איך שורדים טיסה ארוכה עם ילדים קטנים?
-
הנסיעה שלנו הולכת ומתקרבת, ואיתה גם החששות מהטיסות הארוכות – ארבע שעות למוסקבה, עוד עשר שעות לניו יורק, ואז עוד ארבע שעות לטקסס [עם שני קונקשנים של ארבע שעות באמצע]. אמנם כבר היו לי כמה וכמה טיסות מייגעות כאלה, אבל בכל אותם מקרים נסעתי בגפי. הפעם אנחנו בהרכב משפחתי, עם שתי ילדות קטנות [בנות חמש ושנתיים וחצי]. הדבר הכי קרוב שהן חוו היה טיסה של שעה וחצי לכרתים. אפילו במכונית או באוטובוס בקושי יוצא להן לנסוע [קיבוצניקיות]. בקיצור – אין להן ולנו מושג לקראת מה אנחנו הולכים. הן באמת ילדות טובות, בוגרות וחמודות, אבל אני לא מצפה מהן להחזיק מעמד במשך יותר מ-24 שעות של מסע מפרך. אני מקווה רק שנצליח לגרום להן לא לאבד את זה לגמרי.

נדמה לי שכאן בפורום יש לא מעט אנשים שעברו חווייה [סיוט?] דומה, ולכן אשמח לכל עצה, הצעה, המלצה, אזהרה וטיפ על איך שומרים על השפיות ברצף טיסות שכזה. צרות של עולם ראשון, אבל אם אפשר להימנע מהן אז למה לא.
חוץ מזה, יהיה נחמד לקבל המלצות ספציפיות על אפליקציות לטלפון או לטאבלט של אנדרואיד שיעזרו להן לעבור את הטיסה. הן אמנם לא השתמשו במכשירים כאלה מעולם [קיבוצניקיות, כבר אמרנו?], אבל אנחנו נשמח לוותר להן אם זה יקל עליהן את הדרך ואת המעבר.
תודה!
-
הטיפ הכי גדול כמו תמיד הוא לנשום עמוק ולדעת שאחרי 24 שעות זה יגמר. כמה סיוט שזה לא יהיה זה יגמר.
לא לזלזל בטיפ הזה

והטיפ השני שהוא המשך של הראשון – לא מנסים לבלוע 24 שעות במכה. המטרה היא כל פעם לעבור את הרבע שעה הבאה. כלומר אם הבאתם ספר והקראתם אותו פעמיים ועברה רק רבע שעה – זה גם טוב.
לוקחים איתנו:
המון נשנושים כולל ממתקים וחטיפים (סתימת פיות). הטיסה זה לא הזמן לסדנת החינוך של ירקות ב-5 צבעים.
משחקים – אפשר קלפים לגדולה יותר או איזה צעצוע לקטנה יותר
מחברת, צבעים (לא מלכלכים), מדבקות וכו’
והמון המון סרטים לטאבלט. לא לשכוח אוזניות טובות – לא כאלה שנכנסות לתוך האוזן וכו’ אלא אוזניות קשת שגם קצת אטומות לרעש מבחוץ. ואל תבנו על מפצל פשוט לאוזניות – קשה נורא לשמוע איתו במטוס. או שתקלו שני מכשירים, או מפתל אוזניות עם מגבר.
ודבר אחרון – בהנחה שאתם שני בני זוג ושתי ילדות – מדי פעם אחד מכם לוקח 5 דקות לעצמו. להתייחד בשירותים, במטבחון, או סתם בצד השני של המטוס. 5 דקות לנשום אויר ולפני שחוזרים למלחמה

-
הנה קישור לכתבה שמישהי העלתה בפורום משפחות. אולי ייתן כמה רעיונות.
-
כמה אופציות שעשינו בעבר בגילאים הללו.
אם אתם מתחילים עם טיסה מאוחרת - תעייפו אותן במהלך היום. בריכה וכו אתם רוצים שישנו בטיסה.
אנחנו היינו עולים עם תיק נשנושים למטוס ותיק הפעלות- כמו שכבר צוין- מדבקות, צבעים, משחקים…
מטוס עם מסכים עוזר מאוד…
לקונקשינים שיהיו לכם בלונים. אין כמו לתפוס פינה לא מאוחדת ולתת להן לרוץ אחריו.
-
ילדים בגילאים שיש לכם (לעומת קטנים יותר) אם מגיעים עייפים למטוס בד”כ נרדמים דיי בקלות המטוס.
משכיבים את הראש על הברכיים של המבוגר והם עם הרגלים על המושב שלהם והם יכולים לישון ככה כמה שעות טובות. יתרון שקט לכמה שעות חסרון קשה לקום כי מזיזים אותם.
ואכן הרכב של טיסות לא קל בכלל.
-
תודה לכולם/ן.תודה רבה! יופי של טיפים ורעיונות נתתם לי.
אנשים – זה באמת מכניס דברים לפרופורציות. ובהחלט נביא חטיפים, אם כי אני חושש שהבנות ידרשו אותם כשהמטוס עוד יהיה על הקרקע, ויחסלו את כולם בלג הראשון של הטיסה. שוין, אולי נמצא משהו רוסי נטול גלוטן בשרמטייבו. ואוזניות גדולות זה יופי של רעיון, אבל לא משהו שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו. לא סתם אנחנו טסים במסלול כל כך מסובך ומפותל – זו האפשרות הזולה ביותר.
דילנד – כתבה מועילה. שיתפתי עם המשפחה. אמנם מכוונת לגילאים צעירים יותר, ולמשפחות אמידות יותר, אבל יש שם הרבה טיפים שימושיים שאיישם.
גדליהו – רעיון מעניין, צריך לזכור לקחת כמה בלונים בתיק.

דור – מי ייתן והן ואנחנו נצליח לתפוס קצת שינה. את האוריינטציה באוניברסיטה אני אמור לעבור כמה שעות אחרי לילה הנחיתה, אז זה מאוד יועיל.
אני אשמח לעוד טיפים, עצות וזיכרונות אישיים כאובים יותר או פחות. וכאמור, אם למישהו יש רעיון לאפליקציות שיעסיקו את הקטנות בלי להיות יותר מדי בלתי נסבלות. שוב תודה!

-
אוזניות לא חייב להיות משהו איכותי ב-300 ש”ח וצפונה ליחידה. סתם דוגמא בחיפוש מהיר באינטרנט ובלי להתכוון כפרסומת, ראיתי משהו ב-35 ש”ח:
https://ksp.co.il/?uin=27426&enter_zap=1&store=shipm ent
ואם יש זמן להזמין מסין באיביי תוכל לרדת עוד יותר במחיר.
חטיפים ואוכל – בכל מקרה אל תבנו על האוכל של המטוס. לאו דווקא כי הוא רע (בכל זאת אוכל של מטוס) אלא כי הוא לא יגיע בזמן הנכון. אז המון אוכל, ושים לב שכשתכנסו לארה”ב חלק מזה יצטרך להזרק. אגב, לא לשכוח שני בקבוקי מים עם פקק ספורט, או אולי אפילו בקבוק תינוקות לקטנה יותר.
אפליקציות –לא מבין גדול, אבל הייתי מתחיל באפליקצית ציור פשוטה. מן הסתם יש עוד המון משחקים.
צעצועים – תעשו פשיטה על מחלקת הפתעות ימי הולדת (בתקציב של 1-5 ש”ח) בחנות הצעצועים. אולי דווקא לא החנות ה”רגילה” ליד הבית אלא אחת אחרת שהמבחר בה טיפה שונה. תשקיעו 20-30 ש”ח בסדר גודל של 10 הפתעות חדשות. על אחת תתן לכם 5 דקות וביחד סגרתם עוד שעה כמעט

אפשר לנסות לתת לילדים אקמולי או משהו בסגנון כדי לטשטש טיפה את הקושי בטיסה ולהקל עליהם לישון. זה כמובן לא המלצה ואתם מוזמנים להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. במקרה שלי זה לא עזר יותר מדי

נדמה לי שזה הוזכר בכתבה שצורפה, אבל לא לשכוח בגדי החלפה לכם זה בכלל נכון בגלל הקונקשין המורכב, אבל גם לטיסה עצמה. ולטיסה כלכך ארוכה הייתי אורז אפילו 2 סטים באחד הטרולים. או לפחות שתי חולצות.
-
קיבלת המלצות מעולות - אין כמו ההמלצה לנשום עמוק ולזכור שזה עובר…
בנוסף לכל מה שאמרו לך, אפשר גם לקנות כמה חוברות 'בוקי' לכל ילדה. הן בטח ישתעממו ולא יסיימו חוברת מלאה בטיסה ויישאר להן לימים הראשונים בארה"ב (שגם יהיו קשים. בעיקר לבת הזוג שלך...).
אגב, בשום פנים ואופן לא לחשוף בפני הילדות את כמות וזהות החטיפים. אחרת באמת יגמרו את הכל לפני מוסקבה.
-
מצטרפת לכל הנאמר ומוסיפה המלצה בתוך הלחץ של הכנות ואריזות למצוא זמן ולעשות עם הבנות שיחת הכנה, לספר בדיוק מה עומד לקרות ומה הקושי ולהגיד להן שאתם סומכים עליהן שבכוחן לשתף פעולה.
דרך צלחה.
-
יש אפליקציות של ערוץ הופ וניקולדאון, צריך לוודא שהן עובדות ללא Wifii.
חיפוש בגוגל ייתן לך הצע או בחנות האפליקציות של אנדוראיד, יש אפליקציות לימוד ויש משחק, תבדוק מה מתאים. המלצה נוספת היא להוריד משם סרט מדובב או שניים שניתן לצפות, וזה ישמש גם במהלך הטיול. בios ידוע לי שניתן לשכור למספר ימים או לרכוש.
בטיול הארוך האחרון שלנו בני הצעיר היה בן חמש והוא נרדם מיד כשהמטוס המריא.. זו הייתה גם שעת לילה מאוחרת ואני לא יודעת מה תהיה השעה אצלכם בלג הארוך, אבל לרוב הם מותשים בגלל ההתרגשות..
לנחם אותך שדווקא אצל בני הנוער יותר קשה כאשר מנתקים אותם מהחמצן= אינטרנט.. שהרי יש מקטעים בטיסה שאין תקשורת גם אם יש Wifii שלא לדבר על מקומות בארהב בלי קליטה.. אבל זה חלק מהטיול ואנחנו זוכרים בסוף את ההווי והקטעים המצחיקים בטיסה ובנסיעות הארוכות וזה חשוב לא פחות
-
תודה נוספתשוב תודה לכל מי שעוזר.

אנשימטו – תודה על הקישור. אולי באמת נזמין זוג או שניים כאלה, למרות שהגדולה טוענת שהיא אחלה עם אוזניות כפתור. וגם צעצועים פושטים זה אחלה רעיון, אם הם יעזרו להן לעבור. אני רק מקווה שיהיה לנו מקום. בכל זאת, מעמיסים את כל החיים שלנו על שתי מזוודות גדולות, שתיים קטנות, תרמיל, צ’ימידן ושני תיקי גב, כך שכל גרם חשוב כאן. מהסיבה הזאת, אני מניח שבכל מקרה יהיו בגדים גם בתיקים שניקח איתנו, כי צריך איפשהו לשים את כל הבגדים. מזל שלפחות טסים למקום שבו אין באמת חורף.
ציידת – טיפ שערכו לא יסולא בפז! מתכוון לאמץ בהחלט. זה תמיד קורה כשאני לוקח את הילדה לכדורגל: היא מחסלת במחצית הראשונה את מלאי החטיפים לכל המשחק, ואז משתעממת/נרדמת/זועמת. אני מקווה שבמשחקי הפוטבול בטקסס היא תחזיק מעמד יותר זמן.
מוקי – משתדלים לשוחח כמה שיותר, אבל אהבתי את הרעיון של ‘שיחה רשמית’ שתוקדש רק לזה. נעשה זאת. ובת הזוג [ואימא שלה, שלמרבה המזל מצטרפת אלינו אבל מגיעה בטיסה אחרת] בהחלט יישאו ברוב הנטל בימים הראשונים, שבהם אני אתעסק עם הביורוקרטיה האקדמית והן יצטרכו להקים דירה וחיים מאפס. מוריד בפניהן את הכובע [אבל לא ליותר מדי זמן, כי שמש אימים בטקסס].
טל – תודה על ההצעות לאפליקציות. והלוואי שגם אנחנו נזכה לקצת שינה משפחתית. ובהחלט נצטייד גם בכמה סרטים וסרטונים על הטאבלט והמחשב.

פעם נוספת, תודה לכל מי שהגיב. הטיפים שלכם עזרו לי מאוד, וטיפים נוספים יתקבלו בברכה.
-
אחרי לא מעט טיסות עם הילדים הצלחנו לשכלל עוד יותר את עניין ה "5 דקות לעצמך" ובמקום לברוח בתורות לשירותים/מטבח/ סוף המטוס כדי להתאוורר , בטיסה הארוכה האחרונה ללוס אנג'לס פשוט שילמנו מושב אחד מועדף בתחילת המטוס, ועשינו עליו תורות…
אני ישבתי עם שני הילדים במושב של שלישייה וציירנו ציורים, צבענו חוברות ושיחקנו משחקים ( חלק גם היו בטאבלט ואפילו חלק גדול ישנו בטיסה ) ,
בעוד הבעל ( = הנהג ) ישן ממש טוב במושב המועדף שהיה רחוק מאיתנו כמה שורות ( אך לא יותר מדי שורות ) וכך נשמר השקט עבורו והגיע רענן ליעד (כאמור, נוהג. ואתה מרצה?).
אחכ...כשממש נמאס לי ואני הייתי צריכה אוויר/לישון - פשוט החלפנו .
הילדים , אם תהית ,השלימו שעות שינה בנסיעה ונרדמו באוטו כשהגענו , בעוד אנחנו נהננו מהדרך והיינו יחסית רעננים ( יחסית לטיסה טראנס אטלנטית...)
למרות החששות הראשוניים מפיצול המושבה ( הרי בדרכ רק מחפשים איך לשבת יחד... ) זה היה מעולה ואני חושבת שאפילו לא חייבים לשלם מושב מועדף בשביל זה. מספיק פשוט לקחת מושב אחד מרוחק יותר…
כמובן שיש לזה גם חסרונות...
ותלוי ליד מי יצא לך לשבת במקום ליד המשפחה שלך...
בכל מקרה, היתרון במושב המועדף , מלבד הנוחות היתרה , שהוא ממוקם בקדמת המטוס , מיד אחרי הבינזנס ולכן שקט בדרכ , ולא יכולים לעמוד שם כל אלו שברחו לשירותים/מטבח/סוף המטוס..
שיעבור בקלות
ובדגש על - בסוף זה יעבור
עדי
-
תודה עדי.תודה
.רעיון מעניין. אולי נעשה זאת באחת הטיסות. או שאפילו נתחלק ל-2+2 ונחליף בינינו [כמו שאנחנו מתכננים לעשות בימים שלפני הטיסה, כדי ששתי המשפחות יוכלו ליהנות משתי הנכדות...].
-
שמחה שיכולתי לתרום ולוא במעט.
ממעקב אחר כל הנאמר כמעט נראה כאילו מדובר ב”מאבק” כוחות. ואני בדעה שיש לצרף את הילדים ל”מחנה” שלנו, להסביר עת הקשיים והגבולות כמו ההכרח לשבת וההתחשבות בנוסעים האחרים, ולשמוע מה הם מציעים איך להעביר את הזמן.
תתפלאו אבל לפעמים מגיעים רעיונות יצירתיים ביותר.
-
קבלת עצות טובות וטיפים מעולים.
הבת שלי מגיעה כבר הרבה שנים, כל שנה, (לרוב לבד עם שני ילדים), ממונטריאול לישראל, מאז שבכורה היה בן 3 חודשים.
מה שהיא אומרת לי תמיד זה שהכי חשוב לתת להם להוציא אנרגיה בשדה התעופה בזמן הקונקשן. למצוא משחקיה או פשוט לתת להם לרוץ ולהתרוצץ. זה מאד מקל על המשך הטיסה -
הי,
אני תמיד קונה להן מדבקות כאלו - יש בסטימצקי ובצומת ספרים ב 20 שקלים ובחנויות הכל בשקל גרסאות קצת יותר פשוטות.
מעסיק אותן שעות...

-
תודה תודה ותודהשוב תודה לכל מי שעוזר.

מוקי – מסכים איתך, לפחות בתיאוריה. איך זה ייראה בפועל, אני לא יכול להתחייב…
ריקי – רשמתי לפניי. באופן אישי אני בדרך כלל מעדיף לקרוס על איזה ספסל עם ספר במשך הקונקשנים האלה, אבל הפעם באמת אנסה להריץ קצת את הבנות.
נוני – זה באמת נראה כמו משהו סיזיפי. אחפש כאלה, לפחות בשביל הגדולה.
-
ההצטיידות שלי לטיסה עם קטנות – פלסטלינה, חרוזים להשחלה, מדבקות, פנקס.
נגן מוזיקה עמוס שירים שהבנות אוהבות.
מצטרפת להמלצה על אוזניות קשת. מטוס זה מקום רועש.
-
תודה מיכלתודה
.מסתמן שנפתח שם סדנת יצירה...
-
יעוץ עם רופא לגבי טיפות אוזניים להפרשי לחצים בנחיתה + בקבוק