מישהו יכול לבצע הערכת מחיר זריזה?
-
בכמה אתם מעריכים עלות של חודשיים בניו זילנד (לא כולל טיסה), הכוללת השכרת רכב לאדם יחיד (כלומר אלא אם יש טרמפיסטים העלות כולה עליי),
חלק מהזמן לינה באוטו או באוהלים, בלי הרבה אטרקציות של קפיצה בנג’י וכו’, אולי אחת (זה לא ממש הקטע שלי), ואולי 2 טרקים מהיותר יקרים והשאר פחות?
-
זורקת מספר בהערכה גסה- סביב ה15000 ש"ח
-
זה קשה מאוד להעריך. מאוד תלוי ברמת המחייה.השיטה שלי היא לבדוק את ההוצאות הכי גדולות – במקרה שלך זה תחבורה ולינה. הוסטלים זה 20-30 דולר ניו זילנדי ללילה, בקמפינג תשלמי פחות (ולפעמים חלקם חינם, אבל היתרון של ההוסטלים לפחות בחלק מהלילות זה להכיר אנשים, בקמפינג אנשים יותר נוטים לבלות בחברת עצמם ופחות להתיידד). תבדקי ברשת כמה עולה השכרת רכב מהסוג שאת רוצה. יש גם ואנים עם מיטה שמותקנת בהם (ולפעמים גם ציוד בישול וגזיה) להשכרה. לזה תוסיפי הערכה של עלות דלק (אין לי מושג). מחירי טרקים יקרים אפשר לבדוק באתר ה-DOC.
כמובן, אם תהיי בניו זילנד לשלושה חודשים יהיה שווה יותר לקנות רכב, מה שיעלה פחות.
לכל זה תוסיפי עוד, כי הרי תצטרכי אוכל (בישול עצמי יכול להיות זול, תלוי מה קונים ומכינים), ושאר תוספות (סים, מיכלי גז לגזייה אם ישנים בקמפינג וכו’).
שימי לב – אם את עוצרת לטרמפיסט שמחפש טרמפ בכביש, לא נהוג שהוא משלם. אם את פוגשת אנשים בקמפינג/אכסניה והם מחפשים להצטרף, אז אפשר לדבר על חלוקת עלויות הדלק. בדרך כלל אם מישהו כזה מצטרף אלייך לנסיעה אחת או אפילו יומיים, לא נהוג שהוא ישתתף בעלויות ההשכרה אלא רק בעלויות הדלק (כמו שאם היית קונה את האוטו, מי שמצטרף אלייך לנסיעה של יומיים לא היה מוכן לשלם לך דמי השתתפות ברכישת האוטו). במקרה אחד בכלל הצטרפתי לרכב שכור של איזה תייר והדיל איתו היה שבמקום דלק אזמין אותו פעם ביום לארוחה טעימה בחוץ.
-
תודה רבה
זה נשמע לי סביר אבל אני מבינה שהרבה תלוי באיזה רכב שוכרים וכו’..
-
תודה רבה
-
קשה מאוד לתת הערכה כי זה מאוד תלוי באופי הטיול.
למשל, יש ימים יקרים מאוד (אם עושים באנג’י למשל או כאשר מבקרים במערות בוואיטומו), ויש ימים שעולים 20 דולר (טרקים שאינם Great Walks).
בגדול, בפרק זמן של שלושה חודשים הייתי ממליץ מאוד לרכוש רכב ולא לשכור, או לחילופין להתנייד בין ערים עם תחבורה ציבורית / טרמפים ופשוט להכיר אנשים בהוסטלים ולנסות להצטרף אליהם (זה קצת פחות יעיל מבחינת זמנים ואני לא מתלהב מהאופציה הזאת כי הערים בניו זילנד די משעממות).
אפשר גם כמובן להכיר אנשים בהוסטל ברגע שנוחתים ולרכוש רכב ביחד איתם (ומקסימום אם רואים שלא מסתדרים אז מתפצלים ואחד נשאר עם הרכב).
ברגע שיש רכב, אפשר כמובן גם לצרף אנשים שנמצאים בהוסטלים – מקובל למדי לתפוס טרמפ ולשלם על דלק כמו שכתבו כאן.
בגדול 2, אם עושים הרבה טרקים אז עלות הטיול פוחתת.
בגדול 3, לינה ואוכל מהווים חלק ניכר מהעלויות בניו זילנד. אם לא ישנים בקמפינג, אני מעריך את התקציב היומי בסביבות 50 דולר ניו זילנדי (זה הערכת יתר כי תמיד יש ימים יקרים יותר ופחות), אבל בהחלט אפשרי גם להוריד את זה ל-30 דולר ניו זילנדי.
או בקיצור – תלוי, תלוי, תלוי.
-
לגבי רכישה משותפת
העצה שלי: לעולם אל תקנו רכב ביחד עם אנשים שפגשתם בהוסטל. זו טעות אדירה. אתם לא מכירים, אין לכם מושג קלוש אם תסתדרו בעוד שבוע או תשנאו זה את זה, ואם זה לא מסתדר תתחיל המריבה על מי נשאר עם האוטו, יהיו אנשים שיסרבו לעזוב מהפחד להישאר לבד ובלי האוטו, וכו’. זה סיפור לפרק קבוצה שלא עובדת כשכל אחד השקיע כסף ברכב משותף.קנו רכב לבד, וצרפו אנשים שאתם מכירים לנסיעה שיתחלקו בעלויות הדלק. כך יש לכם גמישות מקסימלית, אתם לא חייבים כלום לאף אחד, ואתם קובעים לאן ומה לטייל. אם לא מסתדרים – אתם אומרים לנוסעים שלום ונשארים עם הרכב שלכם.
-
נראה לי אני מתכנסת לשכירה של רכב, כיוון שאטייל מקסימום חודשיים (עוד לא החלטתי על כמה בין חודש לחודשיים).
יש המלצות לגבי איזה רכב לשכור ומאיפה?
-
לפרק זמן כזה- השכרה זו האופציה הטובה ביותר לדעתי…
סוג הרכב תלוי אם את רוצה לישון בו ועד כמה “להתפנק”. יש רכבי וואן גדולים, יש סטיישנים או פריווט קטן ולישון באוהל…
יש חברות שמשכירות רכב עם ציוד לינה וקמפינג- חוסך לך זמן בהתארגנות וקניות של כל זה..
אני בחורה לא מגודלת במיוחד וישנתי נהדר ברכב פריווט-מנהלים (השכבתי את המושב ליד הנהג+מזרון ) מניחה שלמי שגבוה בעוד 10 ס”מ זה לא מתאים

יצא לי לשכור רכב לשבועיים באוקלנד בחברת Snap Rentals והיה ממש סבבה..
יש פה בטיפים חוות דעת שאנשים כתבו...
-
סטיישן וואגן נראה לי חלומי אבל מייקר
לא חשבתי על מזרן- אני 1.60 וזהו אז מניחה שזה יתפוס