עד כמה זה נכון שבאמת צריך להזמין מקומות מראש?
-
אם אני חושבת על להגיע באזור ה7.11 לאי הצפוני, ולרדת דרומה
עד כמה אני באמת צריכה להזמין מקומות מראש בהוסטלים וטרקים וכו’? זה משהו שעקרונית הייתי רוצה להימנע ממנו כדי לאפשר לעצמי חופש.
וגם- האם צריך לחשוש מפרוצדורת מעבר בין האיים כששוכרים רכב?
-
בשנים האחרונות יש עומס של תיירות פנים וחוץ בניו זילנד. השיא הוא כשהניו זילנדים גם יוצאים לחופשה, מתיישהו בדצמבר-ינואר.
בקתות בטרקים מאוד מפורסמים חייבים להזמין מראש. באכסניות זה תלוי. לפעמים אפשר להסתדר, לפעמים כדאי להרים טלפון יומיים מראש, לפעמים יותר. בחג המולד וראש השנה כדאי להזמין מראש, במיוחד אם רוצים לעשות את New years בעיר גדולה. אם משלבים קמפינג עם הוסטלים אז אפשר לאלתר, וכאמור, גם פשוט להרים טלפון יום-יומיים-שלושה (הכל תלוי במיקום) קודם ולקוות לטוב. במקומות כמו קווינסטאון למשל תמיד יהיה עמוס יותר.
-
אם את מטיילת לבד יותר קל למצוא מקומות לטרקים, תמיד יש ביטולים ועם קצת מזל והרבה ריפרש לאתר של הDOC אפשר להזמין גם לגרייט ווקס מקום בטווח הגיוני מראש
יש גם את האתר הזה שמודיע על מקומות שהתפנו בטרקים
לגבי הוסטלים בד”כ יום- יומיים מראש בשיא העונה זה בסדר, לרוב גם אם תתקשרי באותו בוקר יהיה לך מקום. כמו שנכתב מעליי, בחגים בערים הגדולות והתיירותיות יהיה קשה יותר (ובכל זאת מצאתי מקום בבוקר לפני New years הוסטל ל3 לילות בוואנקה
) לגבי המעבורת בין האיים- זה מאוד פשוט, מזמינים יום- יומיים מראש באינטרנט\ I SITE (לשכת מידע לתיירים שיש בכל עיר)\ בהוסטלים.
-
תודה
נשמע די מסובך האמת אבל כנרא זה זורם יותר כשאתה כבר שם..