגע לשאר ההמלצות- תודה רבה, אבדוק!!
רועי- אני כמובן מסכים איתך, העניין הוא שאני לא מצליח למצוא שותפים בינתיים, מה שמקשה עלי ‘לזרום'. זאת פעם ראשונה שלי בטרק בחול, וגם בארץ הידע שלי בניווטים הוא בסדר אבל לא מקצועי בשום צורה.
הטרקים שנתת נשמעים מדהימים, אבל לא בטוח שהם מתאימים לפעם ראשונה. אני מבין נכון? -
מודה ומתוודא שלא עשיתי את הטרקים הללו (הם ב wish list שלי)
ה TMB הוא מסלול מאוד פופולרי וידוע. ואני מעריך שבחור צעיר עם קצת הכנה יוכל לעשות ללא קושי גדול מדי. חפש את הבלוג הנהדר של IO כאן בלמטייל ותוכל להתרשם.
ה west highland way בסקוטלנד אף הוא מתוייר ואהוב מאוד (וגם עליו יש לא מעט בלוגים). הוא הררי פחות מאלו האחרים שהומלצו כאן.