מדארווין עד פרת' בחודשיים???
-
שלום לכולם!
אני טס לאוסטרליה באוגוסט, וחשבתי על להתחיל בטריטוריה הצפונית (מדארווין) ולחזור ארצה מפרת’ כשאני עובר באליס ספרינגס. או לעשות את אותו המסלול ההפך.
הבעיה היא שאני טס רק לחודשיים, ואני לא יודע אם אני יספיק. כלומר, כמובן שאני יספיק, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני ממהר מידי.
אני נע בתחבורה ציבורית ורוצה להשאיר מקום לספונטניות (אם כי אני כן רוצה להזמין כרטיסי חזור, ולא לחזור מאותו מקום שהגעתי ממנו).
האם זה יספיק? אולי יש דרכים חלופיות מעניינות יותר או הגיוניות יותר?
אני גם מחפש את המקומות הפחות מתוירים, אולי אני צריך לשנות משהו בסדר עדיפויות?
תודה
-
התניידות באמצעות רכב תביא אותך למקומות הפחות מתויירים וכך ניתן לשמור על ספונטניות בצורה הכי גבוהה.
השאלה היא אם יש לך בעיה לנהוג בצד שמאל…
בכל אופן, נשמע לי שחודשיים אמורים להספיק למסלול הנ"ל.
-
לדעתי, אם אתה מתנהל בתחבורה ציבורית, עליך ‘לרדת’ מדארווין ברכבת לאליס ספרינגס, משם להמשיך דרומה עם רכבת ללאלייד ומשם להמשיך ברכבת עד לפרת. באיזור פרת תמצא מספיק חברות אוטובוסים לטיולים לאורך החוף (צפונה ודרומה)
הדרך מדרווין לאורך החוף הצפוני של אוסטרליה, אינה נתמכת בתחבורה ציבורית מוצלחת ונתונה הרבה פעמים לחסדי מזג האויר.
לפי התכנית הנ”ל, חודשיים בהחלט יספיקו.
-
תודה, זו עצה נהדרת!
תוכל לפרט למה כדאי לקחת רכבת דווקא ללאלייד?
איך כותבים את המקום באנגלית?
-
הסיבה שאני לא מתנייד באמצעות רכב היא בעיקר בגלל שהבנתי שהמחיר הרבה יותר גבוהה, אבל אני אשקול זאת מחדש. בכל זאת, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
-
חודשיים בהחלט אמורים להספיק לסיבוב של דארווין – אליס ספרינגס – פרת’ ובחזרה לדארווין, גם אם אתה מתבסס על תחבורה ציבורית.
הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון הוא שכנראה תזדקק לכמה וכמה טיולים “מאורגנים” (עם חברות כמו Adventure Tours), וזה ייקר את הטיול.
מצד שני, אני לא חושב שהייתי מטייל לבד (כלומר בלי עוד בן אדם) באזורים האלה, כי הרכב יכול להתקלקל או אם חס וחלילה לא מרגישים טוב באמצע שום מקום (וחלק מהמקומות הם באמת באמצע שום מקום, בעיקר בקטע בין אליס לדארווין ובין דארווין לברום).
זה שיקול שלך. כמובן שלקנות רכב מקצר זמן כי צריך לקנות ולמכור, אבל זה גם משפר את הגמישות.
אני לא בטוח שהייתי מתחיל דווקא מדארווין אם הסיום הוא בפרת’.מאיפה אתה מתכנן להגיע לאוסטרליה?
נראה לי הגיוני יותר להתחיל באדלייד, לעלות לדארווין, “לחתוך” דרך הקימברליז לברום ומשם להמשיך דרומה לפרת’. אני חושב שזה גם הגיוני יותר מבחינת מזג אוויר.
-
ראשית: טעות סופר. התכוונתי כמובן לאדלייד.
רכבת ‘הגאן’, תביא אותך מאליס לאדלייד. ׁבדרך הייתי יורד לבקר בעיר התת-קרקעית קובר-פאדי, ‘הבירה’ של חופרי האופל. כמובן שאותו קו מתחיל בדרווין ותוכל להתחיל את המסע שלך דרומה, אחר הביקור שלך בטריטוריה הצפונית. מאדלייד, יוצאת רכבת שחוצה את כל המדבר ומגיעה לפרת. ׁ(קו הרכבת ההינדו-פאסיפי)
ממרכז אוסטרליה לאזור המערבי של אוסטרליה, רצוי מאוד לא לנסוע ברכב בודד. אמנם במדה ותתקעת כל מי שיעבור לידך, יעצור וינסה לעזור, אבל אתה עלול להתקע במקומות שהעזרה הקרובה ביותר (חלקי חילוף, גראג’) יכולים להמצא במרחק של מאות ק”מ ויש מקומות כל כך בודדים שיכולים לעבור ימים שלמים עד שמישהו יחלוף בהם.
-
אוקיי, אם אני יספיק את שלושת המדינות בחודשיים האלה אז כמובן יותר טוב. הסיבה שאני מתחיל מהטריטוריה הצפונית היא כי אני רוצה להיות בפסטיבלים האבוריג’ינים שיהיו שם באותה תקופה, אני לא יכול לטוס לפני אוגוסט, ואם אגיע לשם אחרי אוגוסט אפספס אותם. אבל אני אראה מקומות אחרים, אולי זה יצא טוב יותר עם דברים מעניינים אחרים.
בנוגע למזג האוויר, מעניין מה שאתם אומרים. בגלל שממה שבדקתי לא התרשמתי שיש הרבה הבדל בין אוגסט של הצפון לאוגוסט של המערב.
היכן זה הקימברליז? אני לא מוצא את זה במפה. -
קימברלי מתיחס לאזור שלם שנמצא מדרום-מערב לדארווין אבל כבר בטריטוריה המערבית של אוסטרליה. המרחק מדארווין הוא בערך 800 ק”מ על כביש מספר 1.
‘המרכז’ של האזור נמצא בעיירה קונונורה