ויוה אספניה (פעם 4) אולה פורטוגל (פעם 2) איך קרה?
-
מלון JUPITER הוא המלון שבחרתי בעיר PORTIMAO. זהו מלון 4 כוכבים מדורג 8.9 בבוקינג, שמהמרפסת שלו מבט לחוף הים הצמוד וגם מרחוק אניית קרוזים.
שוכן כמעט על חוף הים ליד חוף PRAIA DE ROCHA.
אין לנו זמן לתור את המקום, כי המטרה לשמה הגענו זה לצפות בחופים המדהימים. השעה 18.10 ואנו יוצאים לטיילת הצמודה לחוף הים ולצוקים ואני צועדת במהירות הבזק 5 ק”מ, כשאני מתעכבת רק לצילומים, אני רוצה להספיק לראות כמה שיותר מהחופים הנפלאים לפני רדת החשיכה.
אני מביאה לכם כרגע טעימה ראשונה כי בדיוק בטלויזיה כעת תוכנית על האיזור.
-
אני כמובן ממשיך להנות כאן הנאה גדולה ולעקוב וללמוד.
באשר לשליט האנדלוסי הזה – קראתי שעוד בהיותו בן 13 הוא התאהב במשורר שהובא לחצר אביו – אבן עמאר, למגינת ליבו של אביו שהגלה את אותו אבן עמר, אבל – לאחר מותו של אביו ולאחר שירש אותו – הוחזר אותו אבן עמאר לחצר, מונה לוזיר וגם זכה להתמנות הן כראש ממשלה והן כשליט סילבס!
בהמשך יחסי האוהבים עלו על שרטון. המשורר נרצח בידי הכליף שהתאבל מרות על מותו…
ייתכן שקשר מיוחד זה לסילבס היה אחד הגורמים שהביאו לאותה הנצחה…
ובהזדמנות זו הרשי לי לאחל מעומק הלב לך ולרפי עוד שנים רבות מאושרות ובריאות ועוד המון טיולים.
-
רחל, אוי רחל, מה עשית לי???

מזמן הבנתי ששבוע לפורטוגל זה ממש לא מספיק, אבל עם שלל עיירות הקסם שלך: fonte de lima עם סיפור החיילים, valega עם הכנסייה, tomar עם הגשר העתיק וגלגל המים, והעיירה fatima שלפי התמונות בגוגל, ניראת חמד של מקום,
כניראה שצריך הרבה יותר מעשרה ימים וזה בלי להזכיר את קו החוף הדרומי ואת madeira…
ממשיכה ללוות אותכם בטיול, והמלון בליסבון פיצוי הולם על טירת הרוחות!
-
שמוליק היקר שלום רב!!!
ראשית המון תודות לך על הנסיון לפתור את התעלומה ועל הברכות הלבביות שלך
לרגל יום נישואינו.
הייתי צריכה לכתוב מראש שזו שאלה שמופנית אליך, כי ידעתי שממך
תצמח הישועה. אכן הוספת רבות על מה שאני הבנתי מהכתובים .
עדיין אני מתקשה להבין איך מכל השליטים ששלטו בסילבס בחרו
דווקא בו בהנצחה כזו. חייב להיות עוד משהו גדול שהוא ניחן בו או עשה
שבעטיו כך הונצח. תבין שהכיתוב במקום הוא לא רק בספרדית אלא גם בערבית.
אנו מדברים במדינה שברובה נוצרית. עובדה שבסילבס קיימת כנסייה
ולא מסגד. גם ציור הקיר אינו מתקשר לי . אם ציור הקיר קשור
והוא ממש באותו מקום, הרי שם מראים רקדנית בטן אולי איזה סיפור אהבה?
שבת שלום
-
שלום לך שרון היקרה!!!
תביני שלי זה הטיול השני בפורטוגל ובראשון ראיתי גם מקומות יפים מאד כמו הארמון-מלון וגניו ביער בוצ’אצ’ו, אובידוש המדהימה, נאזרה, סינטרה, קאבו דה רוקה, בוקה דה אינפרנו ועוד.
אז אם המסגרת שלך היא 10 ימים תצטרכי לבחור בפינצטה ע”פ העדפותיך מה לכלול כי ברור לך שלא ניתן לכלול הכל.
ואם תצטרכי הכוונה אני כאן כדי לעזור.
רחל
-
יצאתי מהמלון עם חולצה קצרה ולאט לאט למרות ההליכה התחיל להתקרר בחוץ והיה ממש קר. אבל לא רציתי לשוב למלון מרוב היופי , הצבעוניות של הסלעים ויפי צבע הים ושלל הצורות של הסלעים.
-
השמש שלחה מידי פעם קרניים אחרונות והאירה את הים ואת הצוקים באור יקרות. זו היתה שבחירה של שעות טובות לטייל בהן שכן כבר לא היתה שמש יוקדת כמו בצהרי היום.
בשלב מסויים החושך רד ולי כמובן כבר לא היה כוח לחזור את כל המסלול בחושך. אף מונית לא עברה בכביש קרוב לכאן. לפתע הבליחו אורות של מבנה עם מסעדות. התקרבתי לאחת מהן, הייתי כמובן מאד רעבה, ואמרתי לבעל המסעדה שאני רוצה לאכול אבל אין לנו איך לחזור למלון. אין בעיה אני אזמין לכם מונית בסיומה.
למזלנו במסעדה סמוכה היתה גם זמרת נהדרת שהנעימה לנו את זמננו בשירים נהדרים.
-
עוד הערה לגבי סילבס והשליט שלה דאז Al-Mutadid Ibn Abbad
דבר שלא נתן לי מנוח מדוע נותנים לו כבוד כזה גדול בסילבס .
מצאתי פתרון לתעלומה במאמר THE WAYS OF THE GARB
שאביא קטע מתוכנו להלן. (ההדגשות בתוך הנכתב הן שלי)
את מי שזה אינו מעניין – יכול לדלג.
THE TAIFA KINGDOMS AND AL-MUTAMID
With the fall of the caliphate of Cordoba and in the absence of a united power, there arose, on the Iberian Peninsula in, 1031, a series of independent kingdoms, which established and fought over by the different local forces, Arabs, Berbers, Mozarabs and converts.
It was in this climate of dispute and war that the Abádids created the Taifa of Seville, which soon encompassed the Gharb region and Silves. Al-Mutadid Ibn Abbad, Lord of Seville, in this way also became Lord of Silves and appointed as governor his son Al-Mutamid Ibn Abbad, born in 1040 in Beja (Portugal) who would make Silves his capital from 1053.
It was along with Ibn Ammar, a poet native to the region and who became his friend and advisor, that Al-Mutamid gathered in Silves a court of intellectuals and poets who would make Silves not only a political and administrative capital but also a cultural capital, attaining at that time a splendour never seen before and gaining a considerable importance throughout the south far west of the Iberian Peninsula.
In 1069, Al-Mutamid left Silves and became king of Seville, entrusting Silves to his faithful friend Ibn Ammar, who later betrayed him and, for this, was executed.
In the 11th century, under King Al-Mutamid Ibn Abbad, who would write some of his most beautiful poems in Silves and who would enrich the city with grand buildings, Silves also saw the flourishing of many great poets, philosophers and geographers, such as Ibn Ammar, Mariame Alansari, Assilbia, Ibn Qasi, Ibn Mozaine, Ibn Badrum, etc.
In an attempt to defeat the growing Christian threat, Al-Mutamid Ibn Abbad requested help from Ibn Tashfin, chief of the Almoravid Dynasty, who at that time ruled over the whole of the Magreb. Without knowing it, Al-Mutamid was also signing the end of his reign and of the Taifa Kingdoms. In 1091, he was exiled along with his family to Aghmat near Marrakech, the Almoravid capital, where he died in 1095.
Today, the figure of Al-Mutamid is more than ever the point of convergence for scholars, poets, historians, linguists and politicians responsible for the recuperation of a common past and a strategy of cooperation between Portugal, Spain and Morocco.
-
רחל היקרה,
סוף-סוף הצלחתי לגנוב קצת זמן ולקרוא את הסיפור הנהדר שלך
חלק מהתמונות ראיתי בעבר אבל כיף לראות שוב ולקרוא על הרפתקאותיכם.גם פורטוגל אצל על הכוונת כבר מזמן, מחכה להזדמנות…
מאחלת לך ולרפי עוד שנים רבות של טיולים נהדרים יחד, בריאות ונחת

מירה
-
רחל היקרה!!
הצטרפתי באיחור לאשכול הנפלא שלך – ואני רואה שעדיין ישנם עוד אי-אלו ימי טיול לפנינו…
איזה יופי של תמונות ואיזה יופי של זוג אתם – רחל ורפי היקרים!

עדיין לא הייתי בפורטוגל והיא אכן ברשימת ה”בקרובים” שלי. את נותנת באשכול שלך של כך הרבה מידע שלא יסולא בפז, ואני בטוחה שהוא ישמש אותי בעתיד!
כל הכבוד לך רחל על ההשקעה המרובה בכתיבה (כרגיל אצלך!) – את ראוייה לכל התודות והשבחים!
שלך,
שירלי

-
רחל - גם אני פה משלימה קריאה.
הסיפור שלך מקסים ומרחיב דעת
התמונות מאלפות ומעוררות תיאבון להגיע בקרוב לפורטוגל.
תודה על ההשקעה והמידע הרב,
טל
-
מירה היקרה ערב טוב וברוכים השבים!!!
את יודעת שמרומנים אי אפשר לגנוב דבר.

אני שמחה שהתאפשר לך לקרוא. חלק מהתמונות שפרסמתי היו מהנייד
וכעת כמעט כולן מהמצלמה באיכות שונה כמובן.
תודה לך על האיחולים הלבביים. מי ייתן ויתגשמו.
ואשמח שתגיעו לפורטוגל בעקבותי.
כבר הספקתי לקרוא את הפתיח הנהדר שלך על הטיול שלכם לנורמדי וברטן ואציץ במקביל.
רחל
-
שירלי יקרתי ערב טוב!!!!
תודה לך על כל המילים המקסימות שכתבת ועל האיחולים לנו.
אכן ישנם עוד כמה ימים ספורים לטיול, וכפי שאת בוודאי יודעת אצלי הטיול בנוי
בסולם עולה, כשלסוף אני משאירה את המיטב כך שיש לך למה לצפות.
אני מקווה שתפיקי תועלת בקרוב מהאשכול הזה.
רחל
-
טל היקרה ברוך בואך לכאן!!!
אני שמחה שהגעת ואני מקווה שטרם סיימת את סיפור הטיול היפיפה
שלך למונטנגרו. היום טרם הצצתי אליו. סיפור יפיפה שנהניתי בהפסקות שעשיתי אצלי.
את עוד תגיעי לפורטוגל ויש מה לעשות בה עם ילדים.
רחל
-
רחל היקרה!
תודה על הרצון הכנה לעזור בבניית המסלול, אבל כמו שאמרתי פורטוגל תצטרך להמתין ליי קצת…
וסליחה שאני מתפרצת וסליחה על ההשוואה במקום שאין מה להשוות , אבל התמונות מהחוף עם הסלעים הזכירו לי את שמורת "גדור" שבחוף אולגה, כן אצלנו בארץ, גם שם יש מבוך סלעים שרק המים והרוח יודעים לפסל , התמונות לא משקפות את המציאות! ממולץ כטיול חורף.

-
בעל המסעדה מזמין לנו מונית שלוקחת אותנו חזרה למלון. רק כעת שאנו נוסעים במונית אני מתפעלת איזו דרך ארוכה עשינו רגלית. אני בלי הכושר קיבלתי בפורטוגל כושר קרבי.
איני שומעת את מחיאות הכפיים שלכם
מגיעים למלון יופיטר אני מדברת עם פקיד הקבלה ושואלת אותו אם אפשר להשתמש בחנייה של המלון לשעה מאוחרת יותר כי יש לנו שייט מוזמן מראש לשעה 9.00 בבוקר, והוא אומר לי שצריך לבדוק עם חברת השייט שהשייט יוצא בזמן. אני מתפלאת על מה שהוא אומר, הרי הזמנתי שייט לשעה מסויימת ל-9.00 בבוקר כי ישנן תוכניות ביקור נוספות. הוא מתעקש לבדוק. כנראה מכיר את חברות השייט. הוא שואל אותי לשם החברה (מזל ששאלתי כי ההזמנה היתה דרך דילר)
מצלצל אליהם מעט לפני שהם סוגרים לערב זה את המשרד, ומתברר כי שינו את השייט לשעה 11.30 שעה שאינה נוחה לגמרי. היא לא תאפשר לי לנסוע למקומות נוספים. חוזרת לחדר לבדוק אפשרויות נוספות, וכשאני מנסה לצלצל לחברת השייט אין מענה.
יום 12 לטיול
מייד בבוקר אני ניגשת לקבלה ומתעקשת עם הפקידה החדשה בדלפק שהיא תתקשר מהקבלה כדי שיהיה לי תיעוד.בחורה בשם אנה עונה לי. אני אומרת לה : שמעי גברת יקרה, אני הזמנתי שייט ואתם שיניתם את המועד לכן לא אוכל להגיע ותבטלו את ההזמנה. בודקת ברישומים ואומרת לי אין בעיה.
אז כשאני שבה ארצה אני רואה שהחיוב נשאר בתוקפו. החצופים לא זיכו.
ההמשך כשנגיע ארצה.
אנו עוזבים את המלון המצויין יופיטר שהיתה לו גם חנייה פרטית מקורה ושמורה, ונוסעים מערבה לכיוון LAGOS כי שם יש חוף מדהים שנקרא:
אני רואה את הצוק המהמם ומביטה במדרגות המובילות מטה, וחושבת לעצמי איזה סיכוי יש לי לרדת אותן, ועוד יותר איזה סיכוי יש לי לעלות אותן אח”כ. אז אני מתחילה לרדת, ומגיעה לרחבה שאני חושבת זהו ראיתי טוב. אישה צעירה ממני עולה מתנשפת, ואני חושבת כך מתנשפת צעירה – מה יהיה עלי.???
ואז יורדת עוד גרם מדרגות, ומתפעלת מהגשר בין צוק אחד למשנהו. למטה נמצאות סירות שלוקחות את התיירים לשייט סביב לצוק, אבל אני קראתי בטריפאדוייזר דיסהמלצה על כך ומוותרת. גם אני רואה שהים לא שטוח אז בכלל האופציה הזו יורדת לאור הסירות הקטנות שנראות כעלה נידף ברוח.
אתם כבר מבינים שירדתי כמו גדולה למטה, ואם אני כותבת שורות אילו כעת, אתם גם מבינים שלא נותרתי למטה. רפי קצת דחף את הטוסיק ועליתי הכל כמו גדולה. טוב לא בבת אחת אלא עם עצירות לתצלום כמובן.

-
רחל - משרד התיירות של פורטוגל מוכרח לגייס אותך לשורותיו.
התיאורים שלך ממש קוראים לי לבקר
אשמח אם תוכלי באיזה שלב בשרשור הנפלא שלך לשתף גם באפשרויות לטיול עם ילדים .
ממשיכה בכל מקרה להתפעל
טל
-

-
רחל היקרה,
תודה רבה רבה עבור ההשקעה הענקית שלך, שאני מקווה מאוד שעוד תשמש אותי בעתיד.
השלמתי קריאה עד סוף העמוד השני, ועדיין לא החלטתי מה מקסים יותר- גני מתיאוס, השייט על הדואורו או תמונות הציפורים במפגש הנהרות….
מה שבטוח, מזל שרפי לא צילם את הטיול, אלא את……
כמובן שתמונות סלעי הים הכי בעיניי, כחובבת טבע, אך יש לי מידע רב להשלים עד שאגיע לעמוד 5.
תודה גדולה לצביקה, המוסיף את מפותיו/ מפותיך. ההתמצאות שלי בגיאוגרפיה של פורטוגל שואפת לאפס.
שאלה של בורה- על איזה מסלול בפורטוגל היית ממליצה בטיול ראשון של כ-10 ימים?
נילי
-