סיכום טיול - 10 ימים בקרואטיה, יוני 2017
-
(המשך)
יצאנו בתחב"צ לדוברובניק לסיור היכרות ראשון. הגענו ללשכת התיירות, לקחנו מפה, קנינו "דוברובניק קארד" (פירטתי עליו קודם) ונכנסנו פנימה עם נחיל האנשים. העיר שמורה נפלא, נקייה, מסודרת, מלאה במסעדות, בתי קפה, חנויות, כנסיות, מוזיאונים, מונומנטים והכול בתוך חומות מפוארות שהשתמרו להפליא. האמת היא שבמלחמות שהיו כאן בשנות ה-90 נפגעה דוברובניק מהפצצות אבל הכול שוקם ונראה עתיק וישן...
בילינו בה כשעתיים, ראינו את כל המקומות שנרצה להגיע אליהם מחר, וחזרנו למלון לארוחת ערב מול השקיעה.
יום 9
התחלנו מוקדם את היום, בסיור על החומות. המסלול נפתח בשעה 8.00, וכיוון שידענו שצפויות לנו שעתיים בשמש ללא צל, העדפנו לעשות את זה כמה שיותר מוקדם. עשינו את המסלול כולו – הקפת כל העיר, וזה היה נהדר. מעניין, מרשים, כל פעם התגלתה זווית אחרת יפה מקודמתה. כך גם ראינו שבעיר חיים אנשים אמיתיים - ילדים משחקים כדורגל, בי"ס ובו תלמידים ומורה בכיתה, חבלי כביסה עמוסים, קופת חולים - זו אינה עיר מוזיאון. את הכול אפשר לראות מלמעלה, וזה ממש מרתק. הסיור אינו קל, שעתיים בערך כולל עצירות, יש המון מדרגות לעלות ולרדת, וכבר בשעות הבוקר המוקדמות זה היה לא פשוט. הכניסה לחומות נסגרת בשעה 19.00 בקיץ, אז אפשרות נוספת היא לעלות ב 18.30 לסיור. בכל אופן, בשעות היום זה לדעתי בלתי נסבל ולא נהנים מהסיור.
אחרי הסיור המשכנו למוזיאון הפרנציסקני שבו בית מרקחת עתיק בפנים (לא בית המרקחת שנמצא בכניסה) ומוצגים מעניינים אחרים. הבא אחריו היה "ארמון הרקטור" שבו נמצא מוזיאון העיר. מעניין ומרתק, שלל מוצגים והסברים משתרעים על פני 3 קומות בבניין יפה בעל חצר פנימית מרשימה. ההיסטוריה של דוברובניק מרתקת, ושווה להשקיע שם זמן.
המוזיאון הימי יושב באחד המגדלים של החומות, סמוך לנמל הישן. 2 קומות עם מוצגים מעניינים – דוברובניק הייתה מעצמה ימית, בתקופות מסוימות החזקה ביותר באזור. בבית הכנסת העתיק השוכן בקומה שנייה של בניין מגורים רגיל ראינו עדות דוממת לחיי הקהילה היהודית במקום. כיום יש בעיר 35 יהודים, רובם נשים מאוד מבוגרות, חלקן גר בעיר העתיקה. שווה להגיע לשם.
בקתדרלה של העיר יש מעל המזבח טריפטיכון גדול ומרשים של טיציאן. בכלל, ההשפעה הוונציאנית בעיר עצומה – באדריכלות, באומנות, בסגנון הקישוטים. הכול מעודן ומגולף ויפה. דוברובניק הייתה בשליטת וונציה תקפה ארוכה וזה מאוד מורגש.
ביקרנו בשעות אחר הצהריים בנמל העתיק שנמצא "מאחורי" העיר, אפשר למצוא שם פינה שקטה ונחמדה, לשבת על ספסל מול הים, החומות האדירות לצדך ונחילי התיירים נשכחו בתוך העיר. יש כמובן עוד מקומות שביקרנו בהם – גלרייה מעניינת, כנסייה מיוחדת ועוד ועוד, כל אחד מוצא את מה שהוא אוהב. השילוב של המים והשמיים הכחולים עם הגגות האדומים והקירות הלבנים הוא מאוד מרשים.
במשך היום עשינו הפסקות בשעות החמות וחזרנו לעיר בכוחות מחודשים. הייתי אומרת שדוברובניק הייתה הדובדבן שבעוגה טעימה מאוד...

-
וואו כל כך בא לי טיול לקרואטיה
-
אני שמחה שעשיתי לך חשק למשהו טוב

-
יום 10
לכל דבר טוב יש סוף, נכון? אז זהו, גם לטיול בקרואטיה היפה.
היום הזה הוא בעצם לא יום טיול – אנחנו צריכים לחזור בחזרה לוונציה, משם התחלנו לפני 10 ימים. הרצון שלנו להדרים עד דוברובניק הביא לכך שיש לנו היום רק 830 ק”מ לעבור, עד למלון שסמוך לשדה התעופה מרקו פולו שליד וונציה.
בקטנה.
האמת היא שהיה הרבה פחות גרוע ממה שחששנו. יצאנו מוקדם – 7 בערך – ונחסכו מאיתנו התורים בשני מעברי הגבול של בוסניה הרצגובינה. בערך באזור הדלתא של פלוצ’ה עלינו על האוטוסטרדה, שהייתה ריקה, ונסענו בנוחות רבה עד רייקה (2 עצירות בתחנות דלק – תנחשו למה).
ברייקה, ירדנו מהאוטוסטרדה 3 ק”מ למסעדה מומלצת לצהריים – אכן היה טעים ונחמד, חידשנו כוחות וחזרנו למסלול, משם ועד ונציה הלך בסדר גמור, אפילו מעבר הגבול לסלובניה היה ריק…
זהו. הגענו למלון, קפצנו ל – marcon – קניון ענק שנמצא 4 ק”מ משם ומוכר לנו מטיולים קודמים וקנינו מיני מעדנים ומטעמים לקחת הביתה. זכרנו שתחנות הדלק באזור מרקו פולו אינן מאוישות כבר משעה די מוקדמת, ומקבלות רק מזומן (אין עודף!) או כרטיסי אשראי מקומיים, אז ויתרנו מראש על ניסיון תדלוק. עשינו חשבון שעלות החזרת מיכל לא מלא (72 יורו) לא תהיה גבוהה בהרבה מן הסכום שבאמת צריך למלא ברכב ולא בא לנו להתעסק עם זה.
ארוחת בוקר במלון מוגשת משעה 4.30, הייתה טעימה למדי (Best Westernׂ). הגענו לשדה בערך ב- 7 בבוקר, לקח 5 דקות לאתר את חניון החזר הרכבים ואת קופסת המפתחות. בדלפקים של אלעל כבר השתרך התור הרגיל. כמעט הגענו הביתה

-
טיול נהדר..תודה! שאלה 1: מאיפה טסתם חזרה? שאלה2 : בהנחה שיש לנו טיסה הלוך ושוב מזאדר ומשך השהייה 5 ימים נטו - על מה היית ממליצה לא לוותר במגבלות הזמן ללא נסיעות רבות מידי?
-
טסנו חזרה מוונציה – וזה בעצם יום 10 של הטיול כמו שפירטתי, לחזור מדוברובניק לוונציה.
טיסה הלון ושוב מזאדאר זה מושלם.
אם יש לכם 5 ימים שלמים (נחיתה מוקדם בבוקר והמראה מאוחר בלילה או למחרת) אולי תעשו את ימים 4-8 שלי (בלי פליטביצה, עם קרקא, בלי דוברובניק). זה לא הרבה נסיעות, ותוכלו גם להספיק והגיע לאחד האיים, דוגי אוטוק למשל.
אם אתם בכ”ז רוצים דוברובניק, זה יהיה קצת דחוס מבחינת נסיעות.
-
בוקר טוב
קודם כל תודה על ההשקעה של כתיבה המפורטת.
מאוד תעזור לי לבנית שלד לטיול שלי.
אנו טסים לזאגרב לשבוע.
את האזור האדריאטי של קרואטיה עשינו בעבר.
כעת מתכננת את פלטביצה קראקא ודרומה.
מתלבטטת אם שבוע מספיק כדי להגיע עד דוברניק או לוותר עליה כי חזרה ממנה תקח לי כמעט יום שלם של נסיעות.
האם אתם חזרתם לונציה לטיסה חזרה? בנסיעה ביום אחד? כמה זמן לקח וכמה מתיש היה?
-
בוקר טוב,
פירטתי על הנסיעה הזו – תסתכלי 3 הודעות אחורנית, הודעה שלי תחת הכותרת “יום 10”.
בסה”כ – היה בסדר גמור. אם יש שני נהגים – אז בכלל טוב, מה גם שיש לכם הרבה דרך על האוטוסטרדה המצוינת שם, וזה באמת לא קשה.
-
היי

מאוד נהניתי לקרוא על המסלול, היה בהחלט מרתק ,ובעיקר אהבתי את ההסברים והסיפורים הנלווים אליהם זה מעשיר ועושה את המסלול למעניין יותר.
תודה -
תודה רבה – כיף לכתוב ולספר וכיף אם זה גם מביא תועלת לאחרים

-
תודה על התאור.
למעשה נרגענו קצת מאחר ואנו רוצים “לרדת” לדוברובניק ולחזור לזגרב….
שאלה
מה טווח מחירי המלונות בהם התאחסנתם?
תודה
בן ציון
-
בבקשה:
אופאטיה, זאדאר – 170 יורו ללילה
שיבניק – 210 יורו
ספליט – 234 יורו
דוברובניק – 290 יורו
כולם עם ארוחת בוקר, טובה מאוד – מעולה.
אני הייתי בתחילת יוני, וראיתי שבחודשים יולי-אוגוסט המחירים גבוהים ב 30%-50%
-
תודה רבה
-
תודה
כנראה שנקח את עצתך ונוותר על דוברניק.
בסהכ המטרה להנות ולא לרשום הינו
רותי
-
קראתי בעקבות המלצתך על דוגי אוטוק ונדלקתי.
האם למשהו יש מידע טיך ניתן להגיע בטיול יום לשם?
אני מצאתי מידע רק על הפלגות של ששה לילות בין חופי קראוטינ
תודה מראש רותי
-
אני זוכרת שראיתי ברציפים בזאדאר מעבורות לדוגי אוטוק, ואני זוכרת שראיתי גם דוכנים עם הצעות לטיולי יום לשם.
זה מה שכתוב באתר המעבורות: Visiting Dugi Otok by ferry is possible from Zadar as the island has quite a few ferry connections with town, as well as from neighboring islands in Zadar archipelago.
והנה לוחות הזמנים:
-
תודה רבה על חיפוש מידע והעזרה .
רותי
-
תודה רבה, נהנתי מהסיכום, במיוחד שאנחנו מתוכננים להגיע לקרואטיה באוגוסט..
כייף לקרא סיכום של טיול מקיף, שלא מגיע רק לפליטביצה.
גם התמונות ממש עושות חשק

גם אנחנו מתכננים להיות בזאדאר 5 ימים בתור בסיס לטיולים מסביב, בנוסף מתכננים לנוח על אי (כנראה HVAR או RAB 3 ימים נוספים).
-
זאדאר היא באמת בסיס טוב לטיולים באזור, גם לשמורות וגם לאיים, והיא עצמה יפה ומיוחדת. ואל תשכחו לתכנן לכם משהו סגור/מוצל לשעות הצהריים החמות. תהנו