חזרנו מאוסטריה הפחות מוכרת - חבל וורארלברג
-
אלון היקר , תודה רבה על הכתיבה והתמונות היפות. איזה כיף של טיול.
תודה על העזרה תמיד.
תמשיך לכתוב , עוד שבוע אנחנו באזור Mittersill.
האגם ממש מקסים!!
תודה
-
איריס, רונה, רבקה, לי וציקי : איזה כיף שהצטרפתם לטיול שלנו.
רונה - איזור זילרטל מקסים. עברנו דרכו השנה. בעקבות התמונות המקסימות שלך הוא נרשם כעמק שצריך לחקור לעומק.
רבקה היקרה- אכן לונרזי מקום מדהים. את חייבת להגיע לשם...ולצלם.
לי - שמחתי לעזור ובמיוחד לך שתמיד נהנית ועוזרת כאן בפורום מכל הלב. מחכה לקרוא על הטיול שלכם באוסטריה. כפי שהבטחתי לך אוסטריה ממכרת...
ציקי - מחכה גם בקוצר רוח לסיכום הטיול שלכם בנורבגייה.
-
אלון,
אני לא כל כך מכירה את הסיפורים שלך על אוסטריה אבל את הסיפורים על סקטולנד ואנגליה מכירה היטב !!!
תודה על התמונות הנהדרות והשיתוף המושקע. כרגיל הסיפור נשמר המועדפים.
טל
-
-
היי רבקה. נכון איך שכחתי שדיברנו על לונרזי. למרות שהשתדלתי לצלם תמונות יפות מהאגם קשה לי להתחרות איתך. מקסים האגם בעדשה שלך.
-
אלון ,
כיף לטייל איתך באזור פחות מוכר לי , כי זה ממש נכון שאוסטריה ממכרת ואנחנו בטוחים שנחזור אליה שוב ושוב (לאחר ביקורים בטירול וזלצבורלנד) ואם המחירים עולים - כנראה שכדאי לנו להזדרז.
לי,
מקווה שיהיה סיפור שלך גם.
ממשיכה לעקוב
עדי
-
היי אלון,
תמונות נהדרות, מאיזור שאני לא מכירה באוסטריה.
איזה כיף שאתה מספר, ותודה עבור ההשקעה!
שומרת את האשכול לעתיד כדי לעשות בו שימוש.
נילי
-
עדי ונילי תודה שהצטרפתן.
בהחלט איזורים פחות מוכרים אבל מדהימים לא פחות מאוסטריה המוכרת.יום 4:
אז לפי המארחים שלנו, לאחר שבוע גשום, שאנו חווינו רק את סופו ביום ההגעה, מתחיל להתחמם ולפנינו גל חום.
מאחר וברנד ממוקמת בגובה 1040 מטר, באופן טבעי אנחנו מחליטים להישאר היום בברנד ולטפס להרים.
אז חוץ מהרכבל לאגם לונרזי הנמצא בקצה העמק, יש בברנד עוד שני רכבלים.
הרכבל המרכזי נמצא במרכז הכפר (170 מטר מהדירה שלנו) והוא מעלה בשתי פאזות. עלייה ראשונה היא ברכבל סגור רגיל לגובה 1500 מטר. משם עולה רכבל סגור נוסף וגדול יותר להר נוסף גבוה יותר (גובה 1900 מטר לערך) ועובר מעל תהום – סוג של חוויה. הנופים מהרכבל לא פחות ממדהימים.
בתחנה השנייה יש בית קפה עם נוף מהמם, ומסלול טיול מקסים עם מיצגים לאורך המסלול (תחנות) ובהם הסברים על המים, היער, הצומח, החיות בהרים ועוד. המיצגים מרתקים לא רק ילדים. אפשר לבלות למעלה שעות . המסלול מגיע למעשה לתחנה הראשונה. משם ניתן להמשיך ברגל לברנד או לרדת ברכבל.
לקראת סוף המסלול יש בקתה קטנה הצמודה לרפת ומחלבת בוטיק. מוכרים שם גבינה מיוחדת מהמחלבה.
יש עוד מגוון מסלולים למעלה.
היה ממש טיול כיפי עם נופים לעמק ולהרים במזג אוויר נפלא בגובה.
לאחר שירדנו הסתובבנו מעט בכפר ובהמשך יצאנו למסלול רגלי לא ארוך היוצא מהכפר אל מפלים מיוחדים הנמצאים בקצה הכפר – KESSELFALL.
יש שילוט מסודר מהכפר למפלים.
טיפ: מי שמעוניין להגיע למפלים ב 20 דקות ולא ב 40 דקות מהכפר, ממליץ לנסוע עם הכביש בתוך הכפר עד לקצה הכפר ולהחנות בחנייה של הרכבל השני (עליו נדבר בהרחבה בהמשך). לחזור לכביש ומשם יוצא שביל למפלים (יש שילוט מכווין).
באותו יום נשארנו בברנד והיה ממש כיף. ניתן היה לחזור למנוחה בדירה מי שרצה וגם המשכנו לתור את פינות הכפר וגילינו שיש מגרשי גולף גדולים ומועדון גולף מכובד ותיירות גולף ענפה. ליד מגרשי הגולף יש פינת חי גדולה ומקסימה. ילדים קטנים יוכלו לבלות שם שעות.
בערב יש מגוון של מסעדות טובות הפועלות בעיירה ועד שעות הלילה.
במרכז העיירה בריכת שחייה שנוצלה ביום זה כמעט על ידי כל תושבי הכפר.
כניסה חינם לאורחי העיירה.לסיכום עוד יום עם נופים מדהים!
וסתם נראה לי שהשיר הבא מתאים: -
עוד תמונות

-
היי טל, פיספסתי את התגובה שלך.
בדיוק לפני מספר ימים מיקה שאלה אותי את מי אני הכי אוהב את סקוטלנד או אוסטריה. אז התשובה הייתה ברורה: זה כמו לשאול את מי אתה יותר אוהב מבין הילדים שלך….
לאוסטריה יש את היופי והייחודיות והדרמה שלה ולסקוטלנד את הקסם הבלתי מוסבר.
תמיד כיף לי לחזור לשני המקומות. -
שלום אלון
ראיתי אוסטריה ומיד התיצבתי
(ואלי אגלה משהו חדש)
איזה יופי של טיול
ואיזה יופי של תמונות
צביקה
-
צביקה היקר בוקר טוב.
כבוד הוא לי שהצטרפת לטיול שלנו.
מאד נהנה לקרוא על הטיולים שלך ואת הטיפים המועילים שלך כאן בפורום. -
שלום אלון,
אנחנו מאוהבים באוסטריה.
לאחר שהיינו בחבלים: זלצבורג, טירול וקרנתיה אני שמח לראות מהנופים המקסימים שאתה מצלם שיש לנו אופציה לטיול רביעי .
קובי
-
הי אלון גם אני התייצבתי
אוסטריה מהממת !ותודה על גילוי אזור חדש...שומרת
-
היי אלון,
כל כך חיכיתי לדיווח שלך. איזה טיול כייפי והתמונות העוצרות נשימה.
כבר סופרת ימים עד הנסיעה שלנו (ויש עוד הרבה לספור
)לצערי, לאגם הלבן כבר לא נספיק, אבל האגם לונרזי בהחלט בתכנון. מתפללת לאלוהי מזג האוויר שיכין לנו ימים שמשיים.
-
מרינה – כיף שהצטרפת. על לונרזי על תוותרו! מקום קסום.
דפנה וקובי – כאוהבי אוסטריה אין ספק ששווה לחזור לאיזורים הללו. אוסטריה במיטבה!!!יום 5:
היום גם חם אבל אנחנו מחליטים לעבוד על פי התכנון: דרך הגבינות של ברגנצוואלד (איזור בוורארלברג), קניון טבע ליד דורנבירן (ראפנלוכשלוכט), מרכז קניות בדורנבירן והעיר העתיקה של פלדקירש.
יצאנו לדרך בכבישים מדהימים חצינו את ברגנצוואלד בכבישים L88,
193 ו כביש 200 המפורסם.
האמת, ציפיתי יותר מכביש 200. קראתי שהוא אחד הכבישים היפים בטירול, אז כבר נסעתי בכבישים יפים ממנו. מאידך כביש 193 וכביש 88 מאד מיוחדים עם עיירות קטנות עם שפע אפשרויות למי שמטייל באיזור.
יש מלא רכבלים בעיירות כגון SONNTAG ו FASCHINA
לטובת המטיילים בעתיד: תכננתי מסלול טיול מקסים לאגמון בשם SEEWALD בפועל לא בוצע. עפ”י התכנון נראה מסלול מקסים. אומנם בעלייה אבל יש סוג של רכבת גלגלים תיירותית המעלה למעלה בכביש צר.
איזור כביש 200 מוכר במגבנות הבוטיק הרבות הפזורות בו.
אנחנו דגמנו שלוש מגבנות:
הראשונה בעיירה שופרנאו. ממש במרכז העיירה. מגבנת בוטיק שזכתה בפרסים. גבינה מאד טעימה. מזכירה את גרוייר השוויצרית.
השנייה בעיירה אנדלשבאך. שם יש ממש חנות מעדנייה גדולה עם בית קפה ומסעדה ומגוון גדול של גבינות ושאר תוצרת מקומית.
השלישית – מגבנת עיזים קטנה המוכרת בכל האיזור בזכות מוצרי הקוסמטיקה הייחודיים שלה ממוצרי החלב. נמצאת ליד העיירה EGG. שם המחלבה והקוסמטיקה METZLER.
מעדות של אשתי וחברה שלה מדובר במוצרי קוסמטיקה מעולים.נסיעה קצרה מהמחלבה האחרונה והגענו לכפר שבניתי עליו (אמרו שהוא מיוחד ויפה). בפועל כפר די נטוש. אולי בגלל שהיה מאד חם ואנשים פשוט לא יצאו. בכל זאת עצרנו לקפה ועוגה. שם הכפר: שוורצנברג.
משם נסענו בכביש מקסים וטיפסנו למעבר הרים. בסופו יש תצפית מרשימה על ברגנצוואלד ועד אגם קונסטאנץ הענק. ירדנו בכביש המפותל עד לפאתי העיר דורנבירן ופנינו שמאלה לכיוון ערוץ ראפנלוכשלוכט.
הדרך לשם לא פשוטה ומבלבלת ולכן הטיפ שלי הוא פשוט לכוון למוזיאון רולס רוייס ולהחנות בחנייה ליד המוזיאון. משם יש הליכה קצרה לתחילת המסלול.
בפועל חיכתה לנו הפתעה במסלול. מתברר שיש שיפוץ מסלול ההליכה והדבר מחייב טיפוס ועלייה דרך הכביש העלי. התחלנו לטפס ומהר מאד ויתרנו עקב החום הכבד והדרך הלא מוצלת.
בקיצור, במקום קניון טבע החלטנו על קניון דרכים בכניסה לדורנבירן.
קניון גדול עם מלא חנויות. היתרון שלו מבחינתי שיש שם חנות בוטיק של נספרסו במחירים שפויים של 3.5 יורו במקום המחיר ההזוי בארץ.
(המעניין היה שהמוכר סיפר לי כי זו החנות הכי עמוסה באוסטריה מאחר והיא נמצא ליד הגבול השוויצרי ומתברר שהמחירים בארץ עוד זולים יחסית למחירים בשוויץ ולכן השוויצרים חוצים את הגבול לנות הזו לרכוש את הקפסולות של נספרסו – ולחשוב שנספרסו זו חברה שווצרית).
משם נסיעה קצרה על האוטוסטרדה ואנחנו בפלדקירש. חנינו ליד המרכז וטיילנו בעיר העתיקה הקטנה. הגענו בדיוק לפסטיבל בירה מקומי. היה שמח עם בירה ונקנקיות.
חזרנו עייפים ומרוצים לברנד.
בערב המארחת הדליפה לנו שיש ערב מקומי ליד הכנסייה עם תזמורת מקומית והפתעה – נגני קרן אלפינית. היה מקסים!!
אז לכבוד הקרן האלפינית – קטע של פינק פלויד משנת 70’ (סולו חצוצרה):

-
איזה כיף של טיול אלון!!!
מתבוננת בתמונות היפות שלך ומפנטזת על טיול שלנו. כמובן מעתיקה המון לטיול שלנו בעוד כשבוע.
תודה רבה על השיתוף!!!
-
שלום אלון
לפי הסיפור שלך אני מבין שעדיין לא פתחו את קניון Rappenlochschlucht
בשנת 2013 היתה שם מפולת והקניון נסגר לביקורים (כתבתי על זה בבלוג שלי)
ואם כך אין לי מה לעדכן בינתיים
תודה על העדכון
צביקה
-
מרינה, אכן כן יש לך למה לצפות. רק מהמחשבה שאת הולכת לבלות שבוע בברנד… קנאה!!!
צביקה – והקטע שקראתי את הבלוג שלך אבל לא האמנתי שעדיין לא שיפצו שם ולכן לא ממש התייחסתי. וכמובן שכל השלטים הם בגרמנית ורק שאתה מגיע למחסום אתה מבין שמשהו השתבש. -
אלון היקר!
כאן שירלי והקייזשמארן שמתמוגגת מכל התמונות שלך ובעיקר מאגם (שהיה השיגעון הפרטי שלי) לונרזי המדהים והמהמם!

איזה יופי שזכית להגיע לשם ועוד ביום כזה יפה!! ועוד עם נגן קרן אלפינית!!!!
אני מאד שמחה בשבילכם על הביצוע המזהיר של ביקור שם (בשביל זה קיבלתם פרס – עוד קונצרט של נגני הקרניים הנ”ל
). נראה לי שהלונרזי זה המקום היחידי באוסטריה שהייתי בו לפניך… העיקר שהושלמו הפערים ובא לציון גואל!כמובן שאני מתמוגגת מקטעי המוזיקה שאתה משבץ באשכול הנפלא הזה – וכל המרבה, הרי זה משובח!
מחכה להמשך (ולאגם הלבן + הקפוא) ולתמונות נוספות על אלו שקיבלתי בשידור חי מהשטח

מצרפת עוד תמונה של הפלא הטורקיזי שנקרא לונרזי
שבת שלום,
שירלי