ניו זילנד נובמבר 2017 אשמח לקבל חוות דעתכם
-
Christchurch - Dunedin Central
Dunedin Central – InvercargillInvercargill - Te Anau קילומטר
Te Anau - Central Queenstown
Central Queenstown - Wanaka town
Wanaka town - Aoraki / Mount Cook
Wanaka town - Franz Josef Glacier
Franz Josef Glacier – Greymouth
Greymouth - Nelson Central
Nelson Central – Picton
Wellington Central – Turangi
Turangi – Taupo
Taupo - Rotorua Central
Rotorua Central - Auckland Central
-
קצת קשה לעזור בלי שתסביר כמה זמן אתה מתכנן בניו זילנד, מי המטיילים, איזה סגנון טיול ובמה אתה רוצה להתמקד...
-
אנחנו בני 55 ל 21 יום על הקרקע לא כולל טיסות לניו זילנד ומניו זילנד
עם רכב שכור לינה בגסט האוז נסיעה בעיקר ממקום למקום נופים ללא טרקים
-
זה לא מסלול, זו רשימת ערים ללינה. הרי ברובן אין שום דבר מעניין, כמו רוב היישובים בניו זילנד, הן פשוט מקום לישון בו במשך היום, אז אולי כדאי שתכתוב במה אתה מתכנן למלא את היום עד ההגעה אליהן כדי שנבין מה התוכנית.גם לא ברורה לי התוספת של “סנטרל” על חלק מהיישובים, זה לא איזה מטרופולין ענק: ביבנה יש יותר מפי שלוש תושבים בקווינסטאון. נלסון שהיא הרבה יותר גדולה היא במספר תושבים דומה להוד השרון.
-
שלום לך מבחינת “הסנטרל” נכון מה שכתבת יחד עם זאת אני ציינתי זאת מאחר ומבחינתי אני עובר דרך המקומות הנ”ל. הנסיעה בין מקום למקום הוא הטיול עצמו, נכון המקומות הן ללינה בהתאם להגעה אליהם מבחינת הדרך. אני מתאים את עצמי בהתאם ליכולת הנהיגה שלי מזג האוויר ועוד דברים שיהיו בדרך. ה”טיול “ הינו טיול נופים ולעצור בראש פתוח בהתאם למה שנראה לנכון ברגע ההגעה. אין לי משהו מוגדר מבחינת האם אני אראה פינגווין או קיווי. ממה שאני חושב וכך אני נוהג לטייל בעולם. זה לנסות לחוות דרך המקום,העיר,הכפר,הדרך,האנשים ומה שפוגשים בדרך ולכן ציינתי את מסלול הנסיעה ממקום הנחיתה סיבוב דרך האי הדרומי עד לפיקטון. ומשם עולים צפונה לאוקלנד.
-
למה בנובמבר אתה מתחיל בדרום ונע צפונה כאשר האי הצפוני מתחמם מוקדם יותר מהדרומי?
ההגיון שלי אומר להתחיל בצפון ולנוע דרומה עם השמש או שאני טועה?!
רנצי
-
כל זה ברור לי, ולא שאלתי אם אתה מתכוון “לראות קיווי או פינגווין” – אבל כשאתה בוחר לצאת מ-X בבוקר ואז להפסיק את הנסיעה ב-Y, נשאלת השאלה למה דווקא Y. כלומר, איך אתה הולך למלא את היום הזה. כי אם באמצע ביניהם יש רק טרקים ארוכים שלא מעניינים אותך, אין שום סיבה שלא תמשיך הלאה.אז שוב: מה אתה מתכנן לעשות. כי למשל בין קרייסטצ’רץ’ לדנידין זה כביש לא הכי מעניין של כ-4.45 שעות, ושתי ערים שגם הן לא מעניינות במיוחד. אז מה התוכנית למילוי היום הזה? קשה להבין מהרשימה הזו משהו.
ועוד שתי הערות: כמו שאמרו פה, מזג האוויר באי הדרומי ישתפר ככל שהטיול יתקדם, כך שעדיף להתחיל בצפון ולרדת דרומה ולא ההיפך אם אתם מתחילים בתחילת נובמבר (אם זה בסופו אז זה פחות משנה). בנוסף, לתכנן בניו זילנד זה נחמד, אבל למזג האוויר יש רצונות משלו. כדאי שיהיו לכם תוכניות מגירה למקרה של גשם סוחף במשך יממה או שתיים ברצף, או שאם אתרים מסוימים נסגרים (לפי הרשימה שלכם נדמה לי שאתם מתכננים על טרק הטונגרירו קרוסינג או טיול אחר בפארק? בגלל זה הלינה בטורנגי? כל הפארק הזה ידוע לשמצה בכך שהרבה פעמים צריך לחכות כמה ימים עד שיפקוד אותו מזג אוויר סביר, גם בשיא העונה לפעמים).
-
היי לכם חברי הפורום . מאוד רוצה להודות לכם על ההכוונה שלכם זה מהמם ומחמם את הלב שאתם כך כותבים לי. מסכים אתכם בהרבה דברים ולכן אני עומד לשנות את המסלול כדי שיהיה יותר נכון על פי מגוון ההצעות שאתם מציעים לי.אני לא מתכוון לעצור בנקודה לינה זו או אחרת ולא מקובע על מקום זה או אחר. המגמה היא לנוע ממקום למקום וברגע שרואים או יודעים ממידע מוקדם על משהו מעניין אז עוצרים ובהתאם זזים הלאה. הגבלת הזמן הוא 21 יום על הקרקע. אז נכון לעכשיו את אותו מסלול אני משנה ומתחיל מאוקלנד לכיוון למטה לאי הדרומי
ושוב תודה לכם על הכל !!
-
השאלה מה אתה מגדיר כ"מקום מעניין", ערי ניו זילנד לא בדיוק מקום שוקק חיים... (כל המסעדות והעסקים נסגרים ב5)
עיקר מה שיש למדינה להציע הוא הטבע שלה, לא חייבים טרקים של 3 ימים בטבע הפראי אבל בערים יש מוקדי עניין כמעט כמו בנהריה (ויסלחו לי אנשי המקום...
) והן די דומות אחת לשניה -
אני דווקא חושבת שזו דוגמה טובה. לא באמת מעניין לבקר בנהריה, כרמיאל, קריית שמונה, קצרין וטבריה. אלה רק ערים שנמצאות בסביבה שהיא יפה ומעניינת לטיול. אין ממש מה לטייל בנהריה אבל אפשר לישון בה ולהצטייד בה בטיול שמיועד לגליל המערבי, על אתריו, הריו וחופיו.
-
המסלול די קלאסי והיה מתאים לסגנון הטיול שלך – אם רק היה לך זמן כפול לעשות אותו.
ספרתי 16 לינות שונות – זה מטורף בזמן שעומד לרשותכם ולא יאפשר לטייל בנחת.
תביא בחשבון שרוב הנסיעות איטיות ודורשות המון ריכוז בכבישים צרים מפותלים ורטובים. זה לא שאתה עובר 200 ק”מ בשעתיים על אוטוסטרדה.
בשלושה שבועות אפשר בלחץ להספיק רק את האי הדרומי.
אם בכל זאת חשוב לכם האי הצפוני אז תצטרכו לוותר על אחד הצדדים באי הדרומי – מערב או מזרח.