חזרנו מאוסטריה הפחות מוכרת - חבל וורארלברג
-
לא אופייני לי, בדרך כלל מפרסם את סיכום הטיול מיד עם החזרה, אבל מסיבות שונות התעכבתי (ענייני עבודה, משפחה וסתם עייפות). אז לאור בקשות של חברים לפורום ובמיוחד לבקשתה של מרינה, שנוסעת בקרוב לאיזורי הטיול שלנו, אתחיל לגלגל את סיפור הטיול המקסים שעשינו באוסטריה בתחילת יולי 2017.
אז למי מותיקי הפורום שמכיר אותי, אני מחובבי אוסטריה וזה ביקורי השביעי בחבל ארץ היפיפה הזה. אוהב את השקט והשלווה, את הלבן המבצבץ בפסגות האלפים, את הירוק ירוק בשילוב עם הפרחים האלפיניים הצהובים, כחולים, ורודים וסגולים, את הכחול בשלל גווניו הטורקיזיים של האגמים האלפינים, את האפלשטרודל והקייזרשמירן ושאר קינוחי המטבח האוסטרי, את השניצל הוינאי (פחות את הקפה האוסטרי...), ואפילו גם את האנשים בכפרים שלמרות מופנמותם, הם מסבירי פנים ונחמדים.
4 שנים תמימות נעדרנו מאוסטריה והאמת שממש התגעגענו. חייב לומר שגילינו אוסטריה מעט שונה בכל הקשור לכלכלה – המחירים באוסטריה גבוהים יותר מלפני 4 שנים (אני מודד זאת במדד האפלשטרודל שמחיר ממוצע שלו כעת הוא 4.80 יורו בעוד שלפני שנה המחיר הממוצע היה 2.80 ותסכימו איתי שזה לא מעט). גם מחירי המוצרים בסופרמרקט כבר לא במחירים שהכרנו.
חוץ מזה שום דבר לא השתנה.
בחרתי בטיול הזה להתמקד בשני איזורים פחות מוכרים לתייר הישראלי:
הראשון – חבל וורארלברג שתמיד היה במגירת התוכניות שלי במיוחד לאחר שבאחד הטיולים עברנו דרכו בדרכנו מאוסטריה לשוויץ. מאחר וחברים ששלחתי לשם מאד התלהבו (ראו ערך שירלי והקייזרשמירן שלה משנת 2016), אמרתי הגיע הזמן. לאיזור הזה צירפתי גם את איזור מזרח טירול שעליו שמעתי מנירית ומגיל ואדיס שטיילו שם בשנה שעברה והנה נתפר הטיול החדש לאוסטריה.
החלוקה היתה לילה ראשון ליד נמל התעופה במינכן, 5 לילות בעמק ברנד בוורארלברג, 4 לילות ליד מיטרסיל במטרה לבקר במזרח טירול (תוכניות שמעט השתנו במהלך התכנון ואגיע לכך בהמשך) ולילה אחרון לפני טיסה שוב בארדינג ליד נמל התעופה.
ההרכב שני זוגות.
לפני שנצא לדרך קצת תמונות לעורר תיאבון.
(התמונה האחרונה צולמה מהרכבל המטפס לאגם הקפוא מהאגם הלבן בעמק שטובכטל… אין דברים כאלו… אז לכבוד זה הנה הקטע ICE של קאמל בהופעה חיה… גם אין דברים כאלה..):
-
באמת עיכוב מטורף, מתחילת יולי…
התמונות מהמממות. בהאזנה.
-
מהמם! מחכה להמשך. -
איזה כיף! גם אצלי אלה שני אזורים שמחכים במגירה!

מחכה להמשך.
-
היום הראשון והשני:
כרטיסים הוזמנו 10 חודשים מראש, לופטנזה 320 דולר למינכן.
רכב הוזמן בקטגוריה מפנקת (סקודה סופרב סטיישן). בפועל קיבלנו רכב אף מדהים יותר – וולקסווגן טיגואן.
הטיסה של לופטנזה עוברת בנעימים. חברה רצינית, דייקנים, מטוסים חדשים ומרווחים. שירות מצויין.
נוחתים בערב במינכן ומגיעים לתור מטורף בחברת יורופקאר.
לתשומת לב השוכרים רכב במינכן ביורופקאר – חייבים לגשת למכונה (בצד ימין של הדלפקים) בה מקלידים את השם וממשיכים על פי ההוראות ומקבלים מספר. גם כך לוקח כחצי שעה לפחות. היו כאלו שלא הקלידו מספר וחיכו לשווא.
מקבלים את הטיגואן שמתגלה כרכב נפלא. מאד מרווח במיוחד במושב האחורי. תא מטען ענק וגבוה המאפשר להכניס בקלות 4 מזוודות גדולות. המושב האחורי גם מתכוונן וזה מאפשר להגדיל את תא המטען.
מאחר והגענו בערב החלטנו לא להרוג את עצמנו ולהתחיל את הטיול רק למחרת. נסיעה קצרה לארדינג ואנחנו במלון לינר (HOTEL LINNER).
מלון בוטיק נפלא. יש בו שני בניינים. האחד של חדרים והשני של דירות. חדרים נקיים ומאד מרווחים. מיטה נוחה בטירוף. מקלחת ענקית.
ארוחת בוקר לא פחות מנפלאה. בחירה מעולה. מחיר ממש סביר (75 יורו לחדר כולל ארוחת בוקר). מאד קרוב למרכז העיירה ולמסעדות ובתי הקפה שפתוחים עד מאוחר.
מתמקמים בחדר, סיבוב קצר למרכז העיירה ועוד מספיקים לשבת על קפה ועוגה באחת המסעדות.
לאחר ארוחת בוקר טובה אנחנו יוצאים לדרך לכיוון חבל וורארלברג באוסטריה.
בחרתי לנסוע דרך כבישי נוף של באווריה האלפינית (זיווה חביבת הפורום מטיילת שם כרגע). מהרגע שעזבנו את האוטוסטרדה ופנינו לכיוון ההרים, הנוף השתנה והפך מדהים מרגע לרגע. עברנו באגמים יפים ודרכים מפותלות (קוכלסי וולכנסי) ועשינו עצירה בעיירה היפה אובראמרגאו.
חייב הערה לגבי העיירה הזו: אכן עיירה יפה אבל מאד דתית והמוטיבים הציוריים על הבתים לא מסתירים את הקיצוניות הדתית שלהם. כיהודי המבקר בעיירה כזו הרגיש קצת לא נוח במיוחד לאור הידיעה כי אחת לעשור כל תושבי העיירה מרימים הצגה בעיירה על צליבת ישו וכמובן שלנו היהודים יש תפקיד מרכזי בהצגה...
ומשם נסיעה קצרה לאובראו לאאוטלט של בירקנשטוק (שווה יש מחירים טובים) ונסיעה דרך אגם פלאנסי וכביש 198 האוסטרי בדרך מדהימה לכיוון מערב וחבל ווראראלברג.
אחה”צ אנחנו מגיעים לדירה המדהימה!!!! שלנו בעיירה בראנד המקסימה בעמק ברנד.
כתבתי טיפ נפרד על הדירה, אבל בכל זאת קצת פרטים:
בית דירות ממש חדש. מארחים נדיבים ומאד נחמדים. המחיר לא זול אבל שווה. כולל גם לחמניות בכל בוקר שהמארחת שמה על ידית הדלת.
מטבח מאובזר וחדש לגמרי עם כל השכלולים. מאד נקי. רוב הדירות הם למשפחה. יש שתי דירות לזוג. -
כייף לקרוא.
רותי
-
מהמם! מחכה להמשך.הי אלון,
גם אני הצטרפתי ומאוד נהנת מסיפור ותמונות, במיוחד שאנו עוד מעט נגיע לאזור שטיילת, ואפילו לדירה ב- BRAND שהמלצת עליה))))
בעזרתך הצלחתי להזמין את הדירה בשיא העונה וגם לבטל 2 מלונות JUFA שהיה לי כבר קנס בביטול.
התברר שלמרות שכבר פיספסתי ביטול חינם בבוקינג, עדיין אפשר להתקשר לשרות הלקוחות ולבקש לבטל מלון ללא קנס. הם מסכימים בתנאי שמלון מוכן לבטל ללא קנס. שרות הלקוחות של בוקינג היה מהיר, יעיל ונדיב מאוד.
מצרפת טלפונים ללא עלות של שרות הלקוחות בבוקינג עם נציגי דוברי עברית (אותם קיבלתי מאלון):
1809213036
1809213046
שוב המון תודה לאלון!!!!
-
תמונות מדהימות.
-
היי אלון
גם אני פה. הסיפורים שלך משובחים ולטעמי. חלק גם אימצתי והוצאתי לפועל.
ובהחלט עושה רושם שגם הפעם “יהיה פה שמח”. התמונות נהדרות!!
תודה רבה על השיתוף
לימור
-
היי אלון
נראה שהולך להיות פה שמח
איזה תמונות יפיפיות
מחכה להמשך בכליון עיניים, נראה אזור מדהים
שרה
-
תודה לשרה, לימור ואיילת. אכן מקווה שיהיה כאן שמח בתמונות וצלילים.
מרינה – שמח שהצלחתי לתרום את חלקי בביטול מקומות הלינה ללא קנס. נתקלתי לא אחת בשירות המעולה של בוקינג וזו הסיבה העיקרית שאני נותן בהם אמון וממשיך לבצע הזמנות שם.
תודה גם לרותי, פסגות יונה ושרון. אין לי ספק שמדובר באיזורים אטרקטיבים לטיול. מקווה להוכיח זאת.יום 3:
שכחתי לומר שביומיים הראשונים נחתנו למזג אוויר מעט סגרירי עם גשם לפרקים. מהרגע שהגענו לאובראמרגאו יצאה השמש והתחמם.
היום כבר היה ממש יום חם ובהיר לחלוטין. ולכן לא התלבטנו לרגע ונסענו נסיעה קצרה מברנד לקצה העמק ועלינו ברכבל לאגם לונרזי…..
כגודל הציפייה גודל הוואוו…..
כבר ראיתי בחיי מס’ אגמים, אין ספק שלונרזי הוא אחד המיוחדים.
אגם אלפיני סכור בגובה כ 2000 מטר. הרים סביבו, שילוב של ירוק ואפור ושלל צבעים של פריחה אלפינית מטורפת. מים צלולים שמיים כחולים ללא ענן. מה עוד צריך???
יש מס’ מסלולי הליכה למעלה. הכי פופולרי זה להקיף את האגם. ממליץ לעשות זאת מימין ולא להתחיל שמאלה. כשמגיעים למעלה יש בית קפה מסעדה עם תצפית על האגם. משמאל מתחילים ללכת על הסכר ומיד יש טיפוס לא קל לתחילת המסלול. מאידך במידה ומתחילים מימין למסעדה אז ההליכה היא רוב הזמן מישורית ומתונה ורק לקראת הסוף יש עלייה קטנה וירידה לסכר.
זמן הליכה באיזי כשעתיים.
למזלנו עלו איתנו קבוצה של שוויצרים ובינהם נגן קרן אלפינית שסחב את הקרן על גבו וכל חצי ק”מ עצר בפינה אסטרטגית וחיצרץ נגינה שנשמעה היטב והוחזרה מהד ההרים. היה פשוט קסום!
אחרי שעתיים הליכה מקבלים פרס – אפלשטרודל עם רוטב וניל מצויין במסעדה/בית קפה ליד הרכבל.
הערה: אי אפשר היה להפסיק לצלם את האגם המדהים הזה.
הערה נוספת: מי שמתארח בעיירה ברנד מקבל כרטיס הנחות מקומי המקנה 10 אחוז הנחה ברכבלים של ברנד ושל המונטפון.
ירדנו חזרה לרכב והמשכנו לעמק מונטפון בנסיעה לא ארוכה.
בעבר כבר ביקרנו ברכבל של גולם. להפתעתנו עדיין משפצים את הסכר למעלה אבל האומגה פועלת. אנחנו ירדנו עם מגלשות ההרים המהנות.
המשכנו לכפר שרונס ועשינו עצירה בחנות/מסעדה/מעדנייה של גבינות בוטיק מהאיזור כולל גבינת הבוטיק המפורסמת של עמק גרגלן (GARGELLEN)..
סיימנו את היום במרכז הקניות זימבה פארק בפרבר BURS של בלודנץ.בהחלט היה יום תחילת טיול מדהים שהעיד על ההמשך!!!
מצרף לתמונות גם את השיר הנפלא של ELP
FROM THE BEGINING -
אלון, איזה תמונות מדהימות.
והקרן האלפינית… סוף הדרך.
מחכה להמשך
-
אלון,
איזה תמונות מדהימות של אגם לונרזי!!!!
אתה ושירלי הצלחתם לצלם אותו בצורה יוצאת דופן!
-
אלון
כמה כיף שהתחלת לכתוב את סיפור הטיול באיזורים המיוחדים הללו, כך אהנה פעמיים , פעם אחת מהסיפור שלך ופעם שניה כאשר נהיה שם בספטמבר !
אני בטוחה שהרבה מהפרטים יועתקו לטיול שלנו .
ותודה גדולה על העזרה בפרטי.
ממשיכה לעקוב
ורדה
-
שיר – אכן השילוב של האגם המדהים, מזג האוויר האביבי והקרן האלפינית עם ההד החוזר מן ההרים עשה את החוויה שם למושלמת. מנסה להוריד סרטון של הבחור עם הקרן האלפינית מקווה שאצליח.
מרינה – אכן, התמונות של שירלי משנה שעברה רק חיזקו אצלי את ההחלטה להגיע לעמק ברנד.
ורדה – תודה. ההנאה גם שלי.
מוסיף עוד כמה תמונות מאגם לונרזי ומברנד.
וגם פרטים על הדירה בה שהינו בברנד:
הדירה בברנד
ולצלילי הרקע מצרף קטע נפלא של הרכב גאז פרוגרסיבי (פט מתיני ולייל מייס):

-
אז לא מצליח להוריד את הסרטון.
מי יודע כיצד ניתן להוריד סרטונים? -
אלון היקר
ברוך שובך
אוסטריה נראית מהממת בתמונות שלך
שמחה שאתה מספר
איריס
-
אלון, תמונות מדהימות, וכרגיל מלא טיפים טובים שנישמרים לטיולים עתידיים...
אנחנו עכשיו בטירול המזרחי (מסיימים שבוע בעמק זילרטל) ומחר מתוכנן האגם הלבן והקפוא, אז מחכה לפרטים.. (אם תגיע לזה עד מחר
)שבוע הבא עוברים לטירול המערבי אבל לצערי לא נרחיק עד אגם לורנזי (יישאר לפעם הבאה).
רוצה להמליץ למטיילים הבאים על עמק זילרטל ובמיוחד קרחון הינטרטוקס והסיור למערת הקרח. התלבטנו אתמול במזג אויר סגרירי אם לעלות ולא הצטערנו, חוויה מדהימה של שלג טרי (בכמויות), סיור מקסים למערת קרח, גלישה באבובים על הקרח והמון גולשי סקי על ההר.
גם הרכבל פאנקן היוצא ממאיירופן יפיפה ועם מסלולי הליכה עם נוף משגע למעלה.
ועוד אתר מומלץ, נסיעה עד לקצה העמק לסכר (לא זוכרת את שמו) בדרך המתפצלת ממאירפן לכיוון herbergalm
מצרפת קצת תמונות...
-
אלון – התמונות שלך מהלונרזיי מדהימות! מרגישה את טעם האפפלשטרודל… כיף לטייל איתך!
רבקה
-
אלון ברוכים השבים,
מסקרן לקרוא על הטיול שלכם ולראות את התמונות הנהדרות!
תודה רבה על השיתוף וההשקעה הגדולה.
מנצלת את ההזדמנות להודות לך
על העזרה הרבה לפני הטיול לאוסטריה

היה מאוד יפה ומהנה, אוסטריה כבשה אותנו ביופי, השלווה והנופים בכל פינה
התחלתי לכתוב רשמים בבלוג שאעלה בהמשך.